.

20 Σεπ 2011

Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος: άλλος ένας τρόπος να σωθεί μια ζωή!


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει θέσει στις προτεραιότητές του την καταπολέμηση της επιδημίας του καπνίσματος, τονίζοντας με κάθε τρόπο ότι, επί της ουσίας, κάθε καπνιστής που διακόπτει αυτή τη συνήθεια σώζει μια ζωή. Στη μάχη αυτή είναι καθοριστικός και ο ρόλος των ιατρών. Ποιους, λοιπόν, και με ποιον τρόπο  μπορεί να βοηθήσει σ’ αυτή την προσπάθεια το Ιατρείο Διακοπής Καπνίσματος του ΥΓΕΙΑ;
Κάθε χρόνο, η τελευταία ημέρα του Μαΐου είναι αφιερωμένη από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στη μάχη κατά της επιδημίας του καπνίσματος. Το μήνυμα της παγκόσμιας ημέρας κατά του καπνίσματος για το 2011 αποτυπώθηκε σε μια αφίσα με τίτλο «Τρεις τρόποι να σωθεί μια ζωή». Εκτός από τον πυροσβεστήρα και το σωσίβιο, που εύλογα αποτελούν σωστικά μέσα, αναδύθηκε ένας τρίτος τρόπος: η εφαρμογή των μέτρων που θεσπίστηκαν από το σύμφωνο 172 κρατών τα οποία ανήκουν στον ΠΟΥ για τον έλεγχο της επιδημίας του καπνίσματος. To όνομα του συμφώνου έχει τα αρχικά FCTC (Framework Convention on Tobacco Control).

ΣΚΟΠΙΑΝΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΗ; Μακεντόνσκι on-line


«Μάθετε Μακεντόνσκι on-line» είναι ο τίτλος προγράμματος που ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί, αξιοποιώντας τις νέες τεχνολογίες και το ίντερνετ, στην προσπάθειά τους να αποδείξουν πως στην Ελλάδα υπάρχουν «μακεντόντες», που δεν αισθάνονται Έλληνες!
Σύμφωνα με το φιλοκυβερνητικό news portal «Κουρίρ», βρίσκεται στη φάση υλοποίησης πρόγραμμα on line εκμάθησης «μακεντόνσκι» σε μαθητές σχολείων της βόρειας Ελλάδας, που συγκαταλέγεται σε περιοχές που σύμφωνα με τους Σκοπιανούς ζουν ομογενείς τους.
Όπως έγινε γνωστό, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 17 Οκτωβρίου και τα τμήματα θα σχηματιστούν ανάλογα με την εκδήλωση ενδιαφέροντος που θα υπάρξει.
«Η διδασκαλία θα γίνεται από δασκάλους με πολυμέσα όπου οι μαθητές της κάθε τάξης θα έχουν ήχο και οπτική επικοινωνία, σύμφωνα με τις τελευταίες μεθόδους της πληροφορικής, για on line διδασκαλία», δήλωσε σε εφημερίδες των Σκοπίων ο επικεφαλής του προγράμματος Μίτκο Γιοβανόφ.

Ενίσχυση επενδύσεων στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων 150.000.000€


Υπεγράφη  από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη η 2η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Μέτρου 123 Α «Αύξηση της αξίας των γεωργικών προϊόντων» του ΠΑΑ 2007-2013  που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης και το Ελληνικό Δημόσιο.
 O προϋπολογισμός της Πρόσκλησης ανέρχεται στα 150.000.000€ και δικαιούχοι του προγράμματος είναι πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατά τη σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής 2003/361/Ε.Κ καθώς καιεπιχειρήσεις που απασχολούν λιγότερους από 750 υπαλλήλους ή έχουν κύκλο εργασιών μικρότερο των 200 εκατ. ευρώ.
Η δράση αφορά στην ενίσχυση επενδύσεων στη μεταποίηση και εμπορία γεωργικών προϊόντων  στους τομείς κρέατος, γάλακτος, αυγών – πουλερικών, μελιού, διαφόρων ζώων, δημητριακών, ελαιούχων προϊόντων, οίνου, οπωροκηπευτικών, ανθέων, ζωοτροφών, σπόρων και πολλαπλασιαστικού υλικού, φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών.
Συγκεκριμένα αφορούν:

Δεν είναι εφικτό η αποκοπή των παροχών ρεύματος ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ

Η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ αναφέρει πως το μηχανογραφικό σύστημα της ΔΕΗ για να ολοκληρώσει την αποστολή των εκκαθαριστικών για το τέλος ακινήτων, χρειάζεται πέντε μήνες, με αποτέλεσμα το τέλος για το 2011 να πληρωθεί τους πρώτους μήνες του 2012.
Όπως τονίζει η Ομοσπονδία, το κόψιμο της παροχής ρεύματος "δεν είναι εφικτό, καθώς σε παρά πολλά ακίνητα είναι ανέφικτη η είσοδος σε συνεργεία της ΔΕΗ, επειδή οι μετρητές βρίσκονται σε εσωτερικούς απροσπέλαστους χώρους κλπ" και "εφόσον πολλοί καταναλωτές αρνηθούν την είσοδο σε συνεργεία της ΔΕΗ για αποκοπή των παροχών ρεύματος θα χρειασθούν "στρατιές εισαγγελέων" και απεριόριστες διμοιρίες ΜΑΤ".

Στη Γερμανία για ιατρικές εξετάσεις ο Ιερώνυμος


Στο Γκίσεν της Γερμανίας μεταβαίνει ο Μακαριώτατος
O Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μεταβαίνει σήμερα στο Γκίσεν της Γερμανίας για ιατρικές εξετάσεις.

Eναλλακτική δόμησηΜε την τιμή του πετρελαίου να καλπάζει και τα τιμολόγια των ΔΕΚΟ να αυξάνονται διαρκώς, το κόστος διατήρησης της ποιότητας ζωής έτσι όπως την γνωρίζουμε ως τώρα, μόνο δυσβάσταχτο μπορεί να χαρακτηριστεί. Αν σε όλα αυτά, συνυπολογίσουμε και την επιβάρυνση που προσθέτει ο δυτικός τρόπος ζωής στον πλανήτη, η εικόνα που αποκομίζουμε κάθε άλλο παρά αισιόδοξη διαγράφεται. Από την άλλη πλευρά, όμως, ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εναλλακτικές μορφές δόμησης, δείχνουν το δρόμο για μια νέα εποχή και έναν καινούριο τρόπο διαβίωσης, σε πλήρη αρμονία με τη φύση.


Προσλήψεις ορισμένου χρόνου
Ανακοινώνει την πρόσληψη προσωπικού οκτώ (8) ατόμων με σύμβαση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου (8 μήνες), σύμφωνα με