.

7 Απρ 2012

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΤΡΙΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ


Με θέμα τη διαχείριση των ελαιολυμάτων και των αποβλήτων από την επεξεργασία της επιτραπέζιας ελιάς συνήλθε χθες στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής (Π.Ε.Χ.) η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Μεταποιητών Ελιάς, με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες του κλάδου για την αδειοδότηση των μονάδων μεταποίησης. 
Κατά την τοποθέτησή του ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Γιώργος απέκλεισε το ενδεχόμενο να λειτουργήσουν οι ....

δύο υφιστάμενοι χώροι εναπόθεσης ελαιολυμάτων με τη σημερινή μορφή τους και κάλεσε όλους τους εμπλεκόμενους να συνεργαστούν, προκειμένου να δοθεί, πέραν της προσωρινής, οριστική λύση στο πρόβλημα, που ταλαιπωρεί επί πολλά χρόνια την περιοχή. Μάλιστα, πρότεινε να ξεκινήσει άμεσα από τους δήμους η διαδικασία εξεύρεσης χώρων για τη δημιουργία τριών νέων εδαφοδεξαμενών, που θα κατασκευαστούν μετά από σχετική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, την οποία θα χρηματοδοτήσουν από κοινού η Π.Ε.Χ. και οι εμπλεκόμενοι δήμοι. Ταυτόχρονα να προχωρήσουν οι εργασίες βελτίωσης των υφιστάμενων χώρων εναπόθεσης ελαιολυμάτων, οι οποίοι, προσωρινά και μέχρι ολοκλήρωσης των νέων χώρων, θα λειτουργήσουν περιφραγμένοι και με τη σχετική εποπτεία από εκπροσώπους των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, ενώ για την οριστική λύση της διαχείρισης των αποβλήτων να κατασκευασθεί εργοστάσιο επεξεργασίας ελαιολυμάτων, το οποίο θα χρηματοδοτηθεί από πόρους της Π.Ε.Χ. και των πέντε δήμων της Χαλκιδικής.
Ο Αντιπεριφερειάρχης εξέφρασε την ελπίδα ότι, εντός της επόμενης διετίας, το θέμα λυθεί οριστικά, αν βρεθεί το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ, που απαιτούνται για την κατασκευή του εργοστασίου, δηλώνοντας ότι η Π.Ε.Χ. θα συνδράμει με ένα εκατομμύριο, ενώ τα υπόλοιπα θα πρέπει να τα συμπληρώσουν οι πέντε δήμοι του Νομού.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου