.

27 Σεπ 2011

0 οδικός άξονας Θεσσαλονίκης- Πολυγύρου είναι στη τελική ευθία


Στην τελική ευθεία είναι ο οδικός άξονας  μετά την υπογραφή από το  Ελεγκτικό Συνέδριο η σύμβαση του έργου  για τη βελτίωση  της  Εθνικής Οδό Θεσσαλονίκης-Πολυγύρου, στο τμήμα Θέρμη-Γαλάτιστα    Ο σημερινός δρόμος, που χαρακτηρίζεται εθνική οδός, είναι στενός και σε πάρα πολλές θέσεις το πλάτος του περιορίζεται στα 6,5 μέτρα, εγείροντας θέματα ασφάλειας. Είναι χαρακτηριστικό ότι διέρχεται από μια σειρά κατοικημένων περιοχών (Θέρμη, Λουτρά Θέρμης, Νέα Ραιδεστός, Βασιλικά, Αγία Αναστασία, Γαλαρινό), εμφανίζοντας μεγάλους κυκλοφοριακούς φόρτους, ειδικά το καλοκαίρι. Επίσης, εξυπηρετεί το ΒΙΠΑ Θέρμης, την προγραμματισμένη Ζώνη Καινοτομίας στην περιοχή ΣΕΔΕΣ, αλλά και περιοχές με διαρκώς αυξανόμενη οικιστική ανάπτυξη - αστικοποίηση. Οι στροφές είναι πολλές, το οδόστρωμα στα περισσότερα σημεία κατεστραμμένο και οι κίνδυνοι διαρκείς.                                   
. Σκοπός του έργου είναι να βελτιώσει

Ηλιακές στέγες


Με το πρόγραμμα αυτό δίνονται κίνητρα με τη μορφή ενίσχυσης της παραγόμενης ηλιακής κιλοβατώρας, ώστε ο οικιακός καταναλωτής ή μία μικρή επιχείρηση να κάνουν απόσβεση του συστήματος που εγκατέστησαν και να έχουν ένα λογικό κέρδος για τις υπηρεσίες (ενεργειακές και περιβαλλοντικές) που παρέχουν στο δίκτυο.

To Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) στο πλαίσιο της προώθησης της χρήσης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, της μείωσης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και της ενίσχυσης της πράσινης επιχειρηματικής δραστηριότητας ξεκίνησε την εφαρμογή του Ειδικού Προγράμματος Ανάπτυξης φωτοβολταϊκών συστημάτων μέχρι 10 kWp, σε κτιριακές εγκαταστάσεις, που χρησιμοποιούνται για

ανακοίνωσε ο Βενιζέλος τέλος στις φοροαπαλλαγές


Στα 5.000 ευρώ ορίζεται το αφορολόγητο για το σύνολο εισοδημάτων που αποκτήθηκαν το 2011. Παράλληλα, σημαντικές περικοπές θα γίνουν σε μια σειρά από  φοροαπαλλαγές, όπως οι τόκοι στεγαστικών δανείων, οι ιατρικές δαπάνες, τα ασφάλιστρα ζωής, ανέφερε σήμερα υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος. Σαρωτικές θα είναι και οι αλλαγές στο σύστημα των αποδείξεων. Με τα μέτρα αυτά το υπουργείο Οικονομικών προσδοκεί έσοδα ύψους περίπου 2,5 δισ. ευρώ .


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Βενιζέλος, το αφορολόγητο όριο για τους νέους έως 30 ετών και για  συνταξιούχους άνω των 65 ετών που έχουν εισοδήματα μόνο από συντάξεις, θα πέσει στα 9.500 ευρώ, από 12.000 σήμερα.

Για τους υπόλοιπους φορολογούμενους, οι οποίοι υπολόγιζαν

Τι σημαινει τροικα;


Ακούμε τρόικα και τρόικα κάθε μέρα, καιρός να μάθουμε τι εννοούν με αυτό τον όρο!

Τρόικα σημαίνει στα ρώσικα η άμαξα που κινείται από τρία άλογα. Στην περίπτωση μας όμως χρησιμοποιείται μεταφορικά σαν ομάδα τριών ατόμων που από κοινού ασκούν εξουσία.

Άρα γιατί τους λέμε τρόικα? Γιατί αποτελείται από :

* τον υπουργό Εξωτερικών του κράτους μέλους που ασκεί την προεδρία του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης
* τον γενικό γραμματέα του Συμβουλίου που ασκεί τα καθήκοντα του ύπατου εκπροσώπου για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας
* το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που είναι υπεύθυνο για τις εξωτερικές σχέσεις και την πολιτική γειτονίας

Ελπίζουμε να σας κατατοπίσαμε

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ;

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), (διεθνής ονομασία Άι-Εμ-Εφ, "IMF"), είναι ένας διεθνής οργανισμός ο οποίος επιβλέπει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα παρακολουθώντας τις συναλλαγματικές ισοτιμίες και τα ισοζύγια πληρωμών και προσφέροντας οικονομική και τεχνική βοήθεια όταν του ζητηθεί. Το ΔΝΤ ιδρύθηκε στις27 Δεκεμβρίου του 1945 στην Ουάσιγκτον, πρωτεύουσα των ΗΠΑ κατόπιν συνομολόγησης 29 Χωρών που είχαν συμβάλει στο 80% του κεφαλαίου. Η ίδρυση του Οργανισμού αυτού είχε προπαρασκευαστεί κατά τη Διεθνή Νομισματική και Χρηματοδοτική Συνδιάσκεψη που συνήλθε στο Μπρέτον Γουντς, του Νιού Χαμσάιρ των ΗΠΑ, ενάμισι χρόνο πριν, από 1ης Ιουλίου μέχρι 22 Ιουλίου του 1944. Έδρα του Οργανισμού ορίσθηκε η Ουάσιγκτον ως πρωτεύουσα της χώρας με το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής.

Κύριος σκοπός του εν λόγω οργανισμού είναι

Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ - Παναιτωλικός - Αστέρας Τρίπολης Σε απολογία την πεμπτη

Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, κάλεσε σε απολογία την Πέμπτη (29/9) τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους στην 4η αγωνιστική. Διαβάστε την ανακοίνωσηΣε απολογία για την συμπεριφορά των φιλάθλων τους στους αγώνες της 4ης αγωνιστικής, κάλεσε τις ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός η πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.


Οι παραπάνω ΠΑΕ θα απολογηθούν στα γραφεία της διοργανώτριας αρχής την προσεχή Πέμπτη (29/9) το μεσημέρι (13.00).Αναλυτικά οι κλήσεις σε απολογία για την 4η αγωνιστική: "Η Πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία (για την Πέμπτη 29/09/2011 και ώρα 13.00) τις παρακάτω ΠΑΕ στο πλαίσιο των συναντήσεων για την 4η αγωνιστική. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης: Για τη συμπεριφορά  των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ  Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ Ατρόμητος Αθ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ  Ολυμπιακός: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ  Εργοτέλης Δ.Ενωσις - ΠΑΕ Ολυμπιακός.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Παναιτωλικός:  Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της καθώς επίσης και για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ  Παναιτωλικός-ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ-ΠΑΕ ΑΕΚ.
*Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ".

Το Facebook γίνεται συνδρομητικό;


Πανικός εξαπλώθηκε στο Facebook, μόλις το κοινωνικό δίκτυο παρουσίασε το νέο σχεδιασμό «Timeline» του προφίλ του την Πέμπτη και δεν περιοριζόταν μόνο στις συνήθεις ανησυχίες σχετικά με τις αλλαγές στο site, αλλά κυρίως για το αν υπήρχε πιθανότητα να γίνει συνδρομητικό κάτι που θα απέτρεπε αρκετό κόσμο από το να συνεχίσει να είναι μέλος του Facebook.

Μπορείτε να ηρεμήσετε, αφού πρώτα απ' όλα ακόμα η αρχική σελίδα του σας προδιαθέτει να εγγραφείτε τονίζοντας ότι είναι δωρεάν και ότι πάντα θα μείνει δωρεάν και δεύτερον δεν έχει προχωρήσει σε καμία σχετική ανακοίνωση, δήλωση, ούτε καν πρόταση που θα μπορούσε να υπονοήσει κάτι τέτοιο.

O αγιασμός στον Άρειο Πάγο

"Να μιμούμαστε τα πρότυπα και να αποφεύγουμε τα ξύλινα λόγια"
areios_pagos

Τον αγιασμό στον Άρειο Πάγο με την ευκαιρία της έναρξης του νέου δικαστικού έτους τέλεσε σήμερα το πρωί ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος. 
Τον Μακαριώτατο, τον οποίο συνόδευε ο διευθυντής του ιδιαιτέρου του γραφείου Aρχιμ. π. Χρυσόστομος Παπαθανασίου, υποδέχθηκαν η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κυρία Ρένα Ασημακοπούλου και ο Εισαγγελέας κ. Ι. Τέντες. 
Στο σύντομο χαιρετισμό του ο Μακαριώτατος υπογράμμισε πως πρέπει να μιμούμαστε τα πρότυπα, να μας συγκινεί όλους το παράδειγμα και να απομακρυνόμαστε από τα ξύλινα λόγια. Αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στο παράδειγμα του Επισκόπου Σαλώνων Ησαία που θυσιάστηκε στη μάχη της Χαλκωμάτας. Δίδαξε με τη θυσία του, είπε χαρακτηριστικά.

Kυκλοφόρησε στην αγορά η μικρότερη φωτογραφική μηχανή του κόσμου

 Η CHOBi CAM One είναι μια DSLR φωτογραφική μηχανή με μέγεθος 2.5×2.5×2.6εκ  και έχει χαρακτηριστεί η μικρότερη DSLR στον κόσμο! 
Η ανάλυσή της είναι στα 2 MPixels (η μέγιστη ανάλυση φωτογραφίας είναι 1.200x1.600pixels) ενώ ο φακός της υποστηρίζει autofocus για να είναι όλες οι λήψεις καθαρές.
Επίσης μπορεί να τραβήξει βίντεο στα 30fps με ανάλυση 640x480pixels το οποίο το αποθηκεύει όπως και τις φωτογραφίες, στη microSD κάρτα μνήμης (2GB) που διαθέτει.

Ηλεκτρονική κλήρωση για επιτροπές έργων


Η πρώτη ηλεκτρονική κλήρωση για τη συγκρότηση και ορισμό μελών επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής έργου (ΕΠΠΕ) είναι γεγονός, μετά από τις σχετικές οδηγίες του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρη Ρέππα.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για την Επιτροπή του έργου «Λευκή Βίβλος για την αναμόρφωση του κράτους», της πράξης «Αναμόρφωση του Κράτους: προς ένα επιτελικό κράτος», για την οποία διεξήχθη ηλεκτρονική κλήρωση μεταξύ των Π.Ε. υπαλλήλων της Ειδικής Υπηρεσίας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Εφαρμογής Προγραμμάτων (ΕΥΣΣΕΠ).
Η απόφαση της συγκρότησης της Επιτροπής, υπογράφθηκε  από τον Υπουργό Δημήτρη Ρέππα.

Ξέρετε πώς αναγνωρίζουμε τα ελληνικά προϊόντα;



bar code 520Πολύ απλό. Τα τρία πρώτα νούμερα του "γραμμωτού κώδικα" (bar code) είναι..
5 20 ή 5 21
ΠΡΟΣΟΧΗ όμως γιατί αυτό δεν είναι πάντα σωστό. Δυστυχώς, οι κωδικοί αυτοί δεν εκδίδονται από κάποιον δημόσιο φορέα πιστοποίησης αλλά από ένα σωματείο με μέλη από τις επιχειρήσεις χονδρεμπορίου και λιανεμπορίου που ονομάζεται GS1 Association – Greece που είναι μέλος του διεθνούς Οργανισμού GS1, νόμιμος και μοναδικός εξουσιοδοτημένος φορέας στην Ελλάδα για την έκδοση

Ενεργειακή αναβάθμιση Γυμνασίου Μεγάλης Παναγίας.



Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης του έργου: «Νέο
κέλυφος, γεωθερμική αντλία θερμότητας με ηλιακή
υποβοήθηση και νέα εγκατάσταση φωτισμού στο Γυμνάσιο Μ.Παναγίας», προϋπολογισμού 574.000,00€.
Ο Δήμος Αριστοτέλη προχώρησε στην κατάθεση πρότασης

Εξιχνιάστηκε υπόθεση τραυματισμού δυο αλλοδαπών στη Χανιώτη Χαλκιδικής.



Συνελήφθη ένα άτομο και αναζητείται ο πατέρας του.
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επικίνδυνη σωματική βλάβη, παράβαση του νόμου περί όπλων, καθώς και για εκβίαση.
Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Πολυγύρου Χαλκιδικής η υπόθεση τραυματισμού δύο ατόμων, την 13-07-2011, στη Χανιώτη Χαλκιδικής.
Υπενθυμίζεται ότι την 13-07-2011 σε επεισόδιο μεταξύ