.

15 Σεπ 2012

45ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. – Τεχνικός Έλεγχος και Πανηγυρική Εκκίνηση (βίντεο)

45ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. – Τεχνικός Έλεγχος και Πανηγυρική Εκκίνηση δείτε το σχετικό βίντεο:


Η μεγαλειώδης τούμπα ενός... ευτραφούς μοντέλου (Βίντεο)

Το γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο που δείχνει τη «μεγαλοπρεπή» τούμπα που «έφαγε» στην πασαρέλα ένα ευτραφές μοντέλου, που μάλλον πήγαινε... γυρεύοντας!

Γεμάτη αυτοπεποίθηση, χωρίς λόγο, αφού δυσκολεύεται να ισορροπήσει πάνω στα τακούνια, το μοντέλο αφού καταφέρνει να διανύσει μερικά μέτρα στην πασαρέλα, τελικά... τρώει μια μεγαλειώδης τούμπα!


45ο Ράλλυ ΔΕΘ δηλώσεις του Προέδρου Δημήτρη Κουμποτή

δηλώσεις απο τον Πρόεδρο του ΑΟΘ Δημήτρη Κουμποτή για το 

45ο Ράλλυ ΔΕΘ Δείτε το βίντεο:

ΤΑ ΤΑΓΜΑΤΑ ΥΠΟΚΟΣΜΟΥ ΤΗΣ ΒΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


Δεν έχουν προηγούμενο τα ποσοστά... επιτυχίας, που έχουν οι επιχειρήσεις «πατριωτικής ηθικής» του κινήματος «αναβάθμισης της ποιότητας ζωής» στη ΒΑ Χαλκιδική.

Σήμερα κατάφεραν να κάνουν μια οικογένεια να πλέει σε πελάγη... δυστυχίας και τρομοκρατίας. Μπράβο τους!

Κατάφεραν επίσης, να κάνουν το λεωφορειούχο, που έχει την εργολαβία της μεταφοράς προσωπικού στα μεταλλεία, να πλημμυρίσει από οργή και αγανάκτηση για το βαρύ οικονομικό πλήγμα, που υπέστη.


 Να βρίσκεται στο ίδιο έργο θεατής σε σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα σε 40 μέρες να βλέπει την περιουσία του καμένη και σπασμένη. Συγχαρητήρια! (Τα προειδοποιητικά μηνύματα βέβαια, είχαν δοθεί από την προηγούμενη μέρα, με τις λαδομπογιές, που πέταξαν στην Ιερισσό, σε όχημα του ίδιου εργολάβου, που μετέφερε εργαζομένους)

Τα περισσότερα εύσημα πρέπει να απονεμηθούν σ’ εκείνους που «ξενύχτησαν», για να... κατατροπώσουν με τα ρόπαλα τους τα τζάμια και τα παρμπρίζ των δύο σταθμευμένων οχημάτων. 

Επίσης, εύσημα πρέπει να δοθούν, σ’ εκείνους που υποκινούν και συντηρούν τέτοιες «δημοκρατικές δράσεις», όπως και επίσης σ’ εκείνους, που καλύπτουν αυτές τις «δράσεις», με τη ρητορική αφωνία και τον πολιτικάντικο λόγο τους. 
          

Έτσι θα πάμε μπροστά... Έτσι θα κάνουμε τα δημιουργικά άλματα για την επίτευξη του μεγαλεπήβολου σχεδίου, της «αναβάθμισης της ποιότητας ζωής». Με ξυλοδαρμούς, βανδαλισμούς και πυρπολήσεις σε περιουσίες πολιτών, στα χωριά και στα δάση μας. 

Αν είναι έτσι, τότε δικαίως... θίγονται «οι προστάτες των πάντων» στη ΒΑ Χαλκιδική, όταν η εφημερίδα «Καθημερινή» τους χαρακτηρίζει, ως «ακροαριστερά τάγματα εφόδου».  

Ένας χαρακτηρισμός που δεν αποδίδει ούτε στο ελάχιστο, το χαρακτήρα που έχουν πάρει οι ενέργειες τους, ενώ αδικεί ενδεχομένως και τους ακραίους αριστερούς, που διασύρονται ιδεολογικοπολιτικά εξαιτίας τους. 

Νομίζουμε, ότι ο δικαιότερος χαρακτηρισμός είναι «τάγματα υποκόσμου», τα οποία κάτω από το ίδιο διευθυντήριο χρησιμοποιούν ιδεολογίες, έννοιες , θεσμούς, παιδιά, ηλικιωμένους και ότι φανταστεί το αρρωστημένο τους μυαλό, για να καλύπτουν αριστοτεχνικά τις εγκληματικές τους βλέψεις, προθέσεις και πράξεις. (Δείτε εδώ)

Στην δική μας περίπτωση έπρεπε να επινοηθεί ένας «εχθρός»...  για να δικαιολογηθεί η παρουσία τους. Επέλεξαν τη μεταλλευτική δραστηριότητα, που αιώνες τώρα αποτελεί βασικό  πυλώνα ανάπτυξης και στήριξης του βιοτικού επιπέδου της περιοχής.

Είναι και αυτό ένα κραυγαλέο σημάδι της πολιτικής και κοινωνικής μας παρακμής. Μια ολόκληρη πολιτεία και οι κατά τόπους κοινωνίες της, να δείχνουν ανίκανες στην καλύτερη ή ....αδιάθετες στη χειρότερη να βάλουν μια μεγάλη τελεία σε τέτοια φαινόμενα.

Ανεξάρτητα πάντως από τι θα κάνει η πολιτεία στο χρόνιο ζήτημα της βίαιης εισβολής του υποκόσμου στη κοινωνία ΒΑ Χαλκιδική, να γνωρίζουν οι φίλοι μας, ότι εμείς οι πολίτες αυτού του Δήμου , δε θα δεχθούμε πότε τους γερμανούς ως φίλους μας.... Ούτε βέβαια θα κάνουμε τη χάρη να λυγίσουμε στους κουτσαβακισμούς των εδώ συνεργατών τους. 

Δεν το κάναμε ποτέ μέχρι σήμερα και ούτε πρόκειται.

Κρατάει κοντά 20 χρόνια αυτή κολόνια του υποκόσμου στη ΒΑ Χαλκιδική. Τόποι των εγκληματικών τους ενεργειών η Ολυμπιάδα,η  Στρατονίκη, η Ιερισσός, η  Μ. Παναγία. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιες ιδέες, οι ίδιες πράξεις, ή ίδια μπόχα. 

Σενάριο για εθελουσία έξοδο στο Δημόσιο


Σενάρια και προβολές σχετικά με τις αποχωρήσεις που θα προκύψουν στο Δημόσιο από την εφαρμογή της συνταξιοδοτικής ωρίμανσης πραγματοποιούν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρυθμίσεις σε συνεργασία με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, προετοιμάζοντας τη συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί με την

"«Στέγνωσε» από καύσιμα η Α.Δ. Χαλκιδικής"


 Κύριε Υπουργέ,
  Κύριε Αρχηγέ,
  Όπως μας ενημερώνουν Προεδρεία Πρωτοβάθμιων Ενώσεών μας, άρχισαν και πάλι οι δυσλειτουργίες σειράς Αστυνομικών Υπηρεσιών εξαιτίας έλλειψης καυσίμων!
  Χαρακτηριστικότατη η περίπτωση που μας γνωστοποιεί η Ε.Α.Υ. Χαλκιδικής με το επισυναπτόμενο υπ' αριθμ. 200/11/17 από 14-09-2012 έγγραφό της στο οποίο διαλαμβάνονται τα ακόλουθα: «Ο περιορισμός των λειτουργικών δαπανών στην Ελληνική Αστυνομία άρχισε και τον βιώνουμε με την έλλειψη καυσίμων. Τα οχήματα της Α.Δ. Χαλκιδικής ακινητοποιούνται το ένα μετά το άλλο, επειδή το πρατήριό μας από 11-9-2012 στέρεψε. Από εδώ και στο εξής οι πολίτες που ζητούν τη συνδρομή μας περιμένουν στο ακουστικό τους. Η παραβατικότητα και η εγκληματικότητα στην περιοχή μας βρίσκεται σε οριακό σημείο και οι υπεύθυνοι ας αναλάβουν τις ευθύνες».
  Κύριε Υπουργέ,
  Κύριε Αρχηγέ,
  Το όλο ζήτημα όπως αντιλαμβάνεστε χρήζει άμεσης αντιμετώπισης, πριν λάβει μορφή χιονοστιβάδας. Εκτός και αν με τις περικοπές δαπανών αφήνονται ενσυνείδητα οι Υπηρεσίες να μαραζώνουν και ο ένστολος ανυπεράσπιστος στις επικρίσεις και τα αρνητικά σχόλια των συμπολιτών μας.
  Από την πλευρά μας δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν θα επιτρέψουμε να στραφεί η κοινωνία εναντίον μας, αλλά εναντίον όσων ευθύνονται για την τραγική κατάσταση στην οποία μας οδηγούν με τις αποφάσεις τους.
ypografes-poasy
xalkidiki_14-9-12

45ο Ράλλυ Δ.Ε.Θ. – Τεχνικός Έλεγχος και Πανηγυρική Εκκίνηση


Μετά από 3 μήνες σχετικής ανομβρίας ο κλήρος για το πρώτο βροχερό Σαββατοκύριακο έμελλε να πέσει στο τελευταίο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, που είναι αυτό στο οποίο διοργανώνεται το Ράλλυ Δ.Ε.Θ.
Έτσι η  διαπεραστική ψιλή βροχή συνόδεψε τον οργάνωση και πληρώματα, τόσο κατά την διάρκεια του τεχνικού ελέγχου, όσο και της πανηγυρικής εκκίνησης.
Από τα 45 πληρώματα που δήλωσαν συμμετοχή με επιτυχία πέρασαν τεχνικό έλεγχο τα 42 καθώς δεν προσήλθαν οι Ανδρεάδης – Μαυρίδης με VW Golf II, Βαλαβάνης – Τσαβδαρίδης με Honda Civic Type R και Τοψής Σ. με Peugeot 106 S16. Όσο για την πανηγυρική εκκίνηση, αυτή κύλησε ομαλά, δυστυχώς με λιγότερους θεατές από το αναμενόμενο λόγω βροχής. Ευχάριστη νότα στην μελαγχολική όψη της Νότιας Πύλης η παρουσία και ο δυναμικός χορός των “Cheerleaders Kalamari”.
Τα πληρώματα μετά την εκκίνηση κατευθύνθηκαν προς την πίστα καρτ “Drive Park” όπου θα δώσουν την πρώτη μάχη του αγώνα στην Σούπερ Ειδική Διαδρομή η οποία θα μεταδοθεί ζωντανά με ήχο και εικόνα από το Ραδιοτηλεοπτικό του Σ.Ο.Α.Α.Β.Ε

ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΠΑΣΟ 2012 2013

Η δυνατότητα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων για την απόκτηση της νέας ακαδημαικης ταυτοτητας θα είναι διαθέσιμη από τις 24/09/2012 από τη διεύθυνση academicid.minedu.gov.grΕιδικά για τους πρωτοετείς φοιτητές η αίτηση θα υποβάλλεται μετά την ολοκλήρωση της εγγραφής τους και αφού παραλάβουν τους κωδικούς πρόσβασης για την ηλεκτρονική υπηρεσία έκδοσης της ακαδημαικης ταυτοτητας φοιτητών του οικείου ΑΕΙ
Η νέα Ακαδημαική ταυτότητα φοιτητών θα ισχύει για όσο διάστημα υφίσταται η φοιτητική ιδιότητα και θα καλύπτει πολλαπλές χρήσεις πέραν του φοιτητικού εισιτηρίου ΠΑΣΟ. Η διανομή και η εκτύπωση της Νέας Ακαδημαικης ταυτοτητας φοιτητων θα γίνετε από ανάδοχο ο οποίος έχει επιλεγεί με διεθνή διαγωνισμό.
Η παραλαβή της νέας ακαδημαικης ταυτοτητας φοιτητων θα γίνετε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση από το σημείο του αναδόχου που θα επιλέξει ο φοιτητής.
Σε περίπτωση απώλειας της φοιτητικής ιδιότητας ο κάτοχος της ακαδημαικής ταυτότητας οφείλει να δηλώσει στο ηλεκτρονικό σύστημα την ακύρωση της ακαδημαϊκής ταυτότητας και να προχωρήσει σε καταστροφή της.

«Στο σφυρί» το γυμναστήριο του Γιωργάκη!


Επιχείρηση «κούρεμα του χρέους» βρίσκεται σε εξέλιξη στην Ιπποκράτους, η οποία στην παρούσα φάση επιδιώκει να απαλλαγεί από τον υπερσύγχρονο εξοπλισμό του γυμναστηρίου που βρίσκεται στον 2ο όροφο των κεντρικών γραφείων του κόμματος.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», το ΠΑΣΟΚ θέτει προς πώληση συνολικά 49 σχεδόν αχρησιμοποίητα όργανα γυμναστικής, η αξία των οποίων, σύμφωνα με την καταγραφή που έκαναν στελέχη του κόμματος και ειδικοί, ανέρχεται σε 105.000 ευρώ και μαζί με τον ΦΠΑ σε 130.000 ευρώ.
Έφυγε ο Γιωργάκης, άλλαξαν τα πράγματα...

Ανάγκη για επιμήκυνση έως το 2016


Θέμα επιμήκυνσης του ελληνικού προγράμματος μέχρι το 2016 έθεσε ο Αντώνης Σαμαράς σε συνέντευξή του στην Washington Post στοιχειοθετώντας με αριθμούς την αναγκαιότητα αυτή.
Μιλώντας για τις μεταρρυθμίσεις, ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι «πρέπει να βεβαιωθούμε ότι τηρούμε όσα έχουμε υπογράψει» και πρόσθεσε ότι μια ενδεχόμενη ελληνική έξοδος από την ευρωζώνη, θα ήταν καταστροφή.
Η αποφασιστικότητά μας είναι δεδομένη, τόνισε ο κ. Σαμαράς σημειώνοντας ότι πρόκειται οι περικοπές δαπανών ύψους 11,7 δισεκ ευρώ έχουν να κάνουν με το να καταστεί η κυβέρνηση μικρότερη και το όλο σύστημα πιο αποτελεσματικό.
Ο κ. Σαμαράς επανέλαβε ότι «είμαστε εδώ για να εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, για να πετύχουμε τους στόχους μας».
Στην ερώτηση αν τα χρήματα από την τρόικα θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ο κ. Σαμαράς απαντά: «Ναι, αν πάρουμε την επόμενη δόση, η οποία ελπίζω ότι θα είναι τον Οκτώβριο, θα ανακεφαλαιοποιήσουμε τις τράπεζες» υπογραμμίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και να αποφευχθεί με κάθε τρόπο η συνέχιση της ύφεσης.
Για τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο κ. Σαμαράς είπε ότι συζήτησαν την ανάγκη για ρευστότητα, σημειώνοντας ότι για την Ελλάδα είναι προϋπόθεση για να ξεκινήσει η πολυαναμενόμενη ανάκαμψη.
Μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε με έμφαση ότι δεν θέλει η Ελλάδα να γίνει το αρνητικό παράδειγμα για τους άλλους, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας στην ευρωζώνη και πολλοί ηγέτες στο εξωτερικό συνειδητοποιούν τώρα ότι αυτό είναι το καλύτερο, όχι μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για την Ευρώπη. Οι συνέπειες είναι άγνωστες ως προς το τι θα μπορούσε να συμβεί στην Ευρώπη αν η Ελλάδα έφευγε. Ποια θα ήταν η αντίδραση των αγορών».
Ο πρωθυπουργός μίλησε ακόμα για καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, τη μεταρρύθμιση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού, τον αγώνα κατά της γραφειοκρατίας και τις επενδυτικές ευκαιρίες ενώ δεν παρέλειψε να προσθέσει ότι έγιναν πολύ σοβαρά λάθη από προηγούμενες κυβερνήσεις.
Στη συνέχεια εξέφρασε την ανησυχία του για την κοινωνική συνοχή, τονίζοντας ότι «αν δεν υπάρξει φως στο τέλος του τούνελ τότε ναι, είμαι πολύ ανήσυχος».
Παράλληλα έκανε αναφορά και στα προβλήματα των παράνομων μεταναστών, στην κρίση στη Συρία και στην πιθανότητα χιλιάδες πρόσφυγες να κατευθυνθούν προς την Ελλάδα, σημειώνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το φαινόμενο των παράνομων μεταναστών.

Χωρίς μάσκες και γάντια οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα της Θεσσαλονίκης


Χωρίς τα στοιχειώδη μέσα, τα οποία μπορούν να τους θωρακίσουν απέναντι στους κινδύνους που σε καθημερινή βάση...
αντιμετωπίζουν κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, είναι αναγκασμένοι να εργάζονται εκατοντάδες υπάλληλοι του δήμου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι απασχολούνται σε ευαίσθητες υπηρεσίες, όπως σε αυτές της καθαριότητας.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Μακεδονία", εργάτες αποκομιδής και συνοδοί απορριμματοφόρων καλούνται να μαζεύουν τα σκουπίδια από τους δρόμους της πόλης χωρίς να φορούν προστατευτικές μάσκες ή γάντια, τεχνίτες στο μηχανουργείο προχωρούν σε βαριές εργασίες, χωρίς κράνη ή τις ειδικές αρβύλες που προβλέπει ο νόμος, ενώ σε πολλές περιπτώσεις δημοτικοί υπάλληλοι εργάζονται νυκτερινές ώρες, χωρίς να φέρουν τα φωσφορίζοντα γιλέκα, που είναι αναγκαία για την προστασία τους.
Αιτία για αυτές τις σοβαρές ελλείψεις, σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάση Παππά, είναι το γεγονός ότι, ενώ διανύουμε ήδη τον ένατο μήνα του χρόνου, το αίτημα του δήμου για την αγορά των αναγκαίων μέσων ατομικής προστασίας για τους δημοτικούς υπαλλήλους, με προϋπολογισμό περίπου 290.000 ευρώ, παραμένει κολλημένο στο ενιαίο πρόγραμμα προμηθειών στην Αθήνα.
Εξαιρετικά σοβαρό χαρακτηρίζει το πρόβλημα με τις ελλείψεις σε μέσα ατομικής προστασίας ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του δήμου Θεσσαλονίκης Σωτήρης Βάιος, ο οποίος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ακόμη και της προσφυγής στην ελληνική δικαιοσύνη εάν δεν εξομαλυνθεί άμεσα η κατάσταση.

Ωρα μηδέν για το μετρό της Θεσσαλονίκης


Στο πιο κρίσιμο σημείο της ιστορίας του βρίσκεται το μετρό της Θεσσαλονίκης, αφού όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για την τύχη του έργου. Ετσι, το μετρό είναι δυνατό να πάρει και πάλι μπρος, έπειτα από έξι μήνες που οι εργασίες είναι σταματημένες, δεν αποκλείεται όμως να μη βρεθεί λύση για την επανεκκίνησή του. Αυτό το απευκταίο ενδεχόμενο θα σήμαινε ότι το υπουργείο Υποδομών θα έπρεπε να προχωρήσει σε νέα δημοπράτηση. Τι θα σήμαινε κάτι τέτοιο πρακτικά; Ακόμη δέκα χρόνια για την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής...
Από πού συνάγονται όλα αυτά; Από τη δημόσια δήλωση που έκανε χτες το πρωί ο Θεσσαλονικιός γραμματέας Δημοσίων Εργων του υπουργείου Υποδομών, Στράτος Σιμόπουλος: «Αφού εξαντλήσω κάθε δυνατότητα διαλόγου με όλους τους εμπλεκομένους, είμαι έτοιμος, μέσα στον επόμενο μήνα, να βγω και να πω αν το μετρό μπορεί να προχωρήσει ή όχι».
Η δήλωση του κ. Σιμόπουλου έγινε σε ειδική συνεδρίαση της αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης, με αποκλειστικό θέμα το μετρό, την πορεία κατασκευής του και τα προβλήματα του έργου. Εκεί ο κ. Σιμόπουλος άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: από το να πάρει και πάλι μπρος το έργο, μέχρι και να σταματήσει εντελώς και το υπουργείο να προχωρήσει σε νέα δημοπράτηση.
Ο κ. Σιμόπουλος, κατά την τοποθέτησή του, είπε ότι καταβάλλεται προσπάθεια ώστε το μετρό να απεμπλακεί, καθώς είναι ένα έργο το οποίο χρειάζεται η πόλη. Ταυτόχρονα επισήμανε ότι το υπουργείο είναι έτοιμο, στο πλαίσιο της σύμβασης, να ικανοποιήσει ορισμένα εύλογα αιτήματα του αναδόχου.
«Το μετρό της Θεσσαλονίκης, μαζί με τους τέσσερις αυτοκινητοδρόμους, βρίσκεται στην κορυφή της ατζέντας του υπουργείου Υποδομών, για τα έργα που πρέπει να ξεμπλοκάρουν και να πάρουν και πάλι μπρος. Δεν αποποιούμαστε των ευθυνών μας. Είμαστε εδώ για να βρίσκουμε λύσεις και για να βάζουμε τις υπογραφές μας. Υπάρχουν ελπίδες το μετρό να είναι έτοιμο στο τέλος του 2016. Ομως πρέπει άμεσα να επανακαθοριστεί η σχέση της αναθέτουσας αρχής, που είναι η Αττικό Μετρό, με την ανάδοχο κοινοπραξία», υπογράμμισε ο κ. Σιμόπουλος.
Απαλλοτριώσεις και ανασκαφές
Μέχρι σήμερα, υπάρχουν πέντε χώροι οι οποίοι δεν έχουν παραδοθεί στον ανάδοχο. Πρόκειται για τους χώρους όπου θα κατασκευαστούν οι σταθμοί Παπάφειο, Πατρικίου, Βούλγαρη και Νέα Ελβετία, καθώς και για μεγάλο τμήμα του χώρου όπου θα κατασκευαστεί το αμαξοστάσιο του μετρό, στην περιοχή του «Makro».
Για το «Παπάφειο», ο κ. Σιμόπουλος είπε ότι σε λίγες εβδομάδες μπορεί να παραδοθεί στον ανάδοχο ο χώρος. Για τη Νέα Ελβετία και το αμαξοστάσιο ανέφερε ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης πρέπει να ξεπεράσει τα υπηρεσιακά προβλήματα που υπάρχουν και να μπουν άμεσα υπογραφές από το δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους για την παράδοση των χώρων στο μετρό. Για το σταθμό Πατρικίου ανέφερε ότι μέσα στον Οκτώβριο ο χώρος μπορεί να παραδοθεί στον ανάδοχο, αφού προχώρησε η διαδικασία των απαλλοτριώσεων. Για το σταθμό της Βούλγαρη, τέλος, είπε ότι το δικαστήριο θα γίνει στις 2 Οκτωβρίου.
Σχετικά με τις εκτεταμένες αρχαιολογικές ανασκαφές, ο κ. Σιμόπουλος είπε ότι βρίσκονται στο τελικό στάδιο, αφού ολοκληρώθηκαν σε ποσοστό 70% - 80% και ότι μία φορά το μήνα θα έρχονται στη Θεσσαλονίκη οι διευθύντριες Βυζαντινών και Ιστορικών Αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να λύνουν επιτόπου τα προβλήματα.
Ταυτόχρονα, ο κ. Σιμόπουλος, μιλώντας προφανώς στις διευθύντριες των Εφορειών Αρχαιοτήτων που ήταν παρούσες, αλλά και σε όλους τους φορείς, απηύθυνε έκκληση «να υπερβούμε ο καθένας μας τις ευαισθησίες μας και το χώρο που υπηρετούμε, ώστε να προχωρήσει το μετρό, το οποίο είναι πρωταρχικής σημασίας για την πόλη, αφού, εκτός των άλλων, μέσα σε αυτή την οικονομική κρίση θα πέσουν στην πόλη εκατομμύρια ευρώ που θα της δώσουν ανάσα».
Καταλήγοντας, ο κ. Σιμόπουλος επισήμανε ότι θα γίνει προσπάθεια ώστε οι εργαζόμενοι στις ανασκαφές να απορροφηθούν στο τεχνικό τμήμα του έργου, ενώ για τους καταστηματάρχες που πλήττονται από τα έργα σημείωσε ότι θα εξεταστεί το ενδεχόμενο φορολογικών και ασφαλιστικών ελαφρύνσεών τους.

Με την απειλή συλλήψεων διαδηλώνουν οι μεταλλωρύχοι


 Στη λήξη των διαδηλώσεων των μεταλλωρύχων επιχείρησε η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής, με συλλήψεις κατά των διαδηλωτών οι οποίοι με τον τρόπο αυτό προσπαθούν να διεκδικήσουν τις μισθολογικές τους αυξήσεις, καθώς τέτοιου είδους εκδηλώσεις είναι επιζήμιες για την οικονομία της χώρας.
Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση αναφέρει ότι:

ΕΠΙΘΕΣΗ ΑΓΝΩΣΤΩΝ ΣΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΣΤΗ Μ.ΠΑΝΑΓΙΑ


Την νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο (15 Σεπτεμβρίου) άγνωστοι έσπασαν τα παράθυρα από δύο βανάκια εργολάβων, τα οποίοι εκτελούν δρομολόγια μεταφοράς εργαζόμενων από και προς τα εργοτάξια της εταιρείας "Ελληνικός Χρυσός". 

Σύμφωνα με μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, οι δύο άγνωστοι δράστες επέβαιναν σε μοτοσυκλέτα και φορούσαν κουκούλες. Η αστυνομία ερευνά την υπόθεση.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη φορά, που οχήματα μεταφοράς προσωπικού στα μεταλλεία, μπαίνουν στο στόχαστρο βανδάλων.

Στις 5 Αυγούστου ο ένας εκ των δύο εργολάβων είχε πέσει και πάλι θύμα εμπρησμού και βανδαλισμού. 

Τότε μία μεγάλη ομάδα ατόμων, που  επέστρεφε από τις Σκουριές,  έσπασε πρώτα όλα τα παράθυρα του λεωφορείου βάρδιας της εταιρείας, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο Γομάτι και κατόπιν του έβαλαν φωτιά, πετώντας μέσα σ' αυτό βόμβες μολότοφ. 
Θα επανέλθουμε στο θέμα με καινούρια ανάρτηση.
/politesaristoteli.blogspot.gr

Κασιδιάρης σε Ευαγγελάτο: "Το παίζεις εισαγγελέας και κατηγορείς Έλληνες!! Πρέπει να κατηγορηθείς για αντιποίηση αρχής''!!! Βίντεο!!


Κασιδιάρης σε Ευαγγελάτο: "Το παίζεις εισαγγελέας και κατηγορείς Έλληνες!! Πρέπει να κατηγορηθείς για αντιποίηση αρχής''!!! δείτε το βίντεο:Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο την αύξηση ορίων ηλικίας


Ποιοι θα πληρώσουν περισσότερο την αύξηση ορίων ηλικίας Η αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 έτη -μέτρο που θα συμπαρασύρει και τα «ενδιάμεσα» όρια ηλικίας- βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των συζητήσεων. Σε μία τέτοια περίπτωση κάθε χρόνο θα «εγκλωβίζονται» περίπου 60.000 άτομα στην αγορά εργασίας, που θα πρέπει να δουλέψουν ένα ή δύο χρόνια παραπάνω για να ανοίξουν την πόρτα εξόδου.
Το μέτρο μπορεί να αποδώσει ένα

Συγκροτείται επιτροπή κοινωνικού διαλόγου

Οι τρόποι αντιμετώπισης της υψηλής ανεργίας και της «μαύρης» εργασίας καθώς και η μείωση του μή μισθολογικού κόστους θα βρεθούν στο επίκεντρο της Εθνικής Επιτροπής Κοινωνικού Διαλόγου, που συγκροτεί, με σημερινή απόφασή του, ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.Τα θέματα που θα εξετάσει η επιτροπή στο πλαίσιο του κοινωνικού διαλόγου είναι:
  • Άμεσες, στοχευμένες και αποτελεσματικές δράσεις για την αντιμετώπιση της υψηλής ανεργίας.
  • Καταπολέμηση της αδήλωτης- μαύρης εργασίας και της εκτεταμένης εισφοροδιαφυγής.
  • Μη μισθολογικό κόστος εργασίας.
  • Μείωση διοικητικών βαρών και γραφειοκρατίας στην αγορά εργασίας.
  • Διατήρηση του σημαντικού μέρους των κοινωνικών υπηρεσιών των καταργηθέντων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.
  • Αναμόρφωση του μηχανισμού με τον οποίο καθορίζεται ο κατώτατος μισθός, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κεκτημένου.
Σύμφωνα με την υπουργική απόφαση, πρόεδρος και συντονιστής της Εθνικής Επιτροπής αναλαμβάνει ο υφυπουργός Εργασίας και συμμετέχουν, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας, Άννα Στρατινάκη, ο διοικητής του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), Ηλίας Κικίλιας, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ), Γιάννης Παναγόπουλος, ο εκπρόσωπος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Χάρης Κυριαζής, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Ελευθέρων Βιοτεχνών Επαγγελματιών Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης και ο ειδικός συνεργάτης του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Γιάννης Δενδρινός.
ethnos

Μείωση 50% στο μισθό του Προέδρου της Δημοκρατίας

Μπορεί ο Κάρολος Παπούλιας να έχει παραιτηθεί των αποδοχών του, τώρα όμως με νομοθετική ρύθμιση οι αποδοχές του Προέδρου της Δημοκρατίας ορίζονται στα 11.561 ευρώ, δηλαδή στο διπλάσιο της βουλευτικής αποζημίωσης, ενώ καταργούνται και τα έξοδα παράστασης που ανέρχονταν σε 6.240 ευρώ.

Η τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών με την οποία μειώνεται στο μισό το ύψος της χορηγίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έρχεται έπειτα και από σχετική επιθυμία του κ. Παπούλια.

Με τον τρόπο αυτό και σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση «αφενός μειώνεται στο ήμιση, από 1.9.2012, το ύψος της παρεχόμενης προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μηνιαίας χορηγίας, η οποία πλέον ορίζεται ίση προς το διπλάσιο των απολαβών των Βουλευτών… και αφετέρου καταργούνται πλήρως τα έξοδα παράστασης αυτού..».

Ειδικότερα, η σχετική μηνιαία χορηγία διαμορφώνεται πλέον σε 11.561 ευρώ, από 23.122 ευρώ ενώ καταργούνται και τα έξοδα παράστασης τα οποία ανέρχονταν σε 6.240 ευρώ. Από τις διατάξεις επέρχεται ετήσια αποτροπή δαπάνης του κρατικού προϋπολογισμού της τάξεως των 352.350 ευρώ καθώς ο περιορισμός της μηνιαίας χορηγίας του Προέδρου συμπαρασύρει στον αντίστοιχο περιορισμό και την μηνιαία αποζημίωση των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας.
 

Χρυσός στη Β. Χαλκιδική: Η προπαγάνδα της «ανάπτυξης»Τη σιωπή των ΜΜΕ για τους αγώνες των κατοίκων στη Β. Χαλκιδική ενάντια στη δημιουργία ενός καταστρεπτικού για το περιβάλλον και την οικονομία της περιοχής ορυχείου έσπασε μέσα στο καλοκαίρι η δήλωση του Δένδια: «Η νομιμότητα θα εφαρμοστεί και για τα μεταλλεία χρυσού στη Χαλκιδική». Είχε προηγηθεί μια μέρα πριν η καταστολή μιας μεγάλης πορείας στο βουνό, με δακρυγόνα και πλαστικές σφαίρες. Αυτό ήταν: έχουμε πλέον γραμμή.

Το ΜΜΕ του Μπόμπολα δεν θα έθιγαν βέβαια ποτέ μια ιστορία απ’ όπου το αφεντικό βγάζει πολλά (μα πολλά) λεφτά. Θα έπρεπε κάποιος να παριστάνει τον βλάκα περί διαπλοκής, αν περίμενε να βγάλει το «Μέγκα» ή το «Έθνος»τα σκάνδαλα που συνοδεύουν τη μεταβίβαση των μεταλλευτικών δικαιωμάτων στην «Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.», όπου ο Μπόμπολας κατέχει το 5% μέσω της «ΑΚΤΩΡ». Και στα άρθρα που πανηγύριζαν τότε για την απομάκρυνση της Μπιρμπίλη από το Υπ. Περιβάλλοντος δεν θα διαβάσει κανείς την πραγματική αιτία του ενθουσιασμού: η Μπιρμπίλη, με το να μην υπογράφει επί 1 ½ χρόνο στο υπουργείο τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την κρίσιμη άδεια που ήταν απαραίτητη για να μπορέσει η εταιρεία να προχωρήσει στα σχέδιά της, μπλόκαρε γι’ αυτό το διάστημα την κατασκευή του ορυχείου. Το πράσινο φως άναψε ο Παπακωνσταντίνου αμέσως μετά, υπογράφοντας το έγγραφο μέσα σε 10 μέρες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο Μπόμπολας όμως έχει καλούς συμπαραστάτες και στους υπόλοιπους πάτρονες των ΜΜΕ. Γιατί πάνω απ’ όλα, πάνω απ’ τα αντικρουόμενα συμφέροντά τους, δουλειά τους είναι ο καθορισμός και η επιβολή του κυρίαρχου λόγου του συστήματος. Έτσι, ο τόσο ευαίσθητος ΣΚΑΙ του Αλαφούζου π.χ., που Κυριακή παρά Κυριακή μας προσκαλεί σε δεντροφυτεύσεις, δεν βρήκε καμιά κουβέντα να πει για τα 3.500 στρέμματα του πανέμορφου δάσους των Σκουριών που θα καταστραφούν. Μέχρι πρόσφατα, τις ελάχιστες φορές που σχολιαζόταν το θέμα αποσπασματικά, όπως και για το Ελληνικό, όπως και για τον Αχελώο, οι κάτοικοι βαφτίζονταν 30 ψευτοοικολόγοι που με τις εμμονικές αιτιάσεις τους και τις συνεχείς νομικές προσφυγές τους έβαζαν φρένο στη χρυσοφόρα για την εθνική οικονομία επένδυση. (Η πρόταση θα ήταν δυσλειτουργική αν έμπαιναν όσα εισαγωγικά αντιστοιχούν στα ψέματα που κρύβει). Αλλά και για μια συνολικότερη προσέγγιση, ας δει κανείς το ρεπορτάζ του Τέλογλου 1 χρόνο πριν, για τους «Νέους Φακέλους» του Παπαχελά, ένα πραγματικό «μνημείο ερευνητικής δημοσιογραφίας».

Καθώς όμως βρισκόμαστε στην κορύφωση του αγώνα, εν όψει της τελικής γνωμοδότησης του ΣτΕ, απαιτούνται ενισχυμένα μέτρα για τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης. Με ένα ανυπόγραφο σημείωμα στην αλαφουζέικη «Καθημερινή», οι κάτοικοι αναβαθμίστηκαν σε ακροαριστερά τάγματα εφόδου, κατ’ αντιστοιχία με τους νεοναζί τραμπούκους της Χρυσής Αυγής, και επομένως πρέπει να κατασταλούν. Έτσι αντιμετωπίζονται οι πορείες χιλιάδων ανθρώπων, νέων και γέρων, που ζητούν την προστασία του τόπου τους, την προστασία του δάσους και των νερών τους, την προστασία της ζωής τους, απέναντι στα συμφέροντα της Καναδικής ElDorado Gold. Ανατριχιάζει κανείς με τόση δημοκρατία…

Η περίπτωση του ορυχείου στις Σκουριές Χαλκιδικής είναι μια κλασική περίπτωση διαπλοκής, ενισχυμένη με αποικιοκρατικούς όρους και προοπτική λατινοαμερικάνικης εξαθλίωσης εν καιρώ μνημονίου. Το 1997, όταν τα ΜΜΕ μας τάιζαν ψεύτικη ευημερία, στη Β. Χαλκιδική είχε εφαρμοστεί στρατιωτικός νόμος απέναντι στους κατοίκους που αντιδρούσαν σε παλαιότερα εξορυκτικά σχέδια. Σήμερα, που έχει επιβληθεί ωμή καταστολή από τις δημοκρατικές δυνάμεις των ΜΑΤ, τα ΜΜΕ μας ταΐζουν φόβο και ιδεολογικά παραμύθια «χρυσής» ανάπτυξης και «χρυσής αυγής».

Ενεργοί πολίτες Δ.Ε.Αρναίας

Υ.Γ. Αφιερωμένο σε αυτούς που μας χαρακτηρίζουν μονόπλευρους

Συμβουλές εν όψει καταιγίδων


Συστάσεις λόγω του κύματος κακοκαιρίας, με ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, δίνει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.
Ειδικότερα, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα, τη Δυτική και Κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και την Κεντρική Στερεά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στο Ιόνιο πιθανώς πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Σε μικρή πτώση η θερμοκρασία στα δυτικά.
 
 
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και βαθμιαία καταιγίδες κυρίως στα δυτικά θα είναι το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Το θερμόμετρο θα δείχνει από 20 έως 28 βαθμούς Κελσίου.
 
Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συστήνει στους πολίτες:
 
- να βεβαιωθούν ότι τα φρεάτια έξω από το σπίτι τους δεν είναι φραγμένα και ότι οι υδρορροές λειτουργούν κανονικά
 
- εξαιτίας των κινδύνων από πτώση κεραυνών κατά τη διάρκεια των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, να αποφεύγουν τη μετακίνηση και την παραμονή τους στην ύπαιθρο
 
- αν βρίσκονται σε ανοιχτό χώρο, να μένουν μακριά από ηλεκτροφόρα καλώδια όπως και από περιοχές στις οποίες έχουν σημειωθεί κατολισθήσεις
 
- να αποφεύγουν δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων
 
- να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητό τους κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους
 
- να ενημερώνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα για την πρόβλεψη του καιρού από την ΕΜΥ μέσω των ΜΜΕ
 
- να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κ.λπ.
 
Η Τροχαία σε δική της ανακοίνωση δίνει γενικές συμβουλές για ασφαλή οδήγηση. Ειδικότερα, συστήνει στους οδηγούς:
 
- να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου πριν από τη μετακίνηση
 
- να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τις μετακινήσεις τους, ιδιαίτερα στις περιοχές όπου υπάρχουν πλημμύρες, υπερχειλίσεις χειμάρρων κ.λπ., διακοπές κυκλοφορίας ή στο παρελθόν έχουν καταγραφεί ανάλογα προβλήματα
 
- να τηρούν τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας
 
- να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, για να ελέγχουν καλύτερα το όχημά τους, και να αφήνουν αρκετή απόσταση από το προπορευόμενο όχημα, για να μπορούν να σταματήσουν με ασφάλεια
 
- να έχουν αναμμένα τα φώτα πορείας, για να γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί, ιδιαίτερα όπου δεν υπάρχει μεγάλη ορατότητα
 
- να διατηρούν τα φώτα και τους υαλοκαθαριστήρες του οχήματός τους πάντα καθαρούς
 
- να φορούν πάντα ζώνες ασφαλείας
 
- σε κάθε περίπτωση να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των τροχονόμων των Υπηρεσιών Τροχαίας και των αρμόδιων Αρχών
 
- να ελέγχουν την καλή λειτουργία των συστημάτων του αυτοκινήτου τους
 
- σε περίπτωση ανάγκης να επικοινωνούν με το 100 (ΕΛ.ΑΣ.), το 199 (Π.Σ.), το 166 (Ε.Κ.Α.Β.), τον ευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 και με τις αρμόδιες Αρχές.

Μειώνεται ο ρυθμός εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα μετά τον «Ξένιο Δία»


Μειωμένος είναι ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που έχουν έρθει στην χώρα μας μετά την έναρξη της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης «Ξένιος Ζευς».
Όπως προκύπτει από τους πίνακες του υπουργείου Δημοσίας Τάξεως, ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα ο αριθμός των μεταναστών αυξανόταν, με την έναρξη της επιχείρησης, έπεσε

Ληστεία τράπεζας με... μπιλιετάκι


Άγνωστος άνδρας, που φορούσε καπέλο και γυαλιά ηλίου, περίμενε υπομονετικά στην ουρά, στο υποκατάστημα της Τράπεζας Κύπρου, στην οδό Π. Μελλά 45.
Όταν έφτασε η σειρά του στο ταμείο, έδωσε στον υπάλληλο ένα σημείωμα, που έγραφε ότι είχε όπλο και τον διέταζε να του δώσει όσα χρήματα είχε. Με τον τρόπο αυτόν

Έκοψαν κλήση σε αγελάδα!

Στον Άγιο Νικόλαο Φιλιατών, αστυνομικοί έκοψαν κλήση σε έναν κτηνοτρόφο, επειδή η αγελάδα του κυκλοφορούσε στο δρόμο του χωριού. 

Βέβαια η κλήση