.

3 Αυγ 2012

ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΟΡΥΚΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ, ΟΠΩΣ ΚΥΡΙΩΣ ΑΥΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ ΧΡΥΣΟΥ


Του Δρ. Αλέξη Μπένου

Οι επιπτώσεις στην υγεία, τόσο των άμεσα εργαζόμενων σε ορυχεία χρυσού, όσο και του πληθυσμού που ζει και εργάζεται σε περιοχές όπου αναπτύσσονται αντίστοιχες δραστηριότητες, αντιμετωπίζονται συνήθως ως ήσσονος σημασίας ή και ως «αναγκαστικές θυσίες για την ανάπτυξη της περιοχής».
Παρόλα αυτά η μακρόχρονη διεθνής επιδημιολογική έρευνα και τα δεδομένα από αντίστοιχες εφαρμογές σε όλο τον κόσμο τεκμηριώνουν ότι οι συγκεκριμένες μεταλλευτικές δραστηριότητες παράγουν πολυεπίπεδες και πολυπαραγοντικές εκθέσεις του ανθρώπινου πληθυσμού σε ποικίλους παράγοντες κινδύνου οι οποίοι συσχετίζονται με αυξημένη νοσηρότητα και θνησιμότητα.

Η τελική έκβαση (νόσημα και βαρύτητα του) καθορίζεται από το συνδυασμό της ποιότητας και πυκνότητας της έκθεσης (δόση) και του συνολικού χρόνου αυτής. Για αυτόν ακριβώς το λόγο η πρώτη ομάδα πληθυσμού που εμφανίζει επιβάρυνση της υγείας της είναι οι ίδιοι οι εργαζόμενοι ως μεταλλωρύχοι στα ορυχεία χρυσού. Αν και

ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ: ΚΑΝΟΥΝ '' ΝΕΥΜΑ'' ΣΤΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΑΤΟΥΑΖ

ΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΟΛΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ ! (βίντεο)

Νεο κύμα καύσωνα φέρνει το Σαββατοκύριακο ! (βίντεο)

''ΚΑΥΤΕΣ'' ΕΠΩΝΥΜΕΣ ΜΕ ΜΑΓΙΟ! (βίντεο)

Η επαπειλούμενη καταστροφή της γεωργοκτηνοτροφικής παραγωγής στη ΒΑ και μέρους της Κεντρικής Χαλκιδικής από τις εξορύξεις χρυσού επιβεβαιώνεται από τη Γεωπονική σχολή της Θεσσαλονίκης.


ΠΟΡΙΣΜΑ
ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΕΛΩΝ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ του ΑΠΘ

Η Γενική Συνέλευση της Γεωπονικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) με αριθμό 692/22-6-2012, μετά από αίτηση του Συντονιστικού Οργάνου των Φορέων της Ιερισσού και των πέριξ, εξουσιοδότησε Επιτροπή ειδικών, από μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού της Σχολής, να αποφανθεί για το ‘εάν και κατά πόσο η επέκταση των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στη Β. Α. Χαλκιδική είναι συμβατή με αγροτικές δραστηριότητες όπως, η

NON STOP διασκέδαση στη Σκιάθο ! (βίντεο)

Το σχέδιο καταστροφής της Χαλκιδικής.

Ενεργοί Πολίτες Δημοτικής Ενότητας Αρναίας

Η καλοκαιρινή διατροφή, το αλκοόλ, οι σαλάτες αλλά και η αφυδάτωση, επηρεάζουν την αντιπηκτική αγωγή και θέλει επαναρρύθμιση.


Το καλοκαίρι με την ζέστη αλλά την αλλαγή του καθημερινού διαιτολογίου, η μπύρα, οι πράσινες σαλάτες, η ζέστη και η αφυδάτωση που προκαλεί αλλάζουν  τον χρόνο πήξης του αίματος, και ο γιατρός προσπαθεί και πάλι να επαναφέρει την μέτρηση στα επιθυμητά επίπεδα.
Αρκετός κόσμος χρειάζεται να παίρνει αντιπηκτική αγωγή είτε γιατί είναι απαραίτητο λόγο της πάθησής του, είτε για προληπτικούς λόγους. Τα  αντιπηκτικά από του στόματος και μάλιστα της

Sani Festival :ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΠΝΟΣ, ΘΑΝΟΣ ΜΙΚΡΟΥΤΣΙΚΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΦΑΡΑΝΤΟΥΡΗ


Μια μοναδική συναυλία ειδικά για το Φεστιβάλ της Σάνης, όπου οι δύο μεγάλοι καλλιτέχνες με ξεχωριστή πορεία στο ελληνικό τραγούδι θα συναντηθούν για μια μοναδική συναυλία. Η φόρμα, δύο πιάνα και πνευστά, σε συνδυασμό με τα κρουστά του Νίκου Τουλιάτου, θα δώσει τη δυνατότητα στο Θάνο Μικρούτσικο να παρουσιάσει τα τραγούδια του με εντελώς νέα μορφή, και στη

Στέκεστε πίσω από άλογο; Την βάψατε! (βίντεο)


Κάθε πλάσμα του ζωικού βασιλείου έχει την "άμυνα" του, για να προστατεύεται από τις κακοτοπιές που μπορεί να του συμβούν!
Τα άλογα ως περήφανα ζώα έχουν δυνατά...

Κάτι τρέχει με την ΘΕΛΞΗ ! (βίντεο)

"ΤΑ ΒΑΦΤΙΣΙΑ" ΤΩΝ ΝΙΚΟΥ ΜΟΥΤΣΙΝΑ - ΤΖΕΝΗΣ ΔΙΑΓΟΥΠΗ


Επειδή το γέλιο είναι πηγή ζωής και στις μέρες μας ακόμα πιο αναγκαίο, επιθυμητό και λυτρωτικό, το συγγραφικό δίδυμο Νίκου Μουτσινά - Τζένης Διαγούπη, μετά την τεράστια επιτυχία της πρώτης τους συγγραφικής συνεργασίας «Ψέκασα την Ελίζα», στο Θέατρο «Χώρα» τη χειμερινή σεζόν 2011-12, ετοίμασαν το νέο τους έργο, την κωμωδία «Τα Βαφτίσια», το οποίο θα περιοδεύσει σε όλη την Ελλάδα.


Η ιστορία της παράστασης, που σε παραπέμπει στη

Οι Επώνυμοι άφησαν τα νησιά και έπιασαν τα χωριά

Χατζηγιάννης στη Eurovision (βίντεο)

Η Ντονατέλα Βερσάτσε κοιμάται σε.. . καταψύκτη! (βίντεο)

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΑΡΒΑΝΙΤΑΚΗ - ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ "ΜΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΥΟ ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ…"


15 Αυγούστου 2012 | Αμφιθέατρο Σίβηρης > Σίβηρη

Ελευθερία Αρβανιτάκη – Μπάμπης Στόκας: «Με χίλιες δυο εικόνες στο μυαλό…»

Αυτές τις εικόνες που κουβαλάμε στο μυαλό μας, ο καθένας ξεχωριστά, αυτό το καλοκαίρι θα τις ταιριάξουμε, θα τις

Στον Αέρα και πάλι το DANCING (βίντεο)

ΕΚΘΕΣΗ ΥΠΟΒΡΥΧΙΑΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ "ΜΑΤΙΕΣ ΣΤΟ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ"

13 Ιουλίου 2012 ... 07 Αυγούστου 2012 | Porto Valitsa > Παλιούρι

Η Ένωση Αυτοδυτών Θεσσαλονίκης σε συνεργασία και την υποστήριξη του Ξενοδοχείου Porto Valitsa, στο Παλιούρι Χαλκιδικής διοργανώνει έκθεση υποβρύχιας φωτογραφίας με θέμα «Ματιές στο βυθό της Χαλκιδικής».

Το σύνολο των φωτογραφιών που εκτίθενται προέρχονται από

Βγήκε από τα ρούχα της και άνοιξε η τύχη της ! (βίντεο)

Φεστιβάλ Κασσάνδρας "ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΑΣ ΤΣΙΡΚΟ" ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΜΠΑΝΕΛΛΗ ΑΠΟ Κ.Θ.Β.Ε. - ΘΕΑΤΡΟ ΑΚΡΟΠΟΛ


13 Αυγούστου 2012 | Αμφιθέατρο Σίβηρης > Σίβηρη

«Το Μεγάλο μας Τσίρκο», το εμβληματικό αυτό έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη, αποτελεί σταθμό όχι μόνο για το νεοελληνικό θέατρο, αλλά και για τη σύγχρονη κοινωνική και πολιτική ελληνική ιστορία. Μέσα από τραγούδια και σατιρικά και δραματικά επεισόδια, το έργο διατρέχει όλες

παρουσιαστής μιμλητε τους Ολυμπιακούς Αγώνες! (βίντεο)

Άρχισε σήμερα η διανομή των δελτίων κοινωνικού τουρισμού

Από σήμερα ξεκίνησε η διάθεση των 76.200 δελτίων κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ, για εξαήμερες διακοπές σε όλη την Ελλάδα, από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ), η οποία θα διαρκέσει έως τις 31 Μαΐου 2013, που λήγει το πρόγραμμα. Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν στο 1572.Στο πρόγραμμα 6ήμερων διακοπών μπορούν να συμμετέχουν ασφαλισμένοι με τα προστατευόμενα μέλη τους, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:

ΤΕΕ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: "ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΓΝΙΤΗ = ΑΠΩΛΕΙΑ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ"


Το ΤΕΕ/Δυτ. Μακεδονίας σε μελέτη που εκπόνησε για το εάν και κατά πόσο είναι συμφέρουσα για την τοπική και την εθνική οικονομία, η μείωση της παραγωγής λιγνίτη στο λεκανοπέδιο της Κοζάνης, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε αυτομάτωςαπώλεια πλούτου και θέσεων εργασίας... 

''BEACH BAR PARTY'' Στρατώνι Χαλκιδικής


Πόσοι διαθέτουν ψεύτικο προφίλ στο Facebook;

Σε εκατομμύρια ανέρχονται οι "ψεύτικοι" χρήστες...του facebook. Συγκεκριμένα σύμφωνα με το κοινωνικό δίκτυο τουλάχιστον 83 εκατομμύρια είναι οι χρήστες που διαθέτουν ψεύτικο προφίλ. 
Το νούμερο αντιστοιχεί στο 8,7% των 955 εκατομμυρίων χρηστών του κοινωνικού δικτύου. Από αυτούς, το

Το δημόσιο χρωστά σε ιδιώτες 6,6 δις ευρώ!!!


Το δημόσιο χρωστάει σε ιδιώτες το ποσό των 6,6 δισ ευρώ! το 55% δηλαδή από τα χρήματα που θέλει να εξοικονομίσει για τα μέτρα των 11,5 δισ ευρώ, τα μισά και παραπάνω τα χρωστάει σε εμάς, που θέλει να μας τα πάρει!!!
Στα 6,618 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τον Ιούνιο οι ανεξόφλητες οφειλές του δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, όπως προκύπτει από

Έκθεση εικαστικών στη Σιθωνία

Περαίωση…εξπρές!


Με τα κρατικά ταμεία να είναι άδεια το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζει περαίωση-εξπρές των ανέλεγκτων φορολογικών υποθέσεων 800.000 ελεύθερων επαγγελματιών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων μέσα στο καλοκαίρι.
Όσοι λοιπόν έχουν «ανοιχτούς λογαριασμούς» με το δημόσιο θα κληθούν να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους, μέσω

ΜΠΝΕΊ΄ ΓΙΕΧΟΥΝΤΑ - ΠΑΟΚ 0-2 (βίντεο)

Ανησυχία για την πώληση της Αγροτικής (βίντεο)

Blue Dolphin Ξενοδοχειο Χαλκιδικη Σιθωνια Μεταμορφωση


Εδώ που κάθε στιγμή γίνεται μια ανεπανάληπτη εμπειρία!

Το Blue Dolphin είναι μια σύγχρονη, υψηλών προδιαγραφών και αισθητικής ξενοδοχειακήμονάδα, που ξεχωρίζει για το επίπεδο της φιλοξενίας της.
Στο πιο προνομιούχο σημείο της Χαλκιδικής, τη Σιθωνία, μέσα στην αγκαλιά του Τορωναίου κόλπου, δημιουργήσαμε έναν

Πέθανε σε μαραθώνιο σεξ με τις έξι συζύγους του!


Τη ζωή του έχασε ο Νιγηριανός Ουρόκο Ονόγια έπειτα από μαραθώνιο σεξ με τις συζύγους του.
Η κατάσταση δεν ήταν εύκολη για τον Ονόγια. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά οι πέντε σύζυγοί του τού επιτέθηκαν και απαίτησαν να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές τους ανάγκες απειλώντας τον με μαχαίρι και μάλιστα την ώρα που βρισκόταν, για τον ίδιο σκοπό, με την 6η σύζυγό του.
Αποφασισμένος να τις ευχαριστήσει όλες, άρχισε να

Ατελείωτο πάρτι στα μπιτς μπαρ της Σκιάθου! (βίντεο)