.

14 Νοε 2012

Λειτουργία Σχολής Γονέων ξεκίνησε ο Δήμος Αριστοτέλη


Τη λειτουργία Σχολής Γονέων ξεκίνησε ο Δήμος Αριστοτέλη μέσα από τη συνεργασία του με το Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού.
Τη Σχολή μπορούν να παρακολουθήσουν γονείς παιδιών προσχολικής, σχολικής ηλικίας (δημοτικό) καθώς και μελλοντικοί γονείς. Σκοπός του έργου της
Σχολής Γονέων είναι η στήριξη των γονέων, ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν με επιτυχία στο σύνθετο και δύσκολο έργο τους, όπως αυτός διαμορφώνεται στις σύγχρονες κοινωνικοοικονομικές συνθήκες.
Οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να συζητήσουν με την παιδοψυχολόγο για θέματα που τους απασχολούν και σχετίζονται με την ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών, τη διαπαιδαγώγηση τους, τη λειτουργία της οικογένειας, τις σχέσεις σχολείου οικογένειας, καθώς και το ζευγάρι.
Στη Σχολή Γονέων θα πραγματοποιούνται ανοιχτές συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια με τους γονείς. Μετά την παρουσίαση κάθε θέματος θα ακολουθεί συζήτηση και θα απαντώνται τα ερωτήματα των γονέων. Οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να διατυπώσουν τις δικές τους απόψεις, να ανταλλάξουν εμπειρίες με άλλους γονείς και να ενημερωθούν σε θέματα που τους απασχολούν.
Απώτερος στόχος είναι η βελτίωση της επικοινωνίας μέσα στην οικογένεια, η σύσφιξη των οικογενειακών δεσμών και η ενίσχυση του θεσμού της οικογένειας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου