.

11 Οκτ 2011

Μ.Χρυσοχοΐδης: Θα Πετύχουμε τους Φετινούς Στόχους για τις Ιδιιωτικοποιήσεις


Η χώρα μας θα έχει επιτύχει το στόχο που έχει θέσει αναφορικά με τις ιδιωτικοποιήσεις ως το τέλος του 2011, όπως τόνισε σε συνέντευξή του στο χθεσινό φύλλο της γαλλικής εφημερίδας Le Figaro ο υπουργός Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο οποίος θα επισκεφθεί τις ερχόμενες ημέρες τη Γαλλία. Ο Έλληνας Υπουργός υπογράμμισε, επίσης, ότι Ελλάδα θέλει
να αξιοποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία της, αλλά δεν προτίθεται να τα ξεπουλήσει όλα.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης αναφέρει χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του: «Θέλουμε να αξιοποιήσουμε τα περιουσιακά στοιχεία της χώρας και όχι να τα πουλήσουμε όλα, γρήγορα και σε χαμηλή τιμή. Μην πιστεύετε ότι τα ξεπουλάμε όλα».

«Οι επενδυτές πρέπει να αντιληφθούν ότι πρέπει να φέρουν μια προστιθέμενη αξία στη χώρα αγοράζοντας εταιρίες [...]. Θα πρέπει να υπάρχουν δεσμεύσεις σε όρους εργασίας και επενδύσεων», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως ήδη «έχουμε καλές προτάσεις εκ μέρους μη ευρωπαϊκών ομίλων, από την Ασία για παράδειγμα, τις οποίες λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης θα συναντηθεί την Τρίτη με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουάν, καθώς επίσης με εκπροσώπους επιχειρήσεων που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στην Ελλάδα.

«Βλέπω μεγάλο ενδιαφέρον από την πλευρά τους κυρίως μετά την εκκίνηση του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων», αναφέρει ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Αναφερόμενος στους στόχους που έχει θέσει η κυβέρνηση για τις ιδιωτικοποιήσεις από τώρα έως το τέλος του έτους, ο Υπουργός Ανάπτυξης τόνισε ότι θα επιτευχθούν, αλλά πρόσθεσε πως η χώρα θέλει χρόνο για να τα αλλάξει όλα

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου