.

2 Οκτ 2011

Τι είναι χρώμα;


Tο χρώμα είναι ένα υλικό, συνήθως σε υγρή μορφή, το οποίο όταν απλωθεί σε μία επιφάνεια, σχηματίζει ένα συνεκτικό, αδιαφανές ή διαφανές φιλμ που έχει πρόσφυση σε αυτή. Με αποτέλεσμα το χρώμα να προσφέρει στις επιφάνειες προστασία και με τις διάφορες αποχρώσεις του να τις αναδεικνύει.

Επίσης, τις προστατεύει από τη φθορά που προκαλούν παράγοντες όπως ο ήλιος, οι δυσμενείς

Σαρδαμ Παπανδρεου best of


Η χρήση των ακτίνων Λέιζερ


Η χρήση των ακτίνων Λέιζερ έφερε πραγματική επανάσταση στη χειρουργική των οφθαλμών, ηαποτελεσματικότητα, η ακρίβεια και η ασφάλεια των οποίων έκανε εκατομμύρια ανθρώπους να βλέπουν χωρίς γυαλιά ή φακούς επαφής. Σκοπός των επεμβάσεων αυτών είναι η απαλλαγή της άμεσης εξάρτησης από τα γυαλιά οράσεως ή τους φακούς επαφής και η προσφορά καλύτερης ποιότητας όρασης και τρόπου ζωής.
Η εφαρμογή των Λέιζερ στηρίχθηκε στο γεγονός ότι η αλλαγή της κυρτότητας της πρόσθιας επιφάνειας του οφθαλμού, δηλ. του κερατοειδή, μπορεί να αλλάξει τη διαθλαστική κατάσταση του οφθαλμού. Οι ίδιες επεμβάσεις είχαν ξεκινήσει εδώ και πολλές δεκαετίες, με τους πρωτοπόρους οφθαλμιάτρους, Baraquer στην Ισπανία καιFyodorov στη Ρωσία, χωρίς όμως ικανοποιητικά αποτελέσματα, λόγω των μηχανικών εργαλείων (π.χ.νυστέρια) που χρησιμοποιούσαν με τα οποία δεν μπορούσαν να πετύχουν τη μεγάλη ακρίβεια που απαιτούσαν οι λεπτοί και ευαίσθητοι ιστοί του οφθαλμού.
Την τελευταία 15ετία, το Laser αντικατέστησε τα μηχανικά εργαλεία, και με τη βοήθεια

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟ 2000


Διαμαντοπούλου επιχορηγεί με 970.000 ευρώ τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ.


Την ίδια στιγμή που κανείς δεν ξέρει τι ξημερώνει κάθε Δευτέρα και η κυβέρνηση προσπαθεί να μας πείσει πως χρειάζονται θυσίες για να εξυγιανθεί η χώρα οικονομικά , η Άννα Διαμαντοπούλου επιχορηγεί με 970.000 ευρώ τους συνδικαλιστές της ΓΣΕΕ. 
Η απόφαση που υπογράφηκε στις 29/7 από τον προϊστάμενο της
Γενικής Διεύθυνσης του
υπουργείου Παιδείας αναφέρει πως «επιχορηγούμε το Κέντρο Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ, για το 2011, με το ποσό του 970.000 ευρώ»

Το αξιοσημείωτο είναι πως την ίδια μέρα ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος Ηλιας Μόσιαλος εξήγγειλε μέτρα για την εφεδρεία και μίλησε για τις γνωστές απαραίτητες θυσίες..

ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΕΦΕΔΡΟΙ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ!


Ο Παυλόπουλος Απολαυστικός όπως πάντα


Απολαυστικός όπως πάντα ο Προκόπης Παυλόπουλος επιχείρησε να κάνει το «άσπρο-μαύρο» με τηλεφωνική του παρέμβαση στο χθεσινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Mega. Θέλησε να αποδείξει ότι δεν υπήρξαν εκατοντάδες χιλιάδες προσλήψεις επί των ημερών του στο Δημόσιο ή οτι όσες έγιναν ήταν αξιοκρατικές.
Βέβαια οι «γαλάζιες συνεντεύξεις» είναι ακόμη νωπές… Πέραν όμως αυτών υπάρχουν και αδιάσειστα ντοκουμέντα από το καθ’ ύλην αρμόδιο όργανο ήτοι το ΑΣΕΠ. Η ανεξάρτητη αυτή αρχή, στις επίσημες, ετήσιες εκθέσεις της από το 2009 μέχρι και το 2010 αποκάλυπτε την πραγματική κατάσταση που επικρατούσε

Μέχρι τις 10 Οκτωβρίου η απογραφή των συνταξιούχων


Παράταση μέχρι τις 10 Οκτωβρίου θα δοθεί στους συνταξιούχους του ΙΚΑ, προκειμένου να απογραφούν, είτε προσερχόμενοι οι ίδιοι, είτε δια πληρεξουσίων στα τραπεζικά καταστήματα της περιοχής τους.
Όπως ανακοίνωσε ο κ. Κουτρουμάνης, σε συνέντευξή του στο Mega, αν κάποιος συνταξιούχος δεν απογραφεί, δεν θα λάβει τη σύνταξη του Νοεμβρίου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ  ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥ ΣΥΓΓΕΝΗΣ ΣΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ LAPTOP ΚΑΙ   INTERNET ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ

ΧΑΣΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΞΗ  ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΝ        ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ  LAPTOP!!!!!!!!!!!

«Πρακτικές» οδηγίες για τα χαράτσια


Δεν υπογράφουμε δηλώσεις πληρωμής «με επιφύλαξη» για να διεκδικήσουμε στα δικαστήρια τα χρήματά μας γιατί στην ουσία υπονομεύουν τη δυναμική που αναπτύσσεται για την άρνηση πληρωμής των χαρατσιών. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα μια λύση έχουν: Να δώσουν οργανωμένα τη μάχη της άρνησης πληρωμής με όρους ταξικής αξιοπρέπειας και ταξικής αλληλεγγύης.
Το ποσό του πολυεκκαθαριστικού γίνεται ληξιπρόθεσμο χρέος την επόμενη μέρα της λήξης της προθεσμίας πληρωμής και επιβαρύνεται με προσαύξηση 1% για κάθε μήνα καθυστέρησης.
 Μέχρι 5.000 ευρώ δεν υπάρχει ποινικό αδίκημα.
Εκτός από την αποστολή των ειδοποιητηρίων, που είναι μια τυπική και εύκολη διαδικασία, ο φορολογικός μηχανισμός δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της λήψης μέτρων αναγκαστικής είσπραξης σε βάρος εκατοντάδων χιλιάδων φορολογούμενων.
Πρακτικά, η λήψη μέτρων σε βάρος ενός μαζικού κινήματος άρνησης πληρωμής είνα

Κύμα μετανάστευσης νέων ανθρώπων στην Ελλάδα


Εκτενές ρεπορτάζ της γαλλικής εφημερίδας Le Monde ασχολείται με τα συναισθήματα απαισιοδοξίας και ανασφάλειας που χαρακτηρίζουν τους νέους στην Ελλάδα. Οι συνθήκες εργασίας στην Ελλάδα συνοψίζονται ως εξής:
Άλλοι νέοι παραμένουν άνεργοι όσες προσπάθειες κ αν κάνουν να βρουν δουλειά, ενώ άλλοι αναγκάζονται να αποδεχτούν πρόχειρες δουλειές με χαμηλές απολαβές. Έτσι οι νέοι έρχονται αντιμέτωποι με το δίλημμα να παραμείνουν στην χώρα τους που μαστίζεται από την οικονομική κρίση ή να μεταναστεύσουν για αναζήτηση μιας καλύτερης τύχης.
Κάποιοι σκέπτονται και το ενδεχόμενο της εσωτερικής μετανάστευσης προς τους τόπους καταγωγής τους ενώ θεωρούν πως οι διαμαρτυρίες και οι πορείες δεν έχουν κανένα αποτέλεσμα. Το φαινόμενο πάντως έχει λάβει κοινωνικές διαστάσεις, γεγονός άλλωστε που προσέλκυσε και το ενδιαφέρον ενός τόσο έγκυρου εντύπου όπως η γαλλική εφημερίδα Le Monde


Mεγάλη Αστυνομική επιχείρηση της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος


Στοχευμένες αστυνομικές έρευνες και επιχειρήσεις, με την κωδική ονομασία « Butterfly », διενεργήθηκαν επί τετράμηνο σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της καταπολέμησης του φαινομένου της διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας μέσω του διαδικτύου.
Συνελήφθησαν έντεκα (11) άτομα στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας για «πορνογραφία ανηλίκων μέσω διαδικτύου κατά συρροή και κατά συνήθεια», ενώ για άλλα τέσσερα (4) άτομα σχηματίσθηκε δικογραφία με την ίδια κατηγορία. Από τους κατηγορουμένους δεκατέσσερις (14) είναι ημεδαποί και ένας (1) αλλοδαπός.
Ειδικότερα, ύστερα από την αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα

Συνέρχεται Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας

Συνέρχεται από την Τρίτη 4 έως και την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011 στην Tακτική Tης Συνέλευση η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στην αίθουσα των Συνεδριών του Συνοδικού Μεγάρου (Ιασίου 1, Αθήνα).

Το πρωί της Τρίτης, 4 Οκτωβρίου, από ώρας 6:30 - έως 8:30 θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Συνοδικό Παρεκκλήσιο των Παμμεγίστων Ταξιαρχών, Καθολικό της Ι¬ε¬ρᾶς Μονής Πετράκη. Στις 9:00 θα αρχίσουν οι εργασίες των Συνεδριάσεων με Εναρκτήρια Ι¬ε¬ρά Ακολουθία στο Μεγα Συνοδικό.

Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος, Πρόεδρος της Ι¬ε¬ράς Συνόδου της Ι¬ε¬ραρ¬χί¬ας, θα προσφωνήσει τους Σεβασμιωτάτους Συνοδικούς Συνέδρους και θα αντιφωνήσει ο πρώτος τη τάξει Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης, εκ των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας.
Θα ακολουθήσει

Επιστολή του απολυμένου από τα ΝΕΑ Τάσου Αναστασίου


Εργάζομαι από 10ετίας στα «Νέα» ως σκιτσογράφος-γελοιογράφος και κατά την περίοδο αυτή η διεύθυνση της εφημερίδας ενέκρινε τη δημοσίευση χιλιάδων πολιτικών γελοιογραφιών μου, χωρίς κάποια λογοκριτική διάθεση. Η κατάσταση αυτή άλλαξε άρδην μετά την ανάληψη της διεύθυνσης από τον κ. Μεμή, ο οποίος περιόρισε τη δημοσίευση των σκίτσων μου στο ελάχιστο, «κόβοντας» ό,τι δεν συναινούσε με την κυβερνητική πολιτική. Παράλληλα ειδοποιήθηκα μέσω τρίτων «να ρίξω νερό στο κρασί μου» – προφανώς για να εξασφαλίσω ένα ευνοϊκό για εμένα εργασιακό καθεστώς.
Το δημοσιογραφικά απαράδεκτο καθεστώς πολιτικής λογοκρισίας και φίμωσής μου επιδεινώθηκε εδώ

Διαγραφή 100% του χρέους άνεργης αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Λάρισας

Το 100% των χρεών άνεργης δανειολήπτριας προς τράπεζα (26.179,65 ευρώ) διέγραψε το Ειρηνοδικείο Λάρισας, με μια ιστορική απόφασή του, η οποία δημιουργεί νέα δεδομένα.

Είναι η πρώτη φορά που λαμβάνεται τέτοια απόφαση από ελληνικό δικαστήριο, ανοίγοντας τον δρόμο για ανάλογες περιπτώσεις.

Κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική, καθώς απέρριψε τους ισχυρισμούς των τραπεζών ότι η δανειολήπτρια δεν προσδιορίζει από «πού» βρίσκει το ποσό για το κόστος διαβίωσης αυτής και της οικογένειάς της, αν και εμπεριέχονται στο δικόγραφο της αίτησης τα στοιχεία της μόνιμης αδυναμίας πληρωμής και τα απαραίτητα έγγραφα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλο και πληθαίνουν οι αποφάσεις που εκδίδονται από Ειρηνοδικεία για πολίτες που ζητούν τη δικαστική συνδρομή μετά την αποτυχία εξωδικαστικού συμβιβασμού. Είναι δε, στη συντριπτική τους πλειονότητα θετικές και πετυχαίνουν την διαγραφή του χρέους από 50-60%.

Για πρώτη φορά όμως δικαστική απόφαση προβλέπει τη συνολική διαγραφή του χρέους.

Την υπεράσπιση της δανειολήπτριας είχε αναλάβει η Κίνηση Πολιτών Δανειοληπτών Λάρισας μαζί με το ΙΝΚΑ/Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδας.

Ο ύπουλος κίνδυνος που λέγεται υπέρταση


Ως το σημαντικότερο πρόβλημα δημόσιας υγείας του ανεπτυγμένου κόσμου έχει ανακηρύξει την υπέρταση η Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας, καθώς η συγκεκριμένη κατάσταση είναι πολύ συχνή και επιβαρύνει ιδιαίτερα τον οργανισμό. Μάλιστα, η αντιμετώπισή της συχνά... σκοντάφτει στην αδιαφορία ή στο φόβο των ίδιων των υπερτασικών. Με ποιον τρόπο, όμως, μπορούμε να νικήσουμε τον «κρυφό δολοφόνο»;

Η σταθερά και μόνιμα αυξημένη αρτηριακή πίεση που ονομάζουμε υπέρταση αποτελεί

Ποσοστό 7,02% της European Goldfields στην Qatar Holdings

Ποσοστό 7,02% της European Goldfields στην Qatar Holdings
Στην εξαγορά ποσοστού 7,07% της European Goldfields προχώρησε σήμερα η Qatar Holdings. Oπως ανακοίνωσε η ΕΛΛΑΚΤΩΡ, «η συμφωνία κρίθηκε σκόπιμη τόσο για την διευκόλυνση της χρηματοδότησης προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η Α’ φάση του έργου της εταιρείας ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ στη Χαλκιδική, όσο και για τη συμμετοχή της Qatar Holding στο συγκεκριμένο έργο ως στρατηγικού επενδυτή, με χορήγηση δανείου ποσού 600 εκατ. δολαρίων».
Ειδικότερα, η Αktor Construction International (100% θυγατρική της ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ), προέβη σήμερα σε συμφωνία πώλησης 13.000.000 μετοχών της European Goldfields στην Qatar Holding, δηλαδή ποσοστό 7,07% του μετοχικού της κεφαλαίου, συνολικής αξίας 130.000.000 C$.
Το ποσοστό συμμετοχής της Αktor Construction International στην European Goldfields, μετά τη σημερινή συναλλαγή, διαμορφώνεται σε 12,2% του μετοχικού της κεφαλαίου, ενώ η Qatar Holding διατηρεί δικαίωμα προαίρεσης για απόκτηση επιπλέον 9.373.390 μετοχών με 13 C$ ανά μετοχή.