.

11 Οκτ 2011

Η πιο λεπτή ταμπλέτα από τη Toshiba


H ιαπωνική Toshiba παρουσίασε, στην έκθεση τεχνολογίας "CEATEC 2011" του Τόκιο, ένα νέο υπολογιστή-ταμπλέτα που, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι ο πιο λεπτός και ελαφρύς στην κατηγορία του, με στόχο να ''χτυπήσει'' την πρωτοκαθεδρία του iPad της Apple.

 Πρόκειται για το Regza AT700, που διαθέτει οθόνη 10,1 ιντσών, ''τρέχει'' το λειτουργικό σύστημα Android 3.2 της Google, έχει πάχος μόλις 7,7 χιλιοστών, βάρος 558 γραμμαρίων και ασύρματη σύνδεση (Wi-Fi). Συγκριτικά, το iPad με Wi-Fi έχει πάχος 8,8 χιλιοστών και ζυγίζει 601 γραμμάρια.
 Η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε και μια μικρότερη έκδοση, το μοντέλο ΑΤ3S0, που διαθέτει οθόνη 7 ιντσών, έχει πάχος 1,21 εκατοστών και βάρος 379 γραμμαρίων, το οποίο λειτουργεί επίσης με Android. Και οι δύο νέες ταμπλέτες έχουν μνήμη RAM 1GB, ενώ η ανάλυση της οθόνης τους είναι 1280Χ800 ''πίξελ''.
Το ΑΤ700 διαθέτει ένα διπύρηνο επεξεργαστή TI OMAP 1.2 Ghz, εσωτερική μνήμη 32GB, δύο κάμερες (μία πίσω 5 megapixel και μια μπροστά 2 megapixel), καθώς επίσης γυροσκόπιο, επιταχυνσιόμετρο, ψηφιακή πυξίδα, GPS κ.α.
Η νέα ταμπλέτα, καθώς και η μικρότερη ''αδελφή'' της, θα κυκλοφορήσουν αρχικά στην Ιαπωνία στα μέσα του Δεκεμβρίου φέτος, σε μη προσδιορισμένη προς το παρόν τιμή.
Η Toshiba διαθέτει στη διεθνή αγορά ήδη μια ταμπλέτα με την ονομασία Thrive με οθόνη 10,1 ιντσών, ένα νεότερο μοντέλο της οποίας, το Thrive 7, θα κυκλοφορήσει αργότερα εντός του έτους. Και τα δύο αυτά όμως μοντέλα είναι πιο βαριά και πιο παχιά από το νέο AT700.  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου