.

9 Δεκ 2011

αναβλήθηκε η δίκη των εργαζομένων του Πόρτο Καρρά


Προβληματικό το 15% των εμφιαλωμένων νερών

Το 15% των εμφιαλωμένων νερών είναι προβληματικά, όπως προέκυψε από τους ελέγχους που διενήργησε ο ΕΦΕΤ το 2011. Αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο πρόβλημα στον τομέα των τυποποιημένων τροφίμων και ποτών με δεύτερο τη μη αναγραφή στις συσκευασίες αλλεργιογόνων ουσιών που περιλαμβάνονται στα προϊόντα.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του

Εθελοντισμός του Δήμου Αριστοτέλη

Τοπική Ομάδα Εθελοντισμού Στρατωνίου
σε συνεργασία με το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αριστοτέλη, 
την Τοπική Κοινότητα και όλους τους Συλλογικούς Φορείς του Στρατωνίου


«Οι Έλληνες, τελικά, δεν είναι τόσο τεμπέληδες»

Τον «μύθο» που ακούγεται συχνά τους τελευταίους αρκετούς μήνες στην Ευρώπη ότι οι Έλληνες εργάζονται λιγότερο από οποιονδήποτε άλλον λαό στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προσπαθεί να ανατρέψει με δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα The Guardian.
Σύμφωνα λοιπόν με αυτό, οι Έλληνες δεν είναι τελικά τόσο τεμπέληδες, ούτε οι Γερμανοί οι εργατικότεροι του κόσμου.
Η εφημερίδα παραθέτει στοιχεία που δείχνουν ότι οι Έλληνες εργάζονται πιο σκληρά από κάθε

3ΗΜΕΡΕΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ


Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Δήμου Νέας Προποντίδας σας προσκαλεί στις 3ήμερες εορταστικές εκδηλώσεις με αφορμή την επίσημη έναρξη της Χριστουγεννιάτικης Περιόδου
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
9 Δεκεμβρίου 2011
•    Ώρα 17:00 Κλειστό Θέατρο Μουδανιών - Θεατρική παράσταση
¨ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ¨ του  θεάτρου «Μαίωτρον»            
•    Ώρα 18:30 Κεντρική Πλατεία Μουδανιών -  Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου συνοδεία του Θιάσου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής
10 Δεκεμβρίου 2011
•    Ώρα 11:00-13:00 Κεντρική Πλατεία Καλλικράτειας - Στόλισμα Χριστουγεννιάτικων Δέντρων με κατασκευές μαθητών των σχολείων μας
Συνδιοργάνωση Πολιτιστικός Σύλλογος Ν. Καλλικράτειας
•    Ώρα 18:30 Κεντρική Πλατεία Καλλικράτειας - Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής
•    Ώρα 19:30 Πνευματικό Ενοριακό Κέντρο Καλλικράτειας -Χριστουγεννιάτικη παράσταση από το «ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟ» Διοργάνωση : 1Ο Δημοτικό σχολείο Ν. Καλλικράτειας
11  Δεκεμβρίου 2011
•     Ώρα 17:00 Αίθουσα ΚΑΠΗ  Τρίγλιας - Θεατρική παράσταση  
¨ΤΑ ΓΕΝΕΘΛΙΑ ΤΟΥ ΑΪ ΒΑΣΙΛΗ¨ του  θεάτρου «Μαίωτρον»
•    Ώρα 18:30 Κεντρική Πλατεία Τρίγλιας -  Άναμμα Χριστουγεννιάτικου Δέντρου συνοδεία του Θιάσου και της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Ο  Πρόεδρος

Χατεδάκης Αναστάσιος

νέα ρύθμιση για όσους χρωστούν στο δημόσιο

Τη θέσπιση νέας ρύθμισης για την τμηματική εξόφληση ληξιπρόθεσμων χρεών προς το δημόσιο εξετάζει σοβαρά το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η νέα ρύθμιση είναι ένα από τα μέτρα άμεσης απόδοσης για την τόνωση των εσόδων του προϋπολογισμού τα οποία κινούνται με απογοητευτικούς ρυθμούς παρά τη θέσπιση νέων φόρων και εισφορών.

Σύμφωνα με τα σενάρια που

σχέδια για επέκταση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Νησιά


Την ανάληψη της διαχείρισης ξενοδοχείων σε ΑθήναΘεσσαλονίκη και στα ελληνικά νησιά σχεδιάζει η Louis Hotels,σύμφωνα με στελέχη του τουριστικού ομίλουΣε ό,τι αφορά τις κρατήσεις για το 2012, εκτιμούν ότι οι ενδείξεις είναιενθαρρυντικέςΤονίζουν ότι τη χειμερινή περίοδο 2011/12 ο προϋπολογισμός για τον εκσυγχρονισμό μονάδων τουομίλου φθάνει σε 2,5 εκατευρώΣτις επενδύσεις περιλαμβάνεται η δημιουργία 22 σουιτών με πισίνα στο Iti Louis Grand Hotel στην Κύπρο.
Τη χειμερινή περίοδο 2010/11 οι επενδύσεις για την ανακαίνιση ξενοδοχείων έφθασαν σε 

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ

ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΔΥΟ ΩΡΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΝ Α.Σ.ΑΣΚΛΗΠΙΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΣΤΙΣ 15:00 ME THN ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ.ΟΛΑ ΚΥΛΗΣΑΝ ΟΜΑΛΑ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΜΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ 2Χ2 ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ.ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 15:00 ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΩΘΗΣΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ.

«Πράσινο φως» για τον φράχτη στον Έβρο

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο η νομιμότητα της σύμβασης για το έργο κατασκευής του φράχτη στα σύνορα της χώρας, στον Έβρο. 

Τις αμέσως επόμενες ημέρες, το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα προχωρήσει στην υπογραφή της σύμβασης με τον ανάδοχο προκειμένου να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής. 

Υπενθυμίζεται ότι μετά από πρόταση του

ΤΙΜΕΣ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΑΔΙΚΟΣ Ο ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 

Στο ληξιαρχείο πλέον τα συναινετικά διαζύγια


Μια σημαντική ρύθμιση που αφορά στην έκδοση των συναινετικών διαζυγίων, περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των διαδικασιών στην απονομή δικαιοσύνης, που παρουσίασε ο υπουργός, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου.

Έτσι μετά την ψήφιση του ν/σ δίνεται η δυνατότητα, τα συναινετικά διαζύγια να εκδίδονται στο Ληξιαρχείο με ένα απλό ιδιωτικό συμφωνητικό, υπογεγραμμένο από τους πρώην συζύγους, τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους και τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου. Να σημειωθεί ότι σήμερα εκκρεμούν στο Πρωτοδικείο, περίπου 4.000 αιτήσεις συναινετικών διαζυγίων.   

Αυστηρότερες κυρώσεις σε επιχειρήσεις

Μαύρη λίστα στις οποίες θα καταχωρούνται οι επιχειρήσεις που συστηματικά αγνοούν τις υγειονομικές διατάξεις και επιβολή αυστηρότερων κυρώσεων θα επιβάλλει ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου και Τροφίμων. 

Όπως είπε ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας,, το 2011 παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της παραβατικότητας επιχειρήσεων. Καταγράφηκαν 1.232 παραβάσεις που αφορούσαν 529 επιχειρήσεις ενώ οι συνηθέστερες παραβάσεις έχουν να

H συμβολή του εκπαιδευτικού στην αντιμετώπιση της πείνας στο σχολείο. Η σημασία του πρωινού στο σχολείο.


Τους τελευταίους μήνες αρκετές φορές έγραψα για την οικονομική κρίση και τις συνέπειες που έχει αυτή στην υγεία μας. Από το 2008 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε προειδοποιήσει ότι η οικονομική κρίση πλήττει σοβαρά την ψυχική υγεία. Τότε αδιαφορούσαμε διότι είχαμε ακόμη ελπίδες, αλλά τώρα βιώνουμε επώδυνα αυτή την προειδοποίηση. Τα τραγικά περιστατικά αυξάνονται δραματικά. Χρέη, ανεργία, δυσβάσταχτο κόστος ζωής και αυξημένες οικονομικές υποχρεώσεις οδηγούν ολοένα και περισσότερους Έλληνες στην αυτοκτονία. Δυστυχώς τα περιστατικά αυτοκτονιών έχουν αυξηθεί.
Στην κλιμάκωση αυτής της κατάστασης έρχεται

Σύλληψη 62χρονης γυναικολόγου για φακελάκι

Για απόπειρα εκβίασης και παθητική δωροδοκία κατηγορείται μια 62χρονη γυναικολόγος-μαιευτήρας, που συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όπως έγινε γνωστό η γιατρός, που είναι διευθύντρια της μαιευτικής κλινικής του νοσοκομείου, είχε ζητήσει

«Χάκερ» δημοσίευσαν φωτογραφίες του Μ. Ζούκερμπεργκ για να υποδείξουν πρόβλημα ασφαλείας στο Facebook

Συνολικά 14 προσωπικές φωτογραφίες του ιδρυτή του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, δημοσίευσαν χάκερ στη σελίδα φωτογραφιών Imgur, υπό τον τίτλο «Είναι καιρός να διορθωθούν αυτά τα προβλήματα ασφαλείας στο Facebook».
Το εν λόγω «bug» το οποίο εκμεταλλεύτηκαν οι χάκερ σχετίζεται με εργαλεία που επιτρέπουν σε χρήστες να αναφέρουν απρεπείς φωτογραφίες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, το πρόβλημα έχει διορθωθεί.
«Νωρίτερα σήμερα, εντοπίσαμε ένα bug σε μία από τις ροές αναφορών που έχουμε για να μπορούν οι χρήστες να αναφέρουν πολλαπλές περιπτώσεις εντοπισμού απρεπούς υλικού ταυτόχρονα» αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας. «Το bug

Να και μία καλή πρωτιά! πρώτη παγκοσμίως η Ελλάδα στη Ναυτιλία


Στην κορυφή της παγκόσμιας ναυτικής βιομηχανίας συνεχίζουν να βρίσκονται οι Ελληνες εφοπλιστές και το 2011,ελέγχοντας το 16,17% της παγκόσμιας χωρητικότητας σε dwtτο οποίο μεταφράζεται σε 202.388.152 τόνουςπαράτη διεθνή οικονομική κρίσηέναντι 15,96% που είχαν υπό τον έλεγχό τους το 2010.
Σύμφωνα με την ετήσια μελέτη της υπηρεσίας των Ηνωμένων ΕθνώνUnctad, στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης παραμένει η

Μεγάλες ελλείψεις στις κλίνες γενικής χειρουργικής


μεγάλες ελλείψεις στις κλίνες γενικής χειρουργικής αναλογικά με τον πληθυσμό, παρατηρείται στη Θράκη όπως προκύπτει από μελέτη που παρουσιάστηκε στο 10ο συνέδριο της Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος που ξεκίνησε σήμερα στη Θεσσαλονίκη.
Τα στοιχεία καταγράφονται σε πόστερ που αναρτήθηκε από τους Χ.Λιμνιό, Ν. Πατιά, Π.Παυλίδη και Σ.Χατζηκοκόλη, από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου.
Σκοπός της εργασίας ήταν η

Άκτιο- Αμβρακία: μεγάλη η πρόοδος του έργου, το Σεπτέμβρη του 12 η παράκαμψη Αμφιλοχίας


Την περασμένη Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής (Δ.Ε.) του ΤΕΕ Αιτωλοακαρνανίας πραγματοποίησαν επίσκεψη στον υπο κατασκευή οδικό άξονα Άκτιο ? Αμβρακία.
Πρόκειται για το σημαντικότερο συνοδό έργο της Ιόνιας Οδού, με υπερτοπική σημασία καθώς μέσω αυτού επιτυγχάνεται η σύνδεση της, με το Διεθνές Αεροδρόμιο του Ακτίου αλλά και τον άξονα Πρέβεζα ? Ηγουμενίτσα.
Ταυτόχρονα μέσω αυτού, θα αναληφθεί ο ολοένα και αυξανόμενος

O διαδικτυακός έρωτας αψηφά το κακό οικονομικό κλίμα

Με τον αριθμό τον ανθρώπων που αναζητούν ταίρι στο Διαδίκτυο και όχι σε μπαρ ή κλαμπ να αυξάνεται, ο τομέας του web dating παρουσιάζεται ανεπηρέαστος από το άσχημο οικονομικό κλίμα που χαρακτηρίζει την παρούσα περίοδο, με την αξία του να ξεπερνά τα 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο.
Μία από τις ταχύτατα ανερχόμενες εταιρείες του χώρου του online dating είναι η

Σεισμική δόνηση 3,4 στην Αθήνα


Δύο χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Μαγούλας, εντοπίζεται το επίκεντρο της σεισμικής δόνησης μεγέθους 3,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ,

που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις έντεκα το βράδυ. Ο σεισμός που είχε εστιακό βάθος 10 χιλιόμετρα έγινε αισθητός σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο, ενώ δεν αναφέρθηκαν ζημιές. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των σεισμολόγων, η δόνηση δεν σχετίζεται με το ρήγμα της Πάρνηθας.

Τι κρύβουν οι βουλγαρικοί τίτλοι τέλους για τον Μπουργκάς


Παρ΄ ό,τι τον περασμένο μήνα δημιουργήθηκαν κάποιες πρόσκαιρες ελπίδες ότι θα υπάρξει εκ νέου ανακίνηση του περίφημου έργου του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη, στην πραγματικότητα, οι άνθρωποι που γνώριζαν καλά τα τεκταινόμενα είχαν μία και μοναδική βάσιμη προσδοκία προκειμένου το έργο να συνεχίσει να υφίσταται και να έχει προοπτική: την ανατροπή των πολιτικών συσχετισμών στη γειτονική Βουλγαρία ώστε να αποχωρήσει