.

23 Δεκ 2011

Έκλεψε για να πληρώσει τα χρέη ενός Έλληνα φίλου του που δολοφονήθηκε.Έκλεψε 1,3 εκατ. δολάρια για να πληρώσει τα χρέη ενός Έλληνα φίλου του που δολοφονήθηκε.
Αυτό ισχυρίστηκε ο Μάικλ Χέντερσον, από τη Μελβούρνη που καταδικάστηκε σε φυλάκιση 7,5 ετών.
Ο Χέντερσον υποστήριξε ότι έκανε τις κλοπές για να βοηθήσει τον Έλληνα φίλο του, Δημήτρη Μπέλια, που δολοφονήθηκε το 1999 από τον υπόκοσμο της Μελβούρνης, κατά τη διάρκεια του λεγόμενου ''πολέμου των συμμοριών'' που άφησε πάνω από 30 νεκρούς.
Ο Μπέλιας, που χρωστούσε μεγάλα ποσά στον υπόκοσμο, προσπάθησε να τους πουλήσει ψεύτικα διαμάντια για να εξοφλήσει και κάποιοι τον εκτέλεσαν.
Οι δολοφόνοι του παραμένουν ασύλληπτοι.

Οι ομογενείς κρατούν την παράδοση


Η κίνηση στα ομογενειακά παντοπωλεία, ζαχαροπλαστεία και στα καταστήματα με είδη δώρων της Αστόριας και των άλλων περιοχών της Νέας Υόρκης, την τελευταία εβδομάδα έχει αυξηθεί αισθητά.
Οι καταστηματάρχες εκτιμούν ότι η δυναμική αυτή θα διατηρηθεί και την επόμενη εβδομάδα, διότι οι ομογενείς επιμένουν στις παραδόσεις και προσπαθούν να έχουν τα πάντα στο χριστουγεννιάτικο και πρωτοχρονιάτικο τραπέζι. Παράλληλα, τονίζουν ότι εφέτος τους ευνοούν οι καιρικές συνθήκες και το γεγονός ότι οι εορτές συμπίπτουν με το Σαββατοκύριακο.

ΕΠΗΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ
Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου
 Γκιλής Γεώργιος, Πρόεδρος  
 Μαυρίδης Ιωάννης, Α΄ Αντιπρόεδρος  
 Κουρουκαφόπουλος Άγγελος, Β΄ Αντιπρόεδρος  
 Διαμαντόγλου Χρήστος, Γενικός Γραμματέας  
 Ευθυμιάδης Φίλλιπος, Οικονομικός Επόπτης  
 Αράπογλου Αργυρώ, Μέλος  
 Βερροιώτης Αντώνιος, Μέλος  
 Βασίλας Κωνσταντίνος, Μέλος  
 Βασιλικού Κατερίνα, Μέλος  
 Ευλογημένου Λεμονιά, Μέλος  
 Καλπίνης Γεώργιος, Μέλος  
 Κοκκινόπουλος Πασχάλης, Μέλος  
 Κολοβός Ελευθέριος, Μέλος  
 Λαχανούδη Στυλιανή, Μέλος  
 Λελεγιάννης Δημήτριος, Μέλος  
 Μακαρίτης Βασίλειος, Μέλος  
 Ματσίγγος Κωνσταντίνος, Μέλος  
 Μπαλάση Στέλλα, Μέλος  
 Οικονόμου Νικόλαος, Μέλος  
 Παπαδάκης Νικόλαος, Μέλος  
 Ψωμαδέλλη Χριστίνα, Μέλος  

Εμπορικό
Πρόεδρος Εμπορικού Τμήματος
Οικονόμου Νικόλαος 

Εγγεγραμμένα μέλη 2783Επαγγελματικό
Πρόεδρος Επαγγελματικού Τμήματος
Παπαδάκης Νικόλαος

Εγγεγραμμένα μέλη 3860
Βιοτεχνικό
Πρόεδρος Βιοτεχνικού Τμήματος
Ευθυμιάδης Φίλιππος

Εγγεγραμμένα μέλη   2202
Τουριστικό
Πρόεδρος Τουριστικού Τμήματος
Μποσνάκης Κάσσανδρος

Εγγεγραμμένα μέλη 853Η μεγαλύτερη νύχτα του έτους η χθεσινή


Η πρώτη επίσημη νύχτα του χειμώνα και η μεγαλύτερη του έτους ήταν η χθεσινή, καθώς είχε διάρκεια 14 ωρών και 29 λεπτών.

Ο Ήλιος έφθασε στο σημείο της ετήσιας τροχιάς του που ονομάζεται «Χειμερινό Ηλιοστάσιο», οπότε αρχίζει και επίσημα η εποχή του χειμώνα.Ημερολογιακά το Χειμερινό Ηλιοστάσιο κυμαίνεται μεταξύ της 20ης και 23ηςΔεκεμβρίου, αν και η τελευταία φορά που είχαμε το Χειμερινό Ηλιοστάσιο στις 23 Δεκεμβρίου ήταν το 1903 και η επόμενη θα είναι το 2303.

Ακόμη πιο σπάνια είναι η 20η Δεκεμβρίου με την

Αποσύρεται γάλα από την αγορά των ΗΠΑ μετά τον θάνατο βρέφους

Το διάσημο αμερικανικό πολυκατάστημα Wal-Mart και αξιωματούχοι του τομέα υγείας συνεργάζονται στην έρευνα για να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου ενός νεογέννητου από το Μιζούρι το οποίο πέθανε από μια σπάνια βακτηριακή μόλυνση που μπορεί να συνδέεται με την κατανάλωση βρεφικού γάλακτος σε σκόνη.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων και τα Κέντρα για τον Έλεγχο και την Πρόληψη των Ασθενειών ανακοίνωσαν χθες Πέμπτη ότι επίσης

Επέστρεψε το πλωτό χριστουγεννιάτικο δένδρο, στην παλιά παραλία της Θεσσαλονίκης


Τοποθετήθηκε και πάλι στην παραλία το πλωτό χριστουγεννιάτικο δένδρο, το οποίο πριν από μια εβδομάδα είχε παρασυρθεί από τους ισχυρούς ανέμους και τα κύματα που προκάλεσαν τα ισχυρά μποφόρ στον Θερμαϊκό Κόλπο.
Αυτή τη φορά οι δημιουργοί του ενίσχυσαν σημαντικά την κατασκευή, αφού το τοποθέτησαν σε φορτηγίδες και το σταθεροποίησαν καλύτερα στο βυθό, έτσι ώστε να αντέχει σε περισσότερα μποφόρ.
Το πλωτό δέντρο- ουσιαστικά μια

Ο Μαραγκός

Κάποτε μια ξανθιά επισκέπτεται τον δερματολόγο της.
-Καλημέρα γιατρέ, έχω ένα πρόβλημα στο αριστερό μου μπούτι από την μέσα πλευρά. Μου έχει παρουσιαστεί μια μελανιά αλλά είμαι σίγουρη ότι δεν το κτύπησα πουθενά.
Ο γιατρός πιάνει τον μεγεθυντικό του φακό κοιτάζει προσεκτικά το μπούτι της κοπέλας, πιάνει ένα κομμάτι βαμβάκι με οινόπνευμα, τρίβει το μαυρισμένο μέρος και ως δια μαγείας η μελανιά εξαφανίζεται.
-Ευχαριστώ πολύ, λέει καταχαρούμενη η κοπέλα μα τι ήταν;
-Δεν μου λέτε δεσποινίς μου, λέει ο

Μηνύσεις για μη καταβολή δώρου κατέθεσαν εργαζόμενοι σε Ελευθεροτυπία, Alter, Φίλαθλο

Μηνύσεις για μη καταβολή του δώρου του Χριστουγέννων κατέθεσαν στην Εισαγγελία της Αθήνας οι εργαζόμενοι της Ελευθεροτυπίας, του Alter και της εφημερίδας Φίλαθλος.

Αν το δώρο δεν καταβληθεί ως τις 31 Δεκεμβρίου, η Εισαγγελία της Αθήνας, στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που διέταξε, θα προχωρήσει σε ενεργοποίηση της διαδικασίας του αυτοφώρου.

Στα χέρια του Δημήτρη Κοντομηνά περνάει ο Alpha..

Μεγάλος επιχειρηματίας... πολύ μεγάλο όνομα στην Ελλάδα, που έχει πολύ καλές σχέσεις με την ελίτ των επιχειρηματιών και βέβαια και με τον Δημήτρη Κοντομηνά, εξομολογήθηκε πώς έγινε η συζήτηση μεταξύ γερμανών του RTL και του Mr Intaramerican, προκειμένου να ξαναπεράσει στα χέρια του ο τηλεοπτικός σταθμός. 
Τα όσα ο πολύ γνωστός επιχειρηματίας και leader στον χώρο του εκμυστηρεύτηκε στην κυριολεξία εγείρουν πολλά ερωτηματικά για την... κάψα των γερμανών να σηκωθούν και να φύγουν αλλά και για τα μελλοντικά σχέδια του Κοντομηνά.

Η συζήτηση, που πραγματοποιήθηκε μεταξύ των γερμανών και του Δημήτρη Κοντομηνά έγινε, υπό

Την παράταση λειτουργίας του ξενοδοχείου «Μακεδονία Πάλας» στη Θεσσαλονίκη μέχρι το Σεπτέμβριο, με νέους όρους, αποφάσισε η διοίκηση του ΙΚΑ.


 Ως γνωστον ο Ομιλος Δασκαλαντωνάκη -που διαχειρίζεται το ιστορικό ξενοδοχείο από το 1994- ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει στο τέλος του 2011.
Το ΙΚΑ, στο οποίο ανήκει το κτίριο, αναζητεί με διεθνή διαγωνισμό νέο μισθωτή. Η σχετική εισήγηση στο χτεσινό ΔΣ του ΙΚΑ προτείνει: 
-To ετήσιο μίσθωμα για την περίοδο 27/2/2011 έως 26/2/2012, που ανέρχεται σε

Μέσα από την φυλακή θα κάνει πλέον ο Εφραίμ τις Προσευχές του !!!!!


Προφυλακιστέος κρίνεται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ, εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση της ανταλλαγής ακινήτων της Μονής με το ελληνικό δημόσιο.
Μετά από διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, κατά την ολοκλήρωση της απολογίας του πριν λίγες ημέρες για το θέμα της προφυλάκισης, το Συμβούλιο Εφετών αποφάσισε με βούλευμά του, που εκδόθηκε σήμερα, να ταχθεί υπέρ της ανακριτικής άποψης που ζητούσε να οδηγηθεί στη φυλακή ο αρχιμανδρίτης.
Ο εισαγγελέας Παναγιώτης Ματζούνης ήταν αυτός, μετά την

Ο μεγαλύτερος χιονάνθρωπος του κόσμου(Δείτε Φωτογραφίες)

O μεγαλύτερος χιονάνθρωπος που έγινε ποτέ, ήταν γνωστός με το όνομα «Angus, ο βασιλιάς του βουνού» προς τιμή του τότε κυβερνήτη της πόλης του Maine, Angus King. Το ύψος του ξεπερνούσε τα 35 μέτρα και για να δημιουργηθεί χρειάστηκαν περίπου 5 τόνοι χιόνι...

«Μπορούμε»: Πολεμώντας την πείνα με αλληλεγγύη

Μόλις έχετε γευματίσει σε ένα εστιατόριο, και αποχωρείτε, αφήνοντας άθικτο όλο το ψωμί που σας έχουν φέρει. Ένα τυροπιτάδικο κάνει το ταμείο της ημέρας, και στην συνέχεια πετάει τις δεκάδες πίτες που έχουν ξεμείνει. Ένας παραγωγός φρούτων ετοιμάζεται να ξεφορτωθεί εκατοντάδες κιλά φρούτων, επειδή η μορφή τους δεν ανταποκρίνεται στα

Χρήσιμες συμβουλές υγείας για τα χιόνια


ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗΣ
Αν βρίσκεστε στο σπίτι:
Διατηρείστε το σπίτι σας ζεστό και παραμείνετε εντός αυτού κατά το περισσότερο δυνατό.
Μην αφήνετε τα παιδιά να βγουν έξω ασυνόδευτα.
Ελέγξτε το δίκτυο ύδρευσης, τους σωλήνες και τον υαλοπίνακα του ηλιακού θερμοσίφωνα.

Αν βρίσκεστε στο αυτοκίνητο:
Αποφύγετε την οδήγηση σε

Ένα όνομα στο "Κύτταρο" και στην μνήμη

Στο τελευταίο τεύχος του Κυττάρου, ένα άρθρο του φίλου Γιάννη Αικατερινάρη για τα «Δημογραφικά στοιχεία και τις επαγγελματικές ενασχολήσεις» στην Ιερισσό κατά την δεκαετία πριν το σεισμό του 1932, ήρθε να θυμίσει μια ιστορία –τραγική ιστορία- που φαντάζομαι λίγοι την ξέρουν στην Ιερισσό και γύρω.
Ανάμεσα στα ονόματα που αναφέρονται στο άρθρο, υπάρχει το όνομα ενός γιατρού, του Κωσταντίνου Γυφτοδήμου. Ο γιατρός Κώστας Γυφτοδήμος είναι ο μετέπειτα γνωστός με το ψευδώνυμο Καραγιώργης, καπετάνιος του

Άστεγοι: Οι δρόμοι έχουν τις δικές τους ιστορίες

Φεύγοντας από τον Κοινωνικό Ξενώνα Αστέγων του Ερυθρού Σταυρού χθες το μεσημέρι, δεν ήμουν σίγουρη αν αυτό που ένιωθα ήταν θλίψη ή ανακούφιση, αμηχανία ή ευγνωμοσύνη, πάντως ήταν σίγουρα τύψεις που πριν λίγες ημέρες χάρισα ένα ακόμα παντελόνι στην ξαδέρφη μου, η οποία, είμαι σίγουρη, δεν το χρειαζόταν περισσότερο από εμένα.Φυσικά, δεν είναι το παντελόνι που θα «σώσει» αυτούς τους ανθρώπους που

Ο κερατωμένος.

Ήταν μια φορά ένας άντρας ο οποίος γυρίζει νωρίς στο σπίτι και βρίσκει τη γυναίκα του με έναν άλλον άντρα. 
Αναστατωμένος πηγαίνει στον μπαρ και λέει τα καθέκαστα στον φίλο του.
- Φαντάζομαι, λέει ο φίλος, μετά από αυτό θα πάρεις τα μέτρα σου.
- Και βέβαια θα πάρω τα μέτρα μου!
- Και τι σκοπεύεις να κάνεις;
- Θα φροντίσω να μην ξαναγυρίσω νωρίς σπίτι!

Νέα εγκύκλιος για το τέλος ακινήτων – Ποιοι δεν εξαιρούνται

Πολύτεκνοι και ανάπηροι με ακίνητη περιουσία άνω των 150.000 ευρώ θα πληρώνουν κανονικά το τέλος ακινήτων, σύμφωνα με τη νέα εφαρμοστική εγκύκλιο του υπουργείου Οικονομικών. 

Στην ίδια εγκύκλιο τίθεται προθεσμία έως τις 20 Ιανουαρίου για να προσέλθουν στους δήμους όπου ανήκουν οι πολίτες που έχουν εντοπίσει λάθη στα στοιχεία υπολογισμού του τέλους. 

Ορίζεται επίσης η διαδικασία που θα ακολουθούν όσοι δηλώσουν αδυναμία στην πληρωμή του τέλους με την προσφυγή τους στον προϊστάμενο της εφορίας της περιοχής. 

Το καλό εστιατόριο..Πελάτης: "Αυτό το εστιατόριο είναι απαράδεκτο! Απαιτώ αμέσως να δω τον διευθυντή" 
Γκαρσόνι: "Αδύνατον κύριε, έχει βγει έξω για φαγητό"

Επιστρέφονται οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης

Επιστρέφονται από την Παρασκευή οι πινακίδες και οι άδειες οδήγησης της κυκλοφορίας εν όψει Χριστουγέννων.

Το μέτρο δεν ισχύει για όσους εντοπίστηκαν να παραβιάζουν ερυθρό σηματοδότη και να οδηγούν υπό την επήρεια αλκοόλ και για ανασφάλιστα οχήματα.

Πρώτα σκότωσαν το μωρό για να εκβιάσουν τον πατέρα.

Εξιχνιάστηκε από την ΕΛΑΣ το διπλό άγριο έγκλημα στην Καλαμάτα, που έγινε στα τέλη Νοεμβρίου με θύματα έναν τρίχρονο μωρό  και τον 35χρονο πατέρα του αλβανικής καταγωγής. 
Μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται...


  η σύλληψη τουλάχιστον τεσσάρων Ελλήνων και Αλβανών, ανάμεσα στους οποίους και άτομα που έχουν φυλακιστεί στο παρελθόν για διακίνηση ναρκωτικών και άλλα αδικήματα. Όπως προκύπτει από ορισμένες πηγές οι εμπλεκόμενοι στο φονικό διαμένουν στην περιοχή της

Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου


Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ελλάδα αναφέρεται στο μήνυμα των Χριστουγέννων ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.
Τονίζει, μεταξύ άλλων πως τίποτε, ακόμη και η πιο μεγάλη τραγωδία, δεν μπορεί να νικήσει την ελπίδα.
«Διότι η αγάπη του Θεού σήμερα γίνεται άμεσα ψηλαφητή αφού ο Χριστός γεννήθηκε για να μας λυτρώσει από τις αληθινές αιτίες των δεινών μας: την αμαρτία και τον θάνατο», αναφέρει χαρακτηριστικά στο μήνυμα του ο

Μποϊκοτάζ ΤΩΡΑ σε όλα τα γερμανικά προϊόντα [ΛΙΣΤΑ]

Δεν είναι δυνατόν ένα μεγάλο ποσοστό των γερμανικών προϊόντων να καταναλώνονται στην Ελλάδα, να αγοράζουμε τα αυτοκίνητά τους, τα οπλικά τους συστήματα, να μοιράζουν μίζες σε πολιτικούς και να αναλαμβάνουν μεγάλα δημόσια έργα, να τους έχουμε αφεντικά στις επιχειρήσεις μας αλλά ακόμη και στην κυβέρνησή μας και το "ευχαριστώ" να είναι...

η άρνηση αναγνώρισης των χρεών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Τα κατοχικά δάνεια και η