.

25 Σεπ 2011

ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


Για ΑΤΜ νερού έχετε ξανακούσει;


Το καθαρό νερό δεν είναι για όλον τον πληθυσμό πάνω στη γη κάτι το δεδομένο και μάλιστα για ορισμένους είναι κάτι παραπάνω από πολυτέλεια. Στην Ινδία το ακάθαρτο νερό ευθύνεται για το 60 με 80% όλων των ασθενειών.
Αν και υπάρχουν διάφορες πιθανές λύσεις για το πρόβλημα, όπως νέα πηγάδια ,ή φίλτρα νερού, μία οργάνωση με την ονομασία Sarvajal, έχει βρει μία διαφορετική εναλλακτική, τα ηλιακά ΑΤΜ νερού.
Η Sarvajal τιμήθηκε αυτό το μήνα με το βραβείο τεχνολογίας για το σύστημα επεξεργασίας νερού που χρησιμοποιεί τα τοπικά δίκτυα κινητής τηλεφωνίας για να παρακολουθεί την ποιότητα και ποσότητα του νερού από απόσταση.
Η αρχή λειτουργίας του είναι πολύ απλή, οι άνθρωποι που θέλουν να βγάλουν χρήματα εργάζονται ως θεματοφύλακες του νερού για την κοινότητά τους και είναι οι μόνοι που επιτρέπεται να χειρίζονται το μηχάνημα. Αυτοί προπληρώνουν την εταιρεία για την κατανάλωση του νερού και είναι υπεύθυνοι για να το τοποθετήσουν μέσα στο ATM, το οποίο μέσω υπεριώδους ακτινοβολίας επεξεργάζεται το νερό. Τα μέλη της κοινότητας παίρνουν το νερό από τα ATM πληρώνοντας τον μεσάζοντα. Σε περίπτωση που κάτι δεν πάει καλά με την καθαρότητα του νερού, το κινητό τηλέφωνο που είναι ενσωματωμένο στοATM ειδοποιεί την εταιρεία.
Το δίκτυο της Sarvajal επεκτείνεται πολύ γρήγορα, με μέχρι τώρα 120 εγκαταστάσεις σε όλη την Ινδία εξυπηρετεί περισσότερους από 60000 ανθρώπους και η τιμή για το νερό για κάθε οικογένεια κυμαίνεται στα 3$ το μήνα. Έτσι και απομακρυσμένες περιοχές που δεν ήταν δυνατό να έχουν καθαρό νερό μπορούν και το απολαμβάνουν πια.

Και ο καφές προστατεύει από το εγκεφαλικό


Δύο φλιτζάνια καφέ την ημέρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μία νέα έρευνα, που βασίζεται σε στοιχεία από μισό εκατομμύριο εθελοντές και καλύπτει σχεδόν πέντε δεκαετίες.
Τα πιθανά οφέλη του καφέ στην υγεία αποτελούν χρόνια τώρα αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των επιστημόνων, καθώς άλλοι πιστεύουν πως η καφεΐνη είναι μια επικίνδυνη διεγερτική ουσία και άλλοι πως μπορεί να αποδειχθεί σωτήρια.
Η νέα μελέτη, όμως, που ουσιαστικά αποτελεί εξονυχιστική ανάλυση προγενέστερων, επιβεβαιώνει πως μπορεί να ασκήσει ισχυρή προστατευτική δράση εναντίον μίας από τις κύριες αιτίες θανάτου παγκοσμίως.
Επιστήμονες από το Ίδρυμα Καρολίνσκα, στη Στοκχόλμη της Σουηδίας, συγκέντρωσαν τα στατιστικά στοιχεία από οκτώ ερευνητικές εργασίες οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από τα μέσα της δεκαετίας του ’60 έως το 2011.
Στις μελέτες αυτές είχαν συμμετάσχει σχεδόν 500.000 εθελοντές.

Για όνομα του Θεού! Δώστε τα χέρια, για την Ελλάδα, ρε γαμώτο

Το δραματικό αδιέξοδο στο οποίο έχει έρθει η χώρα εξαιτίας απίθανων δικών μας ολιγωριών, αλλά και της διεθνούς συγκυρίας, πρέπει πριν απ’ όλα να ΕΛΕΓΧΘΕΙ.

Οι υπεύθυνες δυνάμεις του τόπου, με πρώτο τον πρωθυπουργό, και μαζί του τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης πρέπει από κοινού, ή ο καθένας απ’ το πόστο του, αν δεν μπορούν ΟΥΤΕ ΤΩΡΑ να ομονοήσουν, να διαβεβαιώσουν τον κόσμο ότι η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της και λειτουργεί. Εν ανάγκη ας βγει να το πει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, γιατί, αλλιώς, έτσι όπως τα ’καναν, από σήμερα δεν θα υπάρχουν στα περίπτερα όχι γάλατα, αλλά ούτε τσιγάρα! Και έκτακτη κατάσταση να βρήκαν, την έκαναν ακόμη χειρότερη με τα πηγαινέλα.
Το πού βρισκόμαστε  και τι θα κάνουμε είναι ασφαλώς  το πιο σημαντικό ζήτημα, αλλά για  να φτάσουμε εκεί, πριν απ’ όλα, να αποφευχθεί η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ.

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΚΑΚΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΙΘΩΝΙΑΣ


skaki.jpgΜαθήματα σκάκι, προτίθεται να υλοποιήσει η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σιθωνίας, προκειμένου να προσφέρει δημιουργική διέξοδο στα μικρά παιδιά.
Τα μαθήματα θα αρχίσουν στις 5 Οκτωβρίουκαι θα πραγματοποιούνται, κάθε Πέμπτη, σε τρία τμήματα, στη Νικήτη, στο Ν. Μαρμαρά και στη δημοτική ενότητα Τορώνης.
Εκπαιδευτής με μεγάλη διδακτική εμπειρία, αναλαμβάνει να διδάξει σκάκι σε παιδιά και να τους δώσει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με το σπουδαίο αυτό άθλημα και να καλλιεργήσουν τη λογική και τη φαντασία τους.
Για τη δημιουργία των τμημάτων, οι μαθητές πρέπει να απευθύνονται στα Γραφεία της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Σιθωνίας (Δημαρχείο Σιθωνίας) ή στο τηλ: 2375350109.Έχουν, επίσης τη δυνατότητα να εγγραφούν –συμπληρώνοντας τα σχετικά έγγραφα που διατίθενται από τα Σχολεία- και παραδίδοντας τα στη Διεύθυνση του Σχολείου. 
Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Σιθωνίας Νίκος Χριστοδούλου δήλωσε σχετικά: «Θέλουμε να προσφέρουμε δημιουργική διέξοδο στα παιδιά του Δήμου μας. Να συμβάλλουμε στην πνευματική αναβάθμιση στην περιοχή, να δώσουμε και στους γονείς τη δυνατότητα να προσφέρουν στα παιδιά τους την εξαιρετική εμπειρία του σκάκι. Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση είναι εκείνος ο Φορέας που μπορεί να «αγκαλιάζει» τέτοιες προσπάθειες και μπορεί να διαμορφώνει περιβάλλον κατάλληλο για ανάπτυξη μιας σειράς δραστηριοτήτων. Περιμένουμε από τους συνδημότες μας να ανταποκριθούν στο κάλεσμά μας».

Ανακαλύφθηκε εργαστήριο παραγωγής ναρκωτικών σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο σπιτιού στον Άγιο Παύλο ΘεσσαλονίκηςΣυνελήφθη ένας ημεδαπός, που καλλιεργούσε δενδρύλλια κάνναβης με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας
Συνελήφθη στις (23-09-2011) το απόγευμα, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Έδεσσας, ένας ημεδαπός 29 ετών, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.
Αρχικά σε έρευνα που έγινε παρουσία δικαστικού λειτουργού στο σπίτι του, στον Άγιο Παύλο Θεσσαλονίκης, όπου υπήρχε ειδικά διαμορφωμένο δωμάτιο για την παραγωγή ναρκωτικών με τη μέθοδο της υδροπονικής καλλιέργειας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
  • (9) γλάστρες με φυτά κάνναβης ύψους από (15) έως (70) εκατοστά,
  • (3) νάιλον συσκευασίες που περιείχαν κάνναβη συνολικού βάρους (35,6)
  • διάφορα εργαλεία και μέσα υδροπονικής καλλιέργειας και
  • (1) κινητό τηλέφωνο.
Ακολούθως οι αστυνομικοί έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση τον 29χρονο και τελικά πέτυχαν τη σύλληψη του έξω από το σπίτι του. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επιπλέον:
  • (3) συσκευασίες που περιείχαν συνολικά (148) γραμμάρια κάνναβης και
  • (1) κινητό τηλέφωνο.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Ανάκληση ΚΤΜ Duke 125


H Γενική Γραμματεία Καταναλωτή ανακοινώνει ότι η εταιρεία ΚΤΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε., Επίσημη Αντιπροσωπεία μοτοσικλετών ΚΤΜ στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, εκτελεί διαδικασία ανάκλησης συγκεκριμένων αριθμών πλαισίων μοτοσικλετών ΚΤΜ μοντέλο Duke 125.


Η ανάκληση αφορά συνολικά 92 μοτοσικλέτες, στις οποίες ενδέχεται οι βίδες, που συνδέουν τα δύο μισά τής εμπρός δαγκάνας φρένου, να είναι σφιγμένες με σημαντικά χαμηλότερη ροπή από την κανονική (ονομαστική). Αυτό το πρόβλημα μπορεί να προκαλέσει απώλεια υγρών φρένου και πίεσης, με συνέπεια να οδηγηθούμε σε ανεπαρκή απόδοση των φρένων.
Μέχρι στιγμής δεν έχει αναφερθεί καμία περίπτωση ατυχήματος, που να σχετίζεται με το συγκεκριμένο θέμα.
Η εταιρεία ΚΤΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. έχει ενημερώσει το δίκτυο συνεργατών της μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ έχει προβεί και σε τηλεφωνική επικοινωνία με τους αντιπροσώπους και τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία, ώστε να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος στις εν λόγω βίδες, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.
Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις οι καταναλωτές παρακαλούνται όπως επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με την εταιρεία ΚΤΜ ΕΛΛΑΣ Α.Ε. στο τηλέφωνο 210 5540640 ή στο aftersales@ktm.gr.

ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ:

Το βίντεο απο την παρέμβαση ενάντια στους πλειστηριαμούς σπιτιών απο τις τράπεζες.
Κάθε εβδομάδα, σε όσα Ειρηνοδικεία ξεκινάνε πλειστηριασμοί, οι Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ θα είναι εκεί και θα τους αποτρέπουν. Οι τραπεζίτες φάγανε πολλά, δεν θα πάρουν άλλα. Καλούμε κάθε συμπολίτη που αντιμετωπίζει αντίστοιχη διαδικασία να ενημερώνει έγκαιρα για τόπο – χρόνο διεξαγωγής του πλειστηριασμού τις Επιτροπές Αγώνα στο email, denplirono@hotmail.gr ή στα τηλέφωνα επικοινωνίας που έχουν αναρτηθεί.
Καλούμε επίσης κάθε συναγωνιστή που θέλει να συμμετέχει σε αυτές τις δράσεις να μας ενημερώσει.
www.denplirono.info

Επιστολή Έλληνα φορολογούμενου στο Υπουργείο Οικονομικών


ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΑΠΟ ΠΡΟΦΙΛ ΣΕ ΠΡΟΦΙΛ..ΑΞΙΖΕΙ ΜΙΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ..ΚΑΝΤΕ ΕΝΑ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΑΚΙΑ....... Επιστολή Έλληνα φορολογούμενου στο : «Αρνούμαι να πληρώσω!!!» Με την παρούσα επιστολή μου, σας γνωστοποιώ την πρόθεση μου να μην πληρώσω την συμμετοχή μου στην κρίση που περνάει η χώρα μου. Οι λόγοι είναι απλοί: Εσείς οι πολιτικοί, αλλά και οι δημόσιοι λειτουργοί σας, είχατε την ευκαιρία, αλλά και την εντολή από τον ελληνικό λαό, να διαχειριστείτε τα χρήματα 

των Ελλήνων φορολογούμενων, όσο και των κοινοτικών κονδυλίων από το 1981 και μετά. Να τα διαχειριστείτε με τέτοιο τρόπο έτσι, ώστε η χώρα να έχει ανάπτυξη και κοινωνικές παροχές. Στα 30 χρόνια αυτό που καταφέρατε είναι κατασπατάληση του δημοσίου χρήματος για ίδιο όφελος, παραπλάνηση του λαού για δήθεν κοινωνικές παροχές και διόγκωση του δημοσίου τομέα για ψηφοθηρικούς λόγους. ... Καταφέρατε μία χώρα, η οποία από αρχαιοτάτων χρόνων ήταν υπερήφανη και δεν υποδουλωνόταν σε ξένους κατακτητές, εσείς με τις πράξεις σας να την ξανά-υποδουλώσετε. Το σύνταγμα της χώρας μου μιλάει για την ισότητα των Ελλήνων. Άραγε για ποιά ισότητα μιλάμε; Το συνάδελφο σας κύριο Μαντέλη, τον καταδικάσατε σε φυλάκιση με τριετή αναστολή. Ποινή που αφορούσε δωροδοκία, ψευδή φορολογική δήλωση και τέλος για ζημία, την οποία υπέστη το Ελληνικό Δημόσιο (δηλαδή εγώ, ο Ελληνικός λαός). Γιατί δεν του δεσμεύσατε την περιουσία του; Στο πρόσωπο του κυρίου Μαντέλη,