.

8 Οκτ 2012

Αντιπλημμυρική θωράκιση της Κασσάνδρας (βίντεο)

Σύσκεψη για την αντιπλημμυρική θωράκιση της Κασσάνδρας Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ψηφιακή εποχή και στη βόρεια Ελλάδα (βίντεο)

Ψηφιακή εποχή και στη βόρεια Ελλαδα  Στην θεσσαλονίκη και στους όμορους Νομούς ,απο τον Χωρτιάτη το σήμα μέχρι της 14 Δεκεμβρίου 2012 Δειτε το σχετικό βιντεο:

Ο Λάζαρος Λαζάρου για την επίσκεψη Μέρκελ (βίντεο)

Ο κ. Λάζαρος Λαζάρου προτείνει για την επίσκεψη της Μέρκελ.... Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Oικογενειακά επιδόματα από τον ΟΓΑ


Την ερχόμενη Πέμπτη, 11 Οκτωβρίου, θα καταβληθούν σε 418.279 οικογένειες τα οικογενειακά επιδόματα του Ε΄ διμήνου του 2012, από τον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ).
Πρόκειται για το

Στη ''Φόρα'' οι καταθέσεις όλων των πολιτών

Ειδικά εκπαιδευμένους ελεγκτές κατά της διαφθοράς, οι οποίοι θα έχουν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς και φορολογικά στοιχεία, περιλαμβάνει το σχέδιο που... έδωσε η Task Force του Χορστ Ράιχενμπαχ στην ελληνική κυβέρνηση.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα το

Anonymous: Τι να κάνετε την Τρίτη αν οι αρχές «ρίξουν» το ίντερνετ

Εναλλακτικές λύσεις στην περίπτωση που οι αρχές ρίξουν το 3G σήμα, όσο θα βρίσκεται η γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ στην Αθήνα, για να μην βγαίνουν σε ζωντανό χρόνο εικόνες από το κέντρο και τις πορείες, προτείνουν οι Anonymοus, μέσω του

Το 82% των 5χρονων ξέρει να χειρίζεται το iPad


Τι αναφέρει έρευνα της εταιρείας McAfee για την εξοικείωση των παιδιών με τις νέες τεχνολογίες Εντυπωσιάζει το ποσοστό, που δείχνει τη διείσδυση του ίντερνετ στις νεαρές ηλικίες: το 82% των 5χρονων στο

το 8ο σχολείο διάσωσης της Ο.ΔΙ.Κ. 2012

Στις 17 Οκτωβρίου ημέρα Τετάρτη ξεκινά το 8ο σχολείο διάσωσης που διοργανώνει η Ομάδα Διαχείρισης Κρίσεων (Ο.ΔΙ.Κ.) στην Θεσσαλονίκη και απευθύνεται σε άτομα άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτου φύλου, φυλής ή θρησκείας που θέλουν να...

Οι Ελληνες πρέπει να υποδεχθούν την Μέρκελ κρατώντας Γερμανικές σημαίες!


την εξόχως προκλητική θέση ότι «Οι ελληνες θα έπρεπε να προετοιμάζονται για την επίσκεψη της γερμανίδας καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ με γερμανικές σημαίες και πόστερ γιατί κανείς άλλος δε βοηθάει τη βαθύτατα πληγμένη χώρα όπως η Γερμανία με πολλά λεφτά και εγγυήσεις», διατύπωσε τη

Κατάληψη από σήμερα 8/10/12 στο Γενικό Λύκειο Πολυγύρου!


Το σχολείο μας από σήμερα βρίσκεται υπό κατάληψη. Οι μαθητές δεν γίνονται αποδέκτες  σε ένα σύστημα παιδείας το οποίο βλέπει τους μαθητές ως υποψήφιους πανελλαδικών και όχι ως μαθητές  που αναζητούν την γνώση,όπου  οι αγωνίες και οι αναζητήσεις μας ταυτίζονται με την επιτυχία ή την αποτυχία.Το υποτιθέμενο

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ, "ΣΚΑΝΔΑΛΑ" ΟΝΕΙΡΕΥΕΤΑΙ...

Ζαντολάστιχα κολλημένα μέσα στην άμμο και τη λάσπη..." θυμίζουν
οι κατασκευασμένες σκαναδαλολογίες των προπαγανδιστών

Mέσω του δορυφορικού προγράμματος... του blog των«Ενεργών πολιτών της Αρναίας»αναδημοσιεύτηκε ένα άρθρο απότο blog «Σκάνδαλο», το οποίο εμπεριέχει μια υβριστική αναφορά προς το δικό μας blog, βασισμένο στα όσα κατά καιρούς έχουμε διαβάσει από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό της αντιμεταλλευτικής προπαγάνδας, που λυμαίνεται τη ΒΑ Χαλκιδική.

Χαρακτηρίζουμε υβριστική την αναφορά, καθώς οι προπαγανδιστές και κατασκευαστές σεναρίων επιχειρούν να μας προσάψουν ακροδεξιές αντιλήψεις και πρακτικές.

Τα «ατράνταχτα» επιχειρήματα τους είναι δύο. Το πρώτο επιχείρημα λέει, ότι χαρακτηρίζουμε ως «αντιεξουσιαστές» και «μπαχαλάκηδες» αυτούς που ανάβουν μολότοφ, πυρσούς και ναυτικές φωτοβολίδες μέσα στο δάσος... 


Το δεύτερο επιχείρημα είναι, ότι η Χρυσή Αυγή δεν έχει πάρει επίσημη θέση για την εκμετάλλευση των ορυκτών μας πόρων ...!!!

Ξέρουμε πολύ καλά ότι η παρουσία του blog μας και τα επιχειρήματα, που παρουσιάζουμε έχουν προκαλέσει πονοκέφαλο στον προπαγανδιστικό μηχανισμό, ό οποίος πάση θυσία θέλει να μας φιμώσει. Εξ ου και οι απειλές που δέχεται η Ρεσπέντζα αλλά και άλλα blog της Χαλκιδικής, για να μην αναδημοσιεύουν τις απόψεις μας. 

Ωστόσο, αυτό το άρθρο αφήνει πολλά ερωτηματικά για την πνευματική συγκρότηση και διαύγεια του συντάκτη, καθώς τα όσα μας καταλογίζει χρησιμοποιούνται παγίως από τους προπαγανδιστές για να διεγείρουν και τα κομμάτια της κοινωνίας, που διέπονται από δεξιές η ακροδεξιές πεποιθήσεις, ενώ οι ίδιοι οι προπαγανδιστές πολιτικά αυτοτοποθετούνται από το ΣΥΡΙΖΑ (το νέο πολιτικό μας κέντρο) μέχρι και την εξωκοινοβουλευτική αριστερά. Οι συμπαραστάτες τους είναι «αλλουνού παπά ευαγγέλιο»...

Οι αναγνώστες μας ακόμη και αυτοί που καλόπιστα διαφωνούν με τις απόψεις μας, γνωρίζουν πολύ καλά, ότι εμείς ποτέ δε χρησιμοποιήσαμε για να ξεσηκώσουμε τη βουβή πλειοψηφία αυτής της περιοχής, εθνικά σύμβολα και εθνικές επετείους, ούτε μπλέξαμε κομματικούς μηχανισμούς.

 Αυτό γίνεται κατά κόρον από την πλευρά του αντιμεταλλευτικού μπλοκ. Πρόσφατα παραδείγματα, η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου και η αντίστοιχη κινητοποίηση στις Σκουριές, της οποίας το ιδεολογικό υπόβαθρο οικοδομήθηκε επάνω στο έπος του 1821. (Δείτεεδώ)

 Αντίστοιχη πρακτική ακολουθήθηκε και στην κινητοποίηση της 5ης Αυγούστου, όπου η κεντρική αφίσα της κινητοποίησης είχε μια Ελληνική σημαία να τυλίγει μια συστάδα δέντρων με τίτλο:«Ολοι μαζί να πάρουμε πίσω τα πάτρια εδάφη»... (Δείτε εδώ)

Επίσης, ο «ευφάνταστος» συντάκτης του άρθρου έπρεπε ψάξει ό ίδιος ή να ρωτήσει τους Παπαγάλους της Αρναίας, για να πληροφορηθεί, ότι μέλη της Χρυσής Αυγής του Κιλκίς συμμετείχαν στον αποκλεισμό του συνοριακού σταθμού της Δοιράνης στις 10/3/2012, για να δηλώσουν την αντίθεση τους στην εκμετάλλευση των μεταλλευτικών κοιτασμάτων της περιοχής του Κιλκίς. Ανάμεσα τους και παλιοί Εκοφίτες..., που τώρα εμφανίζονται αριστερότερα των αριστερών... για καθαρά «οικολογικούς - επαγγελματικούς» λόγους. (Δείτε εδώ)

Επιπλέον, αν έψαχνε, όπως αναγκαστήκαμε να κάνουμε στην παρούσα φάση και εμείς τις θέσεις τις Χρυσής Αυγής για το ζήτημα της αξιοποίησης των ορυκτών πόρων της χώρας ,εύκολα θα διαπίστωνε, ότι και η Χρυσή Αυγή έχει την ίδια θέση με το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ. Είναι δηλαδή υπέρ της κρατικοποίησης τους... (Δείτε εδώ)

Επίσης, ο συντάκτης δείχνει να ενοχλείται, επειδή χαρακτηρίζουμε αντιεξουσιαστές και μπαχαλάκηδες όσους, εκτός Χαλκιδικής, συμπαρίστανται στις φλογερές «δεντροφυτεύσεις» των Σκουριών. Να του πούμε, ότι τα παράπονα του να τα θέσει στους ίδιους, καθώς οι ίδιοι έτσι αυτοαποκαλούνται.

 Επειδή δείχνει αδικαιολόγητα ανενημέρωτος να του υπενθυμίσουμε, ότι η αντιεξουσιαστική κίνηση Θεσσαλονίκης, έβγαλε ανακοίνωση στην οποία παραδέχονταν την παρουσία μελών της στα επεισόδια που σημειώθηκαν στις 25/3/2012. Με λίγα λόγια κάποιον που αυτοπροσδιορίζεται αντιεξουσιαστής, εμείς γιατί να του αλλάξουμε τον χαρακτηρισμό;  Σε ότι αφορά τον όρο μπαχαλάκηδες οφείλει να γνωρίζει,  ότι οι ίδιοι οι αναρχικοί χαρακτηρίζουν κατ' αυτόν τον τρόπο τους θιασώτες της βίας, που έχουν στις τάξεις τους.(Δείτε εδώ)

Αναρωτιόμαστε επίσης, αν ο συντάκτης του επίμαχου άρθρου διάβασε το άρθρο, μέσω του οποίου επιχειρεί να στοχοποιήσει - τρομοκρατήσει και το blog tromaktiko”. Αν κρίνουμε από την προχειρότητα που διακρίνει την ανάπτυξη των επιχειρημάτων του, πιστεύουμε πως δεν το έκανε. 

Αν το είχε κάνει, πιστεύουμε ότι και ο ίδιος θα κρατούσε αποστάσεις από το υβριστικό του περιεχόμενο, εναντίον του αιρετού δημάρχου του δήμου μας. Έναν οχετό στην κυριολεξία μέσω του οποίου τα παπαγαλάκια της Αρναίας εξέφραζαν τη μέγιστη ικανοποίηση τους για την πολύωρη ομηρία του δημάρχου, των αντιδημάρχων αλλά και των δημοτικών συμβούλων της συμπολίτευσης, κατά τη διακοπείσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου στην Ιερισσό στις 30/3/2012. (Αλήθεια ρώτησε τους παπαγάλους φίλους του, γιατί κατέβασαν τη συγκεκριμένη ανάρτηση από το blog τους;)

 Όλα αυτά με μια βασική προϋπόθεση. Ο αρθρογράφος να διαπνέεται από αληθινές δημοκρατικές πεποιθήσεις και να μην χρησιμοποιεί και αυτός υποκριτικά τα εθνικά σύμβολα (πχ ο κέρσορας που παρουσιάζεται ως ελληνική σημαία στο blog του) για να αποκρύψει τη φασιστική του νοοτροπία.

Σε γενικές γραμμές και επειδή θέλουμε να βλέπουμε τις καταστάσεις, που δημιουργούνται γύρω μας μέσα από ένα θετικό πρίσμα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τόσο τους παπαγάλους της Αρναίας, όσο και  blog «σκάνδαλο». 

Παρά το ότι η επιχειρηματολογία τους παραπέμπει περισσότερο σε μεσημεριανή τηλεοπτική εκπομπή, «ποικίλης ύλης»..., βοηθούν και αυτοί από την πλευρά τους στη διάδοση των απόψεων και των θέσεων μας, για τα οφέλη της μεταλλευτικής δραστηριότητας. Τους ευχαριστούμε.
  

Υ.Γ. Προτιμούμε να είμαστε «ανορθόγραφοι», παρά ορθογράφοι ψεύτες και καπηλευτές...

Έξαρση της μικροεγκληματικότητας στη Θεσσαλονίκη


Η έξαρση της μικροεγκληματικότητας αποτελεί πλέον καθημερινό φαινόμενο, τόσο για την πόλη, όσο και για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης:
Τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στην περιοχή της Μηχανιώνας, άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. συνέλαβαν 43χρονο, που είχε προχωρήσει σε κλοπή ΙΧΕ αυτοκινήτου, στην ευρύτερη περιοχή.
Τις ίδιες περίπου ώρες, αστυνομικοί της ίδιας ομάδας, συνέλαβαν στη

Εξετάσεις από το Δημοτικό

Εξετάσεις στην «καρδιά» και στο «τέρμα» του Δημοτικού, στη Γ’ και στη ΣΤ’ τάξη, μελετά να καθιερώσει το υπουργείο Παιδείας για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση των «κενών» στη Γλώσσα και τα Μαθηματικά.
Οι εξετάσεις θα είναι διαγνωστικού χαρακτήρα με στόχο να λειτουργούν ως συναγερμός για επεμβάσεις ενισχυτικής διδασκαλίας.

Σύμφωνα με

Συνωστισμός για μία θέση... τσοπάνη

Από τα σύννεφα έπεσε ένα κτηνοτρόφος από το Ομορφοχώρι Λάρισας όταν διαπίστωσε ότι για την αγγελία που είχε βάλει σε εφημερίδα και με την οποία ζητούσε βοσκό, θα γινόταν κυριολεκτικά χαμός.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Ελευθερία" της Λάρισας, ούτε λίγο ούτε πολύ, περίπου

Τούρκοι αξιωματικοί στη δύναμη της Frontex στην Ελλάδα – Θα ελέγχουν ποιοι μπαίνουν...στη χώρα μας!


Με μία απίστευτη συμφωνία (28 Μαΐου 2012), την οποία υπογράφουν όλα τα κράτη της ΕΕ άρα και η Ελλάδα, η Τουρκία θα ελέγχει τα σύνορά μας και μάλιστα θα συλλέγει πληροφορίες! Με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό! Πιο συγκεκριμένα, η συνεργασία ΕΕ-Τουρκίας «στοχεύει στη διευκόλυνση της εφαρμογής μιας ...

Επανεμφάνιση της Πατριωτικής Πολιτοφυλακής


Παρά τις προσπάθειες που γίνονται για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, το πρόβλημα παραμένει έντονο. Σε αυτό "πατάνε" συγκεκριμένες ομάδες όπως η Πατριωτική Πολιτοφυλακή, η οποία κάνει εκ νέου την εμφάνισή της και δηλώνει πως απλώς υπερασπίζεται τους πολίτες.
Μέλη της οργάνωσης είχαν

Επίδομα για οικογένειες αγροτών προανήγγειλε ο αναπληρωτής υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης


Επίδομα σε πέντε χιλιάδες οικογένειες αγροτών προαναγγέλλει ο Αναπληρωτής Υπουργός Μάξιμος Χαρακόπουλος. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Τύπο της Κυριακής, επισημαίνει πως μετά την απόφασή του να μπει τέλος στις παράλογες, όπως τις χαρακτηρίζει, ενισχύσεις στις

Συμμετοχή Δημάρχου Αριστοτέλη στη 10η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων 2012


Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη συμμετέχει στη 10η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων 2012 με τίτλο «Οι Ευρωπαϊκές πόλεις και οι Περιφέρειες μπορούν να κάνουν τη διαφορά», η οποία θα πραγματοποιηθεί το χρονικό διάστημα από 8 έως 11 Οκτωβρίου, στις Βρυξέλλες.
Στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα συμμετέχουν φορείς και

Από τον Απρίλιο του 2012 το νέο σύστημα καθορισμού του κατώτατου μισθού


Από τις αρχές του Απριλίου του 2013 θα ισχύει κατώτατος μισθός, ο οποίος θα έχει καθοριστεί με βάση το "νέο μηχανισμό" για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού σε εθνικό επίπεδο.
Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που έδωσε

Πως να φτιάξετε έναν καλό ελληνικό καφέ!!

ελληνικός καφέςΣτην εποχή μας σπανίζει ο καλός ελληνικός καφές, ιδιαίτερα έξω στις καφετέριες. Δεν μπορώ να καταλάβω με ποιά λογική πολλοί τον φτιάχνουν στη μηχανή! 

Αυτό δεν είναι ελληνικός καφές, αλλά...

Πλεονεκτήματα θέρμανσης με ακτινοβολία!

Είδαμε σε προηγούμενο άρθρο τι είναι η θέρμανση με ακτινοβολία, αν μας βλάπτει και αν στην τελική, συμφέρει. 

Σε αυτό το άρθρο, θα αναπτύξουμε τα πλεονεκτήματα της θέρμανσης με ακτινοβολία ώστε να δούμε "επί τάπητος" αν τελικά αξίζει να προτιμήσουμε αυτού του τύπου τη θέρμανση στο σπίτι! 

Στις 10/10 η απάντηση της Ε.Ε. για την προκαταβολή της επιδότησης των αγροτών

Στην έγκριση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έχει «κολλήσει» προσωρινά το ελληνικό αίτημα για προκαταβολή κατά 70% της ενιαίας ενίσχυσης του 2012. Η ελληνική πλευρά προβλέπεται να λάβει τις σχετικές απαντήσεις από την αρμόδια Τεχνική Επιτροπή της Κομισιόν την Τετάρτη, 10 Οκτωβρίου, οπότε και συνεδριάζει, για να

Χειροτονία Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού Θεοκλήτου (βίντεο)

Χειροτονία Σεβ. Μητροπολίτη Ιερισσού Θεοκλήτου  δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Φεστιβάλ ελληνικού κινηματογράφου στη Νέα Υόρκη

Δείγματα του ασυμβίβαστου σύγχρονου ελληνικού κινηματογράφου θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χιλιάδες θεατές -ομογενείς και μη- για έκτη συνεχή χρονιά, στο πλαίσιο του ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Νέας Υόρκης.

Μεταφέροντας ποικιλομορφία θεμάτων, διαφορετικές αισθησιακές προσεγγίσεις, χιούμορ και δράμα, αλλά

Βόμβα εξερράγη σε γήπεδο (βίντεο)

Βόμβα εξερράγη σε γήπεδο την ώρα  ποδοσφαιρικού αγώνα δείτε το βίντεο που ακολουθεί :