.

24 Σεπ 2012

Χαλκιδική, η σιωπή των αμνών… μέρος 1ο

Παραλία Στρατωνίου, Σεπτέμβριος 2012.
Γι’αυτό οι κάτοικοι του Στρατωνίου κάνουν μπάνιο στα Κακούδια…

Έχουμε χρόνια που γράφουμε για το πρόβλημα της ρύπανσης της παραλίας και του όρμου του Στρατωνίου από βαρέα μέταλλα, συνέπεια της επί δεκαετίες απόρριψης των αποβλήτων του εργοστασίου εμπλουτισμού στη θάλασσα, μπροστά στο χωριό. Δείτε Στρατώνι: γαλάζια σημαία, κίτρινη θάλασσα – 2η έκδοση,To ιστορικό της “Γαλάζιας Σημαίας” του Στρατωνίουκαι ένα παλιότερο: Απάντηση σε σχόλιο σχετικά με την παραλία του Στρατωνίου – κάποιοι σύνδεσμοι είναι σπασμένοι αλλά τα κείμενα υπάρχουν.
Αν και όλα όσα λέμε είναι απόλυτα τεκμηριωμένα από επίσημα έγγραφα και μελέτες, έχουμε κατηγορηθεί ως εχθροί του Στρατωνίου και δυσφημιστές της περιοχής, ενώ έχουμε επανειλημμένα απειληθεί  με εισαγγελείς και μυνήσεις. Οι απειλές βέβαια δεν πραγματοποιήθηκαν γιατί θα έφερναν στην επιφάνεια την αλήθεια…
Το βίντεο που ανέβασε χθες ο iosifsk στο youtube προσθέτει άλλη μια επιστημονική απόδειξη της ρύπανσης από το εργοστάσιο του Στρατωνίου. Η μελέτη “Ρύπανση από βαρέα μέταλλα του Στρυμονικού και του κόλπου της Ιερισσού, βόρειο Αιγαίο” των Νικολάου Σταμάτη, Δέσποινας Ιωαννίδου, Αχιλλέα Χριστοφορίδη και Εμμανουήλ Κουτράκη, που υποστηρίχθηκε από το Πρόγραμμα LIFE της ΕΕ και από τα Ελληνικά Υπουργεία Περιβάλλοντος και Γεωργίας, είναι ξεκάθαρη στα συμπεράσματά της:
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
H περιοχή με την υψηλότερη ρύπανση από μόλυβδο, ψευδάργυρο και χαλκό είναι ο βυθός κοντά στις εγκαταστάσεις φόρτωσης της μεταλλευτικής δραστηριότητας (εργοστάσιο επίπλευσης) στον όρμο του Στρατωνίου. Συγκεκριμένα η βορειοδυτική πλευρά του κόλπου της Ιερισσού είναι ένα από τα πλέον ρυπασμένα σε μόλυβδο και ψευδάργυρο παράκτια οικοσυστήματα στην ανατολική Μεσόγειο. Το χρώμιο και το νικέλιο και στους δυο κόλπους είναι πιθανότατα το αποτέλεσμα της διαβρωτικής δράσης του ποταμού Στρυμόνα καθώς και άλλων μικρότερων ποταμών που εκβάλλουν σε αυτούς τους κόλπους. Το αποτέλεσμα της παρούσας μελέτης εμφανίζει υψηλότερες περιεκτικότητες χαλκού και ψευδαργύρου στον κόλπο της Ιερισσού σε σχέση με προηγούμενες μελέτες. Στον Στρυμονικό κόλπο η παρούσα μελέτη καταδεικνύει χαμηλότερες περιεκτικότητες χαλκού, μολύβδου, ψευδαργύρου και νικελίου από αυτές που μετρήθηκαν σε προηγούμενη μελέτη. [...]
Η μελέτη δημοσιεύθηκε το 2001 και μπορείτε να την διαβάσετε στα αγγλικά εδώ. Παραθέτουμε τους χάρτες με τη χωρική κατανομή των μετάλλων μολύβδου, ψευδαργύρου και χαλκού στα ιζήματα του βυθού:
pbzn
cuΟι υψηλότερες τιμές και των τριών μετάλλων βρέθηκαν στο Σταθμό Δειγματοληψίας αρ. 33, μπροστά στη σκάλα φόρτωσης, γεγονός που υποδεικνύει σαφώς ως πηγή της ρύπανσης το μεταλλείο. Οι χαμηλότερες τιμές και για τα τρία μέταλλα είναι στην περιοχή της Ιερισσού, ενώ σχετικά αυξημένες τιμές μολύβδου και ψευδαργύρου εμφανίζονται στην Κομίτσα.
Αρκετά. Ο τόπος έχει ήδη πληγεί βαρύτατα και δεν αντέχει άλλη επιβάρυνση.Ακόμα περισσότερο, δεν αντέχει πια να εθελοτυφλεί και να κρύβει τα σκουπίδια κάτω από το χαλί. Δεν αντέχει να επιτρέπει σε κερδοσκοπικά συμφέροντα να διαστρεβλώνουν την αλήθεια.
Ο στόχος όλων μας πρέπει να είναι να αναγνωρίσουμε τη ζημία που έχει ήδη γίνει και να την περιορίσουμε εκεί.
Όχι άλλες εξορύξεις, όχι άλλη ρύπανση, όχι γιγαντιαία επενδυτικά σχέδια.

Δάνεια στους αγρότες (βίντεο)Δάνεια στους αγρότες ξεκίνησαν από         ΑΤΕ- ΠΕΙΡΑΙΩΣ  Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:

Ανάκληση μπάρας δημητριακών με σοκολάτα 7 DAYS


Ο ΕΦΕΤ, και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κρήτης, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας, διαπίστωσε την παρουσία εντόμων σε προσυσκευασμένες μπάρες δημητριακών με σοκολάτα.
Πρόκειται για το προϊόν με

Νέο 12θέσιο Λύκειο Μουδανιών στη Χαλκιδική (βίντεο)


Δεν επαρκεί για τις ανάγκες το νέο 12θέσιο Λύκειο των Νέων Μουδανιών Δείτε το βίντεο που ακολουθεί :

OI άστεγοι πεθαίνουν 30 χρόνια νεότεροι


Οι άνθρωποι που μένουν άστεγοι πεθαίνουν 30 χρόνια νεότεροι από τον μέσο εθνικό όρο, σύμφωνα με έρευνα που έγινε για τη βρετανική μη κυβερνητική οργάνωση Crisis.
Η έρευνα ανακάλυψε πως

Αισθησιακή φωτογράφηση για τις ανάγκες ημερολογίου (βίντεο)

Aπολαύστε στο βίντεο που ακολουθεί την Αισθησιακή φωτογράφηση  για τις ανάγκες ημερολογίου:

"ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ" ΑΛΛΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ...


... σημαίνει "Υποκρισία και άγιος ο θεός".

Αυτός είναι ο τίτλος άρθρου, που δημοσιεύτηκε την περασμένη Παρασκευή στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος", με την υπογραφή του δημοσιογράφου Μάκη Βοϊτσίδη, ο οποίος, όπως πληροφορηθήκαμε είναι και πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης. 

Στο άρθρο του ο κ. Βοϊτσίδης παρουσιάζει με γλαφυρό τρόπο τον παραλογισμό, την αλαζονεία, την υποκρισία και τη φασιστική νοοτροπία των εκπροσώπων της δήθεν οικολογικής σκέψης και των "εκτελεστών" της. Τα παραδείγματα άπειρα. Ορισμένα χαρακτηριστικά μας δίνει και ο αρθρογράφος. 

Από τις...

Δικαίωση ΔΕΗ στο Ευρωδικαστήριο για τους λιγνίτες


Δικαίωση για τη ΔΕΗ στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο το οποίο απεφάνθη ότι η Επιχείρηση δεν κατέχει δεσπόζουσα θέση στη λιγνιτική αγορά στην Ελλάδα και άρα μπορεί να κρατήσει όλα τα εργοστάσια παραγωγής που διαθέτει.
Η ΔΕΗ είχε προσφύγει στο Ευρωδικαστήριο κατά απόφασης της Κομισιόν που κατηγορούσε τη ΔΕΗ για κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης στην

Μάχη σώμα με σώμα οι καλόγεροι στο Άγιο όρος με τα ΜΑΤ - Διαβάστε λεπτομέρειες

Ολα ξεκίνησαν όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος αφαίρεσε την ονομασία της Μονής Εσφιγμένου από μια αδελφότητα 115 μοναχών με επικεφαλής τον γέροντα Μεθόδιο και την έδωσε σε μια νέα αδελφότητα που αριθμεί 6 μοναχούς. 
Οι μοναχοί της παλαιάς αδελφότητας...

Η Λουκά «ξαναχτύπησε» (βίντεο)


Την ώρα που ο δημοσιογράφος του Μεγάλου Καναλιού, Γιώργος Παππούς προσπαθούσε να δώσει «ζωντανά» το ρεπορτάζ, έξω από το υπουργείο Οικονομικών, το βράδυ της Πέμπτης, εμφανίστηκε η γνωστή και μη εξαιρετέα Ελένη Λουκά, και έκανε την δική της διαμαρτυρία!

Μπορεί η κα Λουκά να μην

Τέλος η "δωρεάν" νοσηλεία

Διακοσμητικό ρόλο... ενδέχεται να παίζει πολύ σύντομα για εκατομμύρια ασθενείς η ιατροφαρμακευτική «κάλυψή τους» από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς ο Οργανισμός σε μία προσπάθεια να ψαλιδίσει τις δαπάνες του, σε έκτακτο Δ.Σ. έλαβε απόφαση να μειώσει τις αποζημιώσεις για τα νοσήλια των ασθενών -μέσω των ΚΕΝ- έως και 90%!
Η απόφαση-βόμβα του ΕΟΠΥΥ, η οποία δεν έχει

Ξέχασε να φορέσει φούστα η Ριάννα; (βίντεο)

Δείτε στο αποκαληπτικό βίντεο που ακολουθεί την Ριάννα που ξέχασε να φορέσει τη φούστα :

Μύθοι και θρύλοι της ροκ μουσικής!


Rolling Stones: ένα μεγάλο συγκρότημα, μια μεγάλη καριέρα, μια φανταστική 50χρονη ζωή επί σκηνής, η οποία επισφραγίζεται με ένα επετειακό άλμπουμ με τον ευρηματικό τίτλο "Grrr"!Με αυτό το άλμπουμ οι Rolling Stones προσκαλούν τους φίλους τους σε μια εντυπωσιακή γιορτή, ως εισβολείς και νοσταλγοί των 60's για να θυμηθούν πως τα

5ος Πανελλήνιος διαγωνισμός εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου


Σκοπός του διαγωνισμού είναι: Η προσπάθεια ενημέρωσης των ελαιοκαλλιεργητών, ελαιοπαραγωγών, ελαιοτριβέων, τυποποιητών και λιανοπωλητών οι οποίοι διαθέτουν νομίμως τυποποιημένο το προϊόν τους, να διατηρήσουν και να

O Αρχ, Χρυσοστόμου Μαϊδώνης ο νέος Μητροπολίτης για τους πιστούς (βίντεο)

Στήριξη του Αρχ, Χρυσοστόμου Μαϊδώνης
 από όλους τους πιστούς για την θέσει του νέου Μητροπολίτη Δείτε το σχετικό βίντεο:

Δίωξη εναντίον μελών των Ελλήνων Anonymous για την δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων

Δίωξη και δικαστική διερεύνηση διατάχθηκε αυτεπάγγελτα σύμφωνα με... πληροφορίες εναντίον μελών των... Ελλήνων Anonymous πριν από λίγο. Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες δημοσιογραφικές πληροφορίες του SecNews που μεταδίδουμε, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κινήθηκε αυτεπάγγελτα για τον

Επίτιμος Δημότης Ν. Προποντίδας ο Η. Ηλιάδης (βίντεο)

Επίτιμος Δημότης Ν. Προποντίδας ο Η. Ηλιάδης σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στα Ν. Μουδανιά Δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Μουσεία Υφαντικής και Λαογραφίας στην Αρναία (βίντεο)


Απολαύστε μέσα από το βίντεο που ακολουθεί τις ομορφιές που διαθέτει η όμορφη κωμόπολη της Αρναίας και προκαλεί τον οποιονδήποτε να την επισκεφτεί :

Έρευνα για τις συντάξεις μαϊμού διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου.


Έρευνα για τις συντάξεις μαϊμού διέταξε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου. 
Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες διαβίβασε στους διευθύνοντες   τις κατά τόπους Εισαγγελίες Εφετών της χώρας τη

Πρόβες για τη μεγάλη συναυλία του Φοίβου (βίντεο)

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί  τις πρόβες από τη μεγάλη συναυλία του Φοίβου :

Γιατί τα ψώνια κάνουν καλό στην υγεία

Είναι γεγονός ότι η σωματική άσκηση έστω και η ήπια κάθε μέρα, προστατεύει τον οργανισμό και συμβάλλει στο να λειτουργεί καλύτερα, η μηχανή που λέγεται ανθρώπινο σώμα. Είναι επίσης γεγονός ότι πλέον οι δυτικοί άνθρωποι, ασκούνται όλο και λιγότερο. Σκεφτείτε όμως ότι ακόμη και τα ψώνια, είναι μια ήπιας μορφής άσκηση. Μην αφήνετε το σώμα σας να σκουριάσει... 

Τρισάγιο στην μνήμη του Μητροπολίτη Ιερισσού (βίντεο - φώτο)

Τρισάγιο  στην μνήμη του Μητροπολίτη Ιερισσού τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου Αρναίας δείτε το βίντεο που ακολουθεί:

Με διαδικασίες - εξπρές οι προσλήψεις

Με διαδικασίες - εξπρές θα γίνει η πλήρωση των θέσεων προσωπικού που θα συσταθούν στα κέντρα φιλοξενίας των παράνομων αλλοδαπών, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε χθες στη Βουλή.
Μέρος των θέσεων θα καλυφθούν με μετατάξεις εργαζομένων από άλλες υπηρεσίες του Δημοσίου και των Δήμων, των απασχολουμένων στην

Πλήρωσε 38.000 ΕΥΡΩ για τα μάτια της (βίντεο)

Πλήρωσε 38.000 ΕΥΡΩ για τα μάτια της Δείτε το βίντεο που ακολουθεί :