.

10 Σεπ 2012

Σκουριές Χαλκιδικής - 9/9/2012 (βίντεο)

Το οδοιπορικό από την Ιερισσό προς τις Σκουριές Δεύτε το βίντεο που ακολουθεί:

Κανονικά η καταβολή των συντάξεων

Τη διαβεβαίωση ότι οι συντάξεις του ΙΚΑ θα καταβληθούν κανονικά τους επόμενους μήνες δήλωσε  ο διοικητής του Ιδρύματος Ροβέρτος Σπυρόπουλος. 

Ανέφερε ότι σε μια δύσκολη περίοδο το ΙΚΑ θα εισπράξει συνολικά πάνω από 1 δισ. ευρώ μέχρι το

Οι 95 δήμοι οι οποίοι είναι έτοιμοι να κηρύξουν στάση πληρωμών


Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Κώστας Ασκούνης, μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό είχε μιλήσει για 40 δήμους που είναι έτοιμοι να κηρύξουν στάση πληρωμών μέσα στο Σεπτέμβριο. Λίγες ημέρες αργότερα ο πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕΔημήτρης Τσιαντής, που έχει επεξεργαστεί τα σχετικά στοιχεία, με δηλώσεις του  υποστήριζε ότι μέσα στον Οκτώβριο περίπου οι μισοί δήμοι της χώρας θα

«Αποκαθήλωση» διαφημιστικών πινακίδων στη Χαλκιδική


Σε αφαίρεση όλων των παράνομων διαφημιστικών 
πινακίδων ταμπλώ, πανώ και αφισών που είναι 
τοποθετημένα κυρίως σε κομβικά σημεία 
τωνκεντρικών οδικών αξόνων της Χαλκιδικής, 
προχώρησαν συνεργεία της

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ

Ανοίγουν αύριο Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012 τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά 2012-2013.
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας, θα πραγματοποιηθεί ο αγιασμός σε όλες τις σχολικές μονάδες και αμέσως μετά αναμένεται να διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές.

Στην πρωτεύουσα του νομού θα ακολουθηθεί το εξής πρόγραμμα:

Τα αεροπλάνα θα πετούν σε σχηματισμό από το 2050;

Τα επιβατικά αεροπλάνα ενδέχεται να πετούν σε σχηματισμούς, όπως τα πουλιά, μετά το 2050, σύμφωνα με τη νέα οπτική της Airbus για το μέλλον των εναέριων μεταφορών.
Η ευρωπαϊκή εταιρεία εκτιμά ότι οι πτήσεις από Ευρώπη προς Αμερική θα μειωθούν κατά 13 λεπτά όσον αφορά το χρόνο.
Παράλληλα, μικρότερες και

"Φουσκώνει" το ηφαίστειο της Σαντορίνης

Ο υπόγειος θάλαμος του μάγματος (των λιωμένων πετρωμάτων) κάτω από το ηφαίστειο της Σαντορίνης επεκτάθηκε σημαντικά, κατά περίπου 10 έως 20 εκατομμύρια κυβικά μέτρα, μεταξύ Ιανουαρίου 2011 και Απριλίου 2012, σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Μπρίστολ, σε συνεργασία με έλληνες συναδέλφους τους από το πανεπιστήμιο Αθηνών

Συναυλία Αφιέρωμα στο Δ. Μητροπάνο με ''Άρωμα'' προσφοράς

Συναυλία  Αφιέρωμα στο Δ. Μητροπάνο με ''Άρωμα'' προσφοράς Δείτε το σχετικό βίντεο:


ΤΩΡΑ!!Νέα πυρκαγιά στο νομό Θεσσαλονίκης

Φωτιά βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στην περιοχή του...

Καλαμωτού, στο Ζαγκλιβέρι του Δήμου Καλλινδοίων του Νομού Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική..

Τα επεισόδια στις Σκουριές όπως τα παρουσίασε το Alpha Tv (video)

 Επεισόδια σημειώθηκαν χθες στα μεταλλεία χρυσού στις Σκουριές Χαλκιδικής, μεταξύ κατοίκων της περιοχής και της αστυνομίας.
Δείτε το σχετικό βίντεο:

Γιατί η φλόγα καίει προς τα επάνω;

φλόγα καίει προς τα επάνωΑρχικά, ξέρουμε πως για να μείνει μία φλόγα αναμμένη, χρειάζεται οξυγόνο. 

Ας ξεκινήσουμε λίγο ανορθόδοξα, ώστε να το ”δέσουμε” καλά και να καταλάβετε! 

Δεν μπορεί κάποιος να ανάψει ένα κερί στο διάστημα, γιατί

Διήμερο κινητοποιήσεων των Δήμων της Χώρας


  • Διήμερο Κινητοποιήσεων των Δήμων της Χώρας.
  • Αναστολή λειτουργίας των Δήμων στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012.
  • Κλειστά θα παραμείνουν τα Δημοτικά Καταστήματα όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη, ο οποίος θα συμμετέχει στις κινητοποιήσεις, την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012.


Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.) αποφάσισε την πραγματοποίηση διήμερων κινητοποιήσεων και την αναστολή λειτουργίας των Δήμων της Χώρας στις 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012.
Ο Δήμος Αριστοτέλη στηρίζει τις προσπάθειες της Κ.Ε.Δ.Ε. και θα συμμετέχει στο διήμερο των κινητοποιήσεων.  Την Τετάρτη 12 και την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012 θα παραμείνουν κλειστά τα Δημοτικά Καταστήματα όλων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Αριστοτέλη.
Η Κ.Ε.Δ.Ε. στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
Τι ζητάει η Κυβέρνηση από τους Δήμους;
Η απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 30% - που ήδη είναι μειωμένες κατά 60% την τριετία 2009-2012 – επιβεβαιώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει, δηλαδή την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και την ακύρωση του κοινωνικού της ρόλου.
Οι νέες μειώσεις στην Κρατική χρηματοδότηση:

  • Απειλούν όλες τις υπηρεσίες κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης (Παιδικοί και Βρεφονηπιακοί Σταθμοί, Δημοτικά Ιατρεία, Κοινωνικά Παντοπωλεία, Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», Κ.Α.Π.Η. κ.α.), τις υπηρεσίες προστασίας του περιβάλλοντος, τη συντήρηση σχολείων, παιδικών χαρών, Πλατειών, τις υποδομές και τις δράσεις στους τομείς του Πολιτισμού και Αθλητισμού.
  • Οδηγούν τους Δήμους σε αδυναμία πληρωμών των εργαζομένων και σε αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών τους.
Οι Δήμαρχοι γνωρίζουμε πολύ καλά την άσχημη οικονομική κατάσταση, που βρίσκεται η χώρα μας.
Η Τοπική Αυτοδιοίκηση έχει συνεισφέρει πολύ περισσότερο από κάθε  άλλο Υπουργείο ή Δημόσιο Φορέα στην εξοικονόμηση χρημάτων για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Τι έχουν κάνει οι Δήμοι έως σήμερα;

  • Από το 2009 η μείωση της κρατικής επιχορήγησης φτάνει στο 60%.
  • Από 01.01.2011 οι Δήμοι έχουν μειωθεί από 1.034 σε 325, οι Δημοτικές Επιχειρήσεις και τα Νομικά Πρόσωπα από 5.880 σε 1.138, οι αμοιβές των αιρετών κατά 54% καθώς και πολλές άλλες ακόμα μειώσεις που έχουν επιβληθεί και οδήγησαν σε πολύ σημαντικές περιστολές δαπανών.

Μειώσεις και διαρθρωτικές αλλαγές  που δεν έχουν προηγούμενο σε κανένα Υπουργείο ή Οργανισμό ή Φορέα του Δημοσίου.

Εάν αυτό είχε γίνει στο σύνολο του Κράτους, η γενική κατάσταση της χώρας θα ήταν καλύτερη και δεν θα υπήρχε ανάγκη για πρόσθετα επώδυνα μέτρα.


Γιατί κάνουμε τις κινητοποιήσεις μας;

Έχουμε λοιπόν την υποχρέωση απέναντι στους πολίτες και στη χώρα να διατηρήσουμε τις βασικές προνοιακές και κοινωνικές παροχές οι οποίες διασφαλίζουν την κοινωνική συνοχή.

Γι’ αυτό αποφασίσαμε:

  • Διήμερη αναστολή λειτουργίας των Δήμων την Τετάρτη 12 και Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012.
  • Συγκέντρωση – Πορεία και Συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών και το Προεδρείο της Βουλής.

Γνωρίζουμε ότι τα προβλήματα που προκαλούν αυτές οι κινητοποιήσεις στην καθημερινή ζωή των πολιτών, είναι μεν σημαντικά, αλλά θεωρούμε ότι είναι ελάχιστα σε σχέση με την ολοκληρωτική κατάρρευση των Δήμων.

ΝΑ ΟΙ ΚΟΥΤΕΣ ΜΕ ΤΙΣ ΒΟΜΒΕΣ ΜΟΛΟΤΟΦ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΚΟΥΡΙΕΣ


Σε προηγούμενη ανάρτηση μας, σας είχαμε αναφέρει για τις δεκάδες βόμβες μολότοφ, που εντόπισαν οι αστυνομικές δυνάμεις προχθές στο δάσος των Σκουριών. Νομίζουμε πως κανείς άλλος δεν αναφέρθηκε σ΄αυτά τα ευρήματα της αστυνομίας.

Δείτε λοιπόν τώρα,  τις φωτογραφίες -ντοκουμέντα από αυτούς τους αυτοσχέδιους εμπρηστικούς μηχανισμούς, με τους οποίους οι "ειρηνιστές-οικολόγοι", είχαν σκοπό να

Νέα σεισμική δόνηση στα ανοιχτά της Χαλκιδικής


Συνεχίζεται η σεισμική ακολουθία στα ανοιχτά της Χαλκιδικής, όπου χθες το βράδυ καταγράφηκε δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Και στις 10.30 το πρωί σημειώθηκε...

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ: "ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ ΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ"

"Σε 15 εμπρησμούς από πρόθεση προέβησαν οι διαδηλωτές",
λέει στην ανακοίνωση της η αστυνομία

Ανακοίνωση για τα χθεσινά γεγονότα στις Σκουριές, εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία, η οποία καταλογίζει εμπρησμούς από πρόθεση... σε 15 σημεία μέσα στο δάσος των Σκουριών, στους κατά τα άλλα διαδηλωτές με "οικολογική συνείδηση" (αυτός είναι δικός μας χαρακτηρισμός και όχι της αστυνομίας)! 

Επίσης, στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται πως οι αστυνομικές δυνάμεις δέχθηκαν απρόκλητη επίθεση απο τα άτομα που συγκεντρώθηκαν στο σημείο

Χειροπέδες σε μέλη κυκλώματος μαστροπών - Ανάμεσά τους και ένας ανήλικος!


Κύκλωμα αλλοδαπών μαστροπών, μέλος του οποίου ήταν και ένας 17χρονος, εξάρθρωσαν οι άνδρες του τμήματος Ασφαλείας της Χαλκίδας, ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση.
Το κύκλωμα των μαστροπών το οποίο αποτελούνταν από

Δημοτική Ενότητα Σταγείρων - Ακάνθου


''Πακέτο'' στέλνουν οι Αυστραλοί τους Έλληνες


Δεκάδες Έλληνες πολίτες, κάτοχοι ελληνικών διαβατηρίων, που επισκέφθηκαν την Αυστραλία ως τουρίστες οδηγήθηκαν σε προσωρινά κέντρα κράτησης, πριν σταλούν με την πρώτη διαθέσιμη πτήση πίσω στην Ελλάδα.
Αυτό προκύπτει από στοιχεία που

10 συμβουλές για λιγότερες ημικρανίες

Τον έχετε νιώσει ποτέ; Αυτόν τον εξουθενωτικό πόνο στη μια πλευρά του κεφαλιού, που «κοκαλώνει» τον σβέρκο, κάνει τα μάτια να κλείνουν, τον ήχο να φαντάζειανυπόφορος και το στομάχι να «γυρίζει» σαν τρελό; Ημικρανία είναι και οτιδήποτε μπορεί να...

Συνδικάτο μικροπωλητών: Να κάνει περισσότερες εφόδους η Χρυσή Αυγή

Περισσότερες επιδρομές για την αντιμετώπιση του παραεμπορίου σε εμποροπανηγύρεις σε όλη την επικράτεια προτίθενται να ζητήσουν από την Χρυσή Αυγή οι μικροπωλητές, οι οποίοι κάνουν λόγο για "αυθόρμητες κινήσεις" και "νόμιμο δικαίωμα του πολίτη ακόμη και να προβεί σε σύλληψη δράστη".

Ειδικότερα, σύμφωνα με την

Σκότωσε τον αδερφό του και αυτοκτόνησε

Νεκρά βρέθηκαν από την ηλικιωμένη μητέρα τους, σε διαμέρισμα στην Θέρμη, δύο αδέρφια, ηλικίας 57 και 54 ετών.
Τα πτώματα έφεραν τραύματα και όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, μετά από

Τα 22 επαγγέλματα όπου υπάρχουν ευκαιρίες απασχόλησης σήμερα


Χαρακτηριστικό των περισσότερων επαγγελμάτων με θετικές προοπτικές σήμερα, είναι ότι, κατά κύριο λόγο, δε συνδέονται με δραστηριότητες γραφείου και θεωρητικές σπουδές. Ευνόητο είναι ότι, οι υποψήφιοι για ένταξη στα επαγγέλματα αυτά, πρέπει να θέλουν και να μπορούν να προσαρμοστούν στις ιδιαιτερότητες τους, να αποκτήσουν τις σχετικές γνώσεις και δεξιότητες και να παρακολουθούν τις

Επισκευή Δημόσιων Λαμπτήρων στο Δήμο Αριστοτέλη
Η ομιλία κατά την διάρκεια του σεξ εντείνει την απόλαυση

 Αποδεικνύει την άνεση που υπάρχει ανάμεσα στο ζευγάρι
Οι άνθρωποι που μιλούν κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, αποκομίζουν πολύ μεγαλύτερη ικανοποίηση από αυτήν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε η έρευνα που έγινε από

Γιατί κάποια όνειρα δεν τα θυμόμαστε;

Ξυπνώντας ένα όμορφο ηλιόλουστο πρωινό του Σαββάτου, έχοντας δει μια ολόκληρη "ταινία" στον ύπνο μας, δεν θυμόμαστε σχεδόν τίποτα! 

Είδαμε ωραία όνειρα που όμως δυστυχώς, δεν τα θυμόμαστε

Τι συνέβη; 

Το θέμα αυτό έχει να κάνει αποκλειστικά με