.

8 Οκτ 2011

Μπίρα: Ξανθιά ή Καστανή, με μέτρο ευεργετεί


Η μπίρα, όπως πλέον αποδεικνύεται από πληθώρα μελετών, ασκεί όταν καταναλώνεται με μέτρο, μια σημαντικότατη προστατευτική δράση έναντι καταστάσεων όπως το έμφραγμα του μυοκαρδίου, η αρτηριοσκλήρυνση (απώλεια ελαστισκότητας των αρτηριών) και γενικότερα η στεφανιαία νόσος.

Μια πρόσφατη μετα-ανάλυση

ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ Ο ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ

Την Ιερά Μονή Μεγίστης Λαύρας επισκέπτεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο πλαίσιο της περιοδείας του στο Aγιον Όρος με αφορμή τα 20 χρόνια από την ανάληψη των Πατριαρχικών καθηκόντων του.

Ο κ. Βαρθολομαίος θα επισκεφτεί ακόμα τη ρουμάνικη σκήτη Τιμίου Προδρόμου, την Ιερά Μονή Παντοκράτορος και τη σκήτη του Προφήτη Ηλία.

Στις Καρυές αναμένεται να φτάσουν πολλά μέλη της κυβέρνησης. Το απόγευμα αναμένεται ο υπουργός Εξωτερικών Σταύρος Λαμπρινίδης και αύριο ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, που θα παρακολουθήσει την αυριανή Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό του Πρωτάτου.

Παιδια και γυμναστικη. Τι πρεπει να γνωριζουμε.

Καποιες πολυ χρησιμες πληροφοριες για την προπονηση στην νεαρη ηλικια (παιδικα προγραματα) για τους προπονητες αλλα και για τους γονεις.

1) Τα οστα των παιδιων δεν ειναι ανθεκτικα σε επιβαρυνσεις που εχουν να κανουν με ελξεις η πιεσεις

2) Ο συνδετικος ιστος δεν ειναι σταθερος για να υποβαλλεται το παιδι σε δυσκολες

Οριζόντιο ή κάθετο κούρεμα!

Η εθνική κυριαρχία της Κύπρου


Στην ολοκλήρωση της εθνικής κυριαρχίας της μπορεί να προχωρήσει η Κύπρος, μετά τη ρητή αμφισβήτηση τη Συνθήκη Εγγυήσεων, που "επέβαλε" Ελλάδα - Τουρκία - Βρετανία στη νήσοψήφισμα που ενέκρινε η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, θέτει υπό αμφισβήτηση τη συμφωνία εγκαθίδρυσης εγγυητριών δυνάμεων στην Κύπρο, ανοίγοντας το δρόμο για την ολοκληρωτική άσκηση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων.
Όπως σημειώνει στην έκθεσή της η Γερμανίδα βουλευτής των Ελεύθερων - Δημοκρατών, Μ. Σούστερ, είναι αμφίβολο κατά πόσο η "Συνθήκη Εγγυήσεων" μπορεί σήμερα να

ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΕΩΝ


Ένας από τους σκοπούς του Ε.Ο.Μ. είναι η Ιδέα της Δωρεάς Οργάνων και Ιστών να συνδεθεί με το ευρύτερο πνεύμα του εθελοντισμού και να καθιερωθεί ως πράξη ανθρωπισμού και πολιτισμού από όλους μας, καθώς η δωρεά οργάνων αποτελεί τη βασική προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του ιατρικού θαύματος της μεταμόσχευσης.

Η μεταμόσχευση αποτελεί τη μόνη

Δύο δισ. ευρώ "θαμμένα" σε 77 λογαριασμούς

Αδικαιολόγητες καταθέσεις σε σχέση με τα δηλωθέντα εισοδήματα δεκάδων φορολογουμένων. Γιατροί, επιχειρηματίες, αγρότες, συνταξιούχοι, ποδοσφαιρικοί μάνατζερ, κομμωτές και αστρολόγοι φιγουράρουν στη λίστα του ΣΔΟΕ.Την προέλευση των καταθέσεών τους καλούνται να αποδείξουν 77 μέχρι στιγμής φορολογούμενοι, σε έκαστο λογαριασμό των οποίων "ανακαλύφθηκαν" εκατομμύρια ευρώ.


Το συνολικό ποσό των καταθέσεων ανέρχεται σε 1,934 εκατ. ευρώ, με την πλειοψηφία των φορολογουμένων που πιάστηκαν στα "δίχτυα" του ΣΔΟΕ μετά την άρση του τραπεζικού απορρήτου κατ' εντολήν του εισαγγελέα, να είναι γιατροί.
Όπως δημοσιεύει η εφημερίδα τα "Νέα", που έχει στη διάθεσή της τη λίστα του ΣΔΟΕ με τα ονόματα των εν λόγω φορολογουμένων, δεν είναι λίγοι οι ανεπάγγελτοι, που δεν

Βροχή αστέρων στον ελληνικό ουρανό


Με βροχή από αστέρια θα γεμίσει ο ελληνικός ουρανός το Σάββατο 8 Οκτωβρίου. Πρόκειται για τις Δρακοντίδες ή Ιακωβινίδες, διάττοντες αστέρες, των οποίων την πτώση θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν στο βόρειο ημισφαίριο, αλλά και στην Ελλάδα.
Οι αστρονόμοι προβλέπουν μία σημαντική έξαρση της δραστηριότητας την φετινή χρονιά, ενώ η Ελλάδα λόγω της γεωγραφικής της θέσης η Ελλάδα βρίσκεται σε ιδιαίτερα προνομιακή θέση.
Όσοι θέλουν να παρακολουθήσουν το εντυπωσιακό θέαμα δεν θα χρειαστεί να ξενυχτίσουν. Οι ειδικοί περιμένουν το φαινόμενο να φτάσει στο

Μαζεύουν τα σκουπίδια λόγω βροχής


Σύμφωνα με ανακοίνωση της εκτελεστικής επιτροπής των εργαζόμενων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, κατά το Σαββατοκύριακο 8 και 9 Οκτωβρίου 2011 θα καθαρίσει όλα τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς και διάφορα ευαίσθητα σημεία.
Στην ανακοίνωσή της σημειώνει, ότι θα αντιμετωπίσει όλα τα περιστατικά των κοινωνικών δομών και την εξυπηρέτηση αδύναμων ομάδων και μοναχικών ατόμων, που χρήζουν κοινωνικής φροντίδας.
Ταυτόχρονα, επαναλαμβάνει ότι συνεχίζει την αποκομιδή των απορριμμάτων από νοσοκομεία, ιδρύματα και λαϊκές αγορές, καθώς και ότι εξυπηρετεί τις οικογένειες που δεν μπορούν να αφήσουν αλλού τα παιδιά τους με την

Μην ελέησον!

Πράσινο φως» στην εξαγορά της Skype από τη Microsoft άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που γνωμοδότησε ότι η συμφωνία δεν προσκρούει στις διατάξεις περί ανταγωνισμού. Η συμφωνία, ύψους 8,5 δισ. δολαρίων, έχει ήδη εγκριθεί και από τις αμερικανικές αρχές. Η Skype παράγει το ομώνυμο λογισμικό δωρεάν βιντεοεπικοινωνίας μέσω διαδικτύου.


Πράσινο φως» στην εξαγορά της Skype από τη Microsoft άναψε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που γνωμοδότησε ότι η συμφωνία δεν προσκρούει στις διατάξεις περί ανταγωνισμού.
Η συμφωνία, ύψους 8,5 δισ. δολαρίων, έχει ήδη εγκριθεί και από τις αμερικανικές αρχές.
Η Skype παράγει το ομώνυμο λογισμικό δωρεάν βιντεοεπικοινωνίας μέσω διαδικτύου.

ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ


Μήνυμα της Εκκλησίας για την οικονομική κατάσταση

Ανακοινωθέν για την σημερινή οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, εξέδωσαν οι Ιεράρχες μετά την συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου. Απευθυνόμενοι σε πολίτες και πολιτικούς οι Ιεράρχες χρησιμοποίησαν συνθήματα όπως «φτάνουν πια οι φόροι» και «φτάνουν οι στρατιές ανέργων» και παράλληλα προτρέπουν τους κυβερνώντες να ελέγξουν, όπως λένε, το κεφάλαιο και τη φοροδιαφυγή.
Σε άλλο σημείο της εγκυκλίου, τονίζουν χαρακτηριστικά:

Πώς να καταναλώνουμε αυγά χωρίς τον κίνδυνο της χοληστερίνης

Τα αυγά είναι βασική πηγή πρωτεϊνών και δεν πρέπει να λείπουν από το εβδομαδιαίο διατροφικό μας πρόγραμμα. Η υπερβολική όμως κατανάλωσή τους μπορεί να κρύβει και κινδύνους για την υγεία μας. Η Εύα Ζήκου, απόφοιτος του Τμήματος Διατροφής & Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, μέλος της Ελληνικής Ιατρικής Εταιρείας Παχυσαρκίας και της Ένωσης Διαιτολόγων-Διατροφολόγων Ελλάδος, μας δίνει σημαντικές συμβουλές για να

πρόκληση των Σκοπιανών διεθνών μπασκετμπολιστών


Κατέκτησαν οι Σκοπιανοί την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα μπάσκετ της Λιθουανίας και ξεκίνησαν τις εθνικιστικές φανφάρες.
Βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο δείχνει τους μπασκετμπολίστες από την ΠΓΔΜ να πανηγυρίζουν τη νίκη τους επί των Λιθουανών, τραγουδώντας συνθήματα εθνικιστικού περιεχομένου που στοχοποιούν την Θεσσαλονίκη επαναφέροντας στο προσκήνιο τις βλέψεις των… γειτόνων για τη «μεγάλη Μακεδονία» που ονειρεύονται.
Οι Σκοπιανοί, που ούτε στα πιο τρελά τους όνειρα δεν φανταζόντουσαν τέτοια επιτυχία που τους έβγαλε για πολύ λίγο από την παγκόσμια αφάνεια, τραγουδούσαν ξέφρενα το:
«Izlezi momče, pravo na terasa, pozdravi ja Gocevata rasa, krenete racete gore, naše ќe bide i solunsko pole», που σημαίνει σε ελεύθερη μετάφραση:
«Πήγαινε νεαρέ ίσια στο μπαλκόνι σου και χαιρέτισε την ράτσα του Goce (ιδρυτής της «Εσωτερικής Μακεδονικής Επαναστατικής Οργάνωσης»), άπλωσε τα χέρια σου ψηλά, τα δικά μας θα είναι στην πεδιάδα της Θεσσαλονίκης»!!!

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣΟ "θησαυρός" του Β.Αιγαίου: Επιβεβαιωμένα 5,5 δισ. βαρέλια πετρελαίου


Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβει, θαμμένα στη μεν λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.
Δηλαδή, περίπου 5,5 δισ. απολήψιμων (και όχι ΟΟΙΡ !) βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής πάνω

Με ασφαλιστική ενημερότητα για τα ΚΤΕΟ τα ΔΧ οχήματα

Ασφαλιστική ενημερότητα θα πρέπει να προσκομίζεται ως απαραίτητο δικαιολογητικό στη διαδικασία τεχνικού ελέγχου Δημοσίας Χρήσεως (Δ.Χ.) οχημάτων, τόσο σε ιδιωτικά όσο και σε δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο.
Σχετική ρύθμιση προβλέπει ο νέος νόμος 3996/2011 και σε σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εργασίας αναφέρεται :....

Η επαναφορά σε ισχύ της βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας για τον τεχνικό έλεγχο των Δ.Χ. αυτοκινήτων οχημάτων, σε ιδιωτικά και δημόσια Κ.Τ.Ε.Ο., κρίθηκε απαραίτητη, ύστερα από τη διαπίστωση, μετά από ενδεικτικούς ελέγχους, ότι υψηλά ποσοστά ιδιοκτητών των Δ.Χ. αυτοκινήτων ή οχημάτων, (ΤΑΞΙ, φορτηγά, λεωφορεία κτλ), με ψευδείς δηλώσεις περί μη οφειλής τους στον Ο.Α.Ε.Ε., ολοκλήρωναν τη διαδικασία τεχνικού ελέγχου.

Έτσι, προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα του Οργανισμού και να αντιμετωπισθεί η εισφοροδιαφυγή για να περάσει το όχημα από τη διαδικασία τεχνικού ελέγχου (Κ.Τ.Ε.Ο.), απαιτείται πλέον οπωσδήποτε, η προσκόμιση βεβαίωσης ασφαλιστικής ενημερότητας, όλων ανεξαιρέτως των ιδιοκτητών, χρηστών, ή εκμεταλλευτών του οχήματος.

Τοπικά Προϊόντα

ΕΛΙΑ - ΛΑΔΙ 

Η Χαλκιδική, χάρη στο κλίμα και τη μορφολογία του εδάφους, παράγει λάδι και ελιές που ξεχωρίζουν για την ιδιαίτερη γεύση και ποιότητά τους. Τα ελαιόδεντρα της Χαλκιδικής καλλιεργούνται χωρίς χημικές παρεμβάσεις. Πλούσιες σε φαινολογικά και οργανοληπτικά χαρακτηριστικά (ουσίες απαραίτητες για τη λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού), οι ελιές της Χαλκιδικής μεταποιούνται με γνώμονα την ικανοποίηση του καταναλωτή. Η υψηλή θρεπτική αξία και η μοναδική γεύση της ελιάς και του ελαιολάδου της Χαλκιδικής τα έχουν καθιερώσει ως ένα αναπόσπαστο συστατικό της μεσογειακής διατροφής. Νόστιμα και υγιεινά μετατρέπουν τις σαλάτες και τα φαγητά σε πραγματικές γαστρονομικές απολαύσεις.Περιοχές παραγωγής: Όρος Μελίτων, Χερσόνησος Παλλήνης, Υπώρεια Χολομώντα, Κάμποι Πολυγύρου, Ορμύλιας, Ολύνθου και Μουδανιών.

ΤΥΡΟΚΟΜΙΚΑ

Οι εδαφοκλιματολογικές συνθήκες, η βλάστηση της Χαλκιδικής και η ισχυρή