.

6 Οκτ 2011

Η Ενωση γιατρών ΕΣΥ

να τους βγάλουμε εμείς σε εφεδρεία! Οσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα! Ή εμείς ή αυτοί Όλη την εβδομάδα η Ένωση γιατρών ΕΣΥ μαζί με τον Σύλλογο εργαζομένων του νοσοκομείου Ρεθύμνου κλείνει τα ταμεία είσπραξης του εισιτηρίου των 5 ευρώ.                             Η Ενωση γιατρών ΕΣΥ:


Δεν θα δεχτεί πώληση νοσοκομειακών κλινών, που ανήκουν στο Ρεθυμνιώτη, σε ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες.
Δεν αποδέχεται την αρρώστια σαν καταναλωτικό αγαθό πολυτελείας. Γιατί η δωρεάν υγεία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα όλων. Γιατί τα δημόσια αγαθά δεν διατίθενται προς πώληση. Γιατί η υγεία και η περίθαλψη στις δημόσιες δομές είναι ήδη πληρωμένη από τους δικαιούχους.
Γιατί δεν αποδέχεται ως διαχειριστές τους εντεταλμένους αλλότριων με την υγεία και την χώρα, συμφερόντων.
Καλεί όλους να συσπειρωθούν σε θέσεις αντίστασης, για να βγούμε από την κατάσταση της μίζερης, ραγιάδικης, απαξιωτικής, προδοτικής και κοινωνικά απρόσφορης πολιτικής της κυβέρνησης.
Σηκώστε το κεφάλι!
Αυτό που μας επιβάλλουν να ζούμε δεν μας αξίζει.
Αναντρανιστά που λέγαν οι παλιοί μας, να εκτοπιστούν και θα βάλουμε εμείς τους κανόνες για τις ζωές μας.

10 Μύθοι της Γυμναστικής


Έχουμε ασχοληθεί με τους δημοφιλείς μύθους περί γυμναστικής στο παρελθόν. Ωστόσο οι μύθοι γύρω από τη σωματική άσκηση είναι πολλοί. Επηρεάζουν τον τρόπο που γυμναζόμαστε, αλλά και τα αποτελέσματα της γυμναστικής μας. Είναι καιρός, λοιπόν, να καταρρίψουμε μερικούς ακόμα και να μάθουμε τι στ' αλήθεια ισχύει.

1. Τα μεγαλόσωμα, μυώδη άτομα μετατρέπουν τους μυς σε λίπος όσο μεγαλώνουν.
Λίπος και μύες είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Αυξάνοντας

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ


Ελεγχόμενη χρεοκοπία

halkidiki post: ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για bloggers και αναγνώστες


halkidiki post

με ενα κλικ, τι γραφουν ΤΩΡΑ, ΟΛΑ τα blogs της Χαλκιδικης

halkidiki post: ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ για bloggers και αναγνώστες

  • Το blog αυτό δημιουργήθηκε κυρίως, με σκοπό τη συγκέντρωση και καταγραφή όλων των blogs (και sites) της Χαλκιδικής την προβολή τους και την άμεση ενημέρωση, τόσο των ίδιων των bloggers, όσο και των αναγνωστών τους.
  • Στη ροή του halkidiki Post, οι αναρτήσεις εμφανίζονται με χρονική σειρά και προτεραιότητα, μια (1) -η πιο πρόσφατη- για κάθε blog.
  • Τις προηγούμενες και τις παλαιότερες αναρτήσεις κάθε blog, μπορείτε φυσικά να τις δείτε στην -αλφαβητική- λίστα (όλων των blogs) που υπάρχει ΔΕΞΙΑ.

έρευνες για πετρέλαιο στην Ελλάδα


Η κυβερνητική επιτροπή ενέκρινε το σχέδιο για πρόσκληση ενδιαφέροντος για τρία θαλάσσια οικόπεδα στον Πατραϊκό, στο Κατάκολο και στην Ήπειρο.
Αυτό οδηγεί στην προετοιμασία των ενδιαφερομένων έτσι ώστε στις αρχές του 2012 να ξεκινήσει η έρευνα στις συγκεκριμένες περιοχές.
Η εκτιμώμενη συνολική δυνατότητα των

καθαρισμός πιάτων χωρίς νερό


Στο μέλλον λοιπόν ίσως χρησιμοποιούμε μία συσκευή η οποία δεν θα χρησιμοποιεί νερό, αλλά
μαγνητικά μικροκύματα για να ζεσταίνει τα διπολικά μόρια των υπολειμμάτων των φαγητών.
Καθώς

Ποιο είναι τώρα το νέο, επικρατέστερο, σενάριο διάσωσης της Ελλάδας


Αργά αλλά σταθερά, η Ελλάδα οδηγείται σε μεγαλύτερο «κούρεμα» του χρέους της, εγκαταλείποντας τις βασικές αρχές των αποφάσεων της σύνοδου κορυφής της 21ης Ιουλίου.
Σύμφωνα με τις τελευταίες αναλύσεις, που γίνονται αρμοδίως στην Αθήνα, το haircut του 21% θα πρέπει να θεωρείται ήδη «τελειωμένο».
Οι πιθανότητες επιτυχίας του συντηρούνται αυτή τη στιγμή τεχνηέντως, εξαιτίας της επιμονής μεγάλων ευρωπαικών τραπεζών (μεταξύ των οποίων και η μεγαλύτερη γερμανική, η Deutsche Bank), οι οποίες θεωρούν ότι το επόμενο βήμα, δηλαδή το «κούρεμα» του 50% που έπεται, θα είναι για όλους καταστροφικό.
Γι αυτό και στο τρίγωνο Βερολίνο – Παρίσι – Βρυξέλλες, τις τελευταίες ώρες, επεξεργάζονται ένα

Google, Facebook, Disney, Οbama θρηνούν για τον Mr. Apple


Αναμφίβολα ο Steve Jobs, υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους ανθρώπους στην ιστορία της τεχνολογίας και ακόμα και αυτοί που μπορεί να μην συμπαθούν την Apple ή τα προϊόντα της, τον αναγνώριζαν ως ένα πραγματικό ταλέντο.

Κατάφερε και έδωσε ζωή στην εταιρεία και την κατέστησε σε μία από τις ισχυρότερες εταιρείες στον, ενώ το κάθε τι που αρχίζει με (i-) γίνεται μόδα και σύμβολο κομψότητας και τεχνολογικής αρτιότητας.

Την ημέρα αυτή που ο πρωτοπόρος και καινοτόμος Mr. Apple ξεκίνησε το ταξίδι του για

Καιροσκοπισμοί..


Η κατάρρευση της οικονομίας της χώρας φαίνε­ται ότι έχει προεξοφληθεί. Δυστυχώς, όχι μό­νο από τις αγορές, αλλά και από την εγχώρια κυρίαρχη πολιτική τάξη. Δεν εξηγούνται δια­φορετικά οι κινήσεις και οι υπολογισμοί των κομμάτων εξουσίας και όσων μικρών ευελπι­στούν να «συγκυβερνήσουν».
Οι πολιτικοί υπολογισμοί τους, οι οποίοι

ΚΑΤΑ ΠΑΝΤΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ...Ενώ στην Τουρκία εγκαινιάστηκε το 2ο χρυσωρυχείο της Eldorado εναρμονισμένο με τη φύση, στη Θράκη το κοινό συμφέρον... Βιάζεται παρά φύση!!!του Θανάση ΖωγράφουΕγκαινιάστηκε το 2ο μεταλλείο χρυσού για την Eldorado Gold στην Τουρκία, 35χλμ, έξω από την Σμύρνη. Εμείς... Τι περιμένουμε εμείς; Αξιότιμοι Θεσμικοί κύριοι... δείτε το φώτο ρεπορτάζ και... μετά τολμήστε να δείτε κατάματα την τοπική κοινωνία πού συχνά και αυθαίρετα επικαλείστε. Αν και μετά από αυτό επιμένετε σε στείρα όχι και νηπιακές εμμονές....Κι αν πιστεύετε στην πολιτική σας ανδρεία, ανακοινώστε σήμερα κιόλας δημοψήφισμα. Σε κάθε περίπτωση δε, θυμηθείτε πως για θέματα κρίσιμης σημασίας, για τον λαό τον τόπο και τη χώρα που έχουν κοσμογονικό χαρακτήρα ΕΙΣΤΕ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΑΝΑΡΜΟΔΙΟΙ!!!


Το Σαββατοκύριακο 24-25 Σεπτεμβρίου 2011, εγκαινιάστηκε στην Τουρκία, 35χλμ έξω από την Σμύρνη (το φιλελεύθερο κέντρο της Τουρκίας), το δεύτερο χρυσωρυχείο της Eldorado Gold Corporation, από το Βανκούβερ του Καναδα, μητρικής εταιρίας και της «Χρυσωρυχεία Θράκης Α.Ε.» για το έργο του Περάματος Νομού Έβρου.
Πρόκειται για το Efemcukuru, μια περιοχή περιτρυγιρισμένη από αμπελώνες των οποίων την ανάπτυξη και βελτίωση χρηματοδοτεί τα τελευταία χρόνια η εταιρία Eldorado Gold.

Το συγκεκριμένο έργο θα αποδώσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια συνολικά και περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο.H Eldorado Gold Corporation συγκαταλέγεται ανάμεσα στους υψηλότερους φορολογικούς συντελεστές στην Τουρκία, από τους φόρους που αποδίδει ετησίως αλλά και έμμεσα από την φορολόγηση των κοινωνικών της ανταποδοτικών συνεισφορών. 


Η Τουρκία μέσα στα τελευταία 10 χρόνια έχει αναρριχηθεί στην πρώτη θέση παραγωγών χρυσού στην Ευρώπη, αφού μετά την έναρξη της λειτουργίας του μεταλλείου χρυσού στην Πέργαμο (Όβατσικ), ακολούθησαν ακόμη 6 χρυσωρυχεία που συνολικά παράγουν περίπου 25 τόνους χρυσού ετησίως (2011), ενώ για το 2013 το νούμερο αυτό υπολογίζεται στους 40 τόνους χρυσού.

Αναδημοσίευση απο                         politesaristoteli.blogspot.com/

υπάλληλος του Βενιζέλου


Κύριε Βενιζέλο, πώς γίνεται υπάλληλος του γραφείου σας να αλλάζει 4 μισθολογικά κλιμάκια σε 10 ημέρες ;
Ο κ.Βενιζέλος με την παρακάτω απόφαση διορίζει το 2010 ως διευθύντρια Α΄με μισθό 2.600 την Κιούρκα Αδαμαντία.


Προφανώς ευχαριστημένος με

Νέα τεχνολογία «ανοίγει πόρτες» βάσει προεπιλεγμένης χειρονομίας


Ομάδα ερευνητών στην Ταϊβάν κέρδισε το πρώτο βραβείο σε μεγάλο διαγωνισμό τεχνολογίας παρουσιάζοντας μια τεχνολογία που επιτρέπει σε κάποιον να ανοίγει την πόρτα του σπιτιού του με μια απλή κίνηση του χεριού καταργώντας έτσι τη χρήση κλειδιών.

To αόρατο κλειδί

«Σύντομα δεν θα υπάρχει λόγος

ΧΑΛΑΡΩΣΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ


Είναι γνωστό πια σε όλους ότι τα τρία χαράτσια που μας επέβαλαν είναι το ελάχιστο :
-  Άδικα – Αντιδημοκρατικά – Αντισυνταγματικά -  Άνισα -  Ληστρικά – Δεν θα φέρουν κανένα αποτέλεσμα (πάνε σε μαύρη τρύπα) -  Αν πληρώσουμε αυτά θα μας βάλουν κι άλλα
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΒΙΑΣΥΝΗΣ ΝΑ ΤΡΕΞΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΕΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ.
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ  ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΑΝΑΜΟΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΛΙΣ 1% ΤΟ ΜΗΝΑ.
Δηλαδή για ένα χαράτσι 300€ το κόστος μη

Επιθετικά ελικόπτερα ΑΗ-64W Super Cobra αγοράζει η Τουρκία για το Αιγαίο


Τρία επιθετικά ελικόπτερα AH-1W Super Cobra θα παραδώσει άμεσα στην Τουρκία ο αμερικανικός Στρατός για να αντιμετωπίσει τις μεγάλες απώλειες που έχει υποστεί σε ελικόπτερα του τύπου από την αρχή του πολέμου στο Κουρδιστάν η τουρκική Αεροπορία Στρατού (τα χρησιμοποιεί από τις αρχές της περασμένης δεκαετίας) και να εξισορροπήσει κάπως την ελληνική, συντριπτική στον συγκεκριμένο τομέα, υπεροχή των ελληνικών ΑΗ-64A/D Apache.
Την ανακοίνωση για την παραχώρηση

Το ύστατο χαίρε...

Μηνύσεις κατά των ΜΑΤ από 16 φωτορεπόρτερ

Η βία των αστυνομικών δυνάμεων απέναντι στους διαδηλωτές ήταν πέρα από τα όρια ,αν μπορεί κάποιος να υποστηρίξει στα σοβαρά ότι μπορούμε να να μιλάμε για βία και όρια ταυτόχρονα.

Εκτελούσαν εντολές; Βγαίνει και στους αστυνομικούς ο γενικότερος κοινωνικός εκνευρισμός; Δεν υπάρχουν δικαιολογίες!!!

Η αποστολή τους δεν 
δικαιολογεί ούτε επίδειξη δύναμης ,ούτε υπερβολές.

Από την μανία κάποιων ανδρών των ΜΑΤ δεν γλίτωσαν ουτε οι φωτορεπόρτερ. Στην εκπληκτική φωτογραφία του Γ.Μπεχράκη ένας άνδρας των ΜΑΤ "περιποιείται" την συνάδελφο Τατιάνα Μπόλαρη. Και μην μας πουν οτι η Τατιάνα προκάλεσε!!!

16 φωτορεπόρτερ βρίσκονται στην Ευελπίδων και προσπαθούν να υποβάλουν μηνύσεις ,γιατί πλέον στην Ελληνική Δημοκρατία τίποτα δεν είναι δεδομένο. Ούτε να υποβάλεις μήνυση σ΄ όσους σε "κοπανάνε" χωρίς λόγο.

Καταγγελία του Σ.Λαμπρινίδη κατά της Τουρκίας από το βήμα του ΟΗΕKατήγγειλε την Τουρκία για τις «απειλές και εχθρικές ενέργειες» σε βάρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κατά παραβίαση του διεθνούς δικαίου, ο υπουργός Εξωτερικών, Σταύρος Λαμπρινίδης, μιλώντας από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, ενώ καταδίκασε την «πολεμική ρητορική» της.
Σχετικά με τις τουρκικές προκλήσεις, ο Σ. Λαμπρινίδης αντιδιαστέλλοντας την πολεμική ρητορική της Τουρκίας με την ελληνική στάση, τόνισε με έμφαση τη δέσμευση της Ελλάδας στις διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία για τον προσδιορισμό της υφαλοκρηπίδας, προσθέτοντας ωστόσο ότι σε περίπτωση μη συνεργασίας της Τουρκίας, το ζήτημα θα πρέπει