.

27 Δεκ 2011

Αποζημίωση 100.000 ευρώ σε συγγενείς θύματος τροχαίου


Το ποσό των 100.000 ευρώ επιδίκασε ο Άρειος Πάγος σε συγγενείς οδηγού, η οποία έχασε τη ζωή της το 2000 όταν το αυτοκίνητό της αφού έπεσε σε ακάλυπτο φρεάτιο, παρέκκλινε της πορείας του και προσέκρουσε σε κολόνα της ΔΕΗ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό και πολυσύχναστο δρόμο της Ξάνθης, όπου η άτυχη 64χρονη οδηγούσε το αυτοκίνητό της ενώ στο οδόστρωμα υπήρχε φρεάτιο ομβρίων υδάτων, διαστάσεων 1x1 μέτρο και βάθους τριών μέτρων, από το οποίο είχε αποκολληθεί και μετακινηθεί από τη θέση του το ένα από τα

100 ευρώ πρόστιμο σε όσους δεν παίρνουν απόδειξη


Πρόστιμα 100 ευρώ θα επιβάλλονται  για κάθε αγορά των καταναλωτών που δεν ζητούν αποδείξεις, σύμφωνα με το νέο ποινολόγιο για τον Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων που αναμένεται να κατατεθεί στην Βουλή μέχρι το τέλος Ιανουαρίου.

Μάλιστα όπως αναφέρει το Έθνος της Κυριακής, αν  πληρώνεται στην Εφορία μέσα σε δέκα ημέρες, θα έχει έκπτωση 15%.

Την ίδια ώρα προβλέπονται μέχρι και μπόνους ή επιστροφή χρημάτων στους

Απαράδεκτη η σύλληψη του Εφραίμ την συγκεκριμένη στιγμή (βίντεο)Απαράδεκτη η σύλληψη του Εφραίμ την συγκεκριμένη στιγμή δηλώνει ο Μητροπολίτης Ιερισσού,Αγίου Όρους Αρδαμερίου και Αρναίας κ.κ Νικόδημος


 

b-MARIe" LIVE Ραντεβού ΜπαρΜΙΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΕΑ

ΜΕ ΤΟΥΣ

 
"b-MARIe"!!!

ΦΩΝΗ - ΚΙΘΑΡΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΦΩΝΗ - ΚΙΘΑΡΑ - ΚΡΟΥΣΤΑ: ΡΗΓΑΣ

Συνέλαβαν παράνομο φορτίο με 300 σκύλους!


Μπλόκο σε ένα πλοιάριο γεμάτο σκυλιά το οποίο θα έφευγε από το χωρίο Τάλαντ και μέσω Λάος θα πήγαινε στο Βιετνάμ έκαναν λιμενικοί και αστυνομικοί στην Ταϊλάνδη.

Στο Βιετνάμ το κρέας ξύλου θεωρείται εξαιρετικό έδεσμα και μάλιστα τελευταία που η Ταϊλάνδη προσπαθεί να σταματήσει το εμπόριο σκυλιών οι τιμές έχουν διπλασιαστεί.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη του Βιετνάμ, τα βιετναμέζικα εστιατόρια κάνουν από τώρα προμήθειες για τον εορτασμό της δικής τους πρωτοχρονιάς όπου το κρέας σκύλου έχει μεγάλη ζήτηση…

Κρατικοί λειτουργοί με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ


«Λαβράκια» έβγαλαν οι έλεγχοι στα «πόθεν έσχες» ύποπτων κρατικών λειτουργών για «μαύρο χρήμα», τους οποίους διέταξε ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης. Μετά την άρση τραπεζικού και φορολογικού απορρήτου των ελεγχόμενων βρέθηκαν ακόμη και χαμηλόβαθμοι κρατικοί λειτουργοί με καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ. Κραυγαλέα είναι η περίπτωση δικαστικού υπαλλήλου, ο οποίος εμφανίζεται να έχει σε διαφορετικούς λογαριασμούς συνολικές καταθέσεις άνω των

«Κινηματογραφικές» διαρρήξεις στη Θεσσαλονίκη


«Κινηματογραφικές» κλοπές διενεργούσε σπείρα διαρρηκτών, που με μηχάνημα διάτρησης μπετόν, τρυπούσε την οροφή σούπερ-μάρκετ, κατέβαινε με σχοινιά στο εσωτερικό του και άνοιγε με εξειδικευμένα κοπτικά εργαλεία τα χρηματοκιβώτια!
Αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης μετά από αυξημένη επιτήρηση καταστημάτων τροφίμων, που βρίσκονταν σε απομονωμένες περιοχές, κατάφεραν να εξαρθρώσουν τετραμελή εγκληματική οργάνωση, η οποία ενέχεται σε μία

Δυσοίωνες προβλέψεις του Τόμας Μάγιερ για Ελλάδα


«Η επιβίωση του ευρώ εξαρτάται από τις εξελίξεις στην νότια Ευρώπη» λέει ο επικεφαλής οικονομολόγος της Deutsche Bank Τόμας Μάγιερ σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα.

«Στην αρχή της χρονιάς η Ιταλία θα μπει σε περίοδο ύφεσης. Εάν τα καταφέρει να βγει μέσα από το 2013 κάτι που πιστεύω, τότε θα είναι ένα παράδειγμα για όλες της χώρες της περιοχής διαφορετικά η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει.»

Σε ότι αφορά στην Ελλάδα σημείωσε «Πρέπει να μην θεωρούμε την

Έντονα ερωτηματικά προκαλεί στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας το νέο καθεστώς

Έντονα ερωτηματικά προκαλεί στον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας το νέο καθεστώς που θα διέπει τις συναλλαγές από την 1η Ιανουαρίου 2012, όταν και καταργείται ο Κώδικας Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ), σύμφωνα με όσα προβλέπει ο

Χαμός με αιτήσεις νέων που θέλουν να καλλιεργήσουν γη

Οι νέοι μην βλέποντας διέξοδο και με την ανεργία να καλπάζει προσφεύγουν στην γη. Έτσι ολοένα και αυξάνεται  αριθμός των αιτήσεων για δωρεάν παραχώρηση αγροτικής γης,δίνοντας τη δυνατότητα απασχόλησης και επιστροφής στην ύπαιθρο.

Σύμφωνα μάλιστα με στοιχεία του ΟΠΕΚΕΠΕ, το μεγαλύτερο ποσοστό υποψηφίων για το πρόγραμμα παραχώρησης δημόσιας αγροτικής γης είναι νέοι έως 35 ετών με πτυχίο Γεωτεχνικής Σχολής.

Όσοι ενδιαφέρονται (άνεργοι, νέοι αγρότες, πτυχιούχοι γεωτεχνικής σχολής (ΑΕΙ ή ΤΕΙ) ημεδαπής ή αλλοδαπής και επαγγελματίες αγρότες) μέχρι τις 4 Ιανουαρίου πρέπει να υποβάλλουν αιτήσεις για ενοικίαση αγροτεμαχίων σε Περιφερειακές Ενότητες της Φλώρινας, της Χαλκιδικής, της Πέλλας, των Σερρών και του Κίλκις, ενώ θέμα ημερών είναι να υπογραφούν τα πρώτα συμβόλαια εκμίσθωσης γης. Επίσης και στην Θεσσαλία θα διατεθούν αγροτεμάχια αφού έχουν καταγραφεί πάνω από 40.000 στρέμματα προς παραχώρηση.

Βέβαια, θα προηγηθεί πρόσθετος έλεγχος ώστε να οριστικοποιηθούν οι εκτάσεις, οι οποίες, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα ενοικιαστούν αντί 5 ευρώ το στρέμμα σε νέους αγρότες.

Τα κτήματα που προορίζονται για μονοετείς καλλιέργειες παραχωρούνται για 5 χρόνια, ενώ αυτά που προορίζονται για πολυετείς θα είναι στη διάθεση των ενδιαφερομένων για 25 χρόνια.

Ανώτατο όριο ενοικίασης είναι τα 100 στρέμματα ανά άτομο (συμπεριλαμβάνονται η γη που έχει σήμερα ο αγρότης, εφόσον δραστηριοποιείται ήδη στη γεωργία, και τα επιπλέον στρέμματα που μπορεί να αποκτήσει).

Κάθε αγροτεμάχιο θα μένει αναρτημένο στο διαδίκτυο για περίπου 15 ημέρες, ο έλεγχος της αίτησης θα διαρκεί το πολύ τρεις εβδομάδες και αμέσως μετά θα υπογράφεται η σύμβαση εκμίσθωσης. Κάθε Πέμπτη θα αναρτώνται και νέα αγροτεμάχια σε άλλους νομούς.

ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΚΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ


Ο Αντώνης αλλού τρώει, αλλού πίνει και αλλού πάει και τα δίνει.
Η καταγραφή του «Πόθεν Έσχες» είναι σαφής: Ο Αντώνης Σαμαράς και η σύζυγός του έχουν καταθέσεις ύψους περίπου 30.000 ευρώ σε Ελληνικές τράπεζες, και πάνω από 285.000 ευρώ στην KBC Bank SA, η οποία είναι τράπεζα του Βελγίου χωρίς καταθετικά προϊόντα ή άλλη retail παρουσία στην Ελλάδα. Άρα: Από το οικονομικό έτος 2010 κιόλας ο Πρόεδρος της Αξιωματικής αντιπολίτευσης και φερόμενος ως εθνοσωτήρας της χώρας – πατριώτης εχει

Νέα αύξηση των τσιγάρων


Νέα αύξηση στην φορολόγηση των τσιγάρων εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών, σε μια προσπάθεια να συγκρατήσει τη σημαντική απώλεια δημοσίων εσόδων, από τις μειώσεις τιμών, στις οποίες προχωρούν πολλές καπνοβιομηχανίες.
Οι εταιρείες, η μία μετά την άλλη, παρατηρώντας τη σημαντική μείωση στη ζήτηση, έχουν ήδη μειώσει τις τιμές στα

Αυξάνει δραματικά τα αποθέματα της σε χρυσό η Τουρκία


Κατά 30% αύξησε τα αποθέματά της σε χρυσό η Τουρκία το μήνα Νοέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ.

Τα αποθέματα της τουρκικής κεντρικής τράπεζας πλέον ανέρχονται στις 5,758 εκ. ουγγιές αφού αυξήθηκαν κατά 1,328 εκ. ουγγιές.

Πλέον, η γειτονική χώρα βρίσκεται στην 22η θέση στη σχετική λίστα ανεβαίνοντας 8 θέσεις.

Ο ευτυχής πατέραςΓυναικολόγος: Αδελφή, είπατε στον ευτυχή πατέρα για τα πεντάδυμα που έκανε η γυναίκα του; 
Νοσοκόμα: όχι γιατρέ γιατί αυτή τη στιγμή είναι στο μπάνιο και ξυρίζετα
ι...!

Τα πέτρινα δάκρυα 7χρονης από την Ινδία Προβληματίζει την ιατρική κοινότητα η 
περίπτωση μιας 
7χρονης Ινδής που, αντί να κλαίει 
σαν όλους τους ανθρώπους, 
βγάζει πέτρες από τα μάτια της.
Παρόλο που δε νιώθει πόνο, η Kura Nitya 
που κατάγεται από
 ένα χωριό κοντά στο Hyderabad της Ινδίας.
Σύμφωνα με την εφημερίδα...
Οι γιατροί έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, 
ενώ ο Δρ Kalyan Chakaravarthy που την 
παρακολουθεί στενά τον τελευταίο καιρό είπε 
ότι η Nitya είναι καλά στην υγεία της και ότι δεν 
υπάρχει
 κάποια λογική εξήγηση για το φαινόμενο.


/www.i-diadromi.

νέα επιδρομή στις τσέπες τους οι Έλληνες φορολογούμενοι

Αντιμέτωποι με νέα επιδρομή στις τσέπες τους θα βρεθούν από τις αρχές του νέου έτουςι, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Δημοσίου να ενισχύσει τα έσοδά του....

Περί τα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων θα ξεκινήσει την αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2009, τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ) του 2010 και τον ΦΑΠ του 2011.

Από τους εν λόγω φόρους και την καταβολή του ενιαίου τέλους ακινήτων για το

ποια είναι τα νέα χαράτσια που θα επιβληθούν το 2012 ;

Νέα χαράτσια θα επιβληθούν με την νέα χρονιά από τον Ιανουάριο μέχρι και τον Δεκέμβριο, προκαλώντας ισχυρό σοκ σε πάνω από 5,5 εκατομμύρια μισθωτούς, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και ιδιοκτήτες ακινήτων.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού του 2012, τα έσοδα από τους φόρους στα εισοδήματα των φυσικών προσώπων, την περιουσία και την κατανάλωση πετρελαίου θα αυξηθούν το επόμενο έτος κατά ποσοστό 74,5% ή κατά 7,34 δισ. ευρώ!

Για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός θα εφαρμοστούν τα ακόλουθα μέτρα:

Με τρία κριτήρια οι επιστροφές φόρου και ΦΠΑ

«Χαρτάκι» προτεραιότητας για την επιστροφή των φόρων θεσπίζει το υπουργείο Οικονομικών με τον αύξοντα αριθμό να διαμορφώνεται από μια σειρά αντικειμενικών κριτηρίων, όπως η φορολογική συμπεριφορά της επιχείρησης ή του φυσικού προσώπου, το ύψος της επιστροφής αλλά και ενδεχόμενες οφειλές προς το δημόσιο.
Το υπουργείο Οικονομικών κατατείνει στο μέτρο αυτό μετά τον σάλο που προκάλεσαν στους φορολογουμένους οι δηλώσεις πρώην

Ήρθαν τα πάνω-κάτω: Οι Γερμανοί σαρώνουν τα μεταχειρισμένα της Ελλάδας!


Τα πάνω-κάτω σε πολλούς τομείς της οικονομίας έχει φέρει η οικονομική κρίση που σφίγγει σα θηλιά τη χώρα μας. Ένας από αυτούς, ο χώρος του αυτοκινήτου, και κυρίως του μεταχειρισμένου, όπου η συνήθης πρακτική της εισαγωγής από το εξωτερικό (κυρίως Γερμανία) αντιστράφηκε και πλέον οι Γερμανοί εισάγουν από εμάς!

Όπως αναφέρει η Ημερησία, εδώ και 30 χρόνια όλοι οι έμποροι αυτοκινήτων μετέβαιναν σε άλλα κράτη-μέλη ώστε να προμηθευτούν φθηνά μεταχειρισμένα. Τώρα γίνεται το

«Θέλω απελπισμένα έναν άνδρα»!Μπορεί να είναι μια από τις πιο όμορφες γυναίκες του Hollywood, όμως η Charlize Theron εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της στον Piers Morgan, ότι είναι μόνη και χρειάζεται απεγνωσμένα να βρει έναν άνδρα που θα σταθεί στο πλευρό της.

" Μην τα βγάζεις όλα τα άπλυτα στη φόρα, είμαι μόνη και χρειάζομαι να βρω έναν άνδρα", είπε η ηθοποιός στον Morgan όταν εκείνος της ζήτησε να του αποκαλύψει τα