.

19 Οκτ 2012

Αθίγγανοι λήστεψαν και ξυλοφόρτωσαν γυναίκα μπροστά στα μάτια του ανήλικου παιδιού της..

Οι αστυνομικοί, έπιασαν για την επίθεση, τέσσερις αθίγγανους  από 21 έως και 36 χρόνων. Σύμφωνα με την αστυνομία, τη νύχτα, οι δράστες με την απειλή μαχαιριού επιτέθηκαν στη 47χρονη, καθώς έμπαινε στο σπίτι της, στην

«ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΒΙΑ ΣΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ»...

Η βία και η τρομοκρατία δεν έχουν θέση στον τόπο μας.
Ως απάντηση στο: «Την Κυριακή θα τους 

τελειώσουμε»!!!

Αυτό είναι το μήνυμα, που θα επιθυμούσαμε να 

επικρατήσει στο μυαλό και τη συνείδηση όσων λάβουν 

μέρος στη νέα κινητοποίηση που ετοιμάζουν οι 

αντιδρώντες στην επένδυση χρυσού μεθαύριο στις 
Σκουριές.

Η βία, τα επεισόδια, οι φωτιές μέσα

Πιο φθηνά τα φάρμακα από 1η Νοεμβρίου


Μεσοσταθμική μείωση της τάξεως του 16% θα ισχύσει για τις τιμές των φαρμάκων από την 1η Νοεμβρίου, όπως είπε την Παρασκευή ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ.

«Υπάρχουν φάρμακα που θα τα βρει κανείς στο 1/4 της τιμής. Ούτε ένα φάρμακο από τα περίπου

Εμμηνόπαυση και Ξηρό Δέρμα: Τα αίτια είναι ορμονικά


Κάθε γυναίκα που έχει μπει σε εμμηνόπαυση γνωρίζει για τις εξάψεις. Οι περισσότερες έχουν βιώσει νυχτερινούς ιδρώτες. Αλλά σαν να μη σου φτάνει η εμμηνόπαυση, να έχεις και ξηρό δέρμα; Πολύ πάει! Πως προέκυψε αυτό;

Η απάντηση είναι απλή: το πρόβλημα οφείλεται στις

Φυσικό αναισθητικό στο δάγκωμα της μέλισσας ανακάλυψαν Έλληνες επιστήμονες


Νέα στοιχεία για τη συμπεριφορά των μελισσών φέρνει στο προσκήνιο έρευνα Ελλήνων επιστημόνων με επικεφαλής τον Δρ. Αλέξανδρο Παπαχριστοφόρου, διδάκτορα μελισσοκομίας στο Αριστοτέλειο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα, οι μέλισσες δαγκώνουν τα ζώα που είναι πάρα πολύ μικρά για να τσιμπήσουν, όπως για παράδειγμα κάποια παρασιτικά ακάρεα, κάτι που δεν ήταν γνωστό μέχρι σήμερα.
Όπως και στην περίπτωση του

Κλείνει και το μέτωπο των απολύσεων στο δημόσιο στο οποίο επέμενε η τρόικα

.Σύμφωνα με πληροφορίες  οι επίορκοι και οι «κοπανατζήδες» δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν και δε θα μπουν στην λίστα διαθεσιμότητας όπως αρχικά είχε αποφασιστεί. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία υπολογίζεται ότι στο τέλος τους έτους θα βρεθούν εκτός δημοσίου περίπου 2000 υπάλληλοι. 

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ετοιμάζει

Από τα έξι εκατ. ευρώ πρόστιμα για λαθραία, νοθευμένα καύσιμα εισπράχθηκαν μόλις 380.000


Τι και αν γίνονται έλεγχοι για νοθευμένα και λαθραία καύσιμα, τι και να οι ελεγκτικοί μηχανισμοί επιβάλλουν πρόστιμα στους παραβάτες, τα οποία μάλιστα έχουν φτάσει τα 6.607.030 ευρώ για το πρώτο εξάμηνο του 2012, στα ταμεία του κράτους μπήκαν μόνο 5% από αυτά.
Ωστόσο, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία

Βροχή αστεριών το βράδυ του Σαββάτου

Οπως κάθε χρόνο στην αρχή του φθινοπώρου, θα εμφανιστεί στον νυχτερινό ουρανό μια ακόμη βροχή διαττόντων αστέρων, οι Ωριωνίδες, που φέτος αναμένεται να κορυφωθούν το βράδυ του Σαββάτου και έως την αυγή της Κυριακής 21 Οκτωβρίου.

Οι αστρονόμοι της NASA περιμένουν περίπου 20 έως 25 πεφταστέρια ανά ώρα και επειδή το

Λαϊκές Συνελεύσεις σε Αμμουλιανή και Στρατώνι


Πραγματοποίηση λαϊκών συνελεύσεων στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Αριστοτέλη με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής.
Ενισχύεται και προωθείται η λαϊκή συμμετοχή στις τοπικές υποθέσεις.
Διοργάνωση λαϊκών συνελεύσεων στη Δημοτική Κοινότητα Αμμουλιανής, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, και στην Τοπική Κοινότητα Στρατωνίου, την Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012.    
      
Η Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη σε συνεργασία με τους Προέδρους των

Συλλήψεις για ναρκωτικά στο Νεοχώρι


Για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράνομη 
οπλοκατοχή συνελήφθη το μεσημέρι της 
Πέμπτης ένας 47χρονος, στο Νεοχώρι του 
δήμου Αριστοτέλη.
Ειδικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος 
Ασφάλειας Πολυγύρου, ύστερα από 

Απορρίφθηκε στη Βουλή αλλά και στην πράξη

Κανονικά θα καταβάλουν οι εργοδότες την εισφορά 1,1% υπέρ των καταργηθέντων οργανισμών Εργατικής Κατοικίας και Εστίας και το Σεπτέμβριο, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ. 

Συγκεκριμένα η διοίκηση του Ιδρύματος επισημαίνει ότι: «Μετά την από 17-10-12 επιστολή του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας προς τον

Μεταφορά της εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί»


Στον Πολύγυρο θα μεταφερθεί μετά από τη Θεσσαλονίκη η εικόνα της Παναγίας «Άξιον Εστί» στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Χαλκιδικής. Τις εκδηλώσεις διοργανώνουν η Μητρόπολη Κασσανδρείας, η ΠΕριφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και ο Δήμος Πολυγύρου.
Η επίσημη υποδοχή της εικόνας θα γίνει στις

έγκριση χρηματοδότησης αποκατάστασης ΧΑΔΑ


Εντάσσεται στο ΕΣΠΑ το έργο: “Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) Δήμου Αριστοτέλη”.
Χρηματοδοτείται με προϋπολογισμό 1.703.774,53€ από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.
Οριστικά παρελθόν θα αποτελέσουν οι σκουπιδότοποι για το Δήμο Αριστοτέλη, οι οποίοι αποκαθίστανται πλήρως.

Η πρόταση που υποβλήθηκε από το Δήμο Αριστοτέλη για την

Γέμισε… ποντίκια η Θεσσαλονίκη


Από την Διεύθυνση Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικού Ελέγχου της Μ.Ε. Θεσσαλονίκης ανακοινώνεται ότι παρουσιάζεται σε πολλές περιοχές Δήμων της Π.Ε. Θεσσαλονίκης, οξύ το πρόβλημα ανάπτυξης τρωκτικών, με αποτέλεσμα την ύπαρξη κινδύνων για την δημόσια υγεία. Η Υπηρεσία γίνεται συχνά δέκτης παραπόνων και καταγγελιών πολιτών για το παραπάνω θέμα.
Τα τρωκτικά είναι φορείς παθογόνων μικροβίων, είτε ως πηγή είτε

Ρύθμιση Ληξιπρόθεσμων οφειλών ''Δήμος Αριστοτέλη''


Παράνομες δυο εργασιακές μεταρρυθμίσεις


Στο μη δεσμευτικό αυτό συμπέρασμα κατέληξε η επιτροπή κοινωνικών δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η απόφαση αφορά δυο μέτρα που υιοθετήθηκαν το 2010: το πρώτο σχετίζεται με την παράταση-στον ένα χρόνο-της λεγόμενης «δοκιμαστικής περιόδου» κατά την οποία οι εργαζόμενοι μπορεί να απολυθούν χωρίς ειδοποίηση και την

«Κραυγή» απελπισίας προς τη Βουλή από 13 δασκάλους

«Η καθημερινότητα στο σχολείο άλλαξε. Κάθε πρωί οι αφηγήσεις των παιδιών δεν έχουν να κάνουν με τι είδαν, τι άκουσαν από τον κόσμο, αλλά με τις οικογενειακές καταστάσεις που βιώνουν: την ανέχεια, την ανεργία, την απόλυση.
Στα διαλείμματα παιδιά δεν έχουν μαζί τους ένα κουλούρι, το μεσημεριανό φαγητό στο ολοήμερο για κάποια είναι μονάχα μια φέτα ψωμί.
Στο μάθημα φαίνονται τα

Πιστό σκυλί ζει δίπλα στον τάφο του αφεντικού εδώ και χρόνια

Η ιστορία είναι αληθινή. Ένα γερμανικό Shepherd με το όνομα Capitan εξαφανίστηκε από το σπίτι του όταν ο ιδιοκτήτης και καλύτερός του φίλος Manuel Guzman, πέθανε ξαφνικά, το 2006. Οι συγγενείς έψαξαν, δεν το βρήκαν και νόμισαν ότι το είχε σκάσει ή το είχε πατήσει αυτοκίνητο καθώς περιπλανιόταν… Μια εβδομάδα μετά, όταν πήγαν να επισκεφθούν τον τάφο του θανόντος, βρήκαν τον Capitan να στέκεται στο πλάι του…