.

18 Σεπ 2011

Ολοκληρώθηκε το 44ο ράλι ΔΕΘ

Με σύμμαχο τον καλό καιρό και παρουσία πλήθους ενθουσιωδών θεατών, ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα στον Πολύγυρο το αγωνιστικό τμήμα του 44ου ράλι ΔΕΘ, μιας διοργάνωσης που έφερε κοντά στον κόσμο αγωνιστικά αυτοκίνητα εκατοντάδων ίππων.
Η ειδική διαδρομή του Χολομώντα έκρινε το αποτέλεσμα και έφερε στη θέση του νικητή τον Λάμπρο Κύρκο με Mitsubishi. Δεύτερος τερμάτισε ο Γιώργος Κοσμόπουλος και τρίτος ο Βαγγέλης Ζάχος και οι δύο με Renault Clio.
Ο πρόεδρος του Αυτοκινητιστικού Ομίλου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Κουμποτής δήλωσε πολύ ικανοποιημένος από τη διοργάνωση, που χαρακτηρίστηκε από μεγάλο συναγωνισμό, υψηλό επίπεδο ασφαλείας και πολύ θέαμα.

«Ναι» στην πετρελαιοκίνηση


Ένα πάγιο αίτημα από τον κόσμο τού αυτοκινήτου γίνεται πραγματικότητα, χωρίς ιδιαίτερες επιδράσεις στο περιβάλλον, καθώς η τεχνολογία έχει ξεπεράσει τις επιφυλάξεις σε όλη την Ευρώπη. Θέμα χρόνου είναι η άρση της απαγόρευσης της πετρελαιοκίνησης, στις μεγάλες πόλεις, όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη. H κυβέρνηση θέτει ένα διπλό αισιόδοξο στόχο, ο οποίος περιλαμβάνει αφενός τη στήριξη της αγοράς αυτοκινήτου και αφετέρου τη δραστική μείωση του ετήσιου κόστους χρήσης των ιδιοκτητών αυτοκινήτων.
«Πράσινο φως» για την κυκλοφορία πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Το Υπουργείο Περιβάλλοντος προσανατολίζεται στην άρση της απαγόρευσης, ακολουθώντας το παράδειγμα των άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

44ο Ράλλυ ΔΕΘ -ΑΡΝΑΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ


                                                                     
                                                                                            ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ : 

Ο Κ.ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΗΣ ΧΡΥΣΟΥ


Για την ανάγκη μεσομακροπρόθεσμου εθνικού ενεργειακού σχεδιασμού και ένα «μίγμα», στο οποίο θα σταθμίζονται όλοι οι παράγοντες (περιβαλλοντικοί, απόδοση, κόστος, δημοσιονομικά έσοδα, απασχόληση) έκανε λόγο σε εκδήλωση, στο σταντ της «Free Sunday» και της «City Press», στη ΔΕΘ, με θέμα « O Ρόλος της Ενέργειας στην Ανάκαμψη «, ο βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Τάχθηκε υπέρ της αξιοποίησης του ορυκτού πλούτου της χώρας, παράλληλα με την αξιοποίηση των ΑΠΕ, με τρόπο που να διασφαλίζεται το περιβαλλοντικό ισοζύγιο και η αειφορία και υπέρ της επένδυσης χρυσού στη Χαλκιδική για την οποία τόνισε ότι «έχει θέση», καθώς επισκέφθηκε προσωπικά την περιοχή και ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες.