.

4 Ιαν 2013

Πατέντα των Βουλευτών για έξτρα έσοδα


Ενα  νέο τρόπο σκαρφίστηκαν οι βουλευτές προκειμένου να εξασφαλίσουν χρήματα, ιδίως αυτοί που εκλέγονται στην περιφέρεια. Και εξηγούμαστε: Μέχρι και σήμερα το Κοινοβούλιο πριμοδοτούσε τους περίπου 200 βουλευτές της επαρχίας με 2.500 ευρώ τον μήνα για να

Κορυφαίος τερματοφύλακας του κόσμου ο Κασίγιας


Μπορεί η θέση του κάτω από τα δοκάρια της Ρεάλ Μαδρίτης να έχει τεθεί υπό αμφισβήτηση, μετά την απόφαση του Ζοζέ Μουρίνιο να μην τον έχει βασικό, ωστόσο ο Ικερ Κασίγιας παραμένει ο «νούμερο ένα» τερματοφύλακας του πλανήτη.
Σύμφωνα με την λίστα που

Τούρκος τα τσεπώνει με ελληνικό γιαούρτι

Στην λίστα του Bloomberg με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου βρίσκεται και ο τούρκος μετανάστης στην Αμερική, Χαμντί Ουλούκαγια.


Ο 40χρονος «έβγαλε» 1.1 δις ευρώ πουλώντας δήθεν…

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ στους τομείς Μεταποίησης,Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών


Μετά από συμφωνία του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις Περιφέρειες, οριστικοποιήθηκε το πλαίσιο του ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου και Υπηρεσιών, ύψους 456 εκατ. ευρώ, το οποίο θα προκηρυχθεί τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.
Με τη συμφωνία που επιτεύχθηκε, ύστερα από γόνιμη συνεργασία με όλους τους Περιφερειάρχες και με την έγκριση από την ΕΕ της αναθεώρησης των ΠΕΠ από τα οποία χρηματοδοτείται η δράση, ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση του προγράμματος που αναμένει αρκετούς μήνες η αγορά. Σύμφωνα με τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί, μετά την προκήρυξη θα δοθεί προθεσμία δύο μηνών (ως τα μέσα Μαρτίου) για την προετοιμασία και υποβολή των προτάσεων από τους επενδυτές, ενώ δύο μήνες θα διαρκέσει και η αξιολόγησή τους. Εκτιμάται ότι οι πληρωμές προς τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν θα ξεκινήσουν από τα μέσα του 2013.

Το πρόγραμμα έχει προϋπολογισμό (δημόσια δαπάνη) ύψους 456 εκατ. ευρώ η οποία κατανέμεται στις Περιφέρειες σύμφωνα με τον πίνακα που παρατίθεται στο τέλος. Το 70 – 85 % των κονδυλίων θα αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις και το 15 – 30 % νέες. Τα ποσοστά επιχορήγησης κυμαίνονται ανά Περιφέρεια μεταξύ 40 και 60 %.
Επιλέξιμες είναι ΜΜΕ (μικρές, πολύ μικρές και μεσαίες), υφιστάμενες, νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού και Εμπορίου – Υπηρεσιών.

Οι επιλέξιμες δαπάνες περιλαμβάνουν:
1. Κτίρια και εγκαταστάσεις
2. Μηχανήματα και Εξοπλισμός
3. Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις Προστασίας Περιβάλλοντος
4. Εξοπλισμός και εγκαταστάσεις Εξοικονόμησης Ενέργειας.
5. Συστήματα Αυτοματοποίησης
6. ?ικαιώµατα Τεχνογνωσίας
7. Πιστοποίηση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας
8. Προβολή - Προώθηση
9. Αμοιβές Συμβούλων
Οι δαπάνες 6,7 και 8, αθροιστικά, δεν µαπορούν να υπερβαίνουν το 10% του προτεινόμενου επενδυτικού σχεδίου ενώ η δαπάνη 9 που αφορά στο κόστος εκπόνησης/σύνταξης του επιχειρηματικού σχεδίου και παρακολούθησης της υλοποίησης της επένδυσης δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των δύο χιλιάδων ευρώ (2.000,00 €)

Οι ΚΑΔ (Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας, δηλαδή τα επιμέρους επαγγέλματα) που θα είναι επιλέξιμοι για ενίσχυση, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για έμφαση στην καινοτομία και ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε Περιφέρειας, θα ομαδοποιηθούν από τις ίδιες τις Περιφέρειες σε τρεις κατηγορίες: υψηλής, μέσης και χαμηλής προτεραιότητας. Το κριτήριο αυτό θα λαμβάνεται υπόψη (μεταξύ άλλων) και κατά την αξιολόγηση των επενδυτικών προτάσεων.
Ο συνολικός επιχορηγούμενος προϋπολογισμός (δημόσια δαπάνη και ιδιωτική συμμετοχή) κάθε πρότασης, μπορεί να κυμαίνεται:
-από 30.000 έως 300.000  για τους τομείς Μεταποίησης και Τουρισμού
-από 20.000 έως 100.000 € για τον τομέα Εμπόριο – Υπηρεσίες.
Σημειώνεται ότι η ιδιωτική συμμετοχή μπορεί να καλυφθεί με ίδια κεφάλαια, τραπεζικό δανεισμό ή με συνδυασμό των δύο. Στην περίπτωση του τραπεζικού δανεισμού οι επενδυτές μπορούν να αξιοποιήσουν και τα χρηματοοικονομικά εργαλεία της ΕΤΕΑΝ και του Ταμείου Επιχειρηματικότητας που διατίθενται μέσω των Τραπεζών. Δηλαδή, για παράδειγμα, μπορούν να ζητήσουν την εγγύηση του ΕΤΕΑΝ για δάνεια ή εγγυητικές επιστολές, ή την παροχή επιχειρηματικών δανείων με χαμηλό επιτόκιο και ευνοϊκούς όρους.


Με χιόνια και τσουχτερό κρύο τα Θεοφάνεια σε όλη τη χώρα


Με χιόνια, ακόμα και σε πεδινές περιοχές, βοριάδες και τσουχτερό κρύο θα γιορτάσουμε φέτος τα Θεοφάνεια. Η επιδείνωση του καιρού φαίνεται πως αυτή τη φορά θα έχει διάρκεια. 
Η σταδιακή αλλαγή του καιρού αναμένεται από

Επεκτείνονται σε όλη την χώρα οι αντικειμενικές αξίες

Το υπουργείο διαψεύδει τα περι φοροκαταιγίδας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας και υποστηρίζει ότι είναι πολύ λίγοι εκείνοι που θα πληρώσουν μαζί τον ΦΑΠ για 2010 - 2011 και 2012. Στον ενιαίο φόρο ακινήτων, τα εκτός σχεδίου.


Την επέκταση σε όλη την χώρα των αντικειμενικών αξιών προανήγγειλε το

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ (ΔΙΑ)ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ ΜΕ "ΧΡΥΣΑ" ΑΝΕΞΙΤΗΛΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ


Του Δρ. Γεωλογίας Νικόλαου Αρβανιτίδη

Είναι γεγονός και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ελληνικός Ορυκτός Πλούτοςμπορεί να είναι βιώσιμος, ανταγωνιστικός και αναπτυξιακός. 

Η παραγωγική του όμως αξιοποίησηπαρεμποδίζεται και υπονομεύεταισήμερα με

Eβδομάδα αλλαγών στους δήμους της χώρας


Εβδομάδα αλλαγών στους δήμους της χώρας, καθώς οι 

δήμαρχοι μπορούν να προχωρήσουν στην αντικατάσταση 

των αντιδημάρχων και στην εκλογή νέων συλλογικών 

οργάνων, στα δημοτικά συμβούλια και δημοτικές 

επιτροπές.

Σύμφωνα με

Kόλαση στην Πάτρα με παντρεμένες!..

Στα δίχτυα των παράνομων εραστών τους έπεσαν 40χρονες ζωηρές κυρίες από την Πάτρα, οι οποίες δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι οι επιπόλαιες ερωτικές τους σχέσεις θα κατέληγαν σε «ροζ» εφιάλτη.

 Η παρέα των γυναικών που ζει στο κέντρο της Πάτρας γνώρισε τους νεαρούς σε

Ποια επαγγέλματα έχουν τις περισσότερες και τις λιγότερες ψυχοπάθειες


Ο Kevin Dutton στο βιβλίο του The Wisdom of Psycopaths: What Saints, Spies and Serial Killers Can Teach Us About Success, παραθέτει τα επαγγέλματα στα οποία σύμφωνα με τους ψυχίατρους, συναντώνται τα περισσότερα και τα λιγότερα ψυχικά νοσήματα. Έχουμε και λέμε