.

18 Σεπ 2012

Αποκλειστικά! Η ταφή του Μητροπολίτη κ.κ Νικόδημου (Βιντεο, Φώτο)

Δείτε αποκλειστικά μέσα απο το ΕΡΓΟΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ την ταφή του Μητροπολίτη κ.κ Νικόδημου 

Βίντεο: Η εξοδιος ακολουθία και η ταφή του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρδαμεριου και Αρναιας (φωτο)


Δείτε στο Βίντεο και στο φωτορεπορτάζ που ακολουθεί την εξοδιο ακολουθία και την περιφορά του Μητροπολίτη στην πόλη τις αρναίας.

Η εξοδιος ακολουθία και η ταφή του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρδαμεριου και Αρναιας (φώτο)


Δείτε σε αποκλειστικότητα μέσα από το ΕΡΓΟΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ την εξοδιο ακολουθία και την ταφή του Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους, Αρδαμεριου και Αρναιας:

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ


Ο βουλευτής της ΝΔ Ευθύμης Καρανάσιος σε επιστολή του αναφέρει:
«Σεβασμιώτατε Μητροπολίτη Κασσανδρείας, κύριε Νικόδημε, Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου, με ιδιαίτερη συγκίνηση για την εκδημία εις Κύριον του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου κυρού Νικοδήμου, σας εκφράζω τα βαθύτατα συλλυπητήρια μου, ευχόμενος όπως ο Κύριος μας Ιησούς Χριστός αναπαύσει την ψυχή Αυτού.
Το θεάρεστο έργο της πνευματικής καθοδήγησης του ποιμνίου της Μητροπόλεως του και η πλούσια κοινωνική και φιλανθρωπική του δράση, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο, θα αποτελέσουν φωτεινό παράδειγμα για όλους μας».

Ο αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, Ιωάννης Γιώργος σημειώνει τα ακόλουθα:
“Σεβασμιότατε Κασσανδρείας και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου, με βαθειά λύπη πληροφορηθήκαμε την Κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου κυρού Νικοδήμου.
Προσευχόμαστε μαζί με τον Ιερό κλήρο και το λαό της Μητροπόλεως του, όπως ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός τάξει την ψυχή Αυτού μετά των Αγίων της εκκλησίας μας.
Η αγάπη του για την εκκλησία, και τα πνευματικά του τέκνα, το κοινωνικό του έργο, η ευθύτητα των λόγων του, και η γενικότερη προσφορά του στην Ορθοδοξία συνιστούν πολύτιμες διδαχές για όλους μας.
Η γενναιότητα και η καρτερία που επέδειξε τις δύσκολες ώρες της προσωπικής του μάχης αγγίζουν τις καρδιές όλων μας. Ευχόμαστε ο Θεός να τον ανταμείψει για την προσφορά του και να αναδείξει αντάξιο διάδοχο για να συνεχίσει το πολυσχιδές και πολυσήμαντο έργο του στην Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού, Αγ. Όρους και Αρδαμερίου.
Ας είναι αιωνία η μνήμη του.”


Ο Πρόεδρος του κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Πάνος Καμμένος και η συντονιστική επιτροπή Χαλκιδικής, εκφράζουν την βαθύτατη θλίψη τους για την κοίμηση του Παναγιότατου Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Ορους, Αρδαμερίου και Αρναίας, Νικοδήμου. Ήταν ένας άνθρωπος που κατάφερε να κρατήσει ενωμένο τον λαό της Χαλκιδικής σε αυτές τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε και που πρόσφερε πολλά στον ευλογημένο αυτό τόπο. Η απουσία του θα είναι κάτι παραπάνω από αισθητή.

Ο δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος αναφέρει: "Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια για την εκδημία εις Κύριον  του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Κυρού Νικοδήμου.  Η φιλανθρωπική του δράση και το κοινωνικό του έργο ας αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, που διανύει η χώρα μας.  Θα τον θυμόμαστε πάντα με αγάπη και σεβασμό".

Ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος σε επιστολή του αναφέρει: "Εκφράζουμε  τη βαθύτατη θλίψη  μας  για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Κυρού Νικοδήμου, ο οποίος άφησε πίσω του πλούσιο ποιμαντικό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό έργο κατά  τη μακρά διακονία του στη Μητρόπολη Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου. Θα τον θυμόμαστε με σεβασμό και ευγνωμοσύνη για το θεάρεστο έργο του. Ευχόμαστε ο Κύριος να τον αναπαύσει από τους κόπους του στα σκηνώματα των Αγίων Του".
πηγή και πληροφορίες .halkidikinews.gr

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, ΑΓ. ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΡΔΑΜΕΡΙΟΥ ΚΥΡΟΥ ΝΙΚΟΔΗΜΟΥ


ΛΕΣΧΗ ΕΦΕΔΡΩΝ ΕΝΟΠΛΩΝ
ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΝΟΜΟΥ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας για την κοίμηση του Μακαριστού Μητροπολίτου Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου, Κυρού Νικοδήμου.
Το κοινωνικό του έργο και  η προσφορά του ας γίνουν παράδειγμα για όλους μας.
Θα τον θυμόμαστε πάντα, ένα μεγάλο ποιμενάρχη, ένα πατριώτη, έναν δικό μας . . . Χαλκιδικιώτη.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

             ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ Κ. ΓΕΩΡΓΙΟΣ
            ΕΦ. ΥΠΛ/ΓΟΣ Π.Ζ/ΕΙΔ. ΔΥΝ
        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
      ΜΟΥΤΑΦΤΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 
              Ε.Α Τ/ΧΗΣ Α.Σ ( Ι )aetoshal.blogspot.gr 
Απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Αρναίας για την Κοίμηση του Μητροπολίτου κ.κ. Νικοδήμου

Δείτε την απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Ενότητας Αρναίας, που πραγματοποιήθηκε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση την Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 και ώρα 12:00 μ.μ και εισηγήθηκε προς το Δημοτικό Συμβούλιο για τις  περαιτέρω  ενέργειες:

Το τελευταίο αντίο στον Αγαπητό μας Μητροπολίτη κ. κ. Νικόδημο

Το τελευταίο αντίο στον ΑΓΑΠΗΤΟ μας Μητροπολίτη κ.κ. Νικόδημο στις 18/9/ 2012 και η ώρα 2:00 μ.μ. στον Ιερό Ναό του Αγίου Στεφάνου Αρναίας που ο ίδιος αναστήλωσε μετά την ολική καταστροφή που υπέστη απο την φωτιά
 Όλοι οι πιστοί παρόντες στο τελευταίο ΑΝΤΙΟ..