.

14 Αυγ 2012

Δεν ασχολούμε πια με τα δυμοσιεύματα (βίντεο)

Η Σέξι φωτογράφιση της Ευα Λονγκορια ! (βίντεο)

η Καυτή φωτογράφηση μέσα στο νερό ! ! (βίντεο)

Υπερβάσεις των ορίων των τιμών του όζοντος


Από το Τμήμα Περιβάλλοντος της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, από την αξιολόγηση των μετρήσεων ατμοσφαιρικής ρύπανσης, που πραγματοποιεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ανακοινώνεται ότι παρατηρήθηκε υπέρβαση του ορίου ενημέρωσης του κοινού (180μg/m3) για το Όζον (O3).
            Συγκεκριμένα σημειώθηκε υπέρβαση του ανωτέρω ορίου, χθες, Δευτέρα (13/08/2012), στον

Μόνικα Μπελούτσι: Στην Χαλκιδική με Μπράντ και Τζολί


Η Μόνικα Μπελούτσι εδώ και λίγες ώρες βρίσκεται στην Χαλκιδική.
Η ηθοποιός έφυγε από τα Ιταλικά νησιά που έκανε τις διακοπές της και με ιδιωτικό αεροπλάνο έφτασε στην Χαλκιδική όπου είναι καλεσμένοι του

ΣΙΣΣΥ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ: ΒΟΛΤΑ ΜΕ ΤΗ ΒΕΣΠΑ ΤΗΣ


Παρά τον άστατο καιρό που είχε στην Χαλκιδική η Σίσσυ Χρηστίδου πήρε τη βέσπα της και έκανε βόλτες. Ο καιρός φυσικά δεν την εμπόδισε ούτε και να παρακολουθήσει την συναυλία του συζύγου της, Θοδωρή Μαραντίνη με τους Onirama. Η παρουσιάστρια φροντίζει να περνάει καλά ακόμα και όταν ο καιρός της τα χαλάει.

Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ -ΓΙΟΡΤΗ ΧΑΡΑΣ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΕ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ 
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΕΟΡΤΗ

`Οπως κάθε χρόνο έτσι και αύριο δέκα πέντε του Αυγούστου εορτή μεγάλη και πανήγυρις  λαμπρά η εορτή της Κοιμήσεως τη Θεοτόκου. Τη γιορτάζει με πολλή χαρά ο Ορθόδοξος κόσμος σ’ όλη την οικουμένη. Τρέχουμε οι πιστοί στους Ναούς μας, μάλιστα σ’ αυτούς που είναι αφιερωμένη στην Κοίμηση της Θεοτόκου, τρέχουμε με αγαλλίαση και ευφροσύνη να ψάλουμε τους θαυμάσιους ύμνους της εορτής και να γιορτάσουμε με χαρά τη μεγαλύτερη θεομητορική εορτή του έτους, το Πάσχα του καλοκαιριού. Χαρά, εορτή, πανηγύρι! Γιατί όμως; Γιατί όλη αυτή η λαμπρότητα και ο ενθουσιασμός; Γιατί οι

«Οι πολλοί που κλέβουν από λίγο κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από τους λίγους που κλέβουν πολύ»


Στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, μίλησε σήμερα το πρωί ο Θεόδωρος Πάγκαλος για την κυκλοφορία του ηλεκτρονικού του βιβλίου με τίτλο «Τα φάγαμε όλοι μαζί».
Όμως θέλοντας να υποστηρίξει την φράση του, αλλά και το βιβλίο του είπε ότι η διαφθορά ακόμα υπάρχει και η

Μέχρι το τέλος Αυγούστου οι αποζημιώσεις στους πληγέντες από την φωτιά (βίντεο)

ΕΠΣ Χαλκιδικής: Κληρώσεις , Απονομές 2012 - 2013


Η ΕΠΣ Χαλκιδικής ανακοινώνει ότι οι κληρώσεις των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου Χαλκιδικής για την προσεχή περίοδο 2012 – 2013, θα πραγματοποιηθούν στον Πολυχώρο «ΠΑΡΚΟ» στην κεντρική πλατεία της Νέας Ποτίδαιας, τη Δευτέρα 20 Αυγούστου 2012 με ώρα έναρξης 20:30.
Πριν την έναρξη των κληρώσεων θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των επάθλων της παρελθούσης περιόδου 2011 – 2012, στις πρωταθλήτριες ομάδες Α΄, Β΄, Γ΄ Ερασιτεχνικής, Νέων και Παίδων και σε όσες πέτυχαν τον προβιβασμό τους σε ανώτερη κατηγορία. Η εκδήλωση θα

ΕΝΘΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑ 7.877 προσλήψεις στη Βόρεια Ελλάδα

Στη Θεσσαλονίκη κάλυψη ζητούν 3.273 κενά σε διάφορους φορείς μέσω κοινωφελούς εργασίας για διάστημα πέντε μηνών και με μηνιαία αποζημίωση 625 ευρώ. Ανοιχτές προκηρύξεις υπάρχουν ακόμη στην

Παναγία και Ιατρική. Η προσδοκία για το θαύμα, την θεραπεία και την αποκατάσταση της υγείας.


Ο Αύγουστος για τον Ελληνισμό είναι ο μήνας της Παναγίας.
Στην Ελληνοχριστιανική παράδοση, το πρόσωπο της Παναγίας συνδέεται στενά με την προσδοκία της ίασης του ανθρώπου από τις παθολογικές καταστάσεις.
Η Κοίμηση της Θεοτόκου αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της χριστιανοσύνης και στην Ελλάδα γιορτάζεται από τη μία άκρη ως την άλλη με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ευλάβεια.
Χιλιάδες πιστών με την ψυχή γεμάτη ελπίδα και κατάνυξη, προστρέχουν στα αμέτρητα προσκυνήματα, όπου λιτανεύονται οι θαυματουργές εικόνες της Παναγίας για να μαρτυρήσουν τη πίστη τους στο πρόσωπό της και να την ικετέψουν να μεσολαβήσει στον Υιό της για τη σωτηρία της ψυχής τους, αφού, σύμφωνα με τη θρησκευτική παράδοση, η Παναγία λίγο πριν τη

αύξηση του τέλους ΑΠΕ


Την απόφαση να αύξηση το τέλους Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ) αναδρομικά από την 1η Αυγούστου του 2012 ως τον Ιούνιο 2013 έλαβε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργεια (ΡΑΕ). Σύμφωνα με αυτή το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων (ΕΤΜΕΑΡ) διαμορφώνεται στα 7,5 ευρώ/MWh με τις τιμές για τις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών όπως για παράδειγμα τους αγρότες να στα 5,61 €/MWh (από 2,96 ευρώ /MWh). Αναλυτικά η απόφαση της ΡΑΕ για τις επιμέρους κατηγορίες καταναλωτών να διαμορφώνονται ως εξής:

Αρραβωνιάστηκε η Άνιστον !! (Βίντεο)

Χαβάη- βουτιές - με χιούμορ ! ! (βίντεο)

Ποιοι και πόσο θα πληρώσουν τις περικοπές στις συντάξεις

Οι 600.000 διπλοσυνταξιούχοι στους οποίους θα κοπεί η μισή δεύτερη σύνταξη, 400.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου που παίρνουν συντάξεις πάνω από 1.600 ευρώ και όλοι όσοι στόχευαν να βγουν σε πρόωρη έστω και μειωμένη σύνταξη (κυρίως εργαζόμενοι ΔΕΚΟ, μητέρες ανηλίκων) είναι οι μεγαλύτεροι χαμένοι του πακέτου των μέτρων, όπως αναφέρει η εφημερίδα Το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα μέτρα δεν

ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ 2012


17 ημέρες τον χρόνο ...γκρινιάζουμε για τη δουλειά!!! (βίντεο)

Πρώτες βοήθειες αν πατήσετε αχινό, δράκαινα, τενεκεδάκι ή γυαλί στην παραλία


Οι αχινοί είναι μικρά, θαλάσσια ζώα με ασβεστολιθικό σφαιρικό κέλυφος που φέρουν αγκάθια. Ανήκουν στην υπο-συνομοταξία των Εχινοζώων (ή Ελευθεροζώων), της συνομοταξίας των Εχινοδέρμων, στην οποία ανήκουν και οι αστερίες. Τα ζώα αυτά σχηματίζουν την ομοταξία τωνΕχινοειδών. Απαντώνται σε όλες τις θάλασσες του κόσμου. Ειδικότερα, ζουν στη λάσπη του βυθού ή σε μέρη με φύκια ή επάνω σε βράχους, σε μικρό σχετικά βάθος.Αχινοί, αστερίες και φύκη είναι μερικά από τα είδη που μαρτυρούν πόσο υγιές είναι ένα θαλάσσιο οικοσύστημα.

Αν πατήσετε αχινό:

Οπλιστείτε με υπομονή. Το περιστατικό δεν είναι σοβαρό ούτε υπάρχει λόγος ανησυχίας
Ο κίνδυνος: Είναι πιθανό να δημιουργηθεί απόστημα στην περίπτωση που παραμείνουν κάποια αγκάθια μέσα στο δέρμα.
         Τι να κάνετε:
  • Καθαρίστε την περιοχή με λίγο οινόπνευμα ή οξυζενέ, για να αποφύγετε περαιτέρω μολύνσεις. Αν δεν διαθέτετε καθαρίστε την περιοχή με λίγο νερό (κατά προτίμηση ζεστό γιατί βοηθά στην απομάκρυνση των αγκαθιών)
  • Επαλείψτε με λάδι, στα σημεία της επιδερμίδας που έχουν μπει τα αγκαθάκια. Χρησιμοποιείστε ελαιόλαδο ή baby oil ή ακόμα και λάδι αντηλιακό. Ό,τι έχουμε εύκαιρο, αρκεί να είναι λιπαρή ουσία. Περιμένουμε λίγο και, όταν μαλακώσει το δέρμα και τότε αφαιρέστε τα αγκάθια με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών, το οποίο έχετε απολυμάνει προηγουμένως με οινόπνευμα ή καίγοντάς το με έναν αναπτήρα. Καλό θα είναι να έχουμε και ένα μεγεθυντικό φακό για να βλέπουμε.
  • Προσοχή, υπάρχει και η λύση της καρφίτσας αν και είναι καλύτερα να την αποφύγετε γιατί εκτός του ότι τραυματίζετε το  δέρμα, υπάρχει περίπτωση να έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα. Αφού την απολυμάνετε με οινόπνευμα, πολύ προσεκτικά, την πιέζετε και βγαίνει το αγκαθάκι.
  • Αν πάλι δεν διαθέτετε τσιμπιδάκι ή καρφίτσα, πιέζετε μηχανικά στα σημεία με τα δάχτυλά σας, ώστε να βγουν προς τα έξω τα αγκάθια του αχινού. Προσεκτικά, τα τραβάτε για να τα απομακρύνετε.
  •  Όταν επιτέλους τελειώσει αυτή η διαδικασία πρέπει να απολυμάνετε με οινόπνευμα ή οξυζενέ, για να αποφύγετε την μόλυνση.
  • Απόφυγετε να πατήσετε το πόδι όσο μπορείτε και κάλυψτε την περιοχή με αυτοκόλλητο επίδεσμο. 

Συνήθως, ο πόνος κρατάει γύρω στις δύο μέρες. Αν όμως δεν υποχωρεί, ίσως να σας ανακουφίσουν τα ποδόλουτρα με δροσερό νερό.
         Πότε να πάτε στο γιατρό: Αν παρατηρείτε ακόμα μικρά μαύρα σημαδάκια που δεν μπορείτε να αφαιρέσετε, πηγαίνετε σε γιατρό και μην περιμένετε να βγουν από μόνα τους.

Οι δράκαινες

Οι δράκαινες ανήκουν στην οικογένεια των τραχινιδών. Η μεγάλη δράκαινα (Trachinus araneus) χαρακτηρίζεται από το μικρότερο κεφάλι το οποίο καταλήγει σε ένα στόμα το οποίο έχει διεύθυνση προς τα πάνω. Μπορεί να φτάσει στα 40 εκατοστά και είναι αρκετά επικίνδυνη. Έχει επτά δηλητηριώδης αγκαθωτές ακτίνες στο ραχιαίο πτερύγιο, ενώ και στην άκρη του επικαλύμματος υπάρχει ένα αγκάθι. Αυτά συνδέονται με δηλητηριώδεις αδένες, το δηλητήριο των οποίων ενεργεί τόσο στο νευρικό σύστημα του ανθρώπου όσο και στο αίμα όταν αυτός έχει την ατυχία να τσιμπηθεί.

Αν σας τσιμπήσει δράκαινα ή σκορπίνα:
         Ο κίνδυνος: Το τσίμπημα της δράκαινας και της σκορπίνας είναι εξαιρετικά επώδυνο. 
Το αποτέλεσμα σε αυτή την περίπτωση είναι ο έντονος και με διάρκεια πόνος, η λιποθυμία, ο εμετός και ο υψηλός πυρετός. Οι παρενέργειες ενός τέτοιου τσιμπήματος διαφέρουν από άνθρωπο σε άνθρωπο ανάλογα με τις άμυνες και τις αντιστάσεις του οργανισμού του.
         Τι να κάνετε: Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να βγείτε αμέσως έξω από το νερό και αν είναι δυνατόν να επισκεφθείτε ένα σημείο που θα μας προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες. Αυτό είναι σημαντικό γιατί το τσίμπημα μιας δράκαινας (όσο μεγαλύτερη είναι σε μέγεθος, τόσο πιο επώδυνο το τσίμπημα) μπορεί σε ορισμένους να δημιουργήσει αλλεργικό σοκ με πολύ άσχημα επακόλουθα.
Μέχρι να πάτε στο νοσοκομείο, τοποθετήστε μια παγωμένη κομπρέσα πάνω στην περιοχή. Χρησιμοποιήστε μια κορτιζονούχο αλοιφή για να ανακουφιστείτε, πάρτε ένα ισχυρό παυσίπονο και ένα αντιισταμινικό. Ο πόνος είναι πολύ δυνατός και διαρκεί συνήθως αρκετές μέρες. Πιέστε την περιοχή για να φύγει όσο το δυνατόν περισσότερο αίμα και δηλητήριο.
         Πότε να πάτε στο γιατρό: Το τσίμπημα είναι δηλητηριώδες, γι’αυτό και πρέπει να πάτε αμέσως σε νοσοκομείο. Οι γιατροί κάνουν συνήθως παυσίπονες ενέσεις και αδρεναλίνη για την αποφυγή αλλεργικού σοκ.


Αν πατήσετε τενεκεδάκι ή γυαλί.
         Ο κίνδυνος: Οτιδήποτε μπει στο δέρμα είναι ξένο σώμα και στην περίπτωση που δεν αφαιρεθεί μπορεί να δημιουργήσει μόλυνση. Επίσης, τόσο το κόψιμο από ένα σκουριασμένο τενεκεδάκι όσο και από ένα κομμάτι γυαλί είναι πιθανό να προκαλέσουν τέτανο.
         Τι να κάνετε: Καθαρίστε την πληγή με άφθονο νερό βρύσης και σαπούνι ή αντισηπτικό, ώστε να απομακρυνθεί κάθε ξένο σώμα. Αν δεν έχει παραμείνει κάποιο κομματάκι γυαλιού στο δέρμα, πιέστε με μια καθαρή πετσέτα πάνω στο τραύμα, μέχρι να σταματήσει η αιμορραγία. Αν δεν είστε εμβολιασμένοι για τον τέτανο (επαναληπτικές δόσεις του αντιτετανικού εμβολίου πρέπει να γίνονται κάθε 10 χρόνια μετά την ηλικία των 18 ετών), θα χρειαστεί να απευθυνθείτε σε φαρμακοποιό για να σας κάνει αντιτετανικό ορό.
         Πότε να πάτε στο γιατρό: Πριν κάνετε τον αντιτετανικό ορό, συμβουλευτείτε το γιατρό σας, ο οποίος θα σας καθοδηγήσει και κατά πάσα πιθανότητα θα σας συστήσει να πάρετε και αντιβίωση. Στην περίπτωση που δεν είστε σίγουροι αν έχει παραμείνει κάποιο κομματάκι γυαλιού στην πληγή, πρέπει να πάτε στο πλησιέστερο νοσοκομείο ή Κέντρο Υγείας, όπου θα χρειαστεί να βγάλετε μια ακτινογραφία και να σας αφαιρεθούν τυχόν υπολείμματα.
του Αλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr

Β. Καρράς Live @ Lobby Stage 25/8 Τρυπήτη - Νέα Ρόδα Χαλκιδικής

Τo Σαββάτο 25 Αυγούστου στις 22:30 θα βρεθεί ο Βασίλης Καρράς στο Lobby Live Stage στην Τρυπήτη - Νέα Ρόδα Χαλκιδικής για το πιο summer πάρτι.

Θα τον απολαύσουμε στα τραγούδια του τελευταίου του δίσκου, όπως το «Μη μ' αγαπάς» και το «Εδώ για σένα», καθώς επίσης και σε παλιές αγαπημένες επιτυχίες.

Μην το χάσει κανείς!

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 698 725 53 07

ΑΡΘΡΑ, ΑΦΙΣΕΣ, BLOGS, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΚΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΕΙΩΝ...


...Έχει ψωμί η υπόθεση...!
Tης προπαγάνδας το ανάγνωσμα..., καλά κρατεί από τους αυτόκλητους προστάτες και σωτήρες της ΒΑ Χαλκιδικής. 

  Άρθρα, δημοσιεύσεις, ανακοινώσεις, σκίτσα, αφίσες, πανό και τελεσίγραφα... όλες και όλα  μ’ ένα κοινό στόχο, την ευαισθητοποίηση-παρακίνηση... του κόσμου από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο και την κινητοποίηση της πολιτείας για να ξαναδεί..., με μεγαλύτερο σκεπτικισμό το ζήτημα της αδειοδότησης της μεγαλύτερης επένδυσης που έχουμε αυτή την ώρα στην Ελλάδα... 

Ικανοποιητική τουριστική κίνηση στην προ Άθω περιοχή (βίντεο)

Θ. Παπακωνσταντίνου - Όταν χαράζει @ Βαρβάρα, 04/08/2012


ΕΑΣ Χαλκιδικής: Καμιά ανησυχία για τη λειτουργία της λόγω ΑΤΕ


Η ΕΑΣ Χαλκιδικής, με αφορμή τις συκοφαντικές ανακρίβειες που μεταδίδονται κατά κόρον τις τελευταίες μέρες σχετικά με την βιωσιμότητα της Ένωσης, αλλά και τον υποτιθέμενο κίνδυνο να μην καταβληθεί η επιστροφή του ΦΠΑ αγροτών 2012 από την ΕΝΩΣΗ δηλώνει τα εξής:

Άρχισε η καταγραφή των ζημιών στη Χαλκιδική

Αρχίσαν  οι προσπάθειες καταγραφής των ζημιών στις πληγείσες από την πυρκαγιά περιοχές της Χαλκιδικής, αλλά και οι διαδικασίες αποζημίωσης των δικαιούχων ενώ υπάρχει ανησυχία για την προβληματική αντιπυρική προστασία της Αθωνικής Πολιτείας. 

Ηδη έχουν κινητοποιηθεί οι αρμόδιοι μηχανισμοί του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των πληγέντων, με προτεραιότητα στους παραγωγούς του ζωικού κεφαλαίου, συμπεριλαμβανομένου και του μελισσοκομικού, το οποίο θα αποζημιωθεί και αυτό απευθείας από τον ΕΛΓΑ.

Σε δέκα με είκοσι μέρες υπολογίζεται πάντως ότι θα αρχίσει η καταβολή των

Η πιο πολυπληθής πισίνα στον κόσμο !!(βίντεο)

Η Γυμνη ...αλήθεια της Μιράντα Κέρ (βίντεο)