.

14 Σεπ 2012

Ποια εκπληκτικά «πράγματα» μπορεί να κάνει μία ερεθισμένη γυναίκα!

Μπόλικα σάλια, κουβάδες ιδρώτα, ανυπόφορες σωματικές οσμές, ποτάμια προσπερματικών και κολπικών υγρών, δάκρυα με το τσουβάλι, ενίοτε αίμα (όλων των αποχρώσεων), ζωώδεις βρυχηθμοί και πνιχτές κραυγές, πόνος και «βρώμικα» λόγια, κοκκινίλες και σημάδια... Μήπως τελικά υπάρχει πράγματι λόγος που ο πολιτισμός το αποστρέφεται, περιβάλλοντάς το με κάθε λογής ωραία slick ενδύματα και εξευγενισμένα Βερθερικά παραληρήματα; 

Στο όχι και τόσο μακρινό παρελθόν, ο Φρόυντ είχε επιχειρήσει να εξηγήσει την προέλευση αυτής της τάσης του πολιτισμού να απωθεί συστηματικά το ορμονικό ολοκαύτωμα που αποκαλούμε «σεξ», υποστηρίζοντας πως έχει να κάνει με τη διαδικασία ορθοπόδησης του ζώου γνωστού εδώ και χιλιάδες χρόνια ως «άνθρωπος». 

Η ιστορία είναι απλή και μοιάζει αρκετά λογική: καθώς κάποτε περπατούσαμε στα τέσσερα, ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβανόμασταν τον κόσμο και το περιβάλλον μας διέφερε πολύ από τον τρόπο με τον οποίο αρχίσαμε να τον αντιλαμβανόμαστε από τότε που σταθήκαμε όρθιοι στα δύο πόδια. 

Όταν είσαι στα τέσσερα, το σώμα σου βρίσκεται κοντύτερα στο έδαφος, πράγμα που σημαίνει ότι οι κύριες αισθήσεις με τις οποίες αντιλαμβάνεσαι τον κόσμο είναι η όσφρηση, η γεύση και η αφή. Η μύτη, το στόμα και το δέρμα ήταν τα βασικά όργανα που μας παρείχαν κάποτε όλες τις αναγκαίες πληροφορίες για να προσανατολιστούμε στον κόσμο. 

Για ένα μεγάλο μέρος της ιστορίας μας, η πραγματικότητά μας υπήρξε κυρίως οσφρητική, γευστική, απτική. Και εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς πως οι μυρωδιές και οι γεύσεις από τις οποίες λαμβάναμε τις πληροφορίες δεν ήταν και οι πιο ευχάριστες. Κόπρανα, ούρα και κάθε είδους οργανική εκροή ήταν για μας η πρώτη ύλη με την οποία οργανώναμε την εμπειρία μας. Και αυτά όχι μόνο τα μυρίζαμε, αλλά τα γευόμασταν κιόλας! 

Για το τετράποδο ανθρωποειδές, η γνώση του κόσμου περνούσε αναγκαστικά μέσα από το «βρώμικο», το «χαμερπές», το «χαμηλό», το «αηδιαστικό» και το «απεχθές». Γι' αυτό δεν πρέπει καθόλου να μένουμε έκπληκτοι όταν βλέποντας το κατοικίδιό μας να μυρίζει τα κόπρανά του, να γλύφει τα παπάρια του ή όταν στη βόλτα δεν παραλείπει να «χαιρετίσει» τους τετράποδους αδελφούς του κολλώντας τη μύτη στον κώλο τους, νιώθουμε ότι κάτι μας θυμίζει! 

«Σκυλιά» ήμασταν κάποτε και τέτοια παραμένουμε σε μεγάλο βαθμό ακόμη και σήμερα, παρά το γεγονός ότι οι κύριες αισθήσεις μας είναι πλέον η όραση και η ακοή, οι οποίες προϋποθέτουν μία ορισμένη απόσταση από την πηγή των λαμβανόμενων ερεθισμάτων. 

Η όραση και η ακοή εισήγαγαν στον κόσμο του ανθρώπου την έννοια της καθαρότητας και του καθαρού βλέμματος που έχει απομακρυνθεί από τα αντικείμενα του «βρώμικου» κόσμου, άσχετα από το αν σε αυτόν τον οπτικό, πολιτισμένο κόσμο της απόστασης τα πάντα μας ωθούν να θέλουμε να «απλώσουμε το χέρι» και να «χώσουμε τη μύτη μας» στα «πράματα». 

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο προβληματισμού, μία ερευνητική μελέτη η οποία δημοσιεύτηκε την Τετάρτη που μας πέρασε στην online επιστημονική επιθεώρηση PloS ONE από ομάδα του Τμήματος Κλινικής Ψυχολογίας και Πειραματικής Ψυχοπαθολογίας του Πανεπιστημίου του Χρόνινγκεν στην Ολλανδία, επιχειρεί να διαλευκάνει τους ψυχολογικούς μηχανισμούς που οδηγούν τις σεξουαλικά ερεθισμένες γυναίκες να εμπλέκονται με τεράστια προθυμία σε δραστηριότητες και «καταστάσεις» που κάτω από άλλες συνθήκες θα τους προκαλούσαν αισθήματα αηδίας και αποστροφής. 

Η ερευνητική ομάδα χώρισε 90 γυναίκες φοιτήτριες του πανεπιστημίου σε τρεις ομάδες: η πρώτη ομάδα παρακολουθούσε «φιλικές προς τις γυναίκες» ερωτικές ταινίες, η δεύτερη παρακολουθούσε ένα βίντεο με extreme sports με σκοπό να τις «ανάψει» και η τρίτη το βίντεο ενός τραίνου, το οποίο είχε ως στόχο την πρόκληση ουδέτερων αντιδράσεων. 

Εν συνεχεία, ζητήθηκε από τις γυναίκες να επιδοθούν σε 16, ως επί το πλείστον μη θελκτικές, δραστηριότητες: παραδείγματος χάρη, τους ζήτησαν να πιουν μία γουλιά από ένα ποτήρι με χυμό μέσα στο οποίο επέπλεε ένα ψεύτικο (κάτι που οι ίδιες δεν γνώριζαν) μεγάλο έντομο, να σκουπίσουν τα χέρια τους με ένα χρησιμοποιημένο χαρτομάντηλο, όπως επίσης να φάνε μία μπουκιά από ένα μπισκότο δίπλα στο οποίο υπήρχε ένα σκουλήκι. Επίσης, τους ζητήθηκε να επιδοθούν σε διάφορες άλλες δραστηριότητες που σχετίζονταν με το σεξ, όπως λόγου χάρη τη λίπανση ενός δονητή. 

Οι γυναίκες της «ξαναμμένης» ομάδας είπαν πως βρήκαν τόσο τις δυσάρεστες όσο και τις σχετικές με το σεξ δραστηριότητες λιγότερο αηδιαστικές απ' ό,τι οι γυναίκες των άλλων ομάδων. Επιπλέον, κατάφεραν να επιτελέσουν το μεγαλύτερο μέρος των δραστηριοτήτων, υποδεικνύοντας έτσι πως ο σεξουαλικός ερεθισμός όχι μόνο μειώνει τις αντιστάσεις και το αίσθημα της αποστροφής, αλλά και πως επιδρά άμεσα στο βαθμό προθυμίας τους να «κάνουν πράγματα». 

Σύμφωνα με τον καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Ώστιν, Ντάνιελ Κέλι, ο οποίος δεν έλαβε μέρος στην έρευνα, οι γυναίκες έχουν τεράστιο θέμα με το αίσθημα της αηδίας και μάλιστα νιώθουν συχνότερα και εντονότερα αηδία για οτιδήποτε σεξουαλικό απ' ό,τι οι άντρες - κάτι που μπορεί να υποδεικνύει την ύπαρξη ενός ψυχολογικού μηχανισμού άμυνας. 

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για έναν μηχανισμό που τις αποτρέπει να κάνουν σεξ με τους «λάθος» άντρες – άντρες, δηλαδή, οι οποίοι μπορεί να είναι φορείς ασθενειών ή να μην δίνουν μεγάλη σημασία στην υγιεινή τους. 

Το ενδιαφέρον με την εν λόγω έρευνα είναι η διαπίστωση ότι αυτός ο αμυντικός μηχανισμός «πάει περίπατο» όταν ο σεξουαλικός ερεθισμός των γυναικών είναι ιδιαίτερα έντονος, όπως επίσης ότι η έλλειψη ή η ανεπάρκεια του σεξουαλικού ερεθισμού μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική λειτουργικότητα της γυναίκας κατά τη σεξουαλική πράξη, στο βαθμό που η επιτυχία της τελευταίας εξαρτάται από τον παράγοντα «προθυμία» και άρα από την απροβλημάτιστη αποδοχή του «ακάθαρτου» χαρακτήρα της. 

Γυμνόστηθη η Κέιτ Μίντλετον.. (photo)


Γυμνών φωτογραφιών...συνέχεια, με πρωταγωνίστρια αυτή την φορά, την Κέιτ Μίντλετον, δούκισσα του Κέμπριτζ και σύζυγο του πρίγκιπα Ουίλιαμ.

Δεν πρόλαβε να συνέλθει το Παλάτι από τις γυμνές φωτογραφίες του πρίγκιπα Χάρι και τώρα καλείται να αντιμετωπίσει μια ακόμη δημοσίευση τολμηρών ενσταντανέ, με πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά την Κέιτ Μίντλετον.
Το κουτσομπολίστικο γαλλικό περιοδικό «Closer» δημοσιεύει φωτογραφίες της δούκισσας με μπικίνι την ώρα που αφαιρεί το πάνω μέρος του μαγιό. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν κατά την διάρκεια διακοπών του πριγκιπικού ζεύγους, την περασμένη εβδομάδα στην Γαλλία.
Η Κέιτ και ο Ουίλιαμ διέμεναν στο Chateau D'Autet στην Προβηγκία, το οποίο ανήκει στον λόρδο Λίνλεϊ, ανιψιό της βασίλισσας Ελισάβετ και προφανώς δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι και εκεί καραδοκούσαν παπαράτσι.
Το ζεύγος πάντω, ενημερώθηκε για το δημοσίευμα και εξέφρασε την «θλίψη» του για την παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής.
Αν οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται είναι αυθεντικές τότε είναι «σα να γυρίζουμε 15 χρόνια πίσω» δήλωσαν εκπρόσωποι του Παλατιού.

Γυμνόστηθη η Κέιτ Μίντλετον σε γαλλικό περιοδικό

Το υπουργείου παιδείας ζητά τα ονόματα των απεργών ιδιωτικών εκπαιδευτικών


Μία πρωτοφανή εντολή του υπουργείου παιδείας καταγγέλλει η ομοσπονδία ιδιωτικών εκπαιδευτικών, συγκεκριμένα το υπουργείο παιδείας ζητά με εντολή του στις διευθύνσεις εκπαίδευσης τα ονόματα των απεργών ιδιωτικών εκπαιδευτικών. Στην ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ τονίζει:

Την πώληση τσιγάρων «απελευθέρωσε» η κυβέρνηση


Την πώληση τσιγάρων, τα περίπτερα και τα κυλικεία «απελευθέρωσε» ουσιαστικά η κυβέρνηση την περασμένη εβδομάδα, αίροντας σχεδόν όλους τους περιορισμούς που υπήρχαν για να ασκήσει κάποιος ένα

Εσκισαν τα λάστιχα οχημάτων μελών της «Χρυσής Αυγής»


Την ώρα που μέλη της «Χρυσής Αυγής» βρίσκονταν σε καφενείο της Νεοκαισάρειας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο περιοδείας για «ενημέρωση των κατοίκων», κάποιοι έσκισαν τα λάστιχα των οχημάτων τους, που βρίσκονταν σταθμευμένα σε μικρή απόσταση.


Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τα περίπου 40 μέλη του κόμματος πήγαν στο καφενείο του χωριού για να συζητήσουν με τους κατοίκους έχοντας σταθμεύσει σε κοντινή απόσταση τα αυτοκίνητά τους. 

Βγαίνοντας, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αντιλήφθηκαν τα σκισμένα ελαστικά σε πέντε οχήματα και δημιουργήθηκε ένταση.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, κάποιοι εκ των μελών της Χρυσής Αυγής πρότειναν να κινηθούν εναντίον αντιεξουσιαστών που θεώρησαν ως υπεύθυνους για το περιστατικό.


Στην περιοχή έφτασαν αστυνομικοί, ενώ τα αυτοκίνητα των μελών της Χρυσής Αυγής απομακρύνθηκαν με οχήματα εταιρειών οδικής βοήθειας.

Δυστύχημα με 4 νεκρούς στην Καρδία (βίντεο)

Δυστύχημα με 4  νεκρούς στην Καρδία δείτε το βίντεο που ακολουθεί : 

ΤΙ "ΞΕΧΑΣΑΝ" ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ?

Πυρσός "παρακαταθήκη" για την ...προστασία
του δάσους των Σκουριών
!

Οργασμός... εργασίας επικρατεί στις τάξεις του αντιμεταλλευτικού μπλοκ. 

Το «παρατηρητήριο...γερμανικών συμφερόντων» και οι συνεργάτες του, εδώ και 5 μέρες προσπαθούν να εμφανίσουν τις μολότοφ και όλα τα άλλα, που βρέθηκαν ή έπεσαν μέσα στο δάσος  από τους σπεσιαλίστες των εμπρηστικών επιθέσεων, που κουβάλησαν στον τόπο μας, ως «αναψυκτικά» και «εμφυτεύματα». 

Το μόνο που δε μας έχουν πει ακόμη είναι ότι έπεσαν από τον ουρανό ή ακόμη πειστικότερα... από το ελικόπτερο της αστυνομίας!

,
Την ίδια ώρα βέβαια, τα «εγκληματολογικά εργαστήρια» του «παρατηρητηρίου...», είναι σε θέση να μας πουν, με κάθε ακρίβεια, τι είδους μολότοφ, είναι αυτές που εντοπίστηκαν την προηγούμενη νύχτα στη θέση Κεραίες από την αστυνομία, ενώ επίσης ως άλλοι αυθεντικοί πραγματογνώμονες, προσπαθούν να κάνουν το μαύρο-άσπρο, σ’ ότι αφορά τη βόμβα μολότοφ, που δείχνει βίντεο, να πέφτει μέσα στο εργοτάξιο των Σκουριών και αναγκάζει τους αστυνομικούς και την κλούβα των ΜΑΤ να υποχωρήσουν από το αρχικό σημείο εγκατάστασης τους. 
politesaristoteli.blogspot.gr 

Εδώ βέβαια πρέπει να πούμε, ότι το συγκεκριμένο βίντεο, όταν το είδαμε και το ανεβάσαμε , είχε διάρκεια 33 δευτερόλεπτα. Τώρα εμφανίζεται να έχει διάρκεια 29 δευτερόλεπτα !!! Το τι έγινε και έπεσε... μαχαίρι το αντιλαμβανόμαστε..., δυστυχώς όμως δεν είμαστε σε θέση να το αποδείξουμε. Την  επόμενη φορά υποσχόμαστε, ότι θα είμαστε καλύτερα προετοιμασμένοι... Καθώς αυτά τα 4 κομμένα δευτερόλεπτα «δυσκολεύουν» την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων στους άπιστους Θωμάδες... και στους «ανίδεους» οικολογούντες από ρίψεις μολότοφ.

 Όσοι ξέρουν όμως από τέτοιες καταστάσεις, δεν έχουν καμία αμφιβολία, ότι η φωτιά με την οποία ξεκινάει το συγκεκριμένο βίντεο είναι φωτιά, που προκαλεί έκρηξη βόμβας μολότοφ. Πέρα όμως απ’ όλα αυτά υπάρχουν και οι μαρτυρίες των εργαζομένων, που βρέθηκαν στο εργοτάξιο και τα είδαν όλα, από την αρχή ως το τέλος..., ασχέτως αν κατά τη προσφιλή «ηθική» αντίληψη και πρακτική του «παρατηρητηρίου...», όλα αυτά είναι επινοήσεις και «εμφυτεύματα»...  

Το έχουμε μάθει πως λειτουργεί. Δε θα το μάθουμε τώρα. Η μόνη διαφορά του παρελθόντος του με το σήμερα, είναι ότι τώρα πνίγεται και κρατιέται στην επιφάνεια αποκλειστικά,  από τα «μαλλιά» των συνεργατών του και όχι από την κοινωνία μας, που κρατάει αποστάσεις από τα καφριλίκια του.

Και πως ένας υγιής άνθρωπος να στηρίξει αυτού του είδους, τη νέα... «πατριωτική ηθική και πολιτική», όταν βλέπει να απειλείται το δάσος, από αυτούς που ντεμέκ ξοδεύουν τις περιουσίες τους, αφήνουν τις δουλειές τους, τις οικογένειες τους και άλλα τέτοια «ψυχοπονετικά», για να το προστατέψουν... Πως το προστατεύουν και με τι; Η απάντηση είναιπέρα ως πέρα ορατή...

Πέρα από αυτά που χρησιμοποίησαν και με αυτά που τους... έπεσαν από τις τσέπες και τα σακίδια τους, κατά την επιστροφή τους από το Χοντρό Ραχώνι.

Ας δούμε λοιπόν τι άφησαν πίσω τους, εκτός από κομμάτια καμμένης δασικής γης.

Φώτο ν.1
Το μπουκάλι με το πορτοκαλοκόκκινο υγρό που βλέπετε,  δεν περιέχει κάποιο ισοτονικό ρόφημα , που προσφέρει δροσιά και ενέργεια... Περιέχει «υγρόν πυρ», κοινώς βενζίνη. Ενώ γύρω-γύρω, οι «προστάτες του δάσους», το τύλιξαν με μονωτική ταινία για να τοποθετηθεί ο πυρσός, που αναμμένος επιταχύνει τα αποτελέσματα της ανάφλεξης... Το είδαμε και σε άλλες φωτογραφίες, όπου έγινε χρήση αυτής της «οικολογικής» πατέντας. Αυτή τη βόμβα δεν πρόλαβαν να τη χρησιμοποιήσουν και είπαν να την αφήσουν πεσκέσι για τα ζώα του δάσους... Οι «φιλόζωοι»...πέρα από «οικολόγοι»...

Φώτο ν.2
Σ’ αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε 4 εγκαταλελειμμένους και μη χρησιμοποιημένους πυρσούς, που μάλλον έπεσαν... από το σακίδιο του καλού «οικολόγου» διαδηλωτή. Από τους 3 λείπει το κόκκινο καπάκι, η «γόμα», το «τσακμάκι», όπως λέγεται, με το οποίο ανάβει ο πυρσός. 20 ευρώ πεταμένα στο χώμα, καθώς όπως πληροφορηθήκαμε, το καθένα κοστίζει 5 ευρώ στην αγορά. Εξαρτάται βέβαια από την ποσότητα, που  αγοράζεις. Είμαστε σίγουροι πως από τον αριθμό των όσων χρησιμοποιήθηκαν, ή βρέθηκαν στο δάσος, οι «οικολόγοι» πέτυχαν καλύτερη τιμή, με τη συχνότητα και την ποσότητα που τους αγοράζουν... Και να μην την πέτυχαν όμως, δεν πειράζει, λεφτά υπάρχουν στις τσέπες τους...!

Φώτο ν.3
Εδώ οι υπερασπιστές... της «αναβάθμισης της ποιότητας ζωής», ξέχασαν να πάρουν φεύγοντας μαζί τους... τα «υποζύγια» και τις «δάδες φωτός» αυτού του μεγαλεπήβολου εγχειρήματος. 8 κοντάρια και 3 πυρσούς. Πάντως για να τα αφήσουν πίσω τους, πρέπει να τα έχουν σε αφθονία...

Φώτο ν.4
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πως για να πετύχεις την «αναβάθμιση της ποιότητας ζωής» χρειάζεσαι σαν πρώτες ύλες σίδηρο και  ατσάλι για καλές και ανθεκτικές κατασκευές. Το οξύμωρο είναι ότι αυτοί, που αφορίζουν υποκριτικά τη μεταλλευτική δραστηριότητα, δείχνουν να γνωρίζουν καλά να χρησιμοποιούν... τα προϊόντα της. Σ’ αυτή τη φωτογραφία, βλέπουμε ένα μικρό «μπουκέτο» από παξιμάδια, πυράκια, κομμάτια από κομμένες σιδερένιες βέργες (!!!) και 1 μεταλλική σφαίρα... Και αυτά μάλλον, έπεσαν... από τσέπες και σακίδια, κατά την αποχώρηση των «αναβαθμιστών» από το δάσος...

Φώτο ν.5
Αυτό που βλέπετε δεν πρόκειται για κάποιο εξελιγμένο προφυλακτικό μάρκας, για κάπως ...ιδιόμορφους χρήστες. Πρόκειται για το κάλυμμα μικροφώνου καναλιού, του οποίο με βάση το λογότυπο, (όπως ψάξαμε και βρήκαμε) ανήκει στο Ελβετικό τηλεοπτικό κανάλι RTS.  (Εκτός από τους γερμανούς και οι ...ελβετοί είναι φίλοι μας!!!) Πιθανώς να έφυγε από τη θέση του κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Όλα όσα σας δείξαμε, τα βρήκαμε στο δρόμο που οδηγεί στις Σκουριές, από το Χοντρό Ραχώνι. Τα χαρακτηρίζουμε ευρήματα της νέας «πατριωτικής ηθικής», που τη χαρακτηρίζουν «υψηλές αξίες και ιδανικά». Χαρακτηρισμοί που απονέμουν στους εαυτούς τους, οι ίδιοι οι διαστρεβλωτές της αλήθειας και αποκλειστικοί βεβηλωτές της φύσης και της κοινωνίας μας. 

Λυπούμαστε ειλικρινά. Η κοινωνία της ΒΑ Χαλκιδικής δε θα γίνει τιμωρός τους, όπως κάνουν αυτοί. Δε γίνετε όμως να τους ανεχτεί περισσότερο. Η απομόνωση και η περιφρόνηση τους είναι μονόδρομος. Δυστυχώς για όλους μας. Αυτοί το επέλεξαν.

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕΑγαπητοί Τρίτεκνοι

Επιστολές στάλθηκαν, παρεμβάσεις έγιναν, τώρα ήρθε η ώρα για δυναμική αντίδραση  – διαμαρτυρία.
Ήρθε η ώρα να αποδείξουμε ότι ξέρουμε και μπορούμε να διεκδικούμε και στους δρόμους αν χρειαστεί.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
 • ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΛΗΤΤΟΥΝ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ
 • ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ
 • ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ
 • ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ


 Την Παρασκευή 21-9-2012, ώρα 11.30 π.μ

ΟΛΟΙ  ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ
(Θα ακολουθήσει διαμαρτυρία έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, Καραγεώργη Σερβίας 10, δίπλα στην πλατεία).


Για να έχει επιτυχία μια τέτοια διαμαρτυρία οφείλουμε όλοι να συνδράμουμε για να ενημερωθούν οι τρίτεκνοι της χώρας για τη συγκέντρωσή μας.

Ειδοποιούμε και ενημερώνουμε:
 • Όσοι έχουν facebook ή twitter να ειδοποιήσουν τους τρίτεκνους και τα παιδιά τους, ιδιαίτερα όσα είναι στην Αθήνα.
 • Όσοι σύλλογοι έχουν blog να αναρτήσουν την ανακοίνωση, με ιδιαίτερη έμφαση στην ενημέρωση και άλλων μελών που γνωρίζουν.
 • Αποστολή sms σε όσους μπορούμε.
 • Αποστείλετε mail σε όποιους θεωρείτε ότι μπορούν να έλθουν.
 • Να ειδοποιήσουμε κάθε κανάλι, εφημερίδα ή άλλο μέσο γνωρίζουμε.
 • Αναρτήστε ανακοίνωση μέσα στο γραφείο σας.
 • Ειδοποιήστε όλα τα μέλη του Δ.Σ και όλα τα μέλη του συλλόγου σας, αν υπάρχει δυνατότητα.
Είναι κρίσιμο το θέμα της ενημέρωσης. Να βοηθήσουμε όλοι !!!

Ανάληψη καθηκόντων προέδρου Εμπορικού Συλλόγου ΜουδανιώνΚατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Εμπορικού Συλλόγου Μουδανιών, ο μέχρι πρότινος πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αναστάσιος Δαμάσκος υπέβαλλε την παραίτηση του. Τηρώντας τις διαδικασίες που ορίζει το Καταστατικό, χρέη νέου πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου αναλαμβανει εώς τη διενέργεια των νέων αρχαιρεσιών η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Όλγα Παπαμέτη.


Η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουδάνιων και εκτελούσα χρέη προέδρου σε ανακοίνωση της μετά την ανάληψη των καθηκόντων της επισημαίνει:

«Βρισκόμαστε σε μία περίοδο παρατεταμένης κρίσης και ύφεσης για τον εμπορικό κόσμο σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι επιχειρήσεις της Χαλκιδικής και ιδιαίτερα των Ν.Μουδανιών που εκπροσωπούμε έχουν ανάγκη από τη μέριμνα και την ενίσχυση όλων των φορέων όχι μόνο κατά τη θερινή περίοδο αλλά καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Οι εμπορικές επιχειρήσεις που εκπροσωπούνται στον Εμπορικό Σύλλογο Μουδανιών, στην πλειονότητα τους λειτουργούν όλο το χρόνο και παλεύουν για την επιβίωση τους παρά τις αντίξοες συνθήκες της χρηματοοικονομικής ύφεσης που αντιμετωπίζει η χώρα. Πρόβλημα επιβίωσης αντιμετωπίζει όμως και ο ίδιος ο Εμπορικός Σύλλογος καθώς τα προβλήματα, οι ανάγκες και τα έξοδα του δυσχεραίνουν τη λειτουργία του. Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα που μου αναλογούν προσωρινά έως την ανάδειξη του νέου προέδρου, θεωρώ υποχρέωση μου να απευθύνω έκκληση προς όλους του εμπλεκόμενους φορείς για άμεση κινητοποίηση και ενίσχυση του έργου του Εμπορικού Συλλόγου. Ο μειωμένος τζίρος των επιχειρήσεων, τα υφιστάμενα έξοδα και η έλλειψη της ρευστότητας στην αγορά έχουν μειώσει στο ελάχιστο τις δυνατότητες μας να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας. Η συνδρομή όλων στην προσπάθεια του Εμπορικού Συλλόγου που εκπροσωπεί την καρδιά του εμπορικού κόσμου της Χαλκιδικής και αποτελεί τον κόμβο εισόδου ανάμεσα σε δύο μεγάλα τμήματα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, αποτελεί άμεση ανάγκη.»

Η αντιπρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Μουδανιών και εκτελούσα χρέη προέδρου κ. Όλγα Παπαμέτη θα ξεκινήσει άμεσα μία σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους φορέων προκειμένου να διερευνήσει τις δυνατότητες ενίσχυσης του έργου του Εμπορικού Συλλόγου.


Από τον Εμπορικό Σύλλογο Μουδανιών
Όλγα Παπαμέτη – Αντιπρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Μουδανιών
Τηλ. Επικοινωνίας: 23730 26444 / 6949 487210

Αυτά που έθαψε η Ετ3, τα δείχνει το R channel Κομοτηνής. Εκτενείς αναφορές στο Κιλκίς.


Παρέμβαση των μελών της διανομαρχιακής επιτροπς Ροδοπης - Εβρου κατα της εξορυξης χρυσού, Ανέστη Στρατιάδη και Γιάννη Καρυπίδη, στο δελτίο ειδήσεων του R chanel της Κομοτηνης, συζήτηση με την δημοσιογραφο Βασω Θεολογη.

Το υλικό απο τις Σκουριες ειναι ευγενικη παραχωρηση του alterthes.

enpoarneas.blogspot.gr
Υ.Γ. Αφιερωμένο σε αυτούς που μας χαρακτηρίζουν μονόπλευρους

Η τρελοπαρέα του “Hangover” επιστρέφει...

Η τρελοπαρέα του “Hangover” επιστρέφει μενέες περιπέτειες τον Μάιο του 2013 και, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ήδη ξεκίνησαν τα γυρίσματα για την τρίτη και τελευταία ταινία “The Hangover Part III”

Όπως ανακοίνωσε η Warner Bros. Pictures «αυτή τη φορά δεν υπάρχει κανένας γάμος. Κανένα bachelor party. Τίποτα δεν μπορεί να πάει στραβά, σωστά; Όταν όμως η παλιοπαρέα βγαίνει στο δρόμο, όλα τα στοιχήματα ακυρώνονται». 

Ο Phil (Bradley Cooper), ο Stu (Ed Helms) και ο Alan (Zach Galifianakis) ενώνουν ξανά της δυνάμεις τους και υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Todd Phillips πιθανολογούμε ότι θα ξεκινήσουν πάλι ένα ταξιδάκι με μπλεξίματα, αναποδιές και γκάφες. 

Ελπίζουμε ο επίλογος του “Hangover” να μην έχει καμία σχέση με το μέτριο δεύτερο μέρος και να μας ενθουσιάσει όσο η πρώτη ταινία, που έκανε επάξια ρεκόρ εισπράξεων παγκοσμίως. 

Το “The Hangover Part III” θα κυκλοφορήσει στις αμερικανικές αίθουσες στις 24 Μαΐου 2013. 

Υπογραφή σύμβασης ανάπλασης πλατείας Γιαννούδενας


 • Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του έργου: «Ανάπλαση πλατείας Μουσείου Υφαντικής (πρώην Γιαννούδενα) και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων Δ.Κ. Αρναίας, Δήμου Αριστοτέλη», προϋπολογισμού 118.230,99€.
 • Ξεκινά η εκτέλεση των εργασιών του έργου.


Υπογράφηκε η σύμβαση μεταξύ του Δήμου Αριστοτέλη και του αναδόχου κατασκευής του έργου: «Ανάπλαση πλατείας Μουσείου Υφαντικής (πρώην Γιαννούδενα) και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων Δ.Κ. Αρναίας, Δήμου Αριστοτέλη».
Η εκτέλεση των εργασιών του έργου αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα. Η συνολική προθεσμία κατασκευής του έργου ορίζεται σε διακόσιες εβδομήντα ημέρες από την υπογραφή της σύμβασης.
Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου, μετά την προσφερόμενη έκπτωση κατά την διαγωνιστική διαδικασία, διαμορφώθηκε στο ποσό των 118.230,99€.
Το έργο της ανάπλασης της πλατείας του Μουσείου Υφαντικής έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΣΑΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας).
Το φυσικό αντικείμενο του έργου αφορά παρεμβάσεις για την ανάπλαση και διαμόρφωση της πλατείας του Μουσείου Υφαντικής  (πρώην Γιαννούδενας) και παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων στην Αρναία. Συγκεκριμένα πρόκειται για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου διώροφης παραδοσιακής οικίας, ιδιοκτησίας του Δήμου Αριστοτέλη, στην οποία στεγάζεται το Μουσείο Υφαντικής, των παρακείμενων ελεύθερων δημόσιων χώρων και του δρόμου που υπάρχει σε επαφή με το κτίσμα.
Οι αναπλάσεις περιλαμβάνουν τη δημιουργία πλακόστρωτων και λιθόστρωτων επιφανειών (καλντερίμια), την κατασκευή σκαλών και τη διαμόρφωση επικλινούς τμήματος, την τοποθέτηση ξύλινης κουπαστής για την εξυπηρέτηση των περιπατητών, την τοποθέτηση καθιστικών (ξύλινα παγκάκια), την κατασκευή παρτεριών και την οριοθέτηση σημείων όπου θα γίνει φύτευση δέντρων.
Με την ολοκλήρωση του έργου θα επιτευχθεί η διαμόρφωση, η ανάδειξη και η λειτουργική διευθέτηση σημαντικών κοινόχρηστων χώρων, σε ένα από τα πλέον αξιόλογα σημεία του παραδοσιακού οικισμού της Αρναίας.

Με δηλώσεις του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Χρήστος Πάχτας ανέφερε τα εξής:
«Ξεκινά τις επόμενες ημέρες η εκτέλεση των εργασιών του έργου της ανάπλαση της πλατείας του Μουσείου Υφαντικής (πρώην Γιαννούδαινας) και των παρακείμενων κοινόχρηστων χώρων στην Αρναία.
Πρόκειται για σημαντικές αισθητικές και λειτουργικές παρεμβάσεις που πετύχαμε την χρηματοδότησή τους από εθνικούς πόρους και που αναμένεται να επιφέρουν σημαντικά αποτελέσματα.
Το συγκεκριμένο έργο  είναι χωροθετημένο  σε μια περιοχή του οικισμού της Αρναίας όπου έχει ήδη αναδειχθεί ένα ομοιογενές σύνολο παραδοσιακών κατοικιών και βρίσκονται τα δύο Μουσεία Ιστορικό-Λαογραφικό  και Υφαντικής, τα οποία είναι πλέον ανοιχτά για τους επισκέπτες σε καθημερινή βάση.
Στη συγκεκριμένη περιοχή έχουμε ήδη προβεί στη δημιουργία επισκέψιμων πολιτιστικών διαδρομών, με την τοποθέτηση photo banners σε αξιόλογα κτήρια που έχουν αναδειχθεί, τα οποία περιλαμβάνουν φωτογραφικό υλικό και σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία και την αρχιτεκτονική των κτηρίων, και ξύλινων πινακίδων σήμανσης. Σε επόμενη φάση θα προχωρήσουμε στη δημιουργία άλλων τεσσάρων τέτοιων διαδρομών εντός του παραδοσιακού οικισμού της Αρναίας.
Παράλληλα σχεδιάζουμε και άλλες δράσεις στην συγκεκριμένη περιοχή, όπως η δημιουργία Μουσείου Μελιού.
Στόχος μας είναι η ανάδειξη του πλούσιου παραδοσιακού αποθέματος και η  αξιοποίηση της μοναδικής πολιτιστικής και αρχιτεκτονικής  κληρονομιάς  τόσο της Αρναίας, που αποτελεί έναν από τους πλέον χαρακτηριστικούς οικισμούς, όσο  και γενικότερα του Δήμου Αριστοτέλη.
Ήδη αυτές τις ημέρες βρίσκεται στην περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη εξειδικευμένο συνεργείο για την φωτογραφική κάλυψη και την τουριστική προβολή της περιοχής μας. Πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο «πακέτο» τουριστικής προβολής που θα αξιοποιεί το Internet, τα Social Media, τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα (smartphones) και τις οθόνες αφής (tablets), το οποίο ξεκίνησε και θα υλοποιηθεί σε φάσεις μέσα στο διάστημα 2012-2013».

Δείτε τι έγραψε ο Καμμένος στο Twitter του Ομπάμα..

Μήνυμα Καμμένου στον Ομπάμα μέσω twitter
Ήταν γραμμένο στα ελληνικά και δεν υπήρξε απάντηση...


Μέσω του Twitter αποφάσισε να μιλήσει με τον Μπαράκ Ομπάμα ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος.
 
Μετά την πρόσκληση των Δημοκρατικών προς τον Γιώργο Παπανδρέου να παραστεί στο συνέδριό τους ο Έλληνας πολιτικός αποφάσισε να κάνει στον Αμερικανό πρόεδρο την παρακάτω ερώτηση:

Ένας Έλληνας στην F1


Όπως ανακοινώθηκε από την ομάδα της Marussia F1, ο Κύπριος Τίο Έλληνας που φέτος αγωνίζεται στο GP3 και τις προάλλες ανέβηκε και στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου...
στη Μόντσα θα έχει το ρόλο του νεαρού δοκιμαστή της ομάδας.

Ο Έλληνας φέτος τερμάτισε στην 8η θέση της βαθμολογίας οδηγών του GP3 και θα γίνει ο πρώτος Κύπριος στην ιστορία που οδηγεί μονοθέσιο F1.

Μιλώντας σχετικά ο 20χρονος Κύπριος σημείωσε: «Για μένα ήταν φανταστικό ότι πέτυχα την 1η μου νίκη στη Μόντσα. Δυσκολεύομαι να πιστέψω ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να δοκιμάσω μονοθέσιο F1, είναι κάτι που ονειρευόμουν από παιδί. Ευχαριστώ τη Μarussia γι’ αυτή τη σπουδαία ευκαιρία».

Η εν λόγω δοκιμή είναι προγραμματισμένη για τα τέλη του 2013.

Πέφτει η διεθνής τιμή του πετρελαίου


Πέφτει η διεθνής τιμή του πετρελαίου και στην Ελλάδα οι τιμές της αμόλυβδης βενζίνης και όχι μόνο ανεβαίνουν» είναι μια από τις πιο προσφιλείς επωδούς, όταν η ανάλυση για την αγορά καυσίμων παραμένει στην επιφάνεια και δεν εισχωρεί στα πραγματικά προβλήματα και τις παθογένειες του κλάδου.
Το πιο πρόσφατο παράδειγμα έρχεται από την τελευταία καταγγελία – ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζει ότι από τα τέλη Μαρτίου έως τα τέλη Αυγούστου η διεθνής τιμή του πετρελαίου μειώθηκε από τα 93 στα 88 ευρώ, την ίδια περίοδο που η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης αυξήθηκε κατά 2%.
Στη συγκεκριμένη ανακοίνωση, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε ένα από τα συνηθέστερα λάθη, δηλαδή συν έκρινε την τιμή του πετρελαίου με αυτή της βενζίνης. Και όμως, όπως έπρεπε να γνωρίζουν όσοι ασχολούνται με τον κλάδο, το πετρέλαιο και η βενζίνη είναι δύο εντελώς διαφορετικά προϊόντα που τιμολογούνται ανεξάρτητα, όχι μόνο στη χώρα μας επειδή το «αποφάσισαν» οι… εταιρείες αλλά διεθνώς, επειδή αυτή είναι η πρακτική της αγοράς.
«Υπάρχει μια λανθασμένη εντύπωση ότι όταν ανεβαίνει το αργό, πρέπει να ανεβαίνει η βενζίνη, και όταν πέφτει το αργό πρέπει να πέσει και η βενζίνη. Πρόκειται για παρανόηση», τονίζουν στο Capital.gr πηγές του ομίλου των Ελληνικών Πετρελαίων.
Πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι εξελίξεις στα ευρωπαϊκά διυλιστήρια: το κλείσιμο αρκετών διυλιστηριακών μονάδων είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η ζήτηση και να ασκούνται πτωτικές πιέσεις στο αργό.
Αντίθετα η προσφορά μικρότερων ποσοτήτων διυλισμένου προϊόντος (βενζίνη) είχε αντίθετο αποτέλεσμα και πίεσε προς τα πάνω τη διεθνή τιμή της βενζίνης. Ειδικά για φέτος το καλοκαίρι αναφέρουν οι ίδιες πηγές είχαμε το φαινόμενο να πέφτει το αργό καθώς αυξήθηκε η παραγωγή της Σαουδικής Αραβίας και μπήκε ξανά στην αγορά η Λιβύη, την ίδια στιγμή που λόγω εποχικότητας η ζήτηση για βενζίνη ήταν αυξημένη και πίεζε προς τα πάνω τις τιμές του προϊόντος.

Σε ετοιμότητα για να μην περάσουν οι μνημονιακές πολιτικές

Σε απεργιακή ετοιμότητα τίθεται ο κλάδος της ενημέρωσης εν όψει των νέων αντεργατικών μέτρων που εισηγείται η τρόικα και σχεδιάζει η κυβέρνηση κατά της ελληνικής κοινωνίας. Τα νέα μέτρα δεν συνιστούν μόνο ένα ακόμα βάρος στις πλάτες των εργαζομένων, δεν αποτελούν μόνο ένα ακόμα έγκλημα σε βάρος του κόσμου της εργασίας• είναι χαριστική βολή κατά των

πως φτιάχνονται τα τσιγάρα; (βίντεο)

Αναρωτηθήκατε ποτέ πως φτιάχνονται τα Τσιγάρα. Δείτε λοιπόν το video για να μάθετε!!!
Δείτε την επίσημη ανακοίνωση της Τροχαίας για το δυστύχημα στην Καρδία(video)


Επίσημη ανακοίνωση για το τροχαίο με το τουριστικό λεωφορείο στην Καρδία εξέδωσε πριν λίγη ώρα η Αστυνομία. Σε αυτήν αναφέρεται ότι "σήμερα (14-09-2012) πρώτες...
πρωινές ώρες, στο 19,5o χλμ Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Μουδανιών (ρεύμα κυκλοφορίας προς Θεσσαλονίκη), τουριστικό λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συνολικά (50) άτομα, εκ των οποίων (48) αλλοδαποί επιβάτες και δύο (2) ημεδαποί (οδηγός – συνοδός), εξετράπη της πορείας του και ανετράπη, με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό τεσσάρων επιβατών και τον τραυματισμό άλλων είκοσι εννέα.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν και μετέβησαν στο τόπο του δυστυχήματος αστυνομικοί της Τροχαίας, άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης και σταθμοί του Ε.Κ.Α.Β. για τον απεγκλωβισμό και τη μεταφορά των ατόμων στα εφημερεύοντα Νοσοκομεία.

Την προανάκριση και τις έρευνες για τις συνθήκες του τροχαίου δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Θέρμης".


”Οι δανειστές,θέλουν αίμα”!


” Οι δανειστές επιθυμούν…αίμα ”. Σόκαρε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης με τη δήλωση αυτή, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ” Στο Κόκκινο ”.
Ο υπουργός, αναφέρθηκε και στο ” ψαλίδι ” στα

Ανατροπή λεωφορείου με 4 νεκρούς στη Χαλκιδική


 30 οι τραυματίες, εκ των οποίων ορισμένοι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση

- Σώα όλα τα παιδιά που βρίσκονταν στο πούλμαν

- Το δυστύχημα σημειώθηκε στην περιοχή Καρδια, στο 22χλμ της Εθνικής Θεσσαλονίκης-Χαλκιδικής

- Η ολισθηρότητα του δρόμου λόγω βροχής η αιτία της τραγωδίας

Οι διακοπές 51 Ρώσων τουριστών έμελλε να έχουν το πιο τραγικό τέλος. Το τουριστικό λεωφορείο που τους μετέφερε στο αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης για να επιστέψουν στην πατρίδα τους, ανετράπη λίγο μετά τις 04:00 τα ξημερώματα, παρασύροντας στο θάνατο τέσσερις ανθρώπους, δυο άνδρες και δυο γυναίκες.

Όλοι τους ενήλικες, αφού τα παιδιά που βρίσκονταν στο μοιραίο λεωφορείο, είναι όλα σώα.

Οι διασώστες που έφτασαν στο σημείο αντίκρισαν εικόνες που λίγες φορές είχαν δει. Άνθρωποι τραυματισμένοι, διασκορπισμένοι. Συγκλονίζει η μαρτυρία πως ένας 36χρονος πατέρας, τραυματισμένος βαριά, έβγαλε από το λεωφορείο τη γυναίκα και το παιδί του και στη συνέχεια άφησε την τελευταία του πνοή στο δρόμο.


Τουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ για να τους προσφερθούν οι πρώτες βοήθειες. Ορισμένοι απ' αυτούς είναι έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Η επιχείρηση απεγκλωβισμού των επιβατών που είχαν παγιδευτεί μέσα στο λεωφορείο στέφθηκε με επιτυχία.

Το μοιραίο τροχαίο στις 04:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής, σχεδόν στην είσοδο της Θεσσαλονίκης.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι αιτία του δυστυχήματος είναι η ολισθηρότητα του δρόμου εξαιτίας της βροχής.

Ο οδηγός του λεωφορείου, που σώθηκε και βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Στο σημείο, ο δρόμος έχει δυο δεξιές στροφές, είναι κατηφορικός και δεν υπάρχει φωτισμός.

Το λεωφορείο σύρθηκε στο δρόμο για αρκετά μέτρα. Οι εικόνες που μετέδωσε η τηλεόραση του ΣΚΑΙ το έδειχναν τουμπαρισμένο στη μέση του δρόμου. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας κατάφεραν να το σηκώσουν περίπου στις 07:10 και να ανοίξει ο δρόμος, που έως εκείνη την ώρα ήταν κλειστός.

Το λεωφορείο

μεταφέρεται στην Τροχαία για να ελεγχθεί και να βρεθούν τα αίτια της ανατροπής του.

ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες με καθυστέρηση ενός έτους

Πρόκειται για τη βελτίωση του οδικού τμήματος Θέρμης - Γαλάτιστας, σε μήκος 20,4 χλμ., με προϋπολογισμό 36 εκατ. ευρώ και χρονοδιάγραμμα υλοποίησης μέχρι το Φεβρουάριο του 2015. “Είναι ένα αναπτυξιακό έργο για τη βόρεια Χαλκιδική και πιστεύω ότι θα αποσυμφορήσει και την εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Νέων Μουδανιών”, αναφέρει  ο

Δεν ''τρώμε '' γι'αυτό μιλάμε

''Ενεργέ'' πολίτη της Αρναίας και με απειλείς και με κατηγορείς άδικα. Ποτέ μου δε μερολήπτησα. Το ξέρεις και εσύ. Στο blog μου φιλοξενούνται όλες οι απόψεις για τα μεταλλεία. Δεν έχω κόψει ποτέ τίποτα και κανένα για ένα απλό λόγο. Δεν είμαι δημοσιογράφος, δεν εξαρτούμαι και δεν τα παίρνω από κανένα. Έχω τρέλα με τη φωτογραφία, με τη τεχνολογία και το ραδιόφωνο. 
.
Εξαιτίας του blog, που τρέχω, παρακολουθώ όσο μπορώ την επικαιρότητα και εννοείται το θέμα με τα μεταλλεία. Με κατηγορείς  γιατι δεν πήγα στις Σκουριές, να φωτογραφίσω τις παράνομες πράξεις της εταιρείας. Τι παράνομες πράξεις να φωτογραφήσω, όταν η εταιρεία έχει όλες τις άδειες και είναι νόμιμη;
Με κατηγορείς ότι δεν τράβηξα φωτογραφίες από την τεράστια αστυνομική δύναμη που υπήρχε την Κυριακή στις Σκουριές. Μα ήμουν ό πρώτος που έβγαλα ανάρτηση με τίτλο «Αστακός οι Σκουριές»
Με κατηγορείς επίσης ότι τραβάω φωτογραφίες πίσω από τους αστυνομικούς και μόνο τη μια πλευρά και ότι έχω ελεύθερη πρόσβαση στις Σκουριές.1ον  Δεν έχω καμία προνομιακή μεταχείρηση από κανενα. 2ον  Είμαι γνωστός σε όλους τους για τη δουλειά μου και την τρέλα, που έχω για τη φωτογραφία και το blog. Αυτή η τρέλα είναι το διαβατήριο μου.

Το δικό μου κριτήριο κρίνει ότι είναι σημαντικότερες οι λήψεις φωτογραφιών από  εκείνους, που έρχονται απο άλλα μέρη στην περιοχή να διαμαρτυρηθούν και όχι οι αστυνομικοί, που είναι κάτι το συνηθισμένο.
Δεν υπάρχει τίποτα άλλο. Δε με νοιάζει αν είμαι σε σένα και σε κάποιους άλλους ανεπιθύμητος και ούτε μου αρέσει να σκέφτομαι και να λειτουργώ, όπως εσύ, η να εξαναγκάζομαι να έχω την ίδια στάση με σένα και τον οποιοδήποτε. Είμαι ελεύθερος πολίτης και έχω δικαίωμα να σκέφτομαι και να νιώθω, όπως θέλω εγω. Εσύ λοιπόν καλύτερα να μασάς, παρά να μιλάς. Δε σε τιμούν τα λόγια που μου είπες. Φαίνεσαι πολύ μικρός σαν άνθρωπος. Αυτά έχω να σου απαντήσω.


Ιωάννης Κατσάγγελος

ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΟΣ-ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΟΣ ΜΙΓΔΑΝΗ ΑΝΝΑ