.

17 Ιαν 2013

Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στέλνουν στο εδώλιο την Ελλάδα

Τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στέλνουν στο εδώλιο την ΕλλάδαΤα ομοφυλόφιλα ζευγάρια στέλνουν στο εδώλιο την… Ελλάδα για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης! Συζητήθηκαν χθες στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου οι προσφυγές που κατέθεσαν ομοφυλόφιλα ζευγάρια κατά του νόμου 3719/2008, ο οποίος αποκλείει τη δυνατότητα σύναψης συμφώνου συμβίωσης μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.

Οι εξεταζόμενες προσφυγές κατατέθηκαν στις 6 Μαΐου του 2009 από τους Γρηγόρη Βαλλιανάτο και Νικόλαο Μυλωνά και στις 25 Μαΐου του ίδιου έτους από τους Χ.Σ., Κ.Τ., Ε.Δ., Μ.Π., Α.Η., Δ.Ν. και τη ΜΚΟ «Σύνθεση», όμως ύστερα από απόφαση του δικαστηρίου, στις 11 Σεπτεμβρίου του 2012, η εκδίκασή τους παραπέμφθηκε στην Ολομέλεια του δικαστηρίου. Η απόφαση, που θα ανακοινωθεί το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους, αναμένεται με μεγάλη ανυπομονησία από την γκέι κοινότητα της χώρας, καθώς αν γίνουν δεκτές οι προσφυγές, ανοίγει αυτόματα ο δρόμος και για τα υπόλοιπα ομοφυλόφιλα ζευγάρια που επιθυμούν να συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης.

Η «Espresso» επικοινώνησε με τον δικηγόρο Ευάγγελο Μάλλιο από το δικηγορικό γραφείο που μαζί με το «Παρατηρητήριο του Ελσίνκι» στην Ελλάδα εκπροσωπεί τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια. Οπως είπε, η υπάρχουσα νομοθεσία προκαλεί διακρίσεις και παραβιάζει το δικαίωμα στην οικογενειακή ζωή: «Το σύμφωνο συμβίωσης στην Ελλάδα ισχύει μόνο για τα ετερόφυλα ζευγάρια που μπορούν να παντρευτούν, σε αντίθεση με ό,τι ισχύει στις είκοσι δύο χώρες της Ευρώπης, όπου οι ομοφυλόφιλοι όχι απλώς περιλαμβάνονται στο σύμφωνο, αλλά αποτελούν και τον κανόνα» τόνισε ο κ. Μάλλιος επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα που αφήνει εκτός του συγκεκριμένου νόμου τους γκέι, υπό τον φόβο ενδεχομένως του πολιτικού κόστους.

Οπως καταλήγει πάντως ο κ. Μάλλιος: «Σε περίπτωση που γίνουν δεκτές οι προσφυγές, η Ελλάδα θα υποχρεωθεί να συμμορφωθεί και να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλιώς κινδυνεύει να εκδιωχθεί άμεσα από το Συμβούλιο της Ευρώπης». Η διαδικασία που τηρείται σήμερα για τη σύναψη συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης και από την οποία εξαιρούνται τα ομοφυλόφιλα ζευγάρια είναι απλή και είναι η εξής: οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται σε έναν συμβολαιογράφο και στη συνέχεια το συμβόλαιο καταχωρείται στο ληξιαρχείο του τόπου διαμονής τους.

δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά μοσχαρίσια μπιφτέκια στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου

To θέμα προκάλεσε σάλο στη Βρετανία, ενώ η αλυσίδα Tesco ζήτησε συγγνώμη από τους καταναλωτέςΤη διαβεβαίωση ότι δεν έχουν διακινηθεί στην ελληνική αγορά μοσχαρίσια μπιφτέκια στα οποία εντοπίστηκε DNA αλόγου και είχαν πουληθεί στην αγορά της Ιρλανδίας και της Βρετανίας έδωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Όπως τονίζεται στη ανακοίνωση, στις 15 Ιανουαρίου, η ιρλανδική Αρχή για

ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΩΝΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΥΣΟΥ ΘΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΝ ΤΟΝ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ?


Έχουν πυκνώσει τις τελευταίες ώρες οι φήμες, που θέλουν την ομάδα του αντιμεταλλευτικού μπλοκ να προβαίνει σε αποκλεισμούς των δρόμων που οδηγούν προς την Ιερισσό, την Ουρανούπολη και το Άγιον Όρος. 

Σύμφωνα με τις ίδιες φήμες αλλά και τη σχετική ανάρτηση, που

Αποκτήσει άδειας υπαίθριου πλανόδιου- στάσιμου εμπορίουΕντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας


Εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη της λαθροϋλοτομίαςΕντατικοποιούνται οι έλεγχοι στην ύπαιθρο της Κρήτης για την πάταξη της λαθροϋλοτομίας με τη δημιουργία και μεικτών συνεργείων από διαφορετικές υπηρεσίες.

Αυτό αποφασίσθηκε σε σύσκεψη, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης

Τελη κυκλοφοριας πρόστιμα σε οσους δεν τα πλήρωσαν

ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΠΡΟΣΤΙΜΑΕιδοποιητήρια σε 29.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν πλήρωσαν τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου, οπότε έληξε η σχετική προθεσμία θα σταλουν τις επόμενες ημέρες απο

Αισιόδοξα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από Ολλανδία και Βέλγιο


Αισιόδοξα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από Ολλανδία και Βέλγιο
Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα για τον ελληνικό τουρισμό από την αγορά της Ολλανδίας αλλά και του Βελγίου, έπειτα και από τη διοργάνωση της διεθνούς τουριστικής έκθεσης «Vakantiebeurs 2013», η οποία

"Κύμα" χιλιάδων αποχωρήσεων από το Δημόσιο


"Κύμα" χιλιάδων αποχωρήσεων από το ΔημόσιοΚύμα αποχωρήσεων από το δημόσιο, αλλά και τον ιδιωτικό τομέα, προκαλούν οι αυξήσεις των ορίων συνταξιοδότησης. Στο ΙΚΑ, το 2011 οι συνταξιοδοτήσεις ανήλθαν σε 39.000, ενώ για το 2012 αναμένεται να υπερβούν τις 50.000.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, στο

Από 25 Φεβρουαρίου η υποβολή προτάσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων


Από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 25 Απριλίου 2013 θα διαρκέσει η περίοδος υποβολής προτάσεων για ένταξη στο πρόγραμμα «Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου-Υπηρεσιών, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013», δημόσιας δαπάνης 456 εκατ. ευρώ.
Εκτιμάται ότι στο

«Σήκωσαν» χρηματοκιβώτιο και το άφησαν στο… ασανσέρ!

Σπάνε το  κεφάλι τους οι αστυνομικοί  της Ασφάλειας Πύργου να καταλάβουν  γιατί άφησαν στη μέση μια σχεδόν ολοκληρωμένη δουλειά  οι άγνωστοι διαρρήκτες που  τρύπωσαν σε γνωστό δικηγορικό γραφείο στο κέντρο του Πύργου.

Οι δράστες,  που πρέπει να ήταν πάνω  από δυο και…

Π.Π.Ιατρείο ΙερισσούΤο μέλλον είναι στα…μάτια σου!

Η Google παρουσιάζει ένα μοναδικό ζευγάρι γυαλιά που, αν και δεν σε βοηθάει στη μυωπία, θα κάνει τη ζωή σου πολύ πιο απλή!

Όταν για πρώτη φορά η Google ανακοίνωσε το Project Glass, κάποιοι πίστεψαν ότι το μέλλον δεν θα

Σκότωσε τον σύντροφο της με το στήθος της!

Σκότωσε τον σύντροφο της με το στήθος της!Για ανθρωποκτονία με όπλο το… στήθος της κατηγορείται μια γυναίκα από την Ουάσιγκτον!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ντόνα Λαντζ και ο σύντροφος της είχαν έναν έντονο καυγά. Εκείνη, που ήταν μεθυσμένη, τον έριξε κάτω και έπεσε από πάνω του με

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΒΙΟΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΝΕΥΣΤΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Το Αριστοτέλειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αριστοτέλη ξεκινά να παραδίδει ομαδικά μαθήματα βιολιού για παιδιά 6-12 ετών και πνευστά όργανα για παιδιά 10-15 ετών στο Στρατώνι (Σχολή) και την Ιερισσό (πολιτιστικό κέντρο). Δηλώσεις συμμετοχής στο

Τα 7 νέα προγράμματα για τους ανέργους που δίνουν ανάσα

Τα 7 νέα προγράμματα για τους ανέργους που δίνουν ανάσαΜε επτά νέα προγράμματα μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2013, η Πολιτεία, επιχειρεί να δώσει μια ανάσα σε 63000 ανέργους.

Προτεραιότητα δίνεται στην ενίσχυση της απασχόλησης των νέων, οι οποίοι είναι και αυτοί που πλήττονται κατά κύριο λόγο από την ανεργία.

Αναλυτικά τα προγράμματα που θα υλοποιηθούν είναι τα εξής:

Εμπορικός Ν. Μουδανιών - Συγχαρητήρια επιστολή για Ι. Γιώργο & Γ. Τάσιο


emporikos-moudaniwn 400-300Η Ένωση Εμπόρων και Επαγγελματιών των Ν. Μουδανιών, μέσω της προέδρου του, κ. Όλγας Παπαμέτη συγχαίρει τον κο Γιάννη Γιώργου για τη θέση του αναπληρωτή Περιφερειάρχη και την ανάληψη της Αντιπεριφέρειας Τουριστικής Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας και εύχεται να

«Όποιος αρρωσταίνει πάνω από 15 ημέρες απολύεται!»


Με την εγκύκλιο 155734/Δ1 10-12-2012 της Διεύθυνσης Προσωπικού του Υπουργείου Παιδείας που υπογράφει η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Γενικής Διεύθυνσης κυρία Ευδοκία Καρδαμίτση καθορίζεται το πλαίσιο αναρρωτικών αδειών των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και των

Ανοίγουν οι αστυνομικές σχολές και για ιδιώτες και για το 2013

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε από την ολομέλεια της Βουλής,η τροπολογία που κατατέθηκε από 35 Βουλευτές με γενικό αριθμό 170 και ειδικό αριθμό 78 και ορίζει τα εξής:
«Κατά το σχολικό έτος 2012-13  οι εξετάσεις εισαγωγής ιδιωτών στη Σχολή αστυφυλάκων και στη Σχολή αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιηθούν

ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΠΑΓΧΑΛΚΙΔΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ


Η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Παγχαλκιδικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20 Ιανουαρίου στις 11.00 π.μ., στην εστία του

Συμβολικός αποκλεισμός των δρόμων στον Δήμο Αριστοτέλη


Συμβολικό αποκλεισμό των δρόμων στο Δήμο Αριστοτέλη θα προχωρήσουν κάτοικοι του Δήμιου σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ...

Μετεγγραφές:Διευρύνονται τα όρια

Δικαίωμα μετεγγραφής σε επιτυχόντες της περασμένης χρονιάς με κατά κεφαλήν εισόδημα 7.500 ευρώ, δίνει τροπολογία του υπ. παιδείας.

Ίδιο δικαίωμα έχουν και φοιτητές με αδέλφια που φοιτούν σε άλλη πόλη και

Σύλλογος Γυναικών Στρατονίκης - Σταγείρων ''Κοπή Βασιλόπιτας''


Πρόσληψη 1 ατόμου στον Παιδικό Σταθμό Ιερισσού
Αξιολόγηση εκπαιδευτικών: Το 70σέλιδο Προεδρικό Διάταγμα


Το Προεδρικό Διάταγμα (70 σελίδων) για την Αξιολόγηση των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, το οποίο την ερχόμενη εβδομάδα θα δοθεί στους εκπαιδευτικούς για να διατυπώσουν τις απόψεις τους. Αποτελείται από 27 άρθρα και ετοιμάστηκε από τα

«Πτυχιούχοι» του σεξ παραδίδουν μαθήματα κατ' οίκον!

«Πτυχιούχοι» του σεξ παραδίδουν μαθήματα κατ οίκον!Θραύση κάνει η νέα μόδα στη Βρετανία, όπου οι συμβουλές για θέματα σεξ παραδίδονται από ειδικό σύμβουλο στο... κρεβάτι.

Με αναγνωρισμένο πτυχίο στο σεξ, η πρώτη «φουρνιά» «σεξοδασκάλων» μυεί στα μυστικά του έρωτα τους ενδιαφερόμενους.

Σε αντίθεση με τους