.

29 Σεπ 2011

Δήλωση Ευ. Βενιζέλου για κύρωση EFSF από τη γερμανική Βουλή

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με την κύρωση του νέου θεσμικού πλαισίου του EFSF, o Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε την ικανοποίησή του και την αισιοδοξία του για την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών σε όλα τα κράτη-μέλη καθώς οι αποφάσεις της 21ης Ιουλίου είναι ζωτικής σημασίας για το ευρώ και την Ευρωζώνη.
Ο κ. Βενιζέλος συνέδεσε επίσης το θετικό αποτέλεσμα στη γερμανική Βουλή με το γεγονός ότι η Ελλάδα έστειλε διεθνώς πολύ καθαρά και αποφασιστικά μηνύματα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το πρόγραμμα στήριξης και που δεν είναι υποχρεώσεις έναντι της τρόικας και των θεσμικών της εταίρων και πιστωτών, αλλά υποχρεώσεις απέναντι στην ίδια της χώρα και κυρίως απέναντι στις νέες γενιές.

το ενιαίο μισθολόγιοΣτα 2.200 ευρώ μειώνεται ο ανώτατος μισθός στο Δημόσιο, χωρίς το επίδομα θέσης ευθύνης και το πριμ παραγωγικότητας, βάσει των στοιχείων που -σύμφωνα με πληροφορίες- παρουσίασε ο υπουργός Οικονομικών Ευ.Βενιζέλος στο Υπουργικό Συμβούλιο, για το ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει από 1η Νοεμβρίου 2011.

Αντίθετα, στα 780 ευρώ -από 711 που είναι σήμερα- αυξάνεται ο βασικός κατώτατος μισθός του Δημοσίου, για την κατηγορία Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης, έτσι ώστε να προσεγγίσει το βασικό μισθό στον ιδιωτικό τομέα.

Σημειώνεται ότι μαζί με τα επιδόματα θέσης και παραγωγικότητας, ο ανώτατος μισθός εκτιμάται ότι θα κυμανθεί περίπου στα

Η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Μιλώντας σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, αναφέρθηκε κατ’ αρχάς στη σημασία που έχει το νέο βαθμολόγιο και μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων που θα εφαρμοστεί αναλογικά στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όχι μόνο λόγω του δημοσιονομικού αποτελέσματος που επιτυγχάνεται, αλλά και γιατί εισάγεται μία πολύ σημαντική θεσμική μεταρρύθμιση αξιοκρατίας και διαφάνειας στο χώρο της δημόσιας διοίκησης και του δημόσιου τομέα.

Το νομοσχέδιο για το νέο μισθολόγιο, καθώς και τα υπόλοιπα μέτρα που αποφασίστηκαν από την Κυβερνητική Επιτροπή και το Υπουργικό Συμβούλιο και συζητήθηκαν στον διευρυμένο Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ, θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή.

Επίσης, ο κ. Βενιζέλος παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο τα βασικά χαρακτηριστικά του νομοσχεδίου για το Εθνικό Φορολογικό Σύστημα, που όχι απλώς και μόνον θα κωδικοποιεί και θα ολοκληρώνει τα μέτρα που έχουν ήδη ληφθεί

Νέα έρευνα δικαιώνει τον Αϊνστάιν

Ο Αϊνστάιν είχε δίκιο με τη θεωρία της γενικής σχετικότητας και μάλιστα σε κοσμική κλίμακα! Το διαπίστωσαν Δανοί επιστήμονες, αναζητώντας αποδείξεις πως η θεωρία του ισχύει όχι μόνο στο επίπεδο του ηλιακού μας συστήματος αλλά και σε συμπαντική κλίμακα.

SMS για όσους απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων


Το Υπουργείο Οικονομικών καλεί όσους απαλλάσσονται ή δικαιούνται μειωμένης καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων να αποστείλουν γραπτό μήνυμα (sms) κινητής τηλεφωνίας στον αριθμό 54160αναγράφοντας ΕΤΑ, τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου τους και τον αριθμό της παροχής τους  στη ΔΕΗ διαχωριζόμενα με ένα κενό χαρακτήρα, μέχρι τις 2 Οκτωβρίου 2011.
Ειδικότερα, η μειωμένη καταβολή με 0,5 ευρώ αφορά ιδιοκατοικούμενο ακίνητο  πολυτέκνων, ανάπηρων με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 80% και υπόχρεων οι οποίοι έχουν προστατευόμενο ανάπηρο τέκνο με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω.
Σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν υποβάλει γραπτό μήνυμα μέχρι

Το αυτοκίνητο του μέλλοντος θα διαβάζει τις σκέψεις του οδηγού

Στο μέλλον το αν θα στρίψει κάποιος οδηγός δεξιά ή αριστερά δεν θα είναι μόνο μία σκέψη. Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία Nissan και ένα ελβετικό πανεπιστήμιο σχεδιάζουν αυτοκίνητα που μπορούν να «διαβάζουν» τις σκέψεις του οδηγού και να προετοιμάζουν το αυτοκίνητο για την επόμενη κίνηση.

ΓΙΑΝΝΗ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΕΠΕΣΕ ;

Μπορεί ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης να έχει ξεκινήσει... σαφάρι κατεδάφισης όλων των αυθαίρετων κτισμάτων στην πόλη, ωστόσο ο ίδιος για το δικό του αυθαίρετο τηρούσε σιγή ιχθύος. Μέχρι, βέβαια, που αποκαλύφθηκε ότι στο νησάκι Διάπορος στη Βουρβουρού Χαλκιδικής, διατηρεί ένα αυθαίρετο σπίτι 25 τ.μ ιδιοκτησίας των παιδιών του. Η
...αυθαιρεσία του δημάρχου ήρθε στην δημοσιότητα και ο Γιάννης Μπουτάρης ερωτώμενος από δημοσιογράφους, δεσμεύτηκε ότι θα κατεδαφίσει το συγκεκριμένο οίκημα. Μέχρι όμως να παραδεχθεί τη νέα πολεοδομική του παράβαση, ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης έκανε τα... στραβά μάτια και χαιρόταν τη θάλασσα σαν να μην συμβαίνει τίποτε. Και εξήγησε τους λόγους. Ο οικίσκος κτίστηκε σταδιακά από το 2007 στα θεμέλια ερειπίου ενός αλιευτικού καταφυγίου που προϋπήρχε. Η κατασκευή έγινε σε

Σοβάτισμα


Με τους έτοιμους σοβάδες, που δεν χρειάζονται παρά μόνο την ανάμειξη της σκόνης με νερό, η διαδικασία του σοβατίσματος έχει απλοποιηθεί πολύ.

Μεγάλο πλεονέκτημα των τυποποιημένων κονιαμάτων σο-βατίσματος είναι ότι με τη χρήση τους αποκλείονται τα λάθη στην αναλογία των συστατικών. Η σύνθεσή τους είναι σταθερή και διασφαλίζει ικανοποιητική πρόσφυση, αυξημένη αντίσταση στην υγρασία και ανθεκτική επιφάνεια, επιτρέποντας παράλληλα τη διαπνοή των δομικών υλικών.

Βασικά συσταστικά είναι συνήθως

Ενημέρωση για θέματα Ναρκωτικών

Οι πολίτες για θέματα ναρκωτικών μπορούν να επικοινωνούν άμεσα και σε 24ωρη βάση, με τις Υποδιευθύνσεις Διώξης Ναρκωτικών Αττικής και Θεσσαλονίκης και με τις Αστυνομικές Διευθύνσεις στην υπόλοιπη Ελλάδα μέσω του 3ψήφιου αριθμού 109.

 Η καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών αποτελεί πρωταρχική, άμεση και διαρκή προτεραιότητα του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης και της Ελληνικής Αστυνομίας. Στo πλαίσιo του Εθνικού Σχεδίου Δράσης, η Ελληνική Αστυνομία έχει καταρτίσει και υλοποιεί πενταετές επιχειρησιακό σχέδιο κατά των ναρκωτικών, το οποίο αποτελεί την αιχμή του δόρατος στην αντιμετώπιση του προβλήματος.

 Ο Νόμος περί Ναρκωτικών

 Ο νόμος δεν κάνει διάκριση σε

Ένα «στυλό» για τον υπολογιστή σας!

Το Penclic Mouse, όπως λέει και το όνομά του, είναι ένας συνδυασμός στυλό και ποντικιού,  που φυσικά δεν θα το χρησιμοποιήσετε για να γράψετε σε χαρτί, αλλά πρόκειται για μία εργονομική συσκευή για να χειρίζεστε τον υπολογιστή σας.

Πρόγραμμα μεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης


Η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει τις εθνικές κυβερνήσεις να βελτιώσουν την ποιότητα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, προσαρμόζοντας καλύτερα τα προγράμματα σπουδών στις ανάγκες της αγοράς και διευκολύνοντας την πρόσβαση για φοιτητές από διάφορα κοινωνικά στρώματα.
Στην Ευρώπη λειτουργούν 4.000 περίπου πανεπιστήμια και άλλα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, μερικά από τα οποία συγκαταλέγονται στα καλύτερα παγκοσμίως. Ορισμένα όμως από αυτά δεν συμβαδίζουν με τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις.
Σύμφωνα με πρόσφατες προβλέψεις , για το 35% των θέσεων απασχόλησης στην ΕΕ θα απαιτείται έως το 2020 πτυχίο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σήμερα, όμως, το ποσοστό πτυχιούχων ανάμεσα στους εργαζομένους είναι μόνο 26%, πολύ πιο κάτω από

Η ενίσχυση της οικογένειας


Έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν τα στοιχεία που έδωσε στο φως της δημοσιότητας η Ευρωπαϊκή Ένωση και αφορούν στο ποσοστό πληθυσμού, που διατρέχει τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Συγκεκριμένα, το 53,2% των μονογονεϊκών οικογενειών στη χώρα μας και το 34,1% των πολύτεκνων οικογενειών, αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού. Η κατάσταση ασφαλώς επιτείνεται εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αλλά και των δυσβάσταχτων και σκληρών μέτρων  που επέβαλε η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και έχουν γονατίσει τα ελληνικά νοικοκυριά.
Τα ισχύοντα μέτρα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στις μελλοντικές δαπάνες της οικογενειακής πολιτικής. Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες και η στήριξη της οικογένειας είναι επιτακτική όσο ποτέ άλλοτε, λαμβάνοντας πάντα υπόψη και την παράμετρο της δημογραφικής κρίσης. Ο θεσμός της οικογένειας χρειάζεται στήριξη και ενίσχυση, μέσω της λήψης συγκροτημένων πολιτικών και σχεδιασμών. Η ενίσχυση της οικογένειας συνεπάγεται ενίσχυση του κοινωνικού ιστού και εγγύηση της ομαλής λειτουργίας του κοινωνικού συνόλου. Οφείλει, το αρμόδιο Υπουργείο να δημιουργήσει ένα δίκτυ προστασίας της ελληνικής οικογένειας και να μην επιδοθεί σε έναν ανηλεή αγώνα περικοπών και λιτότητας. Η ελληνική οικογένεια δεν αντέχει άλλα μέτρα, άλλη λιτότητα, άλλες περικοπές.

Προτίθεται η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου να καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με δέσμη μέτρων για την ενίσχυση και την στήριξη της ελληνικής οικογένειας, που τη δεδομένη στιγμή κινδυνεύει όλο και περισσότερο με φτώχεια και κοινωνικό αποκλεισμό;
ΑΝΑΓΝΏΣΤΗΣ  

Εφαρμογές Ρομποτικής Χειρουργικής

 Τι είναι το Da Vinci® S

Είναι ένα Ρομποτικό Σύστημα που αποτελείται από:
 • εργονομικά σχεδιασμένη κονσόλα
 • 4 ρομποτικούς βραχίονες
 • ενδοσκοπικό πύργο
 • σύστημα υψηλών προδιαγραφών InSite Vision, με πραγματική 3D απεικόνιση
 • ειδικά ενδοσκοπικά εργαλεία  
Το Da Vinci® S αποτελεί ένα νέο σημαντικό εργαλείο που διευκολύνει το έργο του χειρουργού και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για πιο ανώδυνες επεμβάσεις.
Είναι εγκεκριμένο από το FDA (Food & Drug Administration, U.S.A.)  και αποτελεί το πρώτο και μοναδικό αυτή τη στιγμή στον κόσμο Σύστημα Ρομποτικής Χειρουργικής  που πραγματοποιεί όλο το φάσμα των λαπαροσκοπικών εγχειρήσεων, καθώς και μεγάλο αριθμό των  -έως σήμερα- συμβατικών επεμβάσεων.

Πώς γίνεται η επέμβαση με το Da Vinci® S;

ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΛΗΣΤΕΙΑΣ


 • Ειδοποιήστε το "100" ή το Αστυνοµικό Τµήµα της περιοχής σας αν παρατηρήσετε κάτι ύποπτο και φροντίστε να κρατήστε ελεύθερη την τηλεφωνική γραµµή µέχρι να φθάσει η αστυνοµία.
 • Αποφεύγετε να διατηρείτε µεγάλα χρηµατικά ποσά ή αντικείµενα αξίας στο χώρο εργασίας σας.
 • Μην µεταφέρετε µεγάλα χρηµατικά ποσά. Αν δεν γίνεται αλλιώς µεταφέρετέ τα τµηµατικά.
 • Πραγµατοποιήστε τις συναλλαγές σας µε διακριτικότητα.
 • Ενεργοποιήστε το συναγερµό µε µυστικότητα και ήρεµες κινήσεις.
 • Προσπαθήστε να µείνετε ήρεµοι και να είστε προσεκτικοί σε επικίνδυνες ή απειλητικές καταστάσεις.
 • Αν αρχίσουν πυροβολισμοί πέστε στο έδαφος και καλυφθείτε. Θυμηθείτε ότι το πιο σημαντικό πράγμα είναι η ζωή σας που οφείλετε να προστατέψετε στη διάρκεια µιας ληστείας.
 • Μην επιχειρήσετε

Ταξιδέψτε άφοβα με την κάρτα ασφάλισης ασθενείας


Η δωρεάν ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθενείας διευκολύνει την πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ καθώς και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.
Το τσίμπημα μιας μέδουσας, μια αλλεργική αντίδραση, ένα σπασμένο πόδι ή κάποιος σοβαρότερος τραυματισμός ή ασθένεια μπορούν να μετατρέψουν ξαφνικά τις διακοπές ή το επαγγελματικό σας ταξίδι σε εφιάλτη.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού καθαυτού είναι από μόνη της αρκετά δύσκολη. Ένα άγνωστο όμως σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και τα πρόσθετα έξοδα που συνεπάγεται μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορούν να κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.
Αν έχετε μαζί σας την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθενείας θα έχετε ευκολότερη

Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες


Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γιάννης Φ. Ιωαννίδης εκπροσώπησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες από 22 έως 23 Σεπτεμβρίου 2011.
Τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης ήταν:
 • Η πρόταση οδηγίας για τη διασφάλιση του δικαιώματος πρόσβασης σε δικηγόρο κατά την διάρκεια ποινικών διαδικασιών και του δικαιώματος επικοινωνίας σε περίπτωση