.

26 Σεπ 2011

Η ηλεκτρονική Κάρτα του Μετανάστη


Μόλις προχθές 20/09/2011, μέσα στον ορυμαγδό των νέων οικονομικών μέτρων και τον κουρνιαχτό που αυτά σηκώνουν, ψηφίσθηκε από την Βουλή των Ελλήνων, χωρίς καμιά αναφορά από τα κατ' ευφημισμόν Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, η "Κάρτα του Μετανάστη".

Στον ψηφισθέντα νόμο διαβάζουμε πως η Κάρτα του Μετανάστη θα φέρει μέσο ηλεκτρονικής αποθήκευσης. Η αιτιολογική έκθεση πάντως ήταν σαφής: Θα είναι RFID πλινθίο (τσιπάκι).

Βλέπουμε λοιπόν πως οι ασκήσεις

Στο Αγιον Ορος ο Γ.Παπανδρέου

Επιθυμία να παραστεί στην Θεία Λειτουργία που θα τελέσει ο Οικουμενικός Πατριάρχης στις Καρυές του Αγίου Ορους την Κυριακή 9 Οκτωβρίου εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε συνεργάτες του ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στην Αθωνική Πολιτεία αποτελεί επιθυμία του ιδίου με αφορμή τη συμπλήρωση 20χρόνων από την ανάρρησή του στο θρόνο της Κωνσταντινούπολης.

Ο κ. Παπανδρέου ενδέχεται να παραστεί στη Λειτουργία που θα έχει πανηγυρικό χαρακτήρα, εφόσον το επιτρέψουν οι υποχρεώσεις του αλλά και οι εξελίξεις στο χώρο της οικονομίας. Εκδηλώσεις για την 20ετία του κ. Βαρθολομαίου θα πραγματοποιηθούν και στο Φανάρι στις 22 και 23 Οκτωβρίου. Ωστόσο, υπό τις παρούσες συνθήκες που χαρακτηρίζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τις απειλές της Αγκυρας με αφορμή της έρευνες στην ΑΟΖ της Κύπρου, θεωρείται απίθανη η παρουσία του πρωθυπουργού στην Πόλη.

Στο Αγιο Ορος θα βρεθεί τις ίδιες μέρες και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανούκοβιτς, το ενδιαφέρον του οποίου για τη μοναστική Πολιτεία του Αθω, είναι μεγάλο και για έναν επιπλέον λόγο καθώς στο μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονος η πλειοψηφία των μοναχών είναι ουκρανικής καταγωγής.

ΔΝΤ Αποφασιστική δράση που απαιτείται στην Ευρώπη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης


Αποφασιστική δράση που απαιτείται στην Ευρώπη για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης-ΔΝΤ

  • Κρίση του δημόσιου χρέους που εισέρχονται "ανησυχητική φάση"
  • Όταν η Ελλάδα υλοποιεί τις δεσμεύσεις, η χρηματοδοτική στήριξη θα είναι εκεί
  • Έκκληση για μεταρρυθμίσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της μακροπρόθεσμης οικονομικής απόδοσης


Η οικονομική κατάσταση στην Ευρώπη έχει επιδεινωθεί αισθητά τους τελευταίους μήνες.Η οικονομία βιώνει σήμερα μια σημαντική επιβράδυνση, και η κρίση του δημόσιου χρέους εισέρχεται σε μια νέα, πιο ανησυχητικό φάση, Antonio Borges, Ευρωπαϊκό διευθυντής του ΔΝΤ, δήλωσε.

Κατάργηση οργανικών θέσεων εργασίας στο Δημόσιο Δ Ρέππας

Στην κατάργηση χιλιάδων οργανικών θέσεων εργασίας στο Δημόσιο προχωράει άμεσα η κυβέρνηση, σύμφωνα με  τον υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρη Ρέππα

Ο κ. Ρέππας προαναγγέλλει άρση της μονιμότητας στο Δημόσιο με την αλλαγή του Συντάγματος μετά το 2013 και εξηγεί ότι η διαδικασία για την κατάργηση των θέσεων βρίσκεται προ των πυλών.

«Στην Ελλάδα, περίπου 850.000 εργαζόμενοι στον δημόσιο, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και στην Αυτοδιοίκηση καλούνται να συμβάλουν στην αναδιάρθρωση του κράτους και των οργανισμών του. Πολλές μελέτες δείχνουν

Το Πρόγραμμα "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα"Παρατείνεται ως την Τρίτη 18 Οκτωβρίου


Παρατείνεται ως την Τρίτη 18 Οκτωβρίου η υποβολή επενδυτικών σχεδίων για την ένταξη τους στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Νέα Κοινοτική Επιμεχειρηματικότητα», σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη, λόγω αυξημένου επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Το Πρόγραμμα "Νέα Καινοτομική Επιχειρηματικότητα" της Γενικής Γραμματείας Βιομηχανίας, στοχεύει στη δημιουργία και την ενίσχυση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, ως μοχλό

Υγρασία στο υπόγειο. Και τώρα;


Όταν το νερό κατορθώνει να εισβάλει, τα αποτελέσματα είναι γνωστά: Δυσοσμία, μούχλα, «φουσκωμένα» χρώματα και σκασμένοι σοβάδες. Παρακάτω βλέπετε από πού συνήθως καταφέρνει να εισχωρήσει και πώς θα το εμποδίσετε.
Η μόνωση εξωτερικά είναι η καλύτερη

Σε ένα υγρό υπόγειο, η μόνωσή του εσωτερικά σπάνια λύνει το πρόβλημα. Εφαρμόστε τη μόνο σε περίπτωση μεγάλης δυσκολίας ή πλήρους αδυναμίας να μονώσετε εξωτερικά. Η σωστή δουλειά

Δήμος Νέας Προποντίδας


Την Παρασκευή 30/09/2011 και ώρα 8.00 μμ θα γίνει τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Προποντίδας στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου με τα εξής θέματα:

1. Τροποποίηση προϋπολογισμού εσόδων-εξόδων του Δήμου, έτους 2011. (Εισηγητές: κ. Πασσαλής Κ.- κ. Καρράς Εμμ.)
2. Εναρμόνιση λειτουργίας ΚΕΦΟ με τις κείμενες διατάξεις.
3. Καθορισμός φορέα διαχείρισης καταφυγίου τουριστικών σκαφών του Δήμου. (Εισηγητής: Πρόεδρος)
4. Τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών του Δήμου Νέας Προποντίδας. (Εισηγητής: Πρόεδρος- Γ.Γ. του Δήμου)
5. Τροποποίηση του άρθρου 29 του καταστατικού του Ε.ΠΟ.Κ.Α.Μ. ΑΕ. (Εισηγητής: Πρόεδρος ΕΠΟΚΑΜ)
6. Έγκριση της υπ’ αριθμ. 106/2011 απόφασης του Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Νέας Προποντίδας, σχετικά με τη σύναψη σύμβασης ενεχυρίασης χρηματικής κατάθεσης. (Εισηγητής: κ. Ράνος)

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

                                                               

                                                                                       

Ο... ΣΑΤΙΡΙΚΟΣ

Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Η Κυβέρνηση με τα αλλεπάλληλα, έκτακτα και βάρβαρα μέτρα που λαμβάνει σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων οδηγεί σε απελπισία εκατομμύρια νοικοκυριά που δεν μπορούν πλέον να αντεπεξέλθουν ούτε στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις τους.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο που βρεθήκαμε από το πρώτο κι όλας μνημόνιο στο στόχαστρο Κυβέρνησης και Τρόικας και έχουμε ήδη υποστεί μειώσεις του εισοδήματός μας κατά 40%, βρισκόμαστε σήμερα μπροστά σε νέες δραματικές μειώσεις αποδοχών, μέσω της εφαρμογής ενός Μισθολογίου-Φτωχολόγιου, καθώς και μπροστά σε απολύσεις ακόμα και μονίμου προσωπικού. Δηλώνουμε ότι αδυνατούμε, πλέον, να πληρώσουμε το νέο, έκτακτο, χαράτσι, που με αυταρχικό τρόπο επιβάλλουν Κυβέρνηση και Τρόικα.

Η Ε.Ε. της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί τους βουλευτές στην αυριανή ψηφοφορία στη Βουλή να αφουγκραστούν επιτέλους την απελπισία και την αγωνία εκατομμυρίων πολιτών, να μην επικυρώσουν με την ψήφο τους τον έκτακτο φόρο στα ακίνητα και να μην επιτρέψουν να οδηγηθεί η Κοινωνία σε πτώχευση.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουμε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική, που απαξιώνει συστηματικά τις Δημόσιες Υπηρεσίες και τα Κοινωνικά Αγαθά, οδηγεί την Κοινωνία σε απόγνωση, την Οικονομία σε κατάρρευση και τη χώρα σε νέα, μεγαλύτερα, αδιέξοδα. Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Ε.Π. «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ 2007-2013»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΙΑΜΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΝΕΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ Ε.Π. «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ 2007-2013» 
Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:


Σε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο Δήμος Αριστοτέλη στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων και δίκτυο αποχέτευσης ακαθάρτων στην Τοπική Κοινότητα Στρατωνίου, Δήμου Αριστοτέλη» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 7.620.060,66 €. Το έργο αφορά την κατασκευή του αποχετευτικού δικτύου και εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων στην τοπική κοινότητα Στρατωνίου.


Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

θυσίες που καλείται να κάνει ο ελληνικός λαός,


Τα μέτρα της κυβέρνησης έχουν δημιουργήσει "θετική εντύπωση" και,  ήδη, το ΔΝΤ  εξέδωσε ανακοίνωση για την επιστροφή της τρόικας τις επόμενες μέρες, δήλωσε ο κ. Βενιζέλος μετά τη συνάντησή του με την Κριστίν Λαγκάρντ. «Τα δύσκολα και σκληρά μέτρα που έχουμε λάβει, τα μέτρα που αποφάσισε η Κυβέρνηση και στηρίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ, έχουν δημιουργήσει μια πολύ θετική εντύπωση, γιατί έχουν όλοι πειστεί ότι η Ελλάδα αντιλαμβάνεται την κατάσταση, θέλει να προστατευτεί, θέλει να σπάσει τον φαύλο κύκλο, θέλει να βγει από αυτή την κατάσταση της μειωμένης δημοσιονομικής κυριαρχίας που πλήττει την υπερηφάνεια των Ελλήνων», ανέφερε χαρακτηριστικά: