.

24 Ιουλ 2012

«Χάνονται» χιλιάδες θέσεις απασχόλησης ανέργων


Τον κίνδυνο απώλειας χιλιάδων θέσεων απασχόλησης ανέργων, αλλά και εκατομμυρίων ευρώ που χρηματοδοτεί εξ’ ολοκλήρου το ΕΣΠΑ για την αμοιβή τους, επισημαίνει ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης.
Σε κατεπείγουσα επιστολή, που απέστειλε σήμερα 23/07/2012 στους υπουργούς Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση, προειδοποιεί ότι 
μόλις οκτώ ημέρες πριν την καταληκτική ημερομηνία έναρξης 5μηνης απασχόλησης χιλιάδων ανέργων, μέσω επιδοτούμενου –εξ ολοκλήρου- προγράμματος του ΕΣΠΑ από τους δήμους όλης της χώρας, δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί η απαραίτητη διαδικασία έγκρισης από το ΑΣΕΠ. Η χρηματοδότηση περιέχει τη δέσμευση να απασχοληθούν οι άνεργοι σε 5μηνα προγράμματα εντός του 2012, δηλαδή να αρχίσουν να εργάζονται το αργότερο την 1η Αυγούστου.
Ενδεικτικά, μόνο στους δήμους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχουν παρέλθει πλέον οι ημερομηνίες υλοποίησης του προγράμματος, για 4.887 θέσεις 5μηνης απασχόλησης, εκ των οποίων οι 3.102 αφορούν το νομό Θεσσαλονίκης! Με τον τρόπο αυτό, «χάνονται» και τα κονδύλια της αμοιβής τους, καθώς προβλέπεται το ποσό των 625 ευρώ μηνιαίως, που δεν θα επιβάρυνε τον κρατικό προϋπολογισμό, αφού καταβάλλεται αυτούσιο από το ΕΣΠΑ.
Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, καλεί τα αρμόδια υπουργεία, να δώσουν άμεσα λύση στο φλέγον πρόβλημα, καθώς χιλιάδες άνεργοι (ευπαθών ομάδων, όπως μακροχρόνια ή νέοι άνεργοι) θα στερηθούν από ένα αναγκαίο εισόδημα αυτή την κρίσιμη περίοδο, η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει αυτά τα δεσμευμένα από το ΕΣΠΑ κονδύλια, ενώ και οι δήμοι που είχαν προγραμματίσει να αντιμετωπίσουν σημαντικές κοινωφελείς ανάγκες με αυτό το πρόγραμμα, αναγκάζονται να τις καλύψουν με ίδιους πόρους.
Για το σκοπό ο δήμαρχος Βόλβης, κοινοποιεί την επιστολή και στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, το διοικητικό συμβούλιο έχει αύριο στη 13.00 τακτική συνεδρίαση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου