.

28 Σεπ 2011

Συμβουλές για τις κλοπές οχημάτων ή από οχήματα


ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ  ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ή ΤΟ ΔΙΚΥΚΛΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΛΟΠΗ.Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη. Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.


Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.


Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.


Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.


Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.


Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του .Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας.


Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.


Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήµατα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 100 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνοµικό Τµήµα.

Το Γραφείο του πρωθυπουργού ΚΑΛΕΙ ΤΩΝ ΖΗΚΟ                                                      
Γραφείο πρωθυπουργού με έξοδα Ιουνίου Ιουλίου 3.500 ευρώ για μπακάλικοΖυμαρικά, καφές, αλεύρι, αυγά, ρύζι, μπισκότα, μαρμελάδα , σνακς, κονσέρβες, ζαχαροπλαστική, Αλίπαστα κ.α. χαρακτηρίζονται ως είδη παντοπωλείου, αυτά δηλαδή που παραγγέλνει το γραφείο του πρωθυπουργού, ξοδεύοντας περισσότερα από 3.500 ευρώ μόνο για τους μήνες Ιουνίου και Ιουλίου.
Αναλυτικά, σύμφωνα με τέσσερις αποφάσεις (17/6, 24/6, 1/7 και 23/7) το γραφείο Διοικητικής και
Οικονομικής Υποστήριξης της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης ενέκρινε τη δέσμευση πίστωσης ύψους 3583,99 ευρώ «για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού των εξόδων της Γενικής Γραμματείας Πρωθυπουργού για δαπάνες δημοσίων σχέσεων (προμήθεια ειδών παντοπωλείου)!

Θεόδωρος Πάγκαλος στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega»Η ελιά Χαλκιδικής

 Η ελιά Χαλκιδικής βρίσκεται στην τελική ευθεία  πριν απο την απόκτησει της σφραγίδας ΠΟΠ Αυτή τη στιγμή η Ελλάδα έχει καταφέρει να κερδίσει τη σφραγίδα ΠΟΠ (Προστατευόμενη Προστασία Προέλευσης) σε 88 προϊόντα, μεταξύ αυτών 20 τυριά, 10 ελιές και 27 ελαιόλαδα, 23 λαχανικά- φρούτα- όσπρια, 1 αρτοσκεύασμα και 1 παρασκεύασμα ψαριού (αυγοτάραχο Μεσολογγίου) και κάποια άλλα προϊόντα όπως είναι ο κρόκος Κοζάνης, το μέλι και προϊόντα μαστίχας , μαστιχέλαιου και τσίχλας Χίου. Εξίσου πλούσια είναι και η λίστα με τα αναγνωρισμένα παραδοσιακά αλκοολούχα ποτά (τσίπουρο, ούζο, τσικουδιά, κουμκουάτ, Κέρκυρας, η μαστίχα Χίου και το κίτρο Νάξου) στην οποία συνεχώς προστίθενται κι άλλα. Οι βασικοί «ανταγωνιστές» μας στα ελαιόλαδα είναι η Ιταλία και στα τυριά η Γαλλία.

1) Προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ. Τι σημαίνει;

Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Νέας Προποντίδα


Ο Δήμος Νέας Προποντίδας ενημερώνει όλους τους πολίτες ότι ξεκίνησε η διαδικασία κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου.
Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα είναι ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα τοπικής και οργανωτικής ανάπτυξης. Δηλαδή αφορά όχι μόνο έργα και δράσεις στην πόλη αλλά και μέτρα για τη βελτίωση της υφιστάμενης οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών και τη βελτίωση της ζωής των πολιτών. Ουσιαστικά, μέσα από την κατάρτιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος επιδιώκεται η δημιουργία και εγκατάσταση «ενός μηχανισμού προγραμματισμού» και παρακολούθησης της εφαρμογής των αναπτυξιακών παρεμβάσεων και των λειτουργιών του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή επιθυμεί τη συμβολή σας στο έργο της κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος με τη συμπλήρωση του επισυναπτόμενου ερωτηματολογίου, μέσω του οποίου σας ζητείται:
- να διατυπώσετε τις απόψεις σας όσον αφορά την επιλεγμένη στρατηγική και στους άξονες προτεραιότητας της δημοτικής αρχής έως και το 2014, καθώς επίσης και
- να προτείνετε δράσεις που πιστεύετε ότι θα συμβάλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών του.
Παρακαλούμε για την υποβολή των απαντήσεών σας έως 20.10.2011

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ


 Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ιωάννης Γιώργος συγκαλεί σύσκεψη την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011, ώρα 13:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου της Π.Ε.Χ. στον Πολύγυρο,εξαιτίας και τις τελευταίες εξελίξεις στο χώρο της Υγείας και τη δεινή θέση στην οποία περιέρχεται και η Χαλκιδική
.
Στη σύσκεψη θα συγκεκριμενοποιηθούν οι  ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν συλλογικά οι φορείς, προς αποφυγή δημιουργίας δυσάρεστων καταστάσεων και υποβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας στην Περιφερειακή Ενότητα.
Στη σύσκεψη έχουν προσκληθεί  ο Υφυπουργός Ι. Δριβελέγκας, οι Βουλευτές, οι Δήμαρχοι, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου και υπηρεσιακοί παράγοντες

∆ηµοσίευση εβδοµαδιαίων κοινοποιήσεων της Ε.Ε. για µη ασφαλή προϊόντα του συστήµατος RAPEX


Τα προϊόντα που αναφέρονται στις εβδοµαδιαίες κοινοποιήσεις του RAPEX είτε έχουν εντοπιστεί 
από τις αρµόδιες αρχές κρατών µελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουν κριθεί ως µη ασφαλή, 
µε αποτέλεσµα να απαγορευτεί η διάθεσή τους στην αγορά, είτε ο ίδιοι οι παραγωγοί -έχοντας 
εντοπίσει κάποιο δυνητικό κίνδυνο που µπορεί αυτά να παρουσιάσουν- έχουν προβεί σε 
εθελούσια απόσυρσή τους από την αγορά και ανάκληση από τους καταναλωτές, στα πλαίσια των 
υποχρεώσεων τους βάσει του Άρθρου 5 της ΚΥΑ Ζ3-2810/2004 «Γενική Ασφάλεια των 
Προϊόντων».   
Η απαγόρευση διάθεσής τους στην αγορά µπορεί να αρθεί εφόσον το ελάττωµα που τα καθιστά 
µη ασφαλή επιδέχεται διόρθωσης και οι παραγωγοί προβούν στις απαραίτητες  διορθωτικές
ενέργειες. Η Γ.Γ.Κ. προβαίνει στη ∆ηµοσίευση αυτών και στον Τύπο, προκειµένου αφενός να υπάρχει 
δυνατότητα άµεσης ενηµέρωσης του ευρύτερου καταναλωτικού κοινού και αφετέρου οι τυχόν 
διακινητές των προϊόντων αυτών στην ελληνική αγορά να προβαίνουν σε άµεση απόσυρσή τους 
και ταυτόχρονη ενηµέρωση της εκάστοτε αρµόδιας αρχής για την επιτήρηση της αγοράς, 
ανάλογα µε την κατηγορία στην οποία υπάγεται το προϊόν. Επισηµαίνεται ότι σε περίπτωση 
διαπίστωσης από τις αρµόδιες ελεγκτικές αρχές οι οποίες ενεργοποιούνται αµέσως µετά από 
κάθε ειδοποίηση µέσω του συστήµατος RAPEX ή ύστερα από καταγγελίες καταναλωτών ότι τα 
προϊόντα αυτά εξακολουθούν να κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά, η Γ.Γ.Κ. θα επιβάλλει 
αυστηρές διοικητικές κυρώσεις µε βάση το Νόµο 2251/94, σε όλους όσους εµπλέκονται στην 
αλυσίδα διακίνησής των προϊόντων αυτών στην ελληνική αγορά

Για ποιους τελικά είναι δύσκολη η Εφηβεία;

Είναι γεγονός ότι η πλειοψηφία των γονέων θέλουν και προσπαθούν να κάνουν ό,τι νομίζουν ότι είναι καλύτερο για τα παιδιά τους. Τουλάχιστον κάπως έτσι το εκφράζουν, το πιστεύουν και συχνά το επιτυγχάνουν. Όμως εδώ οι λέξεις κλειδιά είναι «νομίζουν» και «καλύτερο».
Πώς ορίζεται το «καλύτερο» και από ποιον;  Ποιος είναι ο ρόλος του γονέα και πώς ο ρόλος αυτός διαμορφώνεται όταν το παιδί του φτάσει την εφηβεία;

Ίσως, σε αυτό το σημείο θα ήταν χρήσιμο να εξετάσουμε κατ΄αρχήν τι θεωρείται μια φυσιολογική εξέλιξη για ένα έφηβο και ποιες είναι οι  διεργασίες μέσα από τις οποίες περνάει ο έφηβος μέχρι να ενηλικιωθεί.
Οι μελέτες και έρευνες της Εξελικτικής Ψυχολογίας, του κλάδου της ψυχολογίας που έχει σαν αντικείμενο την μελέτη της εξέλιξης του ανθρώπου από τις πρώτες μέρες της ζωής του μέχρι τα χρόνια του γήρατος αναφέρονται στα εξελικτικά στάδια της εφηβείας όπου ξεχωρίζουν τρεις διαδοχικές χρονολογικές περιόδους , η κάθε μία με κάποιες χαρακτηριστικές τάσεις.
Έτσι, στην αρχή της εφηβείας, περίπου στα 12-14 χρόνια, η κυρίαρχη ψυχολογική διεργασία είναι η κίνηση προς την ανεξαρτητοποίηση και την αυτονομία , απαραίτητη για να μπορέσει να περάσει  στο επόμενο

Δήλωση Ευ.Βενιζέλου για δημοσιεύματα περί «συντεταγμένης χρεωκοπίας»


O Aντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, κληθείς να σχολιάσει σημερινά δημοσιεύματα του ελληνικού τύπου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Είναι πολύ λυπηρό το γεγονός ότι αναγκάζομαι να διαψεύδω κάθε ημέρα δημοσιεύματα και σχόλια ελληνικών μέσων ενημέρωσης που αναφέρονται με εντυπωσιακή ευκολία σε σενάρια «συντεταγμένης χρεωκοπίας» της χώρας. Αυτά τα δημοσιεύματα χρησιμοποιούνται στη συνέχεια ως υλικό  για να ανακυκλωθεί η συζήτηση αυτή στα διεθνή μέσα ενημέρωσης και τροφοδοτούν σχόλια πολιτικών, δημοσιογραφικών και ακαδημαϊκών κύκλων που δεν εκφράζουν ούτε την Ευρωζώνη, ούτε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ούτε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ούτε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
Φτάσαμε τώρα στο σημείο να υπάρχουν

Ποινές ποδοσφαιριστών

Η ΕΠΣ Χαλκιδικής ανακοινώνει τις ποινές των ποδοσφαιριστών και αξιωματούχων της 24ης και 25ης Σεπτεμβρίου 2011 


Πρωτάθλημα 25 Σεπ. 2011

πετρελαίου θέρμανσης


Κατακόρυφη θα είναι φέτος η άνοδος της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου, ημερομηνία που θα αρχίσει να διατίθεται στους πρατηριούχους. 
Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν σε συνέντευξη τύπου από εκπροσώπους της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ)που πραγμαυοποιήθηκε στο αμφιθέτρο της   (ΓΣΕΒΕΕ) , προβλέπεται ότι με τιμή από 0,98 έως 1 ευρώ το λίτρο, κατά μέσο όρο, θα ξεκινήσει να διατίθεται το πετρέλαιο θέρμανσης, έναντι 65 - 70 λεπτών πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο. 
Η αύξηση στο πετρέλαιο θέρμανσης αποδίδεται στην άνοδο των διεθνών τιμών καθώςκαι  στην αύξηση του ΦΠΑ και του Ειδικού Φόρου

Η ΜΝΗΜΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

Η Μνήμη των Εθνικών μας Ευεργετών θα τιμηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011 στον Πολύγυρο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης στις 10:00 θα τελεσθεί δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγ. Νικολάου και θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την κα Εριφύλη Δαμιανού, εκπαιδευτικό του 3ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου.
Στη συνέχεια, στο Μνημείο Ηρώων της πόλης θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων
Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί να παραστούν οι Βουλευτές του Νομού, οι Δήμαρχοι, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Εκπρόσωποι Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας, Σωματείων, Συλλόγων, Φορέων, ΝΠΔΔ, και Δημοσίων Υπηρεσιών .
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ιωάννης Γιώργος απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους κατοίκους της Χαλκιδικής να συμμετάσχουν στην εκδήλωση μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών.

Δήλωση Ευ.Βενιζέλου μετά τη συνάντησή του με Κρ. Λαγκάρντ και Ζ.Κ. Τρισέ

 Τα δύσκολα και σκληρά μέτρα που έχουμε λάβει, τα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση και στηρίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έχουν δημιουργήσει μια πολύ θετική εντύπωση, γιατί έχουν όλοι πειστεί ότι η Ελλάδα αντιλαμβάνεται την κατάσταση, θέλει να προστατευτεί, θέλει να σπάσει τον φαύλο κύκλο, θέλει να βγει από αυτή την κατάσταση της μειωμένης δημοσιονομικής κυριαρχίας που πλήττει την υπερηφάνεια των Ελλήνων.Αυτό, λοιπόν, μας βοηθάει πάρα πολύ στις επαφές και τις διαπραγματεύσεις που έχουμε. Αυτό ήταν και η βάση της συζήτησης που είχα με την κα. Λαγκάρντ στο ΔΝΤ και με τον κ. Τρισέ. Είχαμε μάλιστα την ευκαιρία να βρεθούμε και οι τρεις μαζί, χωρίς συνεργάτες, σε μία συζήτηση, η οποία ήταν πολύ ενδιαφέρουσα και πολύ σημαντική.

Παναθηναϊκός σαουδάραβας πρίγκιπας ή πρίγκιπας του παραμυθιού;


Η απόφασή μου δεν αλλάζει

Ο σαουδάραβας πρίγκιπας  τονίζει πως η απόφασή του να ασχοληθεί με τα διοικητικά του Παναθηναϊκού είναι ειλημμένη και δεν αλλάζει.
"Με αφορμή το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την πρόταση που έκαναν για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών οφείλω να ξεκαθαρίσω:
Α)Η απόφασή μου για την απόκτηση των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι ειλημμένη και δεν αλλάζει.
Β)Ανακοινώνω επίσημα τον ορισμό του δικηγόρου Παναγιώτη Πετρόπουλου και παράλληλα την έναρξη των διαδικασιών μεταξύ των δύο πλευρών.
Γ)Πρόθεσή μου είναι να επισκεφθώ την Αθήνα ανάλογα με την πορεία των διαπραγματεύσεων.
Δ)Οραματίζομαι έναν σύλλογο που θα κυριαρχεί σε Ελλάδα και Ευρώπη.
Κατανοώ την αγωνία των φιλάθλων για την καθυστέρηση, όμως είναι πάνω από εμένα. Ερχόμαστε με τις καλύτερες διαθέσεις για τον Παναθηναϊκό και την Ελλάδα γενικότερα.
Σουλτάν Μπιν Νασέρ Αμπντούλ Μπιν Φαρχάν Αλ Σαούντ"

“ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”: ενότητα και συστράτευση όλων στον κοινό στόχο της ανατροπής αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής της.

Η χουντική κυβέρνηση και οι εγχώριοι και διεθνείς σύμμαχοί της εξαθλιώνουν το λαό. Η λυκοσυμμαχία ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ- Ε.Ε. – ΔΝΤ πρέπει να ανατραπεί.
Το σύνθημα «Δεν πληρώνω» βγαίνει από τα στόματα χιλιάδων εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων. Όλων μας που δουλέψαμε και πληρώσαμε την ανάπτυξη και τώρα καλούμαστε ξανά  να πληρώσουμε την κρίση που δεν είναι δική μας.
Κάθε μέρα στο Σύνταγμα, χιλιάδες άνθρωποι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του «Δεν πληρώνω», συγκρουόμαστε με τα ΜΑΤ, επί ώρες, ΚΑΙ ΝΙΚΑΜΕ, ΚΑΤΑΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ.  Αυτή την ώρα, η ενότητα και η συστράτευση όλων στον κοινό στόχο της ανατροπής αυτής της κυβέρνησης και της πολιτικής της είναι καθήκον όλων μας.«ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ» ΟΥΤΕ ΘΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΟΥΤΕ ΜΕΛΛΟΝ.  Το «Δεν πληρώνω» δεν ανήκει σε κανέναν, ούτε θα μπορούσε άλλωστε. Δεν έχει αρχηγούς και ηγέτες. Είναι το πολύμορφο μαζικό κίνημα που ενώνει τις ανάγκες και τις δυνατότητες του λαού που οργανώνεται σε επιτροπές αγώνα και επιβάλλει το δίκιο του.
Αυτή την ώρα, καλούμε κάθε νεολαίο, εργαζόμενο, άνεργο, συνταξιούχο, να στρατευτεί στον αγώνα, φτιάχνοντας Επιτροπή Αγώνα στη γειτονιά του. Να πάρει τα σύμβολα και τις σημαίες που του ανήκουν από καιρό και να συμβάλει στη λαϊκή αυτοάμυνα ενάντια στα κυβερνητικά πογκρόμ.
Για να πέσει τώρα η κυβέρνηση της χούντας και κάθε επίδοξος διαχειριστής της βίας και της κοινωνικής λεηλασίας.
Για να πετάξουμε από πάνω μας κάθε εκμεταλλευτή, εγχώριο και ξένο.
ΔΕΝ ΧΡΩΣΤΑΜΕ – ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
EΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»

Ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέουphoto
ΦΏΤΟ  ΠΟΥ ΛΈΕΙ ΠΟΛΛΆ

Ομιλία με θέμα: «Κοιτάζοντας το μέλλον: Η Ευρώπη της ανάπτυξης και της αλληλεγγύης» στην Ομοσπονδία Γερμανικών Βιομηχανιών για την "Ημέρα Γερμανικής Βιομηχανίας''


Κυρίες και κύριοι,
Κύριε Πρόεδρε,
Σας ευχαριστώ για τη θερμή υποδοχή

Ταξιδέψτε άφοβα με την κάρτα ασφάλισης ασθενείας


Η δωρεάν ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθενείας διευκολύνει την πρόσβαση σε ιατρική περίθαλψη στα 27 κράτη μέλη της ΕΕ καθώς και στην Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Ελβετία.
Το τσίμπημα μιας μέδουσας, μια αλλεργική αντίδραση, ένα σπασμένο πόδι ή κάποιος σοβαρότερος τραυματισμός ή ασθένεια μπορούν να μετατρέψουν ξαφνικά τις διακοπές ή το επαγγελματικό σας ταξίδι σε εφιάλτη.
Η αντιμετώπιση του προβλήματος αυτού καθαυτού είναι από μόνη της αρκετά δύσκολη. Ένα άγνωστο όμως σύστημα υγειονομικής περίθαλψης και τα πρόσθετα έξοδα που συνεπάγεται μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης μπορούν να κάνουν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.
Αν έχετε μαζί σας την ευρωπαϊκή κάρτα ασφάλισης ασθενείας  θα έχετε

Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης στις Βρυξέλλες


Ο Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Γιάννης Φ. Ιωαννίδης εκπροσώπησε το Υπουργείο Δικαιοσύνης στο Συμβούλιο των Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες από 22 έως 23 Σεπτεμβρίου 2011.
Τα σημαντικότερα θέματα που απασχόλησαν το Συμβούλιο Υπουργών Δικαιοσύνης ήταν:
  • Η πρόταση οδηγίας για τη διασφάλιση του δικαιώματος πρόσβασης σε δικηγόρο κατά την διάρκεια ποινικών διαδικασιών και του δικαιώματος επικοινωνίας σε περίπτωση σύλληψης
  • Η πρωτοβουλία κρατών-μελών για έκδοση οδηγίας αναφορικά