.

16 Δεκ 2011

σύσκεψη για την αντιμετώπιση έκτακτων καιρικών φαινομένων (βίντεο)


Τι το κοινό έχουν ο γυναικολόγος και το παιδί που κάνει διανομή πίτσας;Και οι δύο βλέπουν, μυρίζουν και πιάνουν αλλά δεν τρώνε!

ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ-ΔΟΞΑ ΧΕΡΣΟΥ 1-0 ΒΕΡΝΗΣ


Το Α.Π.Θ. μοιράζει στο προσωπικό και τους πολίτες 5.000 δέντρα και θάμνους

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος θα διανεμηθούν στο προσωπικό του πανεπιστημίου και σε πολίτες φυτά από το φυτώριο του Εργαστηρίου Δασοκομίας της Σχολής Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος του

Η Πετρούλα στην Χριστουγεννιάτικη αγορά (βίντεο)


η αγορά εξακολουθεί να παραμένει... μουδιασμένη


Με προσφορές και εκπτώσεις επιχειρούν τα καταστήματα με είδη παιχνιδιών στη Θεσσαλονίκη να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των καταναλωτών, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Ωστόσο, η αγορά εξακολουθεί να παραμένει... μουδιασμένη, καθώς εκτιμάται ότι η πτώση της αγοραστικής κίνησης φτάνει το 40% σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.
Κάθε χρόνο τέτοια εποχή τα καταστήματα με είδη παιχνιδιών λειτουργούσαν σαν μαγνήτης για γονείς, παππούδες και γιαγιάδες. Τα πορτοφόλια άνοιγαν και οι σακούλες γέμιζαν με κάθε λογής παιχνίδια για τα μικρά παιδιά. Ωστόσο φέτος το τοπίο έχει αλλάξει άρδην, μια που η όλο και μεγαλύτερη ύφεση στην οποία βυθίζεται η ελληνική οικονομία έχει άμεσο αντίκτυπο στις αγορές των καταναλωτών. Οπως μάλιστα αναφέρουν έμποροι, ούτε και η καταβολή του δώρου των Χριστουγέννων αναμένεται να αντιστρέψει το κλίμα, μια που το ενδιαφέρον στρέφεται σε όσο το δυνατόν πιο οικονομικές επιλογές.
«Η κίνηση σε σχέση με πέρυσι είναι πεσμένη έως και 40%. Περιμένουμε από την Κυριακή και μετά πως θα έχουμε περισσότερο κόσμο, αλλά και πάλι η κίνηση δε θα φτάσει τα περσινά επίπεδα. Αυτή την περίοδο πραγματοποιούμε κάποιες προσφορές, ωστόσο και πάλι τα χρήματα που ξοδεύουν οι καταναλωτές δεν ξεπερνούν τα 30 ευρώ κατά μέσο όρο», αναφέρειυπεύθυνη καταστήματος στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ως μεταφορικό μέσο το.. σκαμπό (Video)

Σύμφωνα με τη Honda, το Uni-Cub έχει τελική 10km/ώρα και η μπαταρία του διαρκεί για μία ώρα, προς το παρόν. Δυστυχώς, η εταιρεία δεν

πλωτό εργαστήριο θα ελέγχει τα νερά του Θερμαϊκού


Πλωτό εργαστήριο για τον έλεγχο της ποιότητας των υδάτων του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκηςδρομολογείται από την αντιδημαρχία ΠεριβάλλοντοςΠοιότητας Ζωής και Ελεύθερων Χώρων του κεντρικού δήμου.
Για την υλοποίησή του έχει εξασφαλιστεί χορηγία ύψους 50.000 ευρώ από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο καθώς και συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών
Συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα

Χρηματοδότηση για τον εξοπλισμό των ειδικών σχολείων


Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώθηκε η ένταξη της πράξης «Προμήθεια εξοπλισμού Ειδικών Σχολείων Δήμου Πολυγύρου», ύψους 221.203,83 ευρώ, στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Μακεδονία - Θράκη».
Η πράξη αφορά την προμήθεια κατάλληλου εξοπλισμού για τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Πολυγύρου. Ο υπό προμήθεια εξοπλισμός περιλαμβάνει είδη από

κάνε γιορτές στην κρεβατοκάμαρα!Γυρνάς στο σπίτι μόνο για ύπνο ή σου αρέσουν τόσο πολύ τα Χριστούγεννα που δεν μπορείς να κοιμηθείς χωρίς αυτά; η διακοσμήτρια Μαίρη Παυλάτου  σου παρουσιάζει πώς να κάνεις γιορτές στην κρεβατοκάμαρα!

Βασική αρχή είναι να μην το παρακάνεις! Δεν χρειάζονται

Πρώτο Ποντιακό iphone 4s unboxing! (Video)


Προσοχή στο τι αγοράζετε για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι


Μπορεί φέτος τα Χριστούγεννα το γιορτινό τραπέζι σε πολλά νοικοκυριά να μην είναι τόσο πλούσιο όσο άλλες χρονιές, παρόλα αυτά όλοι λίγο έως πολύ θα κάνουν τα «απαραίτητα» ψώνια.
Με ανακοίνωσή του ο ΕΦΕΤ δίνει σύμβουλές με σκοπό τη διασφάλιση της υγείας των καταναλωτών και συνιστά :
  • Να αγοράζουν από

ο Οργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ξεκίνησε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την δημιουργία της πρώτης Μαρίνας στο Δήμο Θεσσαλονίκης.


Ένα από τα καλύτερα «φιλέτα» σχεδιάζεται να γίνει η Μαρίνα ΘεσσαλονίκηςΩς γνωστόν πριν από λίγο καιρό οΟργανισμός Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ) ξεκίνησε πλειοδοτικό διαγωνισμό για την παραχώρηση μέρους της Α`προβλήτας για την δημιουργία της πρώτης Μαρίνας στο Δήμο Θεσσαλονίκης.
Θα βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της πόλης με

Ένα κοτόπουλο Γαλλίας!

Σε ένα εστιατόριο μπαίνει ένας τύπος και κάθεται. 
Έρχεται ο σερβιτόρος.
- Τι θα πάρετε;
- Ένα κοτόπουλο Γαλλίας, λέει ο τύπος.
Πηγαίνει ο σερβιτόρος στον μάγειρο.
- Ένας τύπος μου ζήτησε κοτόπουλο Γαλλίας...
- Ε, καλά πήγαινε του αυτό! Σιγά μην καταλάβει ότι είναι από την Καλαμάτα...
Φέρνει το κοτόπουλο ο σερβιτόρος.
Το κοιτάζει καλά ο τύπος, το μυρίζει, και γυρίζει έξαλλος στον σερβιτόρο.
- Μα καλά!! Δεν σου είπα Γαλλίας; Αυτό εδώ είναι καλαματιανό!! Φέρε μου ένα Ιταλίας, για να

Ένα τεστάκι για το μυαλό που θα σας καταπλήξει!

Αν μπορείτε να διαβάσετε και να κατανοήσετε τα εξής (στα Αγγλικά) έχετε ισχυρό νου.

Θα σας καταπλήξει!!!

Το συνεργείο

Κάποτε ένας βεδουίνος ταξίδευε με την καμήλα του στην έρημο.
Η καμήλα όμως απο κάποια στιγμή και μετά δεν πήγαινε καλά. Βλέπει ένα συνεργείο για καμήλες, και την πάει εκεί.
-Μάστορα, λέει η καμήλα δεν πάει καλά, είναι πολύ αργή.
Βαλε την στην ράμπα του λέει ο μάστορας.
-Πραγματικά την ανεβάζει επάνω ο βεδουίνος και ο μάστορας παίρνει δυο τούβλα και με αυτά χτυπάει την καμήλα στα γεννητικά της όργανα. Αμέσως η καμήλα άρχισε να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα και άρχισε να χάνεται.
Πως θα την προλάβω τώρα λέει ο βεδουίνος.
-Γρήγορ α, γρήγορα στην ράμπα!!! του απαντάει ο μάστορας.

Σπείρα πορτοφολάδων


Με ορμητήριο τη Βουλγαρία σπείρα πορτοφολάδων «χτυπούσε» εμπορικά κέντρα στη Θεσσαλονίκη, ενώ παράλληλα είχε απλώσει τα «πλοκάμια» της και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι «καλοντυμένοι» πορτοφολάδες έχουν απασχολήσει τις αρχές σε πόλεις της Ελβετίας, της Ιταλίας, της Δανίας και της Αγγλίας. Η σπείρα, που έχει ήδη αποσπάσει από τις κλοπές στη Θεσσαλονίκη 8.400 ευρώ, αποτελείται από δέκα άτομα, άντρες και γυναίκες, μεταξύ των οποίων και

18 νέα λεωφορεία για τον ΟΑΣΘ, καθ'οδόν άλλα 15


Εφτασαν στη Θεσσαλονίκη τα πρώτα λεωφορεία που θα αντικαταστήσουν αστικά του ΟΑΣΘ τα οποία έχουνσυμπληρώσει 15 χρόνια ζωής και πλέον ο χρόνος μετρά αντίστροφα για να αρχίσουν να κυκλοφορούν. Ο Οργανισμόςπροχωρά σε ριζική ανανέωση του στόλου του και με την ολοκλήρωση της 

αναλφάβητοι σχεδόν οι μισοί Έλληνες


Στην τελευταία τριάδα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά τον αριθμό των πολιτών που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο βρίσκεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τη Eurostat.
Με βάση τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας για το 2011, το 45% των Ελλήνων ηλικίας 16-74 ετών δεν έχουν κάνει ποτέ

Στην παρακράτηση των χρεών προς το Δημόσιο θα προχωρούν οι συμβολαιογράφοι


Στην παρακράτηση των χρεών προς το Δημόσιο θα προχωρούν οι συμβολαιογράφοι κατά τη σύνταξη συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων, όταν από αυτές προκύπτει τίμημα.
Σύμφωνα με εγκύκλιο του γενικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών, Γιάννη Καπελέρη, όταν πρόκειται για μεταβίβαση ακινήτου, η ΔΟΥ θα εκδίδει βεβαίωση οφειλής για τους συμβαλλομένους, υπό την προϋπόθεση ότι από το τίμημα θα

Στο αυτόφωρο όσοι χρωστούν στο ΙΚΑ

Στο αυτόφωρο θα οδηγούνται στο εξής, όσοι οφειλέτες του ΙΚΑ έχουν οφειλές άνω των 150.000 ευρώ και δεν προχωρούν σε διακανονισμό. Η ρύθμιση αυτή συζητήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια των άτυπων συναντήσεων τις οποίες είχε το Σαββατοκύριακο, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης με τους κοινωνικούς εταίρους και θα περιληφθεί στο νέο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με

Βραβεύεται η Αντζελίνα Τζολί για τη σκηνοθεσία της ταινίας της (video)


Ο κτηνώδης πόλεμος στη Βοσνίας και τα δεινά που επέφερε, φωτίζονται μέσα απο την σκηνοθετική ματιά της Αντζελίνας Τζολί, που έκανε το ντεμπούτο της στα βαθιά νερά. Η ταινία «In the Land of Blood and Honey» πραγματεύται όλα τα παραπάνω, με κεντρικό άξονα την ιστορία ενός ερωτευμένου ζευγαριού. Ιδού λοιπόν, το «αίμα», ιδού και το «μέλι».

Η ταινία της Τζολί θα τιμηθεί στις