Ροή Ειδήσεων

16 Νοε 2013

Αποδοκίμασαν τον Αδωνη Γεωργιάδη σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Αποδοκίμασαν τον Αδωνη Γεωργιάδη σε ημερίδα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Επεισοδιακή ήταν η παρέμβαση του Αδωνη Γεωργιάδη σε ημερίδα τουΙατρικού Συλλόγου Αθηνών, όπου μερίδα των συμμετεχόντων αποδοκίμασε τον υπουργό Υγείας. 

Η παρουσία του

υπουργού στην εκδήλωση ήταν αρκετή για να δεχθεί λεκτική επίθεση από ορισμένους με εκφράσεις όπως «είσαι οικονομικός δολοφόνος».

Ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι «εγώ δεν είμαι από αυτούς που κρύβονται, πείτε ό,τι θέλετε».

Στις συνεχείς αναφορές ορισμένων γιατρών ότι η «υγεία δεν είναι εμπόρευμα αλλά αγαθό», απάντησε λέγοντας: «αν είναι αγαθό τότε γιατί θέλετε να πληρώνεστε γι' αυτό;».

Οταν η ένταση υποχώρησε ο Αδ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι οι ειδικότητες γιατρών που δεν συνάδουν με την πρωτοβάθμια φροντίδα στο πλαίσιο του ΕΟΠΥΥ θα καταργηθούν και οι γιατροί που υπηρετούν σε αυτές θα μπουν σε καθεστώς κινητικότητας.

Ολα αυτά μετά τις 6 Δεκεμβρίου, οπότε θα παραλάβει το σχετικό πόρισμα. 

Είπε ακόμα ότι όσοι γιατροί δεν χρειάζονται στον ΕΟΠΥΥ θα μπορούν με αυξημένη μοριοδότηση να επαναπροσληφθούν στο ΕΣΥ, καθώς θα προκηρυχθούν όσες θέσεις γιατρών καταργηθούν από τον ΕΟΠΥΥ.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή καμία απόλυση γιατρού από την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και συμπλήρωσε ότι «ζούμε μια ανθρωποκτόνα κατάσταση, που οδηγεί σε εξαθλίωση γιατρούς και ασθενείς».

Ο υπουργός είπε ότι όλοι πρέπει να μάθουν να αξιολογούνται, όπως συμβαίνει παντού στον κόσμο, και εξήγησε ότι στόχος του είναι μια Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας στην οποία θα υπάρχει απρόσκοπτη πρόσβαση ασφαλισμένων και ανασφάλιστων.

Στην ίδια ημερίδα ο επίκουρος καθηγητής Κ.Σουλιώτης που έχει καταθέσει ένα από τα 3 σχέδια για την αναδιάρθρωση του ΕΟΠΥΥ τόνισε ότι θα ήταν λάθος η μεταρρύθμιση να περιοριστεί μόνο στην απομάκρυνση ορισμένων γιατρών από τον Οργανισμό.

Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει: «Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) είναι μια πολύ σοβαρή υπόθεση για να 'αντέξει' τους εξυπνακισμούς, τα τηλεοπτικά σόου και τα ψέματα του κ. Άδ.Γεωργιάδη. 

» Οι προτάσεις που έχουν κατατεθεί για την μεταρρύθμιση της ΠΦΥ εκ μέρους των συνδικάτων των εργαζομένων στην υγεία, αλλά και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ που προβλέπει προστασία και αναβάθμιση των δημόσιων δομών ΠΦΥ και των λειτουργών τους έρχονται σε πλήρη αντίθεση με την πρόταση της Task Force και της κυβέρνησης που προβλέπει απολύσεις, διαθεσιμότητες, κλείσιμο μονάδων και παράδοση του ΠΦΥ στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου