.

14 Νοε 2012

Την εκταμίευση σε μία δόση 44 δισ. επιβεβαιώνει ο Σοϊμπλε


Υπέρ της καταβολής τριών δόσεων του δανείου προς την Ελλάδα (περίπου 44 δισεκατομμύρια ευρώ) μονομιάς, σε συνδυασμό με δημιουργία αυστηρού ελεγκτικού μηχανισμού, τάχθηκε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε δήλωσή του, η οποία μεταδόθηκε από
την γερμανική υπηρεσία του Πρακτορείου Reuters.
«Είναι απαραίτητο, προκειμένου να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των πιστωτών, των επενδυτών και των αγορών προς την Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος ωστόσο διευκρίνισε ότι προκειμένου να συμβεί αυτό, θα πρέπει να δημιουργηθεί ένας πιο αυστηρός ελεγκτικός μηχανισμός. Για τον μηχανισμό αυτό, όπως είπε, συνεχίζεται η διαπραγμάτευση.
Νωρίτερα, πληροφορίες της εφημερίδας "Bild" ανέφεραν ότι η η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει την καταβολή προς την Ελλάδα 44 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε μια δόση. Πρόκειται, σύμφωνα με προδημοσίευση αυριανού ρεπορτάζ της "Bild", για εκταμίευση της δόσης του δευτέρου τριμήνου του 2012 -ύψους 31,3 δισ. ευρώ, για 5 δισ. από το τρίτο τρίμηνο και για 8,3 δισ. από το τέταρτο. Όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση είχε ζητήσει από την Γερμανία την εκταμίευση ολόκληρου του ποσού για το 2012.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου