.

1 Νοε 2012

Εκδηλώσεις για την επέτειο απελευθέρωσης της Αρναίας (βίντεο- φωτο)

Σήμερα στις 7.30 π.μ. τελέστηκε ο  Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίων Αναργύρων, επίσημη Δοξολογία για την Απελευθέρωση της Αρναίας,ενώ λόγο έντονης βροχόπτωσης δεν πραγματοποιήθηκε   η  λιτάνευση της
Εικόνας των Αγίων Αναργύρων, αλλά

"Φωτορεπορτάζ από τα αποκαλυπτήρια της εντοιχισμένης στην οικία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ πλάκας στην Αρναία, όπου έγινε η τελευταία μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στις 15 Οκτωβρίου 1912"


"Φωτορεπορτάζ από τα αποκαλυπτήρια της εντοιχισμένης στην οικία ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ πλάκας στην Αρναία, όπου έγινε η τελευταία μάχη μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων στις 15 Οκτωβρίου 1912"

«Επικίνδυνη η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία»

Για ολέθριες συνέπειες από την υποχρεωτική συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, σε συνδυασμό με την υποχρεωτική χορήγηση του φθηνότερου φαρμάκου από τον φαρμακοποιό, έκανε λόγο

Nέες δυνατότητες που παρέχει στους πολίτες μέσω του Taxisnet.


Οι πέντε νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Taxisnet
Πληρωμή οφειλών στην εφορία ή δόσεων μετά από διακανονισμό, υποβολή μισθωτηρίων και αγορά παραβόλων είναι οι νέες δυνατότητες που παρέχει στους πολίτες η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων μέσω του Taxisnet.

Οι νέες ευρείας χρήσης υπηρεσίες εντάσσονται το αμέσως επόμενο διάστημα στις ηλέκτρονικές υπηρεσίες της ΓΓΠΣ προκειμένου οι πολίτες να μπορούν να διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές τους με το Υπουργείο Οικονομικών με εναλλακτικούς τρόπους χωρίς να απαιτείται να επισκέπτονται τις Δ.Ο.Υ.
Αναλυτικά οι νέες υπηρεσίες που θα προσφέρονται ηλεκτρονικά:
1. Πληρωμή οποιασδήποτε βεβαιωμένης μη ρυθμισμένης οφειλήςστο σύνολο της ή μέρος αυτής με όλα τα τραπεζικά προϊόντα.
Ο πολίτης θα μπορεί στον υπολογιστή του, από την εικόνα των βεβαιωμένων μη ρυθμισμένων οφειλών που θα βλέπει, να τυπώνει για όποια οφειλή θέλει μία «Ταυτότητα Οφειλής - ΤΟ)», με την οποία θα μπορεί να πληρώνει όποτε θέλει όποιο ποσό θέλει, χρησιμοποιώντας την ίδια ΤΟ μέσα από τα προϊόντα πληρωμής που υποστηρίζει η τράπεζα του, όπως στο γκισέ, σε ΑΤΜ, μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής( Web Banking, Phone Banking).
2. Πληρωμή οποιασδήποτε δόσης ρυθμισμένης οφειλής με όλα τα τραπεζικά προϊόντα, από τον Δεκέμβριο του 2012.
Ο πολίτης θα μπορεί στον υπολογιστή του, από την εικόνα των ρυθμίσεων που θα βλέπει να τυπώνει για όποια ρύθμιση θέλει μία «Ταυτότητα Ρυθμισμένης Οφειλής - ΤΡΟ» με την οποία θα μπορεί να πληρώνει κάθε δόση χρησιμοποιώντας την ίδια ΤΡΟ μέσα από τα προϊόντα πληρωμής που υποστηρίζει η τράπεζα του, όπως στο γκισέ, σε ΑΤΜ, μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής( Web Banking, Phone Banking).
3. Ηλεκτρονική Υποβολή Μισθωτηρίων Ενοικίασης, από τον Δεκέμβριο του 2012.
Ο ιδιοκτήτης του ακινήτου θα μπορεί από τον υπολογιστή του να υποβάλει ηλεκτρονικά το μισθωτήριο και αυτόματα θα ενημερώνεται και ο Ενοικιαστής με το περιεχόμενο του μισθωτηρίου.
4. Αγορά Παραβόλου για κάθε χρήση με όλα τα τραπεζικά προϊόντα, από τον Ιανουάριο του 2013.
Ο πολίτης θα μπορεί στον υπολογιστή του να επιλέγει το Παράβολο που χρειάζεται σε κάποια υπηρεσία, να τυπώνει έναν Κωδικό με το αντίστοιχο ποσό και να αγοράζει το παράβολο του μέσα από τα προϊόντα πληρωμής που υποστηρίζει η τράπεζα του, στο γκισέ, σε ΑΤΜ, στο Web Banking. Με τον Κωδικό και μόνο θα πηγαίνει στην υπηρεσία που θέλει να χρησιμοποιήσει το Παράβολο, η οποία στη συνέχεια μέσα από τον υπολογιστή της θα διαπιστώνει την εξόφληση του Παραβόλου.
5. Πληρωμή οποιασδήποτε οίκοθεν πληρωμής με όλα τα τραπεζικά προϊόντα, από τον Ιανουάριο του 2013.
Ο πολίτης θα μπορεί στον υπολογιστή του να τυπώνει έναν Κωδικό με το αντίστοιχο ποσό που πρέπει να πληρωθεί οίκοθεν και να το εξοφλεί μέσα από τα προϊόντα πληρωμής που υποστηρίζει η τράπεζα του, στο γκισέ, σε ΑΤΜ, στο Web Banking. Με τον Κωδικό και μόνο θα πηγαίνει στην υπηρεσία που θέλει να χρησιμοποιήσει την Οίκοθεν πληρωμή, η οποία στη συνέχεια μέσα από τον υπολογιστή της θα διαπιστώνει την εξόφληση.

Τοξικές και καρκινογόνες ουσίες που δημιουργούνται ανάλογα με τον τρόπο που παρασκευάζονται τα τρόφιμα


Καθημερινά, κατά το μαγείρεμα δημιουργούνται περίπου 2g καμένης ύλης με τοξικές, καρκινογόνες ή/ και μεταλλαξιογόνες ιδιότητες. Από πολλές δεκαετίες ήταν γνωστό ότι κατά το ψήσιμο πολλών τροφίμων (ιδιαίτερα κατά το τηγάνισμα, το κάπνισμα, το ψήσιμο στη

Ο τυφώνας Sandy δεν ήταν απλό μετεωρολογικό φαινόμενο..

Ο τυφώνας Sandy δεν ήταν απλό μετεωρολογικό φαινόμενο, αλλά άλλη μια τραγική απόδειξη της γεωμηχανικής χειραγώγησης των φυσικών φαινομένων.
Αυτό ισχυρίζεται ο βραβευμένος Αμερικανός μετεωρολόγος Scott Stevens ενώ ακόμα οι Ανατολικές ακτές μετράνε τις

Πώς γίνεται η πρόγνωση του καιρού;

Η πρόβλεψη του καιρού ή καλύτερα πρόγνωση καιρού είναι ένα φοβερά χρήσιμο "εργαλείο" - υπηρεσία, που καθορίζει σε πολλούς από εμάς το πως θα κινηθούμε τις επόμενες ημέρες. 

Αρχικά να αναφέρουμε ότι υπάρχει το αμερικάνικο μοντέλο που

Συμβουλές για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος.


Ποιος είναι επιρρεπής στις ιώσεις; Σχεδόν όλοι. Είναι πολύ πιο συνηθισμένο όταν ζείτε ή εργάζεστε και κινείστε σε πολυσύχναστα μέρη. Μάλιστα τα παιδιά μεταδίδουν γρήγορα το κρυολόγημα στους δασκάλους τους. Δείτε πώς μπορείτε να τις αποτρέψετε.

Ενισχύσεις 5,5 εκατ. ευρώ για παραγωγή και εμπορία προϊόντων μελισσοκομίας


Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εκκαθάρισης και καταβολής της δαπάνης στους δικαιούχους για την υλοποίηση των δράσεων του Προγράμματος Βελτίωσης των Συνθηκών Παραγωγής και Εμπορίας των Προϊόντων της Μελισσοκομίας έτους 2012.
Σύμφωνα με τα στοιχεία πληρωμών, το ποσό που

Σε 48ωρη απεργία στις 6 και 7 Νοεμβρίου προχωράει η ΓΣΕΕ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ σε έκτακτη συνεδρίασή της, αξιολογώντας τις εξελίξεις και τις κυβερνητικές αποφάσεις σχετικά με τον προϋπολογισμό και τα νέα βάρβαρα αντεργατικά, αντικοινωνικά και αναποτελεσματικά μέτρα που προωθούνται για ψήφιση στη Βουλή, αποφάσισε τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα ως εξής:

"Στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας οι Μητροπολίτες Πρεβέζης και Ιερισσού"


Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου θα δώσουν τη διαβεβαίωσή τους, οι νέοι Μητροπολίτες Πρεβέζης κ. Χρυσόστομος και Ιερισσού κ. Θεόκλητος.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της