.

30 Σεπ 2011

αντίθετος με το ενδεχόμενο φορολόγησης των Ιερών Ναών


 Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων, Γιώργος Καλαντζής,  απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τους φόρους που πληρώνει η Εκκλησία της Ελλάδας, αλλά και τη φημολογία περί φορολόγησης των χώρων λατρείας, τόνισε:
  • Η Εκκλησία πληρώνει όσα προβλέπουν οι νόμοι. Η Δ.Ι.Σ. εξέδωσε συγκεκριμένη ανακοίνωση όπου καταγράφονται αναλυτικά όλα. Αν κριθεί ότι χρειάζεται να συνεισφέρει περισσότερο γιατί οι συνθήκες είναι εξαιρετικές, αυτό μπορεί να γίνει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους αλλά είναι θέμα άλλης συζήτησης. Να σας πω ένα παράδειγμα. Είναι εντελώς διαφορετικό να πεις «φορολογώ τους χώρους λατρείας» από το να πεις

ΚΡΑΞΙΜΟ στον Παπανδρέου από ομογενείς στη Γερμανία


Το πρώτο ρολόι με οθόνη αφής

Στην εποχή μας το ρολόι αποτελεί για πολλούς απαραίτητο βοήθημα, όμως επίσης στην εποχή μας με όλα τα gadget να αποκτούν οθόνες αφής τα ρολόγια είχαν μείνει κάπως πίσω. Ε, τα πράγματα ήρθε να αλλάξει το Rogue.

Η Nokia κλείνει εργοστάσια και διώχνει 3.500 εργαζόμενους

Η Nokia, η μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων στον κόσμο, εκτιμά ότι 2.200 εργαζόμενοι θα επηρεαστούν από το κλείσιμο του εργοστασίου στην Κλουζ στα τέλη της χρονιάς. Η απόφαση εντάσσεται στη στρατηγική της εταιρίας η παραγωγή των συσκευών της να γίνεται πιο κοντά στις κύριες αγορές της, στην Ασία.

Οι υπόλοιπες 1.300 θέσεις που καταργούνται ανήκουν στο εμπορικό και σε άλλα τμήματα και αφορούν εργαζόμενους στη Γερμανία, στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και στην έδρα της, τη Φινλανδία.

Η εταιρία πρόκειται επίσης να επανεξετάσει τη συνέχιση ή μη της λειτουργίας των εργοστασίων της στις πόλεις Σάλο (Φινλανδία), Κόμαρομ, (Ουγγαρία), και Ρεϊνόσα (Μεξικό).

Η φινλανδική εταιρία προσπαθεί να ανακτήσει την άλλοτε κυρίαρχη θέση της στην αγορά των κινητών τηλεφώνων και νωρίτερα φέτος έκανε συμφωνία συνεργασίας με την εταιρία-γίγαντα του λογισμικού Microsoft για να χρησιμοποιεί τα Windows στις συσκευές της. Πρόκειται να αποσύρει το δικό της λειτουργικό σύστημα, το Symbian, το ποσοστό αγοράς του οποίου έχει μειωθεί.

Την ίδια στιγμή, η αεροπορική εταιρία Finnair ανακοίνωσε ότι πρόκειται να καταργήσει 155 θέσεις εργασίας στο πλαίσιο ενός προγράμματος με στόχο να μειωθούν τα λειτουργικά της κόστη κατά 140 εκατομμύρια ευρώ ως το 2014.

Η Finnair απασχολεί 8.000 εργαζόμενους και οι θέσεις που θα καταργηθούν εντοπίζονται στο οικονομικό τμήμα, το τμήμα διαχείρισης ανθρωπίνων πόρων, μάρκετινγκ και πληροφορικής.

Το δεύτερο τρίμηνο η Finnair απέδωσε τις προ φόρων ζημίες ύψους 23 εκατομμυρίων ευρώ που κατέγραψε στα μέτρα μείωσης του κόστους της που ήδη εφαρμόζει αλλά δεν έχει ολοκληρώσει, στην αύξηση της τιμής της κηροζίνης και στις κρίσεις στην Ιαπωνία και στην Μέση Ανατολή.

Η αεροπορική εταιρία έχει αρχίσει να εφαρμόζει εδώ και εννιά μήνες ένα πρόγραμμα μείωσης του κόστους της με την ανάθεση λειτουργιών της σε εξωτερικούς υπεργολάβους και με την μείωση των θέσεων εργασίας της, ελπίζοντας ότι θα επιστρέψει στην κερδοφορία το δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς.

εξαπατούσε πολίτες υποσχόμενος εύρεση εργασίας στη Γερμανία.


Συνελήφθη 54χρονος που εξαπατούσε πολίτες υποσχόμενος εύρεση εργασίας στη Γερμανία.
Εξιχνιάστηκαν τρεις περιπτώσεις απάτης
Εξιχνιάστηκε από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών υπόθεση απάτης και αφορά τη λήψη χρηματικών ποσών από πολίτες που αναζητούσαν εργασία στη Γερμανία μέσω αγγελιών σε εφημερίδες.
Συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, ένας ημεδαπός 54χρονών, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για απάτη.
Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 54χρονος με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος δημοσίευσε αγγελίες σε εφημερίδες της Θεσσαλονίκης, με τις οποίες υποσχόταν τη δυνατότητα εύρεσης εργασίας στη Γερμανία, προσδοκώντας να του καταβάλουν ενδιαφερόμενοι χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό για την έκδοση εισιτηρίων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας πρόσληψής τους.
Αρχικά, προηγήθηκε σχετική καταγγελία 47χρονου που πείσθηκε να καταβάλει το χρηματικό ποσό των (600) ευρώ. Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση οι αστυνομικοί πέτυχαν τη σύλληψη του 54χρονου τη στιγμή που θα λάμβανε επιπλέον (250) ευρώ από τον 47χρονο. Επίσης, όπως προέκυψε, το τελευταίο μήνα πείσθηκαν άλλοι δύο πολίτες να καταβάλουν συνολικά το ποσό των (630) ευρώ.
Στην κατοχή του 54χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν (1) κινητό τηλέφωνο και (5) κάρτες SΙΜ με διάφορους αριθμούς κινητής τηλεφωνίας, (2) βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών και (1) κάρτα ανάληψης.
Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εξακριβωθούν τυχόν περιπτώσεις απάτης με τον ίδιο τρόπο και σε βάρος άλλων πολιτών.
Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

στήριξη της Ελλάδας Σαρκοζί

Η στήριξη της Ελλάδας είναι ηθική αλλά και οικονομική υποχρέωση της ΕΕ, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, επικαλούμενος με νόημα τις συνέπειες που είχε η κατάρρευση της Lehman Brothers για την παγκόσμια οικονομία μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Παρίσι.

«Η αποτυχία της Ελλάδας σημαίνει αποτυχία της Ευρώπης», είπε χαρακτηριστικά αναφέροντας πολλές φορές τη λέξη «αλληλεγγύη» και σημειώνοντας την ανάγκη για άμεση υλοποίηση των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου. «Η Ευρώπη είναι μία οικογένεια και, όταν ένα μέλος της έχει ανάγκη, οι άλλοι πρέπει να βοηθήσουν» είπε ο Νικολά Σαρκοζί τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να εγκαταλείψουμε την Ελλάδα».

Προανήγγειλε μάλιστα στο πλαίσιο αυτό νέα

ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΕ ΤΙΜΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ

Ο Πάγκαλος πουλάει ένα ακίνητο για να ξεχρεώσει τα λεφτά της εισφοράς στο Βενιζέλο και το Πάμε Λουκέτο, βρήκε την αγγελία πώλησής του στη Χρυσή Ευκαιρία ,  Χρυσή Αγγελία και  Χρυσή Αντιπροεδρία:

από αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, ακίνητο στη περιοχή Μεσογείων , σε τιμή 7.500 ευρώ λόγω ανάγκης πληρωμής έκτακτης εισφοράς , επιβληθείσης παρά άλλου αντιπροέδρου.

Διαμπερές σαν την ελληνική οικονομία, με θέα γκρεμό , 2 υπνοδωμάτια, 1 μπάνιο, 1 WC ,  4 κουζίνες και 6 τρ.  Βοηθητικοί χώροι,   αποθήκη και σπιτάκι σκύλου , κατάλληλο και  για

Η Vodafone φέρνει το iPad 2 στις 30 Σεπτεμβρίου

Η Vodafone ανακοινώνει ότι το iPad 2 με Wi-Fi και 3G  θα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις 30 Σεπτεμβρίου. Η Vodafone θα διαθέτει όλα τα μοντέλα του iPad 2 με Wi-Fi και 3G, το οποίο θα μπορεί να αποκτήσει κανείς χωρίς συμβόλαιο ή φθηνότερα με σύνδεση σε συγκεκριμένα προγράμματα Internet, με 2 χρόνια συμβόλαιο.

Συμβουλές για να αποφύγετε ενοχλητικά τηλεφωνήματα


1- Σε κάποιον άγνωστο που σας ενοχλεί ή σας απειλεί τηλεφωνικά μην απαντάτε και μάλιστα επιθετικά. Αυτό που επιζητεί για να συνεχίσει είναι η έντονη αντίδρασή σας.
2- Μπορείτε να αφήνετε το ακουστικό ανοιχτό . Στις περισσότερες περιπτώσεις, ο ενοχλητικός φαρσέρ θα αποθαρρυνθεί και θα κλείσει το τηλέφωνο.
3- Χρησιμοποιείστε αυτόματο τηλεφωνητή και αφήστε να καταγραφεί το μήνυμα. Επίσης, στον αυτόματο τηλεφωνητή μπορείτε να εγγράψετε μήνυμα δικό σας ότι όλες οι κλήσεις καταγράφονται σε ειδική υπηρεσία της αστυνομίας ή σε ιδιωτική υπηρεσία φύλαξης (security).
4- Κατά τη διάρκεια της νύχτας για να μη σας ενοχλούν χαμηλώνετε τον ήχο του κουδουνίσματος ή βγάλτε το τηλέφωνο από την πρίζα.
5- Μην απαντάτε ποτέ σε προσωπικές ερωτήσεις (όνομα, διεύθυνση, κ.λπ.) που σας κάνουν

Ο Χαριστέας ξανά στην ΕθνικήΗ καλή παρουσία του έμπειρου επιθετικού στον Παναιτωλικό του έδωσε τη δυνατότητα να ξανακληθεί στην Εθνική ομάδα, αφού ο Φερνάντο Σάντος αναζητεί λύσεις στην επίθεση του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος. "Να τα δώσουμε όλα κόντρα στην Κροατία", τόνισε ο Πορτογάλος.

Παπάς ρίχνει τον αγιασμό με νερομπίστολο
Ο ιεράρχης καθημερινά παίρνει το πιστολάκι του και ευλογεί τους πιστούς με τον αγιασμό με σκοπό όπως λέει να αλλάξει η ψυχή των ανθρώπων προς το καλύτερο:«Αυτό το κάνω επειδή θέλω να σταματήσουν οι άνθρωποι να χρησιμοποιούν βία και να σκοτώνουν. Ελπίζω να τα καταφέρω »

50 έως 500 ευρώ ,μείον οι στρατιωτικοί.

Περικοπές που …συγκλονίζουν! Όσο κι αν ακούς τα μέτρα της κυβέρνησης όταν…τα ζεις καταλαβαίνεις τον …πόνο. Οι στρατιωτικοί αυτό έχουν πάθει.
Οι περικοπές που διαπιστώνουν στους μισθούς τους ξεκινούν από 150 ευρώ το ελάχιστο και φθάνουν κλιμακωτά μέχρι τα 500 ευρώ!!!
Υπάρχουν περιπτώσεις στελεχών που είχαν κάνει το λάθος και είχαν πάρει δάνεια από την υπηρεσία και τώρα λαμβάνουν μισθούς κυριολεκτικά …μηδενικούς.
Για όλα αυτά ευθύνονται οι αναδρομικές κρατήσεις και περικοπές.

Επισκευές σκεπής


Η στέγη έχει σαν σύμμαχο σε σχέση με το δώμα τις μεγάλες κλίσεις. Η στεγανότητα λοιπόν της στέγης στηρίζεται στις μεγάλες κλίσεις αλλά και στις μεγάλες επικαλύψεις μεταξύ των στοιχείων κάλυψης (κεραμίδια κλπ.).

Διαλέξτε τι θέλετε να κάνει ο κυνηγός την αρκούδα ;;;


Έξαλλος Παπανδρέου με δηλώσεις Άριντσς.Διάβημα στην Άγκυρα

Εντονότατο διάβημα στην Άγκυρα από την Αθήνα για τις δηλώσεις του τούρκου αντιπροέδρου,οι οποίες διαψεύδονται κατηγορηματικά.

Μιλώντας σε ιδιωτικό τηλεοπτικό κανάλι στην Προύσα, ο Μπουλέντ Αρίντς ισχυρίστηκε ότι κατά την τηλεφωνική επικοινωνία Παπανδρέου - Έρντογάν, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε στον Τούρκο ομόλογο του ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα να διαξάγει έρευνες για εντοπισμού φυσικού αερίου, αλλά ζήτησε να μην προκληθεί ένταση.

Αναλυτικότερα, κατά τα λεγόμενα του Αρίντς, ο Παπανδρέου ζήτησε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στα ανοιχτά της Κύπρου, και η απάντηση του Ερντογάν ήταν:

29 διώκονται για τα υποβρύχια

Ποινική δίωξη για οκτώ κακουργηματικές πράξεις σε βάρος 29 προσώπων, ασκήθηκε για την υπόθεση της προμήθειας του δημοσίου με τα τέσσερα υποβρύχια τύπου 214.

Κατόπιν σχετικής παραγγελίας του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, η εισαγγελέας Πρωτοδικών που διενήργησε την έρευνα, Πόπη Παπανδρέου, προχώρησε στην άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος τότε υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, συνδικαλιστών, ιδιωτών και εμπλεκομένων στελεχών της αρμόδιας διεύθυνσης εξοπλισμών του υπουργείου.

Η δίωξη αφορά τα εξής αδικήματα:

* ενεργητική δωροδοκία με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, που στρέφεται κατά πέντε προσώπων

* απλή συνέργεια στη δωροδοκία, που αφορά έξι πρόσωπα

* παθητική δωροδοκία σε

τα φωτοβολταϊκά σε στέγες

Τη πρόθεση του υπουργείου Περιβάλλοντος να καταθέσει νέο Γενικό Οικοδομικό Κανονισμό (ΓΟΚ), σύμφωνα με τον οποίο θα είναι υποχρεωτική η παρουσία φωτοβολταϊκών στα νέα κτίρια κοινοποίησε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνταντίνου. Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι στόχος πλέον είναι να ενσωματωθεί και στον αστικό ιστό η αύξηση χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος «προσανατολίζεται να κάνει πάρα πολύ έντονη την παρουσία των φωτοβολταϊκών στις νέες οικοδομές, που θα γίνονται από εδώ και πέρα, με ένα είδος υποχρεωτικότητας σε στέγες και σε ταράτσες».

Ερωτηθείς εάν αυτό σημαίνει ότι για την έκδοση νέων οικοδομικών αδειών