.

19 Αυγ 2012

Λίστα με 1.727 άτομα που έστειλαν 500.000 ευρώ στο εξωτερικό έχει το ΣΔΟΕ


Ένα CD, το οποίο περιέχει τα ονόματα 1.727 Ελλήνων, οι οποίοι πριν από την εκλογική αναμέτρηση του Μαΐου έστειλαν σε ξένες τράπεζες αδήλωτα χρήματα ύψους άνω των 3 δισ. ευρώ, βρήκε στο γραφείο του ο νέος επικεφαλής του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, κ. Στέλιος Στασινόπουλος, ο οποίος βρίσκεται στη
θέση αυτή μόλις λίγα 24ωρα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», όλα ξεκίνησαν πριν από δύο μήνες, λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες του Μαΐου, όταν οι φήμες για χρεοκοπία της Ελλάδας και επιστροφή της χώρας στη δραχμή είχαν φουντώσει με α οτέλεσμα χιλιάδες καταθέτες να αποσύρουν τις καταθέσεις τους είτε σε θυρίδες, είτε σε τράπεζες του εξωτερικού.
Μετά από τη φυγή τόσων χρημάτων, το υπουργείο Οικονομικών ζήτησε τη λίστα με τα ονόματα που έβγαλαν από την Ελλάδα ποσά άνω των 300.000 ευρώ και στη συνέχεια έδωσε τη λίστα στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων προκειμένου να ελεγχθούν οι φορολογικές τους δηλώσεις.
Από τις διασταυρώσεις όμως προέκυψαν 1.727 υποθέσεις, στις οποίες αδήλωτα ποσά 500.000 έφυγαν για το εξωτερικό και τώρα οι… ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσει ς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου