.

10 Σεπ 2011

ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΟΙ 4 ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΙ


  Οριστικό κλείσιμο των τεσσάρων σκουπιδότοπων του Δήμου Αριστοτέλη.
     Διαχείριση ογκωδών αντικειμένων και αδρανών υλικών.

         Ο Δήμος Αριστοτέλη από 1η  Σεπτεμβρίου προχωρά στο οριστικό κλείσιμο των τεσσάρων σκουπιδότοπων του Δήμου (Ιερισσού, Αρναίας, Μ. Παναγίας και Αμμουλιανής) και στη συνέχεια στην  πλήρη αποκατάστασή τους.

Προκήρυξη ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
 Προκήρυξη διαγωνισμού για 


την πρόσληψη 1.200 Ειδικών 


Φρουρών με το σύστημα των αντικειμενικών κριτηρίων
        Ο αριθμός των υποψηφίων που θα προσληφθούν ως Ειδικοί Φρουροί καθορίζεται σε χίλιους διακόσιους (1.200).

      . Από τον αριθμό των προσλαμβανομένων κατά τα ανωτέρω, ποσοστό 80%, ήτοι (960) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους που κατέχουν οποιονδήποτε απολυτήριο τίτλο όλων των τύπων Λυκείου, (Εκκλησιαστικών, Μουσικών, Γενικών, Ενιαίων κ.λ.π.) περιλαμβανομένων και των απολυτηρίων Τεχνικών Επαγγελματικών Λυκείων και Ενιαίων Πολυκλαδικών Λυκείων (με κλάδο Σπουδών δέσμης) και απολυτηρίων ΕΠΑ.Λ, με εξαίρεση εκείνους του Α΄ Κύκλου Σπουδών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε. Α΄ Κύκλου), των Τεχνικών Επαγγελματικών Σχολών (Τ.Ε.Σ.), των ΕΠΑ.Σ και των Σχολών Ο.Α.Ε.Δ. Το υπόλοιπο ποσοστό 20%, ήτοι (240) θέσεις, θα καλυφθεί από υποψηφίους που κατέχουν απολυτήριο τίτλο Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου (Ε.Π.Λ.) κλάδου σπουδών που δεν αντιστοιχεί σε δέσμη, πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Λυκείου (Τ.Ε.Λ.) ή πτυχίο Β΄ κύκλου σπουδών Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.Ε. Β΄ Κύκλου), πτυχίο Τεχνικού Επαγγελματικού Εκπαιδευτηρίου Β΄ Κύκλου σπουδών μαθητείας του Ο.Α.Ε.Δ. (Τ.Ε.Ε. Β΄ Κύκλου Ο.Α.Ε.Δ.), πτυχίο Ναυτικού Λυκείου ή πτυχίο ΕΠΑ.Λ.  

ΠΑΡΟΧΕΣ ΓΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ


undefined

Τρίτεκνοι Χαλκιδικής


Το δημογραφικό είναι ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που θα πρέπει να αντιμετωπίσει η χώρα μας, αλλά και η  πλειοψηφία των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η μείωση του αριθμού των γεννήσεων σε συνδυασμό με την αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής, επηρεάζει αρνητικά τα συστήματα κοινωνικής ασφάλισης, ανατρέποντας την αναλογία συνταξιούχων-ενεργών ασφαλισμένων πολιτών.

ΕΝΤΑΞΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΟ ΕΣΠΑΣε συνέχεια της Αίτησης Χρηματοδότησης που κατέθεσε ο ΔΗΜΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία υποβλήθηκε πρόταση για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αναβάθμιση Μηχανολογικού Εξοπλισμού Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων ΔΚ Ιερισσού, Δήμου Αριστοτέλη» η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 566.568,21 €.
Αντικείμενο του έργου είναι η προμήθεια δύο ημιρυμουλκούμενων απορριμματοφόρων μεταφόρτωσης απορριμμάτων μετά ρυμουλκού αναγνωρισμένου τύπου και συστήματος φόρτωσης. Τα μηχανήματα αυτά θα είναι καινούρια, θα πληρούν τις εγκεκριμένες τεχνικές προδιαγραφές, θα συνοδεύονται από πιστοποιητικά καταλληλότητας από Δημόσιο Φορέα και θα χρησιμοποιηθούν από τον Δήμο Αριστοτέλη στο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων Ιερισσού.
Το έργο χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.


                                 

Αυτό το ποντίκι σαρώνει τα πάνταΗ LG παρουσιάζει το πρώτο mouse - scanner

Η LG Electronics, στη φετινή IFA 2011 οδηγεί τη σάρωση στη νέα εποχή με το LSM-100 Mouse - Scanner, το επαναστατικό ποντίκι με το ενσωματωμένο scanner.


Αξιοποιώντας την τεχνολογία που αναπτύχθηκε ειδικά για αυτή την συσκευή, το LSM-100 παρέχει μία σειρά μοναδικών λειτουργιών, που συνδυάζουν την καινοτομία και την ευκολία χρήσης.


Η σάρωση με το LG LSM-100 είναι εξαιρετικά πιο εύκολη σε σύγκριση με οποιοδήποτε συμβατικό scanner.


Ειδικότερα, πατώντας το πλήκτρο Smart Scan στην αριστερή πλευρά του ποντικιού, ο χρήστης απλώς περνάει το ποντίκι πάνω από το υλικό το οποίο θέλει να σαρώσε.Έλληνας κατασκεύασε ρομπότ που μαζεύει ελιές! Δείτε βίντεο


undefinedΈναν εργάτη - ρομπότ που μπορεί να γλιτώσει χρόνο από το μάζεμα των καρπών και χωρίς να "τραυματίσει" το δέντρο, κατασκεύασε ο Πάνος Γκολφίνος από το Χελιδόνι του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.
Ο Πάνος Γκολφίνος κατάφερε να κατασκευάσει ένα πρωτοποριακό ρομποτικό μηχάνημα που με μορφή και κινήσεις ανθρώπινου χεριού, μπορεί μέσα σε λίγες ώρες να ολοκληρώσει τη συγκομιδή εκατοντάδων ριζών ελιάς. Όσο οι υπόλοιποι ελαιοπαραγωγοί θα ψάχνουν να βρουν εργάτες για το μάζεμα των ελιών τους ο ίδιος θα ο ίδιος θα πατά απλά το κουμπί του τηλεχειριστηρίου!Συνωστισμός διαμαρτυριών στη Θεσσαλονίκη ενόψει της ομιλίας Παπανδρέου


- Αστακός η Θεσσαλονίκη για την ομιλία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ
- Πάνω από 10 διαφορετικές διαδηλώσεις θα πολιορκήσουν το Βελλίδειο
- Μεταξύ τους: φοιτητές, ταξιτζήδες, αντιεξουσιαστές, συνδικάτα, "Αγανακτισμένοι", οπαδοί του ΗρακλήΣε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη για την 76η ΔΕΘ. Η πόλη βρίσκεται υπό πολιορκία καθώς δεκάδες κλάδοι που θίγονται από τη λιτότητα και τις περικοπές είναι αποφασισμένοι να δώσουν σαφές μήνυμα δυσαρέσκειας.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΡΡΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΕ

ΙΩΑΝΝΟΥ Α. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ-Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος ΚαστοριάςΤο Δ,Σ, του Συλλόγου των Εργοληπτών (Μ.Ε.Κ.) Νομού Χαλκιδικής     Εύχεται καλή και γρήγορη ανάρρωση στον  Πρόεδρο  της ΠΟΕΔΕ πανελλήνιας Ομοσπονδίας του κλάδου μας κ. Βασίλη Ιωάννου, μετά από το τροχαίο που είχε στην πόλη της Καστοριάς

Στους δρόμους της Ελλάδας το αυτοκίνητο της Google-Δείτε το!


Tο αυτοκίνητο της Google "σκανάρει" τους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων, συγκεντρώνοντας φωτογραφικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί...

Από το πρόγραμμα streetview, το οποίο δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του ίντερνετ να βλέπουν δρόμους με πολύ 
κοντινές φωτογραφικές λήψεις.

Οι φωτογραφίες εξασφαλίζουν οπτικό πεδίο 360 μοιρών και δίνουν την αίσθηση στον χρήστη ότι είναι «μέσα» στον δρόμο.
Το πρόγραμμα streetview της Google είχε ξεκινήσει από την Αμερική το 2007 και σταδιακά επεκτάθηκε και στην Ευρώπη. Ήδη μεγάλες πόλεις σε 15 ευρωπαϊκές χώρες (Αγγλία,Γαλλία, Δανία κ.λπ.) έχουν φωτογραφηθεί.

Στην Ελλάδα η φωτογράφιση ξεκίνησε το 2010 από την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και τα Τρίκαλα, ωστόσο αυτή τη στιγμή η υπηρεσία streetview δεν είναι ακόμη διαθέσιμη στο ίντερνετ για τους ελληνικούς χάρτες.

                                                                         ΠΗΓΗ   ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ