.

9 Σεπ 2011

Φωτογραφίζοντας το φιλί


Φιλιά πατρικά ή μητρικά, φιλιά αδελφικά ή ερωτευμένων, αλλά και συμβατικά φιλιά αποτυπώνονται με ερευνητική διάθεση από το φακό του φωτογράφου, καθηγητή της σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Γιώργου Κατσάγγελου.

undefined
Πρόκειται για μία προσπάθεια του Κέντρου Σεξουαλικής και Αναπαραγωγικής Υγείας (ΚΕΣΑΥ) στο ΑΠΘ, να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη, για τα σεξουαλικά ζητήματα και τα προβλήματα αναπαραγωγής.
Ένα φιλί μπορεί να είναι η αρχή μιας σχέσης ή σπανιότερα το τέλος της. Ενώνει ένα ζευγάρι, υπογραμμίζει την αγάπη ανάμεσα στο γονιό και το παιδί, εκφράζει συναισθήματα ανάμεσα σε αδέρφια. Ένα φιλί είναι υπόσχεση, είναι απόδειξη πως θέλω να είσαι κοντά μου, υποστηρίζουν οι διοργανωτές της έκθεσης.
Η έκθεση "Φιλιά" περιλαμβάνει 30 φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων (2.00 Χ 1.40 μ.) που αφιλοκερδώς τράβηξε και επέλεξε ο καθηγητής, Γ. Κατσάγγελος. Οι δεσμοί που αποτυπώνονται στο φακό είναι υπαρκτοί καθώς πρόκειται για ζευγάρια και οικογένειες που φωτογραφήθηκαν εθελοντικά. Τα "Φιλιά" της έκθεσης αρχικά θα εκτίθενται στον περίβολο του ΑΠΘ, επί της οδού Εθν. Αμύνης, από σήμερα και για έναν περίπου μήνα, ενώ η έκθεση προορίζεται να ταξιδέψει μεταφέροντας το μήνυμά της, και σε άλλες πόλεις της χώρας.
                                             
                                                                                          ΠΗΓΗ  http://www.enet.gr/

To Facebook ετοιμάζει τις έξυπνες λίστες φίλων!


Το δημοφιλές site κοινωνικής δικτύωσης, ετοιμάζει ένα νέο χαρακτηριστικό το οποίο σίγουρα θα διευκολύνει τους χρήστες στη διαχείριση του λογαριασμού τους.

Το νέο χαρακτηριστικό ονομάζεται Smart List και στην ουσία πρόκειται έναν ειδικό αλγόριθμο ο οποίος μπορεί να αξιολογήσει πόσο σημαντικός είναι κάθε Facebook φίλος του χρήστη και στην συνέχεια τον κατηγοριοποιεί σε ομάδες ενδιαφέροντος (στενούς φίλους ή στις απλές γνωριμίες ή ακόμα και στους ανεπιθύμητους).
Με αυτό τον τρόπο ο χρήστης θα μπορεί να μοιράζεται τις διάφορες ενέργειές του και να παρακολουθεί όλα τα νέα, μόνο από κάποια ομάδα φίλων και όχι απαραίτητα με όλους όπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Ο Βραζιλιάνος, πρώην άσος του Ολυμπιακού, πέρασε με επιτυχία τις ιατρικές εξετάσεις και υπέγραψε μονοετές συμβόλαιο με τον “δικέφαλο του βορρά”, με τις απολαβές του να εξαρτώνται από την απόδοση του. Οι πρώτες του δηλώσεις.Στο συμβόλαιο του Λεονάρντο υπάρχουν, επίσης, ειδικοί όροι που δίνουν τον δικαίωμα στον ΠΑΟΚ να λύσει το συμβόλαιο μαζί του αν μετά το πρώτο μισό της σεζόν δεν μείνει ικανοποιημένος ή προκύψουν προβλήματα τραυματισμών.

Διαψεύδει για τους Τσέχους επενδυτές η ΑΕΚ


Μυθεύματα χαρακτηρίζουν στην "Ένωση" τα δημοσιεύματα που θέλουν την εταιρία SPL να ενδιαφέρεται για την αγορά της ΠΑΕ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Sportday”, το χρονικό των επαφών θέλει τους δικηγόρους που εκπροσωπούν την εταιρία SPL (Side Property Limited) να ξεκινούν επαφές με την ΑΕΚ στην οποία έκαναν γνωστό το ενδιαφέρον τους να επενδύσουν.

Κατεβάστε δωρεάν όλα τα σχολικά βιβλία!
Το NewsIt σας προσφέρει με ένα κλικ ανα τάξη σχολείου μέσω της ειδικής ιστοσελίδας του υπουργείου όλα τα βιβλία της σχολικής χρονιάς που αρχίζει την Δευτέρα

Μετά το διεθνές ρεζιλίκι με τα σχολεία να ετοιμάζονται να ανοίξουν χωρίς βιβλία, πλέον οι μαθητές και οι γονείς θα μπορούν να πάρουν τα σχολικά βιβλία στα χέρια τους, χωρίς να αναγκαστούν να κάνουν έξοδα, μέσω internet.

Αναδρομικά από 1η Ιανουαρίου η έκτακτη εισφορά για τους δημόσιους υπάλληλους


Το πως κα από πότε θα πληρώσουν το 1% των αποδοχών τους οι δημόσιοι υπάλληλοι διευκρινίζει με την εγκύκλιό του το υπουργείο
Η έκτακτη εισφορά υπέρ του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ισχύει, λοιπόν, αναδρομικά από την πρώτη του χρόνου και οι εισφορές που αναλογούν στο χρονικό διάστημα από 1.1.2011 έως 31.7.2011 θα πρέπει να κατανεμηθούν ισόποσα ανά μήνα και να εισπραχθούν μαζί με τις εισφορές των επόμενων μηνών, μέχρι το τέλος του έτους.

ΔΕΘ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣΕιδικά πυροσβεστικά οχήματα για τη ΔΕΘ!

Γιώργος Καραϊβάζ
Μέγεθος κειμένου

ΕΜέχρι και υδροφόρα οχήματα, μικρά κι ευέλικτα τύπου Α' ώστε να μπορούν να επέμβουν άμεσα στο ενδεχόμενο της πρόκλησης πυρκαγιών σε καταστήματα, τράπεζες και κάδους απορριμμάτων, έχει αποστείλει η ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, δίνοντας έτσι νέα διαστάση κι ερμηνεία στα δρακόντεια μέτρα της αστυνομίας.ιδικά πυροσβεστικά 

οχΣύμφωνα με πληροφορίες, έχουν σταλεί 4 τέτοια οχήματα με πλέγματα στα τζάμια ώστε να είναι απρόσβλητα 

από πέτρες και μολότοφ, ενώ στο καθένα απ' αυτά εκτός από τον οδηγό επιβαίνει ως επικεφαλής κι ένας αξιωματικός.

Τρία νέα έργα στο ΠΕΠ Μακεδονίας - Θράκης


Τρία νέα έργα εντάχθηκαν εντάχθηκαν στο Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (ΠΕΠ) «Μακεδονίας - Θράκης 2007 - 2013», σύμφωνα με ανακοίνωση της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας.
Τα έργα χρηματοδοτούνται από το επιχειρησιακό πρόγραμμα και συγχρηματοδοτούνται από το ευρωπαϊκό ταμείο περιφερειακής ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα:


ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΚΑΥΣΟΞΥΛΑPDF | Εκτύπωση | E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Newsroom   
Τετάρτη, 07 Σεπτέμβριος 2011 23:16
AddThis Social Bookmark Button
Οι αιτήσεις των κατοίκων Πολυγύρου για τα καυσόξυλα έτους 2011 θα γίνονται στο Δημαρχείο από την Πέμπτη 8/9/2011.

Οι δικαιούχοι μπροούν να προσέρχονται με την αστυνομική τους ταυτότητα κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στο Δημαρχείο για να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις τους.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης για το 2011 έχουν μόνο οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (συνταξιούχοι ΟΓΑ, πολύτεκνοι και τρίτεκνοι, μακροχρόνια άνεργοι και στρατευμένοι οικογενειάρχες).

Απαραίτητο δικαιολογητικό αποτελεί η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας, καθώς και η πιο πρόσφατη μηνιαία απόδειξη σύνταξης για τους συνταξιούχους του ΟΓΑ.
Οι τιμές ανά χωρικό μέτρο για το 2011 είναι οι εξής:
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ                                                           ΔΡΥΣ /χ.κ.μ.
ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΙ ΟΓΑ                        
ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ -ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ                                   16,08 ευρώ
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΑΝΕΡΓΟΙ
ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΡΧΕΣ

                                                                                                                                  ΠΗΓΗ halkidikinews