.

11 Δεκ 2011

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού

Η παιδική ηλικία αποτελεί τη βάση για κάθε ενήλικα. Είναι η περίοδος εκείνη, που ο άνθρωπος διαμορφώνει τον χαρακτήρα του. Για τον λόγο αυτό τα παιδιά θα πρέπει να ενθαρρύνονται σε κάθε τους προσπάθεια, να παίζουν, να νιώθουν αγάπη, ασφάλεια, την προστασία των ενηλίκων από κάθε κίνδυνο.

Αλήθεια, όμως, πόσο δύσκολο είναι σήμερα να είσαι παιδί; Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Βάσει στοιχείων που δημοσίευσε η

Ενθαρρυντική η επισκεψιμότητα στην Παραμυθοχώρα


εγκαινιάστηκε ο παιδικός σταθμός Ιερισσού


Σε απόλυτη αναδιοργάνωση του ΕΣΥ και των δημοσίων νοσοκομείων ....


Σε απόλυτη αναδιοργάνωση του ΕΣΥ και των δημοσίων νοσοκομείων φαίνεται αποφασισμένη να προχωρήσει η κυβέρνηση, ελέω τρόικας.

Σε πόρισμα άνω των 500 σελίδων, το οποίο καταρτίστηκε από την ειδική επιτροπή ων «σοφών» του υπουργείου Υγείας και αναμένεται να παραδοθεί αύριο στην τρόικα, προτείνονται ριζικές ανατροπές στον χάρτη των νοσοκομείων, τόσο σε

Συνάντηση τώρα με την Διαμαντοπούλου ζητούν οι δάσκαλοι

Να συναντηθούν με την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου,  αμέσως ζήτησαν με επιστολή τους οι δάσκαλοι, που επισημαίνουν ότι τα προβλήματα στον κλάδο τους τείνουν να λάβουν εκρηκτικές διαστάσεις.

Η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας υπογραμμίζει ότι «στο χώρο του Δημόσιου Σχολείου σχεδιάζονται και υλοποιούνται μεγάλες αλλαγές και ανατροπές, ερήμην των εργαζομένων… Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η

Ο boban markovic στην Καστοριά


ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ Δ' ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ
ΑΠΟΛΛΩΝ ΑΡΝΑΙΑΣ - ΔΟΞΑ ΧΕΡΣΟΥ. 1 - 0

Οι άντρες επιλέγουν υπαλλήλους με βάση... το στήθος

«Οι άντρες αποφασίζουν ποιες γυναίκες θα πάρουν στην δουλειά τους με βάση το νούμερο του σουτιέν τους», λέει και ξαναλέει η Angelina Ashby, η 41χρονη πωλήτρια που πήγε στα δικαστήρια συνάδελφους και προϊσταμένους που την κορόιδευαν αποκαλώντας την χοντρή και έβλεπαν ροζ ιστοσελίδες στο γραφείο!

Η Angelina υποστήριξε στο δικαστήριο πως αναγκάστηκε να παραιτηθεί από την εταιρεία που δούλευε, γιατί δεν άντεχε άλλο τα… σχόλια και τα γελάκια των συναδέλφων της για το τεράστιο

"Έρχεται πόλεμος στην Ευρώπη λόγω ευρώ"!


Σε πρωτοφανείς δηλώσεις για μετατροπή της ευρωζώνης ή και της Ε.Ε. σε ένα τεράστιο πεδίο μάχης ανάλογο με αυτό του Β'Π.Π. ή -στην καλύτερη περίπτωση- για δημιουργία ενός σκηνικού που θα χαρακτηρίζεται από εσωτερική βία και συνοριακές συγκρούσεις, προχώρησε ο ανώτατος στρατιωτικός ηγέτης των ΗΠΑ, ο Αρχηγός του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, στρατηγός Martin Dempsey.
Η ζοφερή πρόβλεψη για αυτά που πρόκειται να συμβούν στην Ευρώπη, έχουν δημιουργήσει μεγάλη αναταραχή, αφού δεν

720 Έλληνες "φυγάδευσαν" 80 δισ. ευρώ στο εξωτερικό!

Ποιοι απήρτιζαν την... ελίτ των ελληνικών τραπεζών; Ποιοι είναι οι "άνεργοι", οι δικηγόροι, οι γιατροί και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που... φυτοζωούσαν, έχοντας δισεκατομμύρια καταθέσεων; Ποιοι είναι αυτοί που "φυγάδευσαν" τις "μαύρες" καταθέσεις από την Ελλάδα; Από τη λίστα των 720 μεγαλοκαταθετών, μόνο σαράντα άτομα «φυγάδευσαν»...


σε τράπεζες του εξωτερικού ποσά άνω

Καταγραφές απόγνωσης


Η χθεσινή δημοσκόπηση της Public Issue καταγράφει με αριθμούς ό,τι ήδη αντιλαμβάνεται κάθε Ελληνας που ζει σε αυτή τη δοκιμαζόμενη χώρα: Οτι, δηλαδή, το κυβερνητικό ΠΑΣΟΚ οδεύει προς τον σκουπιδοτενεκέ της Ιστορίας, μαζί με τον πρόεδρό του, με ποσοστά επιπέδου 1974. Εφόσον μάλιστα εκφραστεί και εκλογικά η απαξίωση του ΠΑΣΟΚ, τότε 5 από τους 7 παρόντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ θα δουν την πολτική τους καριέρα να τερματίζεται οριστικά. Μεγαλύτερη συμπαγής ομάδα παραμένουν οι

Ένας φόρος κάθε μήνα στις αποδοχές

Σημαντικές μειώσεις στις αποδοχές τους θα υποστούν από το νέο έτος μισθωτοί και συνταξιούχοι, καθώς αυξάνεται η παρακράτηση φόρου και ενσωματώνεται στις μηνιαίες αποδοχές η εισφορά αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι φορολογούμενοι καλούνται να πληρώνουν τουλάχιστον ένα φόρο κάθε μήνα του 2012, μεταξύ αυτών 6 φόρους για τα ακίνητα, δηλαδή το ΕΤΑΚ του 2009, το Φόρο Ακίνητης Περιούσιας 2010 και 2011, το Ειδικό Τέλος Ακίνητων 2011 και 2012 και την έκτακτη εισφορά Μεγάλης Ακίνητης Περιούσιας.

Ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος δεν απέκλεισε την Παρασκευή να ληφθούν και νέα μέτρα το 2012, προκείμενου να αντιμετωπιστούν οι αποκλίσεις του φετινού προϋπολογισμού.

Όπως δήλωσε μετά το πέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής ο κ. Παπαδήμος, η οικονομία λειτουργεί με αβεβαιότητα, και θα εξεταστεί αν χρειαστεί να γίνουν ορισμένες προσθετές ρυθμίσεις.

Μια αδιάφορη απώλεια


Αλήθεια! Πήρε κανείς είδηση ότι εδώ και μία εβδομάδα δεν έχουμε ΕΡΤ; Ελειψε σε κανέναν, όχι μόνο η ΕΤ1 (για την οποία κλαίνε πολλοί ότι σαν κλείσει θα χαθεί ο ελληνικός πολιτισμός), αλλά και η ΝΕΤ και η ΕΤ3; Βεβαίως όλοι συνεχίζουμε αγόγγυστα να πληρώνουμε 4,25 ευρώ μηνιαίως για υπηρεσίες που δεν ξέρουμε αν χρειαζόμαστε, αλλά σίγουρα δεν μας λείπουν. Διότι αν μας ενδιέφεραν οι εκπομπές των κρατικών καναλιών, θα υπήρχε

ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν 253 εκ. ευρώ σε τράπεζες

Τον φάκελο της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων από το τραπεζικό σύστημα ανοίγει η εισαγγελική έρευνα που έχει διαταχθεί από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή. 

Έμφαση δίνεται στους όρους που έχουν χορηγηθεί τα δάνεια έως το 2015 σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, με εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές επιχορηγήσεις. 

Ο κ. Πεπόνης ζήτησε να διερευνηθεί εάν πληρούν τις προϋποθέσεις του τραπεζικού δανεισμού. Σύμφωνα με την Καθημερινή, τα δυο μεγάλα κόμματα χρωστούν συνολικά στις τράπεζες 253 εκατομμύρια ευρώ που τα έχουν πάρει δίνοντας ως εγγύηση τις μελλοντικές κρατικές τους επιχορηγήσεις που κατά την εισαγγελική αρχή δεν πληρούν τις προϋπόθεσεις της δανειοδότησης. 

Ίντερνετ και διαδηλώσεις στη Ρωσία

Ο Αλεξάντερ Πλιουτσέφ δεν φοβάται να μιλήσει. Ο 39χρονος μπλόγκερ, συνεργάτης του ραδιοσταθμού EchoMoskwy, δηλώνει πως χωρίς το ίντερνετ δεν θα υπήρχαν αυτές οι διαδηλώσεις. Το ότι οι άνθρωποι στη Ρωσία και κυρίως στη Μόσχα, βγαίνουν στους δρόμους και διαμαρτύρονται για τον τρόπο διεξαγωγής των εκλογών της 4η Δεκεμβρίου, οφείλεται κυρίως στην κινητοποίηση που υπάρχει μέσω του διαδικτύου. «Σήμερα αρκεί ένα smsή ένα

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης είναι πλωτό!


Όχι στην πλατεία Αριστοτέλους, αλλά... στο Θερμαϊκό θα βρίσκεται φέτος το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Θεσσαλονίκης. Το πλωτό δέντρο έχει ήδη τοποθετηθεί και το στολίζουν αστεράκια.

Μετά και απο την τοποθέτησή του, όλα είναι έτοιμα για την  γιορτή. Τα Χριστουγεννιάτικα φώτα της πόλης θα ανάψουν στις 18.00 και... θα αρχίσει η γιορτή!
dentro_kalh

Η Βρετανία δεν θα περάσει τις θέσεις της για την Κύπρο


Τη βεβαιότητα ότι η Βρετανία δεν θα καταφέρει να περάσει τις θέσεις της για σύγκληση διεθνούς διάσκεψης για το Κυπριακό, στη συνεδρία της 14ης Δεκεμβρίου, όταν θα συνέλθει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για να εγκρίνει το ψήφισμα για ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο, εξέφρασε απόψε ο πρόεδρος του Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), Νίκος Αναστασιάδης.
Ο κ. Αναστασιάδης έκανε τη δήλωση, κληθείς να

Ισχυρός σεισμός 6,5 βαθμών με τρεις νεκρούς

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,5 βαθμών (αρχικά είχε γίνει λόγος για 6,7 βαθμούς) σημειώθηκε στις 03.47 τα ξημερώματα, ώρα Ελλάδας την πολιτεία Γκερέρο στο Μεξικό.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τρεις νεκρούς και πολλούς τραυματίες. Σύμφωνα με την αμερικανική γεωλογική υπηρεσία, ο σεισμός είχε

Η Ελλάδα ξεκινά την μεγαλύτερη πώληση κρατικής περιουσίας στη Ευρώπη

Η βρετανική εφημερίδα THE TIMES δημοσιεύει ρεπορτάζ για τις μαζικές ιδιωτικοποιήσεις που ξεκινούν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ η χώρα πουλάει ότι είναι δυνατόν να φέρει κάποια έσοδα σε αυτό που έχει ονομαστεί "το μεγαλύτερο ξεπούλημα κρατικών περιουσιακών στοιχείων στη Ευρώπη".
Ο έλληνας υπουργός οικονομικών είχε ανακοινώσει τον Ιούνιο ότι........

Χιλιάδες νοικοκυριά ζητούν «κούρεμα» στα χρέη τους

Ξεπερνούν τις 7.000 οι πρόσφυγες υπερχρεωμένων νοικοκυριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα για διαγραφές χρεών σύμφωνα με την Καθημερινή.

Μέχρι στιγμής οι σχετικές αποφάσεις των Ειρηνοδικείων είναι περίπου 350. Προϋπόθεση της διαγραφής του χρέους, είναι η αποδεδειγμένη

Η έλλειψη αξιοπιστίας της χώρας δημιουργεί προβλήματα σε επιχειρηματίες

Η κατάρρευση της αξιοπιστίας της χώρας έχει προκαλέσει προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των εξαγωγικών επιχειρήσεων αλλά και όσων εισάγουν αγαθά, σύμφωνα με την εφημερίδα Καθημερινή. 

Οι ξένοι προμηθευτές ζητούν πλήρη εξόφληση των παραγγελιών πριν καν αποσταλούν στην Ελλάδα. Σύμφωνα με επιχειρηματίες ακόμα και όταν στο εξωτερικό χρησιμοποιείς πιστωτική κάρτα μόλις γίνεται αντιληπτό ότι είναι από ελληνική τράπεζα, εμφανίζονται επιφυλάξεις και αρνητική αντιμετώπιση, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις κοιτούν περίεργα έως και τα ελληνικά ευρώ.

Οδηγίες προπονητή.. (Video)

Έσπασε καρδιές η μητέρα που πήγε να αυτοκτονήσει με το μωρό της

Κλόνισε τους πάντες η είδηση της 42χρονης μητέρας από την Κρήτη που επιχείρησε να αυτοκτονήσει μαζί με το μόλις 2,5 ετών αγοράκι της εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει.

Απλός κόσμος, συγκλονισμένος από το δράμα της μητέρας αυτής έσπευσε να