.

23 Οκτ 2012

Το νέο σενάριο για τα ειδικά μισθολόγια στους στρατιωτικούς


Νέο σενάριο για τα ειδικά μισθολόγια, νέα παγίδα για τους στρατιωτικούς. Σύμφωνα μ΄ αυτά που δημοσιοποιήθηκαν στον κυριακάτικο Τύπο, το τελευταίο σχέδιο για τις περικοπές στα ειδικά μισθολόγια αναφέρει ότι θα είναι κλιμακωτές.
Συγκεκριμένα, θα ξεκινούν από
2% για μισθούς κάτω των 1.000 ευρώ, 10% για μισθούς που κυμαίνονται από 1.000 έως 1.500 ευρώ και θα φθάνουν μέχρι το 35% για μισθούς μεγαλύτερους των 4.000 ευρώ.
Σ΄ ό,τι αφορά στους στρατιωτικούς , η πρόταση είναι σαφώς κακή για την συντριπτική πλειοψηφία. Γιατί οι στρατιωτικοί που έχουν μικτές αποδοχές κάτω των 1000 ευρώ , είναι ελάχιστοι. Συνεπώς η συντριπτική πλειοψηφία αν περάσει αυτό το σχέδιο , πάει για 10% μείωση -αντί το 6,5% που έλεγαν ως τώρα- στην οποία αν προστεθούν κι όλα όσα επί της ουσίας έχουν κοπεί θα ανεβάσουν το ποσοστό ακόμη και μέχρι το 30%!
Και δεν υπάρχει βέβαια καμία αμφιβολία ότι αυτό το σχέδιο η κυβέρνηση θα το παρουσιάσει ως τεράστια επιτυχία, αφού θα μείνει στο …2% που αφορά τους ελάχιστους και θα ξεχνά συστηματικά το 10% που θα κοπεί από τους πολλούς.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου