.

30 Δεκ 2012

Απαλλαγή μικρών επιχειρήσεων από καταβολή ΦΠΑ


Την περίπτωση να εξαιρεθούν από το καθεστώς του ΦΠΑ οι επιχειρήσεις με τζίρο μέχρι 10.000 ευρώ, όπως έχει ζητήσει, άλλωστε, και η τρόικα, εξετάζει το οικονομικό επιτελείο.
Όπως τόνισε σε συνέντευξή του παραχωρεί στην
Καθημερινή της Κυριακής, ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης, «το εξετάζουμε, αλλά όταν βάζεις πλαφόν πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός», σημειώνοντας πως πρέπει να βρούμε τις ασφαλιστικές δικλίδες ώστε να αποτραπούν φαινόμενα μείωσης του τζίρου από επιχειρήσεις για να υπαχθούν στο καθεστώς.

Αναφερόμενος στη φοροδιαφυγή τονίζει ότι τα πρώτα αποτελέσματα στην προσπάθεια καταπολέμησής της είναι ορατά και προαναγγέλλει εντατικοποίηση των ελέγχων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και επιβολή προστίμων.

Προσθέτει παράλληλα ότι άρχισε ήδη η καταβολή φόρων και προστίμων για τις καταθέσεις στο εξωτερικό, σε όσους εκλήθησαν να δικαιολογήσουν τις καταθέσεις τους. Εξηγεί μάλιστα πως έχουν σταλεί ήδη χιλιάδες προσκλήσεις και με βάση αυτές καλούνται οι υπόχρεοι να δώσουν εξηγήσεις. Για όσους αγνοήσουν την επιστολή, με βάση τη νομοθεσία, θα ληφθούν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου